نگرانی درباره کمبود دارو نداریم/ فعالیت ۵۴۲ داروخانه در استان کرمان

نذیر کرمان/کرمان دبیر انجمن داروسازان استان کرمان با اشاره به اینکه نگرانی جدی درخصوص کمبودها نداریم و پیش بینی می‌کنیم تا پایان سال مشکلی ایجاد نشود، گفت: مشکل سال قبل به این دلیل بود که به خاطر کرونا خیلی از خطوط تولید قطع و برخی داروهای کرونا تولید می‌شد. دکتر محمد حسیبی امروز پنجم شهریورماه […]

نذیر کرمان/کرمان دبیر انجمن داروسازان استان کرمان با اشاره به اینکه نگرانی جدی درخصوص کمبودها نداریم و پیش بینی می‌کنیم تا پایان سال مشکلی ایجاد نشود، گفت: مشکل سال قبل به این دلیل بود که به خاطر کرونا خیلی از خطوط تولید قطع و برخی داروهای کرونا تولید می‌شد.

دکتر محمد حسیبی امروز پنجم شهریورماه در نشست خبری با تبریک روز داروساز اظهار کرد: ارزش ریالی بازار دارویی کشور در سال قبل ۱۰ هزار و ۶۲۵ هزار میلیارد ریال بود و داروی کشور توسط ۳۰۷ شرکت تامین می‌شود و ۴۲ شرکت توزیعی دارو داریم.

وی با اشاره به اینکه در استان کرمان نیز ۴۲ شرکت دارویی فعال داریم، افزود: در بازار دارویی کشور ۵۷۶ میلیارد عدد دارو توزیع می‌شود.

حسیبی بیان کرد: نزدیک به یک درصد داروهای کشور داروهایی است که از خارج وارد می‌شود و دانش فنی آن در ایران وجود ندارد و مابقی تولید داخل و یا تحت لیسانس شرکت‌هاست.

دبیر انجمن داروسازان استان کرمان گفت: داروهای وارداتی گران هستند و به لحاظ قیمتی ۱۵ درصد قیمت کل داروها را شامل می‌شوند و این داروها برای بیماری‌های خاص مثل شیمی درمانی، آنزیمی، داروهای مورد استفاده در آی سی یو و … استفاده می‌شود.

وی اظهار کرد: موجودی داروی ما نسبت به سال قبل خیلی خوب است و ذخایر آنتی بیوتیک خیلی خوبی داریم. مشکلات در داروهای پیوندی داشتیم که در حال حل این مشکل هستیم و مشکل مانند قبل نیست و دارو به طور متناوب می‌رسد و کمبود دارو برای بیماران محسوس نیست.

حسیبی با اشاره به اینکه نگرانی جدی درخصوص کمبودها نداریم و پیش بینی می‌کنیم تا پایان سال مشکلی ایجاد نشود، تصریح کرد: مشکل سال قبل به این دلیل بود که به خاطر کرونا خیلی از خطوط تولید قطع و برخی داروهای کرونا تولید می‌شد.

وی درباره گران شدن دارو نیز بیان کرد: برای افرادی که از طریق نسخه پزشک مراجعه و دارو می‌گیرند، هزینه‌ای نسبت به سنوات قبل چندان اضافه نشده زیرا بیمه تا ۹۰ درصد پوشش داده و تغییر قیمت احساس نمی‌شود اما داروهای خرید آزاد و بدون نسخه گران تر است.

دبیر انجمن داروسازان استان کرمان گفت: در استان کرمان ۵۴۲ داروخانه داریم که در عرضه دارو برای بیماران خدمت می‌کنند که ۲۳۲ داروخانه از این تعداد در شهر کرمان ۲۳۲ فعال است. ضمن اینکه ۱۹ داروخانه شبانه روزی در مرکز استان فعال است.

وی با اشاره به مطالبات معوق داروخانه‌ها از بیمه‌ها افزود: برخی داروخانه‌ها توان خرید دارو ندارند و باید طلبشان پرداخت شود.

حسیبی بیان کرد: قانون تجارت بر داروخانه‌ها حاکم نیست که منابع تجاری بخواهند برای آن تصمیم گیری کنند.

وی در بخش پایانی سخنانش اظهار کرد: در زمان کرونا دوره سختی داشتیم و داروخانه‌ها محل مراجعه بیماران بود و تعداد زیادی از همکاران بیمار شدند؛ خطرات زیادی داشتند و همکارانی را از دست دادیم و شهید شدند.

به گزارش نذیر کرمان، دکترفرزاد دوستی شعار عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان کرمان نیز در این نشست گفت: دارو کالای استراتژیک و حیاتی است و اخیرا می‌شنویم برخی ارگان‌ها برای توزیع اینترنتی دارو تبلیغ می‌کنند که خلاف قوانین جاری کشور است و خطراتی برای جامعه به دنبال دارد مثل توزیع داروی قاچاق، توزیع داروی نسخه‌ای بدون نسخه مثل داروهای اعصاب و روان.

وی با اشاره به اینکه در این اقدام امکان نظارت و مشاوره دارویی توسط دکتر داروساز نخواهد بود، افزود: متولی دارو وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو است و هیچ تجربه‌ای در دنیا از توزیع اینترنتی دارو وجود ندارد.

دوستی شعار تصریح کرد: در توزیع اینترنتی، اصالت دارو مشخص نیست و ممکن است منقضی باشد و دارو بدون دریافت مشاوره دارویی ارائه می‌شود.

همچنین دکترمحبوبه بنی اسدی عضو دیگر هیئت مدیره انجمن داروسازان کرمان اظهار کرد: داروسازان در همه طرح‌های مربوطه از جمله داریار و نسخه الکترونیک با وزارت بهداشت همکاری داشته و پیشقدم بودند.

وی تصریح کرد: قیمت گذاری دستوری، دخالت نابجا و … موجب کاهش تولید یا سرمایه‌گذاری در صنعت دارو می‌شود و تبعاتی در آینده خواهد داشت لذا باید در این زمینه بازنگری صورت بگیرد.

انتهای پیام




نگرانی درباره کمبود دارو نداریم/ فعالیت ۵۴۲ داروخانه در استان کرمان

منبع: ایـسنا
? نگرانی درباره کمبود دارو نداریم/ فعالیت ۵۴۲ داروخانه در استان کرمان