جا مانده‌ایم؛ دل شکسته ما را به «طریق‌الوفا» می‌برند

می‌پرسم، حاج آقا شما امسال هم پیاده‌روی اربعین می‌روید؟، «اگه نرم که دیوونه می‌شم» و این «دیوانگی» بهترین شرح‌حال این روزهای من است که جامانده‌ام، اما آدم‌هایی توی این شهر هستند که حال دلِ شکسته‌مان را می‌خرند و ما را که به مشایه نرسیده‌ایم به «طریق‌الوفا» می‌برند. نذیر کرمان – کرمان؛ مهسا حقانیت: رنگ سرخ […]


می‌پرسم، حاج آقا شما امسال هم پیاده‌روی اربعین می‌روید؟، «اگه نرم که دیوونه می‌شم» و این «دیوانگی» بهترین شرح‌حال این روزهای من است که جامانده‌ام، اما آدم‌هایی توی این شهر هستند که حال دلِ شکسته‌مان را می‌خرند و ما را که به مشایه نرسیده‌ایم به «طریق‌الوفا» می‌برند.

نذیر کرمان – کرمان؛ مهسا حقانیت: رنگ سرخ اربعین را پاشیده‌اند توی شهر، هرجا که میروم، با هرکه هم‌کلام می‌شوم، حرف، حرفِ اربعینِ آقا امام حسینه.

توی جلسه‌های کاری، توی دفتر نذیر کرمان، توی جمع‌های دوستانه و خانوادگی، توی مغازه‌ها، کوچه‌ها و خیابان‌ها، همه جا و همه جا حرف از پیاده‌روی اربعینه.

این رویای دوست‌داشتنی …

این شب‌ها، بعضی وقت‌ها قبل از خواب چشم‌هامو می‌بندم و بر‌می‌گردم به چند سال قبل، به کربلا. خاطرات کربلا همیشه از یک مکان شریف شروع می‌شود، از میان صحن آقا ابوالفضل عباس(ع).

وارد رواق‌ها که می‌شوم، زن‌های عرب با خالکوبی‌های سبزرنگ روی پیشانی و چانه‌های‌شان می‌آیند جلوی چشمم، دست‌ها را بالا برده‌اند و مثل آدم‌های طلبکار از آقا طلب حاجت می‌کنند و من اما صدای بغض شکسته‌ام را می‌شنونم میان آن همه هیاهو.

خادم حرم، زن عرب جوانی‌ست، زیبا و خنده‌رو، بالای صندلی بلندی گوشه ضریح آقا نشسته است، نمی‌دانم چه می‌شود که با آن چوب‌پَر سبزرنگش در میان آن همه جمعیت به من اشاره می‌کند «بیا جلو» و لحظاتی بعد، در نزدیک‌ترین مکان به آقا ایستاده‌ام. دستم را گره می‌زنم به ضریح و دلم را می‌سپارم دست حضرت عباس(ع)، عاشق ابوالفضلم.


حرم حضرت عباس (ع)

خاطرات کربلا یکی پس از دیگری می‌آیند و می‌روند، آخر این رویا می‌رسد به شب وداع، ایستاده‌ام وسط بین‌الحرمین، یک نگاه به گنبد آقا امام حسین(ع) و یک نگاه به گنبد آقا ابوالفضل عباس(ع) و آنقدر نگاه می‌کنم تا خواب، خیال معشوقم را با خود می‌برد.   


بین الحرمین

اینجا دل شکسته‌ی جامانده‌ها را می‌خرند

حکایت جاماندگان اربعین حکایت عجیبی‌ست، آنها که عشق به سیدالشهدا(ع) در جان و تن‌شان ریشه دوانده است، این روزها حال غریبی دارند، اما در بسیاری از شهرهای ایران آدم‌هایی هستند که این حال خرابِ جاماندگان را می‌خرند و دل‌های شکسته ما را به طریق‌الوفا می‌برند، به زیارت امامزادگان و به زیارت شهدا.

در کرمان هم بچه‌های جهادی پای کار آمده‌اند، می‌خواهند برای ما که عاشق عباس و حسینیم، مشایه یا همان پیاده‌روی اربعین را توی همین کرمان راه بیندازند، آنها خوب می‌دانند ما هم دل داریم، آن هم چه دلی، دلی که برای حسین(ع) و برای عباس(ع) و به عشق حضرت پدر «مولا علی(ع)» می‌تپد.

از مشایه اربعین تا طریق‌الوفای کرمان

عنوان پیاده‌روی جاماندگان اربعین در کرمان را «طریق‌الوفا» گذاشته‌اند. پیاده‌روی‌ای که از آستان مقدس شاهزاده محمد(ع) در یکی از خیابان‌های قدیمی کرمان به همین نام آغاز می‌شود تا گلزار شهدای کرمان و در جوار مزار شهید سردار حاج قاسم سلیمانی ادامه می‌یابد.

حامد روئین‌پور می‌گوید: در روز چهارشنبه ۱۵ شهریورماه‌ جاری همزمان با اربعین حسینی پیاده‌روی جاماندگان از ساعت ۷ صبح با تجمع در آستان امامزاده محمد (ع) شهر کرمان و قرائت زیارت اربعین و سخنرانی آغاز می‌شود و ساعت ۸ راهپیمایی را شروع می‌کنیم.

