کشور نیازمند یک سند تحول بنیادین برای احیاء فرهنگ اسلامی کار است/ شغل وجود دارد اما فرهنگ انجام آن از بین رفته است

برای احیاء کسب وکار لازم است فرهنگ جامعه را تغییر دهیم و این تغییر فرهنگ بدون گفتمان سازی ایجاد نخواهد شد در دین اسلام حتی علم داد و ستد به وضوح بیان شده است بنابراین اگر رسم استاد_شاگردی احیا شود بی شک ایجاد شغل نیز آسان خواهد بود . به گزارش “فت فتو” کارگران فصلی […]

برای احیاء کسب وکار لازم است فرهنگ جامعه را تغییر دهیم و این تغییر فرهنگ بدون گفتمان سازی ایجاد نخواهد شد در دین اسلام حتی علم داد و ستد به وضوح بیان شده است بنابراین اگر رسم استاد_شاگردی احیا شود بی شک ایجاد شغل نیز آسان خواهد بود .

به گزارش “فت فتو” کارگران فصلی ، کارگران روز مزد، شاگردان مغازه ها، کارگران باغات و مزارع ، کارگران کوره های آجر پزی و حتی ضایعاتی های استان اتباع بیگانه هستند که این نشان از وجود شغل در کرمان و حتی ایران دارد اما کسی نیست که جایگزین این قشر شود بنابر این دلیل این شکاف بین کار و کارگر ایرانی در چیست!!!

شغل های پردرآمدی که خواهان ایرانی ندارند
گویا کسب مدارک دانشگاهی ، تغییر نگاه به فرهنگ کار، کاذب و پایین نشان دادن اینگونه شغل ها و البته نداشتن حداقل های درآمدی سبب شده است که این شغل های به اتباع بیگانه برسند و جوانان ما به سمت بیکاری و عدم روحیه کسب درآمد گردند.

در حالی که نرخ بیکاری در کشوری مثل ژاپن صفر است در ایران این نرخ بیکاری آنچنان مشهود است که به هیچ شکلی نمی توان آن را نادیده گرفت اما دلیل اینکه کشور ایران اسلامی که فرهنگ کار را از دین خود دارد و ائمه معصوم ما مرتب کار و کسب روزی حلال را در احادیث مختلف تاکید کرده اند ، رواج بیکاری نشانه چیست؟؟

کار عامل نشاط نه فقط کسب درآمد
در تمام کشورهای صنعتی و حتی نیمه صنعتی کار و اشتغال از اولویت های اصلی محسوب می شود اما در کشور اسلامی ایران کار فرصتی برای کسب درآمد شده است تا سرگرمی و تفریح زیرا در کشور های آسیای شرقی کار کردن در فرهنگ عامه مردم بسیار نشاط آور است و تنها به عنوان منبع درآمد به آن نمی نگرند.

 محمد قدیری استاد دانشگاه ولیعصر رفسنجان کرمان در گفتگو با خبرنگار ما در خصوص رواج بیکاری گفت: گرچه ایجاد اشتغال از برنامه های دولت ها محسوب می شود اما متاسفانه مردم ما فقط منتظر هستند تا دولت کاری تمیز و پشت میزی با درآمد بالا برای آنها ایجاد کند و عملا فرهنگ کار در ایران تغییر کرده است.

نگرش جویندگان کار به شغل تغییر کرده است
وی با عنوان اینکه نگرش جویندگان کار به شغل تغییر کرده است ، گفت: اکنون جوانان به دودسته تقسیم شده اند یا مهارت دارند اما مدرک دانشگاهی ندارند یا بالعکس مدرک دارند اما هیج مهارتی در رشته اخذ شده ندارند.

استاد دانشگاه اذعان کرد: برای احیاء کسب وکار لازم است فرهنگ جامعه را تغییر دهیم و این تغییر فرهنگ بدون گفتمان سازی ایجاد نخواهد شد در دین اسلام حتی علم داد و ستد به وضوح بیان شده است بنابراین اگر رسم استاد شاگردی احیا شود بی شک ایجاد شغل نیز آسان خواهد بود .

نیازمند زیست بوم اشتغال بر پایه فرهنگ دینی هستیم
وی ادامه داد: ما برای احیاء کسب و کار اسلامی نیازمند زیست بوم اشتغال بر پایه فرهنگ دینی هستیم در این راستا کلیه مشکلات شغل و بیکاری حل خواهد شد  و جوانان خود به سمت کار اشتیاق خواهند یافت و روحیه سستی و تنبلی  که به واسطه کسب مدرک ایجاد شده است از بین خواهد رفت.

