استاندار کرمان: طرح‌های آبخیزداری و کنترل سیل را به‌صورت اضطراری انجام می‌دهیم

کرمان- فت فتو- استاندار کرمان می‌گوید که اجرای طرح‌های حوزه آبخیزداری از جمله احداث و تکمیل سیل‌بندها در این استان برای جلوگیری از سیلاب به صورت اضطراری و با تامین اعتبارات ویژه در حال انجام است. به گزارش فت فتو علی زینی‌وند که چندروز پیش در برنامه های نخستین روز هفته منابع طبیعی امسال در […]

کرمان- فت فتو- استاندار کرمان می‌گوید که اجرای طرح‌های حوزه آبخیزداری از جمله احداث و تکمیل سیل‌بندها در این استان برای جلوگیری از سیلاب به صورت اضطراری و با تامین اعتبارات ویژه در حال انجام است.

به گزارش فت فتو علی زینی‌وند که چندروز پیش در برنامه های نخستین روز هفته منابع طبیعی امسال در استان وقت گذاشت و در آیین های مرتبط در اطراف شهر کرمان شرکت کرد، روز جمعه خود را نیز به دیگر طرح های مشابه در اطراف شهر ماهان در شهرستان کرمان اختصاص داد.

وی صبح روز جمعه عازم شهر ماهان شد؛ شهری زیبا و با آب و هوای دلنواز در مسیر جاده کرمان – بم که یک قنات ثبت جهانی گوهرریز نیز در آن وجود دارد.

اگرچه افتتاح چند بند سنگی و خاکی در حوضه آبریز مشرف به شهر ماهان توسط استاندار انجام شد اما بازدید از وضعیت حوضه های آبریز و چگونگی اجرای طرح ها چندین ساعت از وقت وی و هیات همراه را گرفت تا از نزدیک در جریان جزییات امور نیز قرار گیرند.

افتتاح این طرح ها و بازدید از آنها درحالی و درشرایطی است که در دو نوبت سیل دیماه امسال شاهد خسارت های سنگین سیل در نقاط مختلف استان بویژه جنوب کرمان بودیم و مسئولان بارها تاکید کردند اگر طرح های کنترل سیلاب بخوبی طی سال های اخیر انجام و از تغییر کاربری ها و دستکاری در طبیعت جلوگیری شده بود اینهمه خسارت را امروز شاهد نبودیم.

استاندار کرمان امروز در جریان افتتاح چند طرح آبخیزداری در بخش ماهان به این موضوع هم اشاره و تاکید کرد که تخصیص اعتبارات برای اجرای طرح های آبخیزداری و کنترل سیلاب با اولویت و به صورت ویژه در دستور کار است.

زینی وند حتی گفت که اوایل سال آینده در جلسه ای با حضور نمایندگان مجلس در تهران با حضور وزیران جهاد کشاورزی و کشور این موضوع مهم را در دستور کار پیگیری قرار خواهد داد تا زنجیره تامین اعتبار این طرح ها دچار مشکل یا وقفه نشود.

استاندار کرمان در مراسم افتتاح چهار بند سنگی – ملاتی و ۲ بند خاکی حوضه آبخیزداری ماهان با اشاره به پدیده مهم فرونشست زمین و کاهش منابع آبی در استان و با یادآوری این نکته مهم که دشت های اطراف ماهان و شهرستان کرمان آب شرب مناطق مختلف را تامین می کنند گفت: باید هر چه زودتر طرح های آبخیزداری و سیل بندی در این مناطق احداث شود. 

اقدامات قابل تقدیر منابع طبیعی کرمان

زینی وند در ادامه تاکید کرد: منابع طبیعی در احداث سیل بندها در حوضه های آبریز مطالعات و کارهای بسیار خوبی را درکرمان انجام داده است و باید به صورت ویژه مانع سیلاب های شدید در این مناطق شد.

وی افزود: فرونشست زمین و در واقع کاهش منابع آبی از جمله مواردی است که باید به آن توجه ویژه شود بنابراین به صورت اضطراری باید طرح های آبخیزداری و سیل بندی در این مناطق احداث شود و ما هم به صورت جدی اعتبارات ویژه این را به این موضوع اختصاص داده ایم.

استاندار کرمان تصریح کرد: با تکمیل این کارها هم خطر سیلاب از دشت ها رفع می شود و هم ذخایر آب زیرزمینی  به شکل مناسب تقویت می شود.

وی همراهی گروه های محیط زیستی و مردم را در این عرصه بسیار مهم ضروری دانست و گفت: مکان هایی که اراضی ، اماکن و مستثنیات مردم در حوزه سیل هست کارشناسی خواهد شد تا اقدامات لازم در این زمینه انجام گیرد؛ در این زمینه تنها تقاضای ما این هست که نهایت همکاری انجام شود تا کار بسرعت انجام شود.

زینی وند همچنین از برنامه تشکیل جلسه نمایندگان کرمان در ابتدای سال جدید در سطح تهران خبر داد و گفت: یک جلسه هماهنگی با وزیر کشور و وزیر جهاد کشاورزی برگزار می کنیم و امتیازات ویژه ای نیز برای تکمیل سیل بندهای جنوب استان و شمال استان در نظر می گیریم.

پای صحبت متولی آبخیزداری کرمان

در ادامه این برنامه مهدی رجبی زاده مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان نیز گفت: به منظور مدیریت روان‌آب و جلوگیری از بروز سیل در منطقه ماهان و همچنین شهر کرمان مطالعات حوضه آبخیز جنوب غربی شهر ماهان در وسعتی معادل ۲۹ هزار هکتار انجام شده است.

وی افزود: امروز چهار بند سنگی – ملاتی با اعتبار حدود ۲۰ میلیارد ریال در بالادست روستای کهنوج ماهان به بهره برداری رسید.

رجبی زاده در ادامه بازدید در محل بندهای خاکی حوضه شهری ماهان که در سیل سال ۹۸ آسیب جدی دیده بودند گفت: این بندها توسط اداره کل منابع طبیعی با هزینه حدود ۲۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات منابع طبیعی مورد بازسازی قرار گرفته اند.

وی خاطرنشان کرد: به منظور مدیریت روان آب در این حوضه در سال گذشته مطالعات مدنظر انجام گرفