کشاورزی رفسنجان باید از حالت سنتی خارج شود

بخشدار مرکزی رفسنجان گفت: برای افزایش بهره‌وری باید کشاورزی را از حالت سنتی خارج کنیم و بتوانیم با بازارهای بزرگ دنیا رقابت کنیم. به گزارش نذیر کرمان از رفسنجان، دومین شب جشن ملی پسته با موضوع پسته و شکرگذاری شامگاه دوشنبه به میزبانی اسماعیل آباد نوق برگزار شد.   علی محمدی‌بهجت بخشدار مرکزی رفسنجان در […]


بخشدار مرکزی رفسنجان گفت: برای افزایش بهره‌وری باید کشاورزی را از حالت سنتی خارج کنیم و بتوانیم با بازارهای بزرگ دنیا رقابت کنیم.

به گزارش نذیر کرمان از رفسنجان، دومین شب جشن ملی پسته با موضوع پسته و شکرگذاری شامگاه دوشنبه به میزبانی اسماعیل آباد نوق برگزار شد.

 

علی محمدی‌بهجت بخشدار مرکزی رفسنجان در این مراسم با اشاره به خیرات و برکاتی که پسته در مناطق مختلف شهرستان داشته، دستگیری از مستمندان از محل درآمد محصول را یکی از راه‌های شکرگذاری دانست و اظهار داشت: مردم رفسنجان در این سال‌ها خدمات بزرگی در شهرستان انجام دادند و حتی کشاورزانی که یک هکتار زمین هم نداشتند، اما انفاق کردند و زیرساخت‌های آموزشی و پرورشی از برکت همین محصول بوده است.

وی با اشاره به اینکه کشاورزی ما سنتی است و انتظار داریم از این کشاورزی در بازار با رقبای قدرتمند رقابت کنیم، تصریح کرد: باید فکری برای شیوه کشاورزی سنتی داشته باشیم.

بخشدار مرکزی رفسنجان افزود: خیلی از تصمیمات ما تابع سیاست‌های فعلی دولت‌هاست. ما باید بنشینیم خودمان با ظرفیتی که داریم تصمیم‌گیری کنیم. اتاق بازرگانی، پژوهشکده پسته و دستگاه‌های متولی راهکارهایی برای حل چالش‌های تولید پسته پیدا کنند.

وی اضافه کرد: در عرصه باغات کشاورزی از مشکلات مهم، خرده مالکی است که کشاورزی ما را سنتی کرده و بهره‌وری را پایین آورده است.  برای حل این موضوع این پیشنهاد مطرح است که آیا می‌توانیم چاه‌تلمبه‌های کشاورزی را به سهام تبدیل کنیم و به صورت شرکت تعاونی مدیریت کرده و یک سیستم مدیریت واحد ایجاد کنیم.

محمدی‌بهجت ابراز داشت: نیاز داریم در شهرستان اتاق فکر و کارگروهی مختص پسته تشکیل شود و راهکار حل چالش‌های پسته را پیدا کنیم و منتظر ابلاغ برنامه‌های بالادستی نباشیم.

مرتضوی دبیر جشنواره ملی پسته نیز در سخنانی اظهار کرد: ماه ربیع‌الاول را امسال در رفسنجان بعد از دو سال نبود محصول، با جشن پسته آغاز کردیم و همدلی خوبی برای برگزاری این جشن ایجاد شد.

وی تصریح کرد: رفسنجان شهر خیران است که در تمام زمینه‌ها پای کار هستند.

مرتضوی از راه‌اندازی دبیرخانه دائمی جشن ملی پسته با همراهی اتاق بازرگانی در رفسنجان خبر داد.

حسین رضایی فرماندار رفسنجان نیز اظهار داشت: هفتمین جشن پسته در حالی برگزار می‌شود که پسته‌کاران از بحران‌های زیادی عبور کردند و امسال شاهد تولید محصول هستند.

وی عنوان کرد: بیشترین نقطه‌ای که ریسک سرمازدگی هست منطقه اسماعیل‌آباد است که الحمدالله امسال این خطر برطرف شده است.

فرماندار رفسنجان بحث آب را مسأله مهم دانست و اظهار داشت: طی سال‌های دور در کنار درختان پسته درختان انار و انگور به ثمر می‌نشستند که اکنون به‌دلیل کاهش کیفیت آب چنین درختانی نداریم.

وی تأکید کرد: باید دانش را به مزرعه بیاوریم، چراکه استفاده از دانش فنی کمک زیادی به کشاورزان کرده و محصول خوبی به‌بار خواهد نشست.

به گزارش فارس، سومین جشن ملی پسته سه شنبه شب در کشکوئیه با موضوع پسته و صنایع دستی برگزار  می‌شود.

پایان پیام/۸۰۰۱۶/ب

 





کشاورزی رفسنجان باید از حالت سنتی خارج شود

منبع: فــارس
? کشاورزی رفسنجان باید از حالت سنتی خارج شود