وی بیان می‌کند: حرکت راهپیمایان طریق‌الوفا از امامزاده محمد(ع) به‌صورت دسته‌جات عزا شروع می‌شود، به چهارراه بهار و مبعد میدان مشتاق می‌رویم و وارد خیابان شهدا می‌شویم و مستقیم به سمت گلزار شهدا حرکت می‌کنیم.

عزاداری اربعین حسینی در جوار سیدالشهدای مقاومت

این نیروی مردمی می‌گوید: راهپیمایان در زیر خیمه عزاداری آقا امام حسین(ع) در جوار مزار شهید سردار حاج قاسم سلیمانی در گلزار شهدا حضور پیدا می‌کنند و مراسم تا اذان ظهر اربعین ادامه دارد.


گلزار شهدای کرمان

رویین‌پور ادامه می‌دهد: سه موکب در مسیر راهپیمایی جاماندگان اربعین تا پل زیرگذر گلزار شهدا دایر می‌شود و خدماتی را به مردم ارائه می‌کنند، اما ۴۵ موکب هم از پل زیرگذر تا میدان اول گلزار شهدا برپا می‌شود که بیشتر این موکب‌ها به شکل خانوادگی و هیئتی هستند.

وی از ارائه خدمات مختلف توسط موکب‌ها به مردم از جمله محل استراحت ویژه بانوان و مهدکودک برای فرزندان راهپیمایان خبر می‌دهد و می‌گوید: مواکب از فردا سه‌شنبه شروع به‌کار می‌کنند و فعالیت آنها تا یک روز بعد از اربعین در پنجشنبه همین هفته به پایان می‌رسد.

رویین‌پور یادآور می‌شود: درب تکایا، مساجد و حسینیه‌های مسیر راهپیمایی طریق‌الوفا هم برای خدمت‌رسانی به راهپیمایان باز است و مردم از سرویس‌های بهداشتی پارک‌های مسیر هم می‌توانند استفاده کنند.

وی از حضور ۸ هزار نفر در پیاده‌روی جاماندگان اربعین در شهر کرمان طی سال گذشته سخن به‌میان می‌آورد و می‌گوید: امسال با توجه به اینکه از شیوع کرونا عبور کرده‌ایم پیش‌بینی می‌شود بیش از ۱۵ هزار نفر در این راهپیمایی شرکت کنند.

عزاداری جاماندگان اربعین در شاهزاده حسین(ع) جوپار

اما طریق‌الوفا تنها برنامه برای جاماندگان اربعین در کرمان نیست، بلکه راهپیمایی دیگری هم از محل گلزار شهدای گمنام دانشگاه آزاد اسلامی تا آستان مقدس شاهزاده حسین(ع) جوپار هم انجام می‌شود.

فرماندار کرمان درباره مسیر جاماندگان اربعین از مزار گلزار شهدای دانشگاه آزاد تا شاهزاده حسین (ع) جوپار می‌گوید: ۲۲ کیلومتر پیاده‌روی در این مسیر انجام می‌شود که از کیلومتر اول تا کیلومتر ۱۲ را شهرداری کرمان، از کیلومتر ۱۲ تا کیلومتر ۱۷ را شهرداری محی‌آباد و از کیلومتر ۱۷ تا کیلومتر ۲۲ را هم شهرداری ماهان در زمینه سرویس‌بهداشتی، مسائل زیست‌محیطی، جمع‌آوری زباله و آتشنشانی پوشش می‌دهند.

علی بابایی از خدمات‌رسانی شهرداری جوپار به راهپیمایان پیاده‌روی جاماندگان اربعین در داخل این شهر در روز اربعین خبر می‌دهد و عنوان می‌کند: کارخانجاتی که در مسیر هستند هم برای توزیع آب در قالب موکب‌ها فعالیت می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه ۱۰۱ موکب در مسیر راهپیمایی کرمان تا جوپار جانمایی شده و سازمان تبلیغات اسلامی استان هم مجوز آنها را صادر کرده است، می‌گوید: اتوبوس‌هایی برای برگشت افرادی که در این پیاده‌روی شرکت می‌کنند هم توسط شهرداری کرمان آماده شده است که مردم می‌توانند از طریق آنها به کرمان برگردند.

این در حالی‌ست که راهپیمایی جاماندگان اربعین در مناطق مختلف کشور و استان کرمان از شهرهای بزرگ تا روستاهای دورافتاده برگزار می‌شود و جاماندگان، این چنین دل شکسته خود را تسکین می‌دهند به امید اربعینی که با پای پیاده به دیدار معشوق بروند، به دیدار آقا سیدالشهدا(ع)، به دیدار آقا ابوالفضل عباس(ع) و به دیدار حضرت پدر در نجف اشرف.

پایان پیام/۸۰۰۱۹/ب





جا مانده‌ایم؛ دل شکسته ما را به «طریق‌الوفا» می‌برند

منبع: فــارس
? جا مانده‌ایم؛ دل شکسته ما را به «طریق‌الوفا» می‌برند