مخترع کرمانی مدل طلای مسابقات ۲۰۲۳ آلمان را کسب کرد

کرمان- مخترع کرمانی موفق شد در هفتاد و پنجمین دور مسابقات جهانی اختراعات آلمان در سال ۲۰۲۳ مدال طلا و جایزه ویژه را بدست آورد. عبدالحسین همتی‌سراپرده در گفت وگو با نذیر کرمان، در رابطه با اختراع خود بیان کرد: بنده به همراه حسین جلالی‌فر از استادان بخش مهندسی نفت و معدن دانشگاه شهید باهنر […]

کرمان- مخترع کرمانی موفق شد در هفتاد و پنجمین دور مسابقات جهانی اختراعات آلمان در سال ۲۰۲۳ مدال طلا و جایزه ویژه را بدست آورد.

عبدالحسین همتی‌سراپرده در گفت وگو با نذیر کرمان، در رابطه با اختراع خود بیان کرد: بنده به همراه حسین جلالی‌فر از استادان بخش مهندسی نفت و معدن دانشگاه شهید باهنر کرمان موفق به تولید فومی شدیم که منجر به بهبود یکنواختی و بازدهی برداشت نفت می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در این پروژه، پژوهشگرانی از دانشگاه نفت چین و دانشگاه منچستر انگلیس همکاری داشته اند، افزود: اختراع فوم پایدار شده توسط نانوذرات در راستای ذخیره‌سازی دی‌اکسید کربن در مقیاس بزرگ (در زیر زمین) و ازدیاد برداشت نفت بکار می‌رود.

این دانشمند جوان تصریح کرد: به دلیل توانایی کنترل تحرک سیالات و حل چالش‌ها در مخازن ناهمگن، در عملیات ازدیاد برداشت نفت (EOR) تزریق فوم نسبت به تزریق گاز ترجیح داده می‌شود.

همتی‌سراپرده با اشاره به اینکه چگالی بیشتر فوم‌ها نسبت به گاز امکان جابه جایی یکنواخت سیالات را فراهم و به طور مؤثر سیالات را در مخزن جابه جا می‌کند، گفت: پایداری فوم‌ها به عنوان یک ویژگی مهم در ازدیاد برداشت نفت، موفقیت یا عدم‌موفقیت آن را دیکته می‌کند.

وی یادآور شد: فوم پایدار قادر به حفظ ساختار خود در طول زمان و در شرایط دشوار مخزنی است، که منجر به بهبود یکنواختی و بازدهی برداشت نفت می‌شود.

دانشمند جوان کرمانی با بیان اینکه محققان طی سال‌های اخیر در تلاش بوده‌اند تا فوم‌های پایدار با حداقل هزینه تولید کنند، تاکید کرد: در اختراعی که توسط محققان کشورمان انجام شد فوم‌ها توسط نانوذرات پایدار شده اند.

وی ادامه داد: به عبارت دیگر این پایداری فوم‌ها با ترکیب نانو ذرات به عنوان پایدار کننده در سیستم‌های فوم معمولی تولید شده است.

همتی سراپرده همچنین با توضیح اینکه ترکیب نانوذرات و سورفک‌تانت‌ها یک پوشش دو لایه را تشکیل می‌دهد، بیان کرد: بدین ترتیب هم محل جذب پایدار و هم استحکام ساختاری و مقاومت در برابر تغییر شکل برای فوم افزایش می باید.

استاد بخش مهندسی نفت و معدن دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: از این فوم‌ها برای ذخیره‌سازی گاز کربن دی‌اکسید در مقیاس بزرگ در زیرزمین و همچنین فرایندهای ازدیاد برداشت نفت می‌توان استفاده کرد.

همتی سراپرده تصریح کرد: محققان حاضر در این پروژه در نظر دارند در تحقیقات پیش‌رو این اختراع را بومی‌سازی کنند.

پژوهشگر جوان کرمانی افزود: در تلاش هستیم با استفاده از باطله‌های صنایع‌معدنی مختلف مانند باطله‌های صنعت مس و ذغال سنگ، نانوذراتی را تولید کنیم که از آنها در پایداری فوم استفاده شود.

وی با اشاره به اینکه از چند جهت تحقیقات این عرصه اهمیت دارد، افزود: این مطالعات می‌تواند در آینده‌ای نزدیک به ازدیاد برداشت نفت در مخازن نفتی کمک شایانی بکند.

پژوهشگر جوان کرمانی ادامه داد: از یک سو این اختراع قابلیت کاهش گازهای گلخانه‌ای را دارد که این امر به بهبود شرایط محیط زیست و مقابله با تغییرات اقلیمی کمک می‌کند.

وی افزود: از سوی دیگر، باطله‌های صنایع معدنی که مشکلات زیست‌محیطی زیادی ایجاد کرده‌اند را تا حدودی می‌توان کاهش داد.

همتی سراپرده خاطرنشان کرد: درنهایت با افزایش راندمان در برداشت نفت از مخازن، این تحقیقات به دستیابی به یک فرآیند بهینه‌تر در تولید و بهره‌وری بیشتر از منابع نفتی کمک می‌کند.

یادآوری می‌شود: هفتاد و پنجمین دوره این مسابقات در کشور آلمان و با حمایت فدراسیون جهانی اختراعات (IFIA) و سازمان مالکیت‌های معنوی WIIPO world Invention Intellectual property Associations و وزارت علوم و تحقیقات کشور آلمان برگزار شد.

کد خبر ۵۹۵۲۹۱۷




مخترع کرمانی مدل طلای مسابقات ۲۰۲۳ آلمان را کسب کرد

منبع: مــهر
? مخترع کرمانی مدل طلای مسابقات ۲۰۲۳ آلمان را کسب کرد