جهنم عقب ماندگی شهری در دریای معدن و ثروت

ذخایر عظیم و ظرفیت‌های استان کرمان در سالیان گذشته فرصت‌ها و درآمدهای زیادی برای کشور به همراه داشته اما از خود می پرسیم به راستی چرا کرمان با وجود داشتن معادن بسیار باید در جهنم عقب ماندگی شهری دست و پا بزند. به گزارش فت فتو؛ همیشه به ما گفته اند که قیاس و مقایسه […]

ذخایر عظیم و ظرفیت‌های استان کرمان در سالیان گذشته فرصت‌ها و درآمدهای زیادی برای کشور به همراه داشته اما از خود می پرسیم به راستی چرا کرمان با وجود داشتن معادن بسیار باید در جهنم عقب ماندگی شهری دست و پا بزند.

به گزارش فت فتو؛ همیشه به ما گفته اند که قیاس و مقایسه خود با دیگران کار خوبی نیست چرا که ظرفیت ها و توانمندی های افراد با یکدیگر متفاوت است از این رو وقتی زمینه پرورش افراد متفاوت باشد بنابراین مقایسه کار شایسته ای نیست.

البته در این نوشتار قصد مقایسه ی افراد را ندارم بلکه هدف مقایسه ی شهرها با یکدیگر و اندکی تفکر برای دلیل عقب ماندگی است.

اگر تا دیروز تک و توکی از خیابان های شهر کرمان دارای آسفالت مناسبی بودند اما اکنون به همت و کمک دست اندرکاران پروژه فاضلاب شهری دیگر در کل شهر کرمان خیابانی با آسفالت یکدست را نخواهیم داشت؛ بلکه همگی مثل مفشوی مادربزرگ های کرمانی چهل تیکه شده اند.

حرفی از کوچه پی کوچه های شهر کرمان نمی زنم چرا که فاجعه در کوچه های شهر آنقدر زیاد است که کلامی برای سخن نمی گذارد جز این که چرا در خیابان ها و کوچه های شهر این گونه تیشه زده اند و البته دهانمان خاموش خواهد بود اگر بخواهیم وضعیت ترافیک و خیابان های شهر کرمان را با شهرهای اطرف خوش مقایسه کنیم که آن وقت بیش از پیش حسرت می خوریم و از خود می پرسیم در آن زمان که مسئولان سایر شهرها برای آبادانی شهرشان می کوشیدند، مسئولان کرمان در کجا بسر می بردند؟

از طرفی کرمان شهر تاریخی است و این بر کسی پوشیده نیست اما سوال اینجا است که برای حفظ چهره تاریخی شهر و یا برای آبادانی و پیشرفت این شهر چه تلاش هایی شده است البته که منکر تلاش هایی که تاکنون انجام شده است نمی شویم اما به عنوان شهروند این حق را به خود می دهیم که مطالبه گر باشیم و در مقایسه شهر کرمان با سایر شهرها دلیل این عقب ماندگی ها را از مسئولان خواستار شویم.

کافی است به شهر همسایه خودمان یعنی یزد که تنها ۴ ساعت با آن فاصله ی زمانی داریم نگاهی بیاندازیم، نگرش مسئولانه در این شهر آنقدر زیبا بوده است که توانسته از همین ظرفیت تاریخی بودن شهر به عنوان گردشگری استفاده کند و با حفظ محله قدیمی فهادان چهره تاریخی شهر را حفظ و از این اصالت سودآوری و ارزآوری کند.

اما در کرمان خودمان محله های تاریخی مامن و پناهگاه اتباع بیگانه و افاغنه شده اند، خانه های تاریخی و محله های قدیمی به ویرانه ای تبدیل شده اند که دیگر جراتی برای قدم برداشتن در مناطق تاریخی شهر وجود ندارد.

نبود مکان های تفریحی به روز و متناسب با کودکان و نوجوانان امروز در شهر داغ دیگری است که بر دلمان مانده است، در شهربازی که قدم می گذاریم هنوز همان وسایل بازی را می بینیم که در دوران کودکی پدر و مادرهایمان وجود داشته اند.

سینماهای شهر اما اصالت و قدمت خود را حفظ کرده اند و با همان سبک و سیاق قدیمی خود همچنان فیلم ها را به اکران می گذارند. از هر دری برای این شهر سخنی بس طولانی وجود دارد در حالیکه استان کرمان ذخایر عظیم مواد معدنی را در دل خود جای داده و دومین ذخایر مس جهان و هم‌چنین معادن تیتانیوم، سنگ‌های قیمتی، کروم، سنگ‌آهن و زغال‌سنگ در این استان قرار دارد و این استان را به بهشت معادن کشور تبدیل کرده و وجود این ذخایر عظیم در استان کرمان عاملی مؤثر در رونق اقتصاد غیرنفتی کشور محسوب شود.

به حقیقت ذخایر عظیم و ظرفیت‌های استان کرمان در سالیان گذشته فرصت‌ها و درآمدهای زیادی برای کشور به همراه داشته اما جای یک سؤال باقی است؛ چرا باید مردم کرمان در عقب ماندگی شهری روزگار بگذرانند ؟

یادداشت از: پسند

انتهای پیام/

 




جهنم عقب ماندگی شهری در دریای معدن و ثروت

منبع:دانــا
? جهنم عقب ماندگی شهری در دریای معدن و ثروت