میزان آمادگی کرمان برای قطب گردشگری سلامت شدن

نذیر کرمان/کرمان در جلسه شورای راهبری تحول اداری استان کرمان، میزان آمادگی کرمان برای تبدیل شدن به قطب گردشگری سلامت و همچنین ایجاد شهرک سلامت و نیازهای حوزه بهداشت و درمان مورد بحث و بررسی قرار گرفت. محمدمهدی فداکار پیش از ظهر امروز ۲۲ مهرماه در این جلسه اظهار کرد: فعالیت دانشگاه علوم پزشکی کرمان […]

نذیر کرمان/کرمان در جلسه شورای راهبری تحول اداری استان کرمان، میزان آمادگی کرمان برای تبدیل شدن به قطب گردشگری سلامت و همچنین ایجاد شهرک سلامت و نیازهای حوزه بهداشت و درمان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

محمدمهدی فداکار پیش از ظهر امروز ۲۲ مهرماه در این جلسه اظهار کرد: فعالیت دانشگاه علوم پزشکی کرمان صرفا مختص مردم کرمان نیست و از سایر استان‌ها و دیگر دانشگاه‌های علوم پزشکی استان نیز مراجعانی دارد، بنابراین بودجه آنها کفاف این همه خدمات را نمی‌دهد.

او ادامه داد: از ظرفیت مولدسازی می‌توان بخشی از مشکلات حوزه بهداشت و درمان استان را حل کرد. دانشگاه علوم پزشکی ظرفیت‌های مالی بسیار خوبی دارد.

استاندار کرمان در ادامه عنوان کرد: شرکت‌های بزرگ اقتصادی استان، تولید بیمار دارند لذا باید برای ارتقاء زیرساخت و ساخت بیمارستان کمک کنند و می ‌توانند سهامدار بیمارستان‌های که احداث می‌کنند، باشند.

او بر لزوم پیگیری راه‌اندازی یک سورت پرواز خارجی ترجیحا از عمان به کرمان تاکید کرد و افزود: در استان کرمان با کمبود بیمارستان مواجه هستیم و باتوجه به اینکه بیمارستان‌های شهرستان‌های دیگر استان هنوز تکمیل نشده لذا بار بیماران آن شهرها به بیمارستان‌های جیرفت و کرمان وارد می‌شود.

فداکار در ادامه درباره شهرک سلامت نیز گفت: زمینی به وسعت حدود ۲۷ هکتار به بنیاد شهید استان برای ساخت بیمارستان واگذار شده، اگر آنها اقدامی انجام نداده‌اند می‌توانیم آن را وارد چرخه شهرک سلامت کنیم و اگر آن زمین نشد، می‌توان از سایر نقاط شهر زمینی برای شهرک سلامت اختصاص دهیم.

او با اشاره به ارزآوری گردشگران سلامت تصریح کرد: ساخت بیمارستان جدید (بیمارستان شفا) و ایجاد شهرک سلامت از ضروریات حوزه سلامت کرمان است. همچینین باید هتل و امکانات مناسب برای راحتی همراهان بیمار احداث شود.

استاندار کرمان با بیان این مطلب که در سلول‌های بنیادی مزیت نسبی در استان داریم، در ادامه تاکید کرد: دانشگاه نمی‌تواند موزه‌داری بکند.

به گزارش نذیر کرمان، محمدرضا وحیدی رییس سازمان مدیریت و برنامه ‌ریزی استان کرمان نیز در این جلسه ارتقاء رضایتمندی مردم از ادارات را از اهداف این شورا دانست و گفت: در این جلسه اصلاح رویه دستگاه‌های سلامت و درمان، ساماندهی نوبت دهی پزشکان و … مورد بررسی قرار می‌گیرد.

