عضویت در سازمان همکاری شانگهای پایان سیاست التماسی و آغاز سیاست عزتمندانه است

احمدعلی مقدم گفت: سیاست دولت آیت الله رئیسی نگاه به شرق و آسیا و تقویت دیپلماسی همسایگی است، پیوستن ایران به عنوان عضو دائم به سازمان همکاری شانگهای، یعنی دیپلماسی التماسی و لیبرالی ایران در دولت انقلابی به دیپلماسی عزتمندانه و همسایگی تغییر کرده است. به گزارش فت فتو؛ احمد علی مقدم عضو شورای مرکزی […]

احمدعلی مقدم گفت: سیاست دولت آیت الله رئیسی نگاه به شرق و آسیا و تقویت دیپلماسی همسایگی است، پیوستن ایران به عنوان عضو دائم به سازمان همکاری شانگهای، یعنی دیپلماسی التماسی و لیبرالی ایران در دولت انقلابی به دیپلماسی عزتمندانه و همسایگی تغییر کرده است.

به گزارش فت فتو؛ احمد علی مقدم عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در گفتگو با خبرنگار راه آرمان، در رابطه با عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای، اظهار کرد: عضویت دائم ایران در پیمان شانگهای نقطه عطفی در سیاست خارجی دولت انقلابی آیت الله رئیسی است زیرا ضمن اینکه ارتباط با اقتصادهای بلوک شرق و کشورهای همسایه با تقویت دیپلماسی همسایگی دولت سیزدهم است  پایانی بر تفکر محدود، غرب گرا و انحصاری به اقتصادهای غربی است.


وی با اشاره به دستاوردهای اولین سفر آیت الله رئیسی و اینکه یکی از راه های برون رفت از فشار و تهدیدهای خارجی، برقراری ارتباط و انعقاد قراردادهای اقتصادی، سیاسی و امنیتی دو جانبه با همسایگان و کشورهای منطقه است، گفت: این سند عضویت، موفقیت و دستاوردی بزرگ در ابتدای کار دولت انقلابی و مردمی آیت الله رئیسی است زیرا وی در نخستین نشست خبری خود، از آغاز دور جدید دیپلماسی و نگاه به شرق و چند جانبه‌گرایی با تمرکز بر همسایگان خبر داد.


عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی بیان کرد: این همکاری می تواند سبب گشایش و حل بسیاری از مشکلات و تحریم های اقتصادی ایران باشد چرا که اقتصاد مقاومتی علاوه‌ بر آنکه درون‌ زاست، برای شکستن تحریم‌ها با اقتصادهای جهانی نیز تعامل دارد.

عضویت در سازمان همکاری شانگهای کاهش تحریم ها و ترغیب کشورهای غربی برای تجارت با ایران را به دنبال دارد


مقدم افزود: سازمان همکاری های شانگهای به عنوان یک بلوک قدرتِ ضدغربی است زیرا همکاری‌های چند جانبه این کشورها برای جلوگیری از نفوذ سیاسی، اقتصادی، امنیتی، نظامی و فرهنگی آمریکا است و پیوستن ایران به شانگهای، هم برای ایران و هم برای این سازمان،‌ منافع متعددی خواهد داشت که باعث کاهش تحریم ها و ترغیب کشورهای غربی برای تجارت با ایران و همچنین تقویت مناسبات نظامی، دفاعی و‌ امنیتی می شود.


وی یادآور شد: همان گونه که امام خامنه ای فرمودند: «در همه‌جا باید در دیپلماسی موضع فعّال داشته باشیم، باید در مسائلی شبیه مسائل منطقه، با دقّت، هوشیاری و قدرت فعل، فعّال بودن و اثرگذار بودن، وارد میدان شد» از این رو این عضویت برای ایران یک موفقیت دیپلماتیک محسوب می‌شود زیرا در جریان تفاهم نامه ایران و چین نیز، رسانه های معاند و البته فریب خوردگان و کدخدا پرستان داخلی بسیار تلاش کردند تا افکار عمومی رو نسبت به این موضوع تخریب کنند اما موفق نشدند.


دبیر حزب موتلفه اسلامی استان کرمان ابراز کرد: اگر آمریکا با چین قرارداد ببندد می گویند توافق بزرگ اما اگر ایران با چین قرارداد ببندد می گویند قرارداد ننگین، چین به عنوان یکی از سازمان‌های اثرگذار در شانگهای به عنوان تهدیدی بزرگ علیه اقتصاد آمریکا است و سند عضویت دائم ایران در سازمان همکاری شانگهای راهکار استراتژیک از سوی ایران در عرصه بین‌الملی است.


مقدم تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران، پیمان‌های راهبردی دیگری نیز با چین و کشورهایی همچنین هندوستان دارد که این روابط راهبردی علاوه بر همکاری‌های امنیتی پیمان شانگهای به عنوان یک مکمل ویژه برای سیاست نگاه به شرق و همسایگان ایران است.

ایران به دلیل داشتن منابع غنی انرژی، مهره مهمی در سازمان همکاری شانگهای محسوب می شود


وی با تاکید بر اینکه ایران به دلیل داشتن منابع غنی انرژی، نفت و گاز یک مهره مهم در سازمان همکاری شانگهای محسوب می شود، تشریح کرد: کشورهای عضو شانگهای، جز کشورهای برتر در زمینه قدرت اقتصادی و اتمی دنیا هستند از این رو در طول سال‌های گذشته بسیاری از کشورها تلاش کرده بودند تا به نوعی جایگزین ایران در منطقه غرب آسیا شوند اما همچنان ایران مهم‌ترین کریدور برای عبور از این منطقه به آسیا محسوب می‌شود.


عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی اذعان کرد: بر طبق آمارهای موجود، بیشترین ذخایر نفت و گاز جهان در ایران وجود دارد که به‌ شدت مورد نیاز چین و هند به عنوان دو عضو مهم پیمان شانگهای است از این رو برای این سازمان هم اهمیت دارد که با قدرتی بزرگ، مثل ایران که دارای منابع بسیار غنی است همکاری اقتصادی داشته باشد.


مقدم با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «اگر جریان تحریف شکست بخورد، جریان تحریم هم شکست خواهد خورد»، بیان کرد: برخلاف شانتاژهای دولت سرسپرده و خود تحقیر قبل که همه امور کشور از جمله روابط بین الملل خود را به برجام و FATF گره زده بود و تلاش زیادی برای پذیرش و تصویب لوایح مرتبط با FATF می کردند، هشت سال غرب‌گرایان به ملت ایران دروغ گفتند اما ایران با همت دولت انقلابی و ولایی بدون هیچ شرطی رسما به عضویت سازمان شانگهای درآمد تا این ننگ و خفت تاریخی تا ابد برای جریان غربزدگان و لیبرال های داخلی بجای بماند.

تقویت روابط ایران و اوراسیا از مزایای مهم عضویت در سازمان اقتصادی شانگهای است


این کارشناس مسائل سیاسی مطرح کرد: کارشناسان و متخصصین دیپلماسی اقتصادی ایران با این همکاری در واقع به آسیا و همسایگان خود برای همکاری و تعامل هر چه بیشتر جهت خنثی کردن تحریم های ظالمانه آمریکا پیام تعامل دادند از این رو تقویت روابط ایران و اوراسیا از مزایای مهم عضویت ایران در سازمان اقتصادی شانگهای است.


وی ادامه داد: وقتی کشور ما بتواند با نیمی از جهان به راحتی همکاری و تعامل اقتصادی داشته باشد این یعنی بی اثر شدن تحریم‌ها و تقویت اقتصاد ایران چرا که دلار از مراودات مالی بین اعضا این سازمان حذف خواهد شد و در نتیجه پول ملی ما نیز ارزش پیدا می کند.


مقدم با بیان اینکه کشورهای عضو این سازمان متعهد به حمایت نظامی از یکدیگر هستند، مطرح کرد: با این همکاری، موضع ایران در معادلات بین‌المللی تقویت خواهد شد و نقطه تعادل به سمت کاهش تحریم‌های آمریکا علیه ایران و ارتقای ضریب امنیتی کشورمان پیش خواهد رفت زیرا روسیه و چین در مراجع بین المللی متعهد به حمایت از ایران خواهند بود و تعهدی به تمکین از تحریم‌های آمریکا علیه ایران نخواهند داشت و می توان در مقابل محدودیت‌هایی که اروپایی‌ها و آمریکا علیه اقتصاد ایران اعمال کرده‌اند، با قدرت بیشتری ایستادگی کرد در نتیجه امکان سرمایه‌گذاری خارجی در ایران افزایش خواهد یافت.


دبیر حزب موتلفه اسلامی استان کرمان با تاکید بر اینکه همکاری بیشتر تهران با سازمان شانگهای و تقویت نقش ایران در راه ابریشم برای همه طرف ها سودمند خواهد بود، گفت:ایران با عضویت دائم در این سازمان، به بازارهای گسترده کشورهای عضو این سازمان نیز متصل می‌شود و در حوزه‌‌های مختلف تجاری، ترانزیت و انرژی به عنوان یک قدرت منطقه می تواند با این کشورها تعاملات اقتصادی مثبتی را داشته باشد و با توجه به اینکه اخیرا ایران عضو ناظر اتحادیه اوراسیا شده، حضور در سازمان همکاری شانگهای می‌تواند این روند را تکمیل کند.

عضویت در سازمان همکاری شانگهای پایان سیاست التماسی و آغاز سیاست عزتمندانه است


وی افزود: سیاست دولت آیت الله رئیسی نگاه به شرق و آسیا و تقویت دیپلماسی همسایگی است، پیوستن ایران به عنوان عضو دائم به سازمان همکاری شانگهای، یعنی دیپلماسی التماسی و لیبرالی ایران در دولت انقلابی به دیپلماسی عزتمندانه و همسایگی تغییر کرده که این تغییر، نویدبخش آینده ای روشن، برای اقتصاد ایران است چرا که با تغییر و تحولات اخیر در دیپلماسی دولت انقلابی، مطمئنا دوران تازه ای از تعمیق روابط خارجی را در عرصه بین المللی شاهد خواهیم بود.


مقدم در پایان خاطر نشان کرد: با همت دولت مردمی و انقلابی با ایجاد روابط سازنده با همسایگان و استفاده از ظرفیت‌های داخلی برای حمایت از تولید ملی و ایجاد اشتغال، در آینده نزدیک، شاهد گشایش اقتصادی در حوزه بین المللی و احیای اقتصاد و معیشت ملتمان خواهیم بود تا همچنان کشورمان در قله های شرف و عزت و افتخار بایستد و جهانیان بدانند که ابرقدرت جدیدی در دنیا قد علم کرده است.


انتهای پیام/




عضویت در سازمان همکاری شانگهای پایان سیاست التماسی و آغاز سیاست عزتمندانه است

منبع:دانــا
? عضویت در سازمان همکاری شانگهای پایان سیاست التماسی و آغاز سیاست عزتمندانه است