کسب درآمد زیاد بدون زحمت نگرش جدید نسل امروز
محمدی مدرس سواد رسانه نیز در گفتگو با خبرنگار ما عدم علاقه مندی جوانان به کسب و کار را فضای مجازی دانست و گفت : زندگی های متمولانه و لاکچری که مرتب در فضای مجازی منتشر می شود سبب افزایش مصرف گرایی گردیده است و عملا جوان را به سمت درآمدهای زیاد یک شبه که بعضا از راه قمار بدست می آیند سوق می دهد.

وی ادامه داد: اکثر نسل جوان ما به دنبال کسب درآمد همراه با قناعت نیست به همین علت به خرده شغل ها کمتر اهمیت می دهد و حتی حاضر به انجام آن نیست و ترجیح می دهد زندگی مجازی خوبی را به تصویر بکشد تا اینکه از صبح تا شب با هزینه کمی زندگی روزمره خود را بگذراند .

این مدرس جوان تاکید کرد: د رحال حاضر ایجاد شغل برای جوانانی که رغبتی به کار کردن ندارند و به دنبال کسب درامد یک شبه هستند بسیار سخت است و نمی شود کار ثابت با دستمزد قانون کار به آنان پیشنهاد داد.

کارآفرین نمونه عباس دوستکامی در گفتگو با ما از بروکراسی های سخت اداری گلایه کرد و گفت: در کشور ایران اگر بخواهید شغل ایجاد کنید عملا صلاخی می شوید زیرا آنقدر قوانین سختگیرانه وجود دارد که عملا از تولید کنندگی نا امید می شوید.

کارآفرین با ایجاد شغل صلاخی می شود
وی ادامه داد: در ادارات استان هیچ هماهنگی وجود ندارد و بعضا ادارات هرکدام قوانینی دارند که جلوی تولید را بگیرند به طور مثال اگر از جهاد کشاورزی مجوز راه اندازی گرفتید باید برای محصولات و حتی تامین زمین دو اداره دیگر را هم راضی کنید که بعضا این اتفاق رخ نمی دهند.

دوستکامی تاکید کرد: درحالی که منابع طبیعی باید زمین را در اختیار خلق قرار دهد تا برای آبادانی کشور سرسبز شده و محصول آور شوند، اگر زمینی را جایی ببیند که کارگاه شده است سریعا آن محل را پلمپ می کند حتی اگر مجوزات لازم را اخذ کرده باشد.

وی اذعان کرد: در بسیاری از کشورها حمایت از صنایع خرد و کوچک اولویت است زیرا با هزینه های کم افراد زیادی به کار گیری می شوند اما درحال حاضر از صنایع بزرگ حمایت می شود و به ازای هر نفر ۱ میلیارد باید سرمایه گذاری کرد تا شغل ایجاد شود!!

دوستکامی تاکید کرد: د رحالی که برای هر شغل خرد و کوچک با صد میلیون می شود یک تا دو نفر را مشغول کرد چطور قوانینی ایجاد می شوند که یک میلیارد را برای یک نفر نه ۱۰ نفر سرمایه گذاری می کنند!؟

 کوتاهی جمعی نخبگان در ایجاد بیکاری
با تمام این صحبت ها به نظر می آید همه اقشار در ایجاد نرخ رشد بیکاری کوتاهی کرده اند که لازم است سند تحول بنیادین کسب و کار را دوباره از نو بنویسند ، فضای مجازی رها شده که تنها به دنبال رواج مصرف گرایی است نه تولید کنندگی، روحانیتی که شغل و کسب و کار را رها کرده اند و تنها به هزینه کم تبلیغ نه تنها قناعت کرده اند بلکه برای رواج فرهنگ کار هیچ کجا منبری نمی روند و مردمان را با علم مکاسب اسلامی آشنا نمی کنند.

و دولت هایی که بدون توجه به جامعه قوانینی را ایجاد واجرا می کنند که عملا ایجاد شغل را برای قشرهای کم درآمد سخت تر می کند.

با این اوصاف به نظر می رسد آنقدر کاهش نرخ بیکاری واقعی که در کف میدان بتوان آن را مشاده کرد؛ سخت است که نیازمند یک حرکت جهادی بزرگ از سوی دولت، ملت دانشگاه و حوزه های علمیه در راستای تببین فرهنگ کار است.
انتهای پیام/ ط۱
 
 




کشور نیازمند یک سند تحول بنیادین برای احیاء فرهنگ اسلامی کار است/ شغل وجود دارد اما فرهنگ انجام آن از بین رفته است

منبع:آرمـان
? کشور نیازمند یک سند تحول بنیادین برای احیاء فرهنگ اسلامی کار است/ شغل وجود دارد اما فرهنگ انجام آن از بین رفته است