او ارتقاء گردشگری اجتماع محور، خلاق و … را از جمله برنامه‌های بالادستی برشمرد و اظهار کرد: شهر کرمان یکی از قطب‌های گردشگری سلامتی کشور است، ضمن آنکه باید به سایر بخش‌های گردشگری استان توجه شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان از وجود ۱۱۰۰ بیمارستان در ایران که ۴۰۰ مورد آن خصوصی است، سخن گفت و اظهار کرد: ۲۵۰ بیمارستان در کشور مجوز پذیرش بیماران بین‌المللی را دارند که دو مورد آن در استان کرمان است و برای آنکه کرمان را قطب گردشگری سلامت کنیم، باید تعداد بیمارستان‌هایی که مجوز پذیرش بیماران بین‌المللی دریافت می‌کنند، افزایش دهیم.

او با بیان این مطلب که در سال گذشته حدود یک میلیون دلار از محل پذیرش بیماران بین‌المللی در کشور ارزآوری صورت گرفته، تصریح کرد: برای جذب بیماران از سایر کشورها، باید زیرساخت‌های درمانی و نحوه ارائه خدمت به بیماران را در استان کرمان ارتقا دهیم.

وحیدی در ادامه عنوان کرد: طبق بررسی‌های صورت گرفته در دو سال قبل، رتبه میزان رضایتمندی حوزه بهداشت و درمان استان کرمان ۲۲ بوده است. همچنین میزان اعتماد مراجعان به دستگاه ذیل وزارت بهداشت استان کرمان در رتبه ۱۴ قرار دارد و به طور متوسط وضعیت بهداشت و درمان نسبت به سایر دستگاه‌های استان بهتر بوده اما برای آنکه قطب گردشگری شود، باید برنامه‌ریزی بیشتری داشته باشیم.

او تصریح کرد: ایجاد شهرک‌های سلامت در سطح استان الزامی است و می‌توانیم در سفرهای مسئولان ارشد کشوری به کرمان بودجه این مهم را بگیریم.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان گفت: برای شهرک‌های سلامت باید جایابی مناسبی داشته و بخش خصوصی را دخیل کنیم. ضمن آنکه در راستای تکمیل زیرساخت‌های شهرک سلامت باید گام برداشت.

همچنین دکتر مهدی احمدی نژاد رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان در این نشست ا بیان اینکه سه شهر(مشهد، شیراز و تهران) قطب اصلی سلامت در ایران هستند، گفت: برای آنکه قطب سلامت باشیم، باید خدمات خاص و ویژه یا نیروی متخصص خاص داشته باشیم که ما فقط در بحث سلول‌های بنیادی می‌توانیم مانور دهیم.

او تاکید کرد: در زیرساخت‌های بهداشتی استان مشکل دارد به طورمثال هنوز سورت پروازی به کشورهای دیگر در کرمان نداریم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان درباره دلایل عدم رضایتمندی مردم از دانشگاه علوم پزشکی اظهار کرد: بیماران بدحال از اطراف به کرمان اعزام می‌شوند لذا بیش از ظرفیت به بیمارستان‌های شهر کرمان بار وارد می‌شود و بیمار پشت خط می‌ماند و باعث نارضایتی می‌شود.

او افزود: سهمیه تخت نسبت به جمعیت کرمان نیز کم است و سرانه پرستار کرمان بسیار پایین بود که امسال تعدادی و سال آینده هم پرستار استخدام می‌کنیم.

سعید شعرباف شهردار کرمان نیز گفت: دو پهنه از املاک متعلق به شهرداری و یک پهنه متعلق به دانشگاه علوم پزشکی کاندید شهرک سلامت هستند که باید بررسی‌های لازم برای انتخاب زمین مناسب صورت گیرد.

شهردار کرمان عنوان کرد: سرمایه‌گذارانی برای ایجاد کلینیک‌های تخصصی مثل درمان ناباروری و … اعلام آمادگی کرده‌اند.

انتهای پیام




میزان آمادگی کرمان برای قطب گردشگری سلامت شدن

منبع: ایـسنا
? میزان آمادگی کرمان برای قطب گردشگری سلامت شدن