شاه، ناجی ونیز و کم آبی لندن بود/ هزینه ۵۰۰ میلیون دلاری جشن های ۲۵۰۰ ساله در اوج فقر مردم ایران

خسرو معتضد پژوهشگر تاریخ معاصر ایران گفت: شاه ایران یک میلیارد برای تامین آب لندن به انگلیس کمک کرد و نیم میلیارد به شهر رم داد تا ونیز زیرآب نرود. به گزارش فت فتو؛ خسرو معتضد استاد تاریخ معاصر ایران در گفتگو با راه آرمان در رابطه با وضعیت اقتصادی ایران در دوران پهلوی توضیح […]

خسرو معتضد پژوهشگر تاریخ معاصر ایران گفت: شاه ایران یک میلیارد برای تامین آب لندن به انگلیس کمک کرد و نیم میلیارد به شهر رم داد تا ونیز زیرآب نرود.

به گزارش فت فتو؛ خسرو معتضد استاد تاریخ معاصر ایران در گفتگو با راه آرمان در رابطه با وضعیت اقتصادی ایران در دوران پهلوی توضیح داد: از سال  ۱۳۵۱ درآمد نفتی سالانه ایران از  ۱۲ میلیارد دلار به ۲۴ میلیارد دلار رسید و به یکباره یک ثروت هنگفتی  نصیب ایران شد اگر این ثروت را شاه صرف ساخت و ساز و آبادانی کشور می کرد؛ فقر یادگار پهلوی برای مردم ایران نبود.

 
وی با اشاره به حاتم بخشی های شاه ایران برای کشورهای دیگر گفت: شاه ۱۸ میلیارد  دلار را فقط صرف خرید اسلحه کرد که اصلا به ما ندادند و از ۴۰۰۰ هزارخرید فقط ۴۰۰ مورد را توانستیم تحویل بگیرم؛ همچنین محمدرضا به جای کمک کردن به مردم ایران در آن زمان که دراوج فقر بودند به افغانستان، مصر، اوگاندا، لندن و سودان کمک  مالی کرد هر کسی به ایران درخواست کمک می کرد شاه بذل و بخشش می کرد و از اموال مردم ایران می بخشید.
 
اسرائیل نفت ایران را می برد و پول نمی داد
خسرو معتضد تاکید کرد: شاه به فکر آبادانی همه جا بود جز ایران، برای اسرائیل خط لوله انتقال نفت ساخت که یک میلیارد و هشتصد میلیون دلار هزینه برد و  دادگاه جهانی لاهه حکم صادر کرده است که این پول متعلق به ایران است و اسرائیل باید بپردازد اما این مطالبه به حق ایران هیچوقت از جانب رژیم صهیونیستی محقق نشده است.
 
 
 
وی ادامه داد: در زمان پهلوی ایران نفت را در اختیار اسراییل قرار می داد تا آنها نفت را بفروشند و از بنادر خود صادر کنند اما پول نفت ما را به نمی دادند، درحالی که حتی  خط لوله را هم ایران ساخته بود و نفت ازایران به دو بندر ایلات و اشکالون از طریق خطوط لوله روانه می شد.
 
پژوهشگر تاریخ معاصر ایران افزود: شاه ایران یک میلیارد برای تامین آب لندن به انگلیس کمک کرد و نیم میلیارد به شهر رم داد تا ونیز زیرآب نرود و شهبانو می خواست، شهر فرح را در سنگال  بسازد که کتاب خاطرات ۳۰ سال نفت ایران بازگوی این ماجرا است؛ این نشان می دهد شاه ایران به فکر مردم خودش نبود بلکه به دنبال چهره خودش در جهان بود.
 
هزینه ۵۰۰ میلیون دلاری جشن های ۲۵۰۰ ساله در اوج فقر مردم ایران/ طاووس کباب و خاویار پذیرایی مهمانان خارجی دربار
 
تاریخ نگار معاصر ایران با اشاره به خوی حکومت  های فاسد و دیکتاتوری زمان، تشریح کرد: شاهنشاه ایران هم درهمین زمان ۵۰۰ میلیون دلار در جشنهای ۲۵۰۰ ساله خرج می کرد واکثر کشورهای حاکم و فاسد آن زمان هم مهمان ایران بودند والبته تمام امکانات  جشن را هم ازهمین کشورها می خرید  اما در زمان فرار شاه هیچکدام از این کشورها اجازه ورود محمدرضا شاه به کشورشان را ندادند.
 
 
وی با اشاره به صرف هزینه های هنگفت در جشن های ۲۵۰۰ ساله برای مهمانان خارجی ابراز کرد: در زمان جشن های شاهنشاهی ایرانی ها طاووس را کباب کردند و تنها غذای گران ایرانی که خاویار بود را سر همه ی میزها برای مهمانان قرار دادند و ۲۰ روز ادارات تعطیل شد و جشن برپا شد.
 
 
 
 
تاریخ نگار ایرانی افزود: در کشورهایی که نظام سلطنتی دارند، جشن های امپراطوری ها را کوتاه می گیرند تا مردم خشمگین نشوند اما خانواده پهلوی خانواده تازه به دوران رسیده ای بودند که درکی از موقعیت کشور نداشتند و نوع حکومت کردن آنها باعث شد زمانی که رضا شاه و محمدرضا شاه از کشور رفتند؛ مردم گوسفند سر بریدند و و شیرینی و شربت توزیع کردند و از شوروی ها تشکر می کردند؛ این نتیجه عملکرد ظالمانه است.
 
معتضد عنوان کرد: آفت جان شاه فرح بود، زیرا این شخص دختری از طبقه پایین جامعه بود که به یکباره به ثروت عظیمی رسیده بود و آرزوهای بسیار داشت و باعث شد افراد فاسد بسیاری به دربار وارد شوند.
 
امام راحل به مردم شهامت اعتراض داد
 
وی ادامه داد: شاه و فرح غرق در آمال و آرزوهای خود بودند و ذره ای به مردم فقیر ایران که در خفقان به سر می بردند اهمیت نمی دادند؛ بنابراین مردم به دنبال یک ناجی بودند تا وضعیت را تغییر دهد بنابراین وقتی امام راحل پرچم را برداشت مردم ایشان را حمایت کردند زیرا کسی جرات مقابله با رژیم را نداشت چرا که اگر صدای مخالفت را بلند می کردند، زندانی می شدند یا کشته می شدند یا به دست ساواک می افتادند و عاقبتشان معلوم نبود.
خسر معتضد تاکید کرد: توزیع نامتوازن ثروت بین خاندان پادشاهی و درباریان و ملت آنقدر زیاد بود که مردم را ناراحت کرده بود آنقدر فساد زیاد بود که زنان به مقامات دولتی خود را می فروختند تا برای همسرانشان پست و مقامی فراهم کنند بدنه حکومت با فساد شکل گرفته بود.
 
وی با تاکید بر رواج فساد در دربار شاه گفت: شاه فاسد شده بود؛ چطور پادشاه یک کشور که خود متاهل است و چهار فرزند دارد باید دنبال دختران جوان می رفت؟ این برای مردم قابل پذیرش نبود؛ بنابراین درایران اگر بخواهی فرمانروایی کنی باید مردم را با خودت همراه سازی وآنان را محترم بدانی؛ که پهلوی از این امر بی بهره بود.
 
 
وابستگی به آمریکا و بی توجهی به مردم و مجلس دلیل نابودی شاه
 
استاد تاریخ معاصر ایران با اشاره به وابستگی و دلبستگی شدید شاه ایران به آمریکا تشریح کرد: شاه بعد از کودتای ۲۸ مرداد شدیدا به حمایت آمریکایی ها وابسته شد و بدترین انتخاب خود را در مقابل مجلس انجام داد وبدون اذن مجلس هویدا را که بدترین فرد بود به نخست وزیری ایران منصوب کرد.
 
وی ابراز کرد: شاه به مردمش بی توجه شد و بدون توجه به مردم و بر خلاف نظر آنها هرکار دوست داشت انجام می داد و نخست وزیری که مجلس باید تعیین می کرد را با  فرمان همایونی منصوب کرد، شاه یک مجلس موسسان قلابی را راه اندازی کرد  که در آن به شاه اختیارتام می داد در حالی که شاه یک مقام تشریفاتی بود اما حتی اختیار انحلال مجلس را صادر کرد.
 
انتهای پیام/




شاه، ناجی ونیز و کم آبی لندن بود/ هزینه ۵۰۰ میلیون دلاری جشن های ۲۵۰۰ ساله در اوج فقر مردم ایران

منبع: دانــا
? شاه، ناجی ونیز و کم آبی لندن بود/ هزینه ۵۰۰ میلیون دلاری جشن های ۲۵۰۰ ساله در اوج فقر مردم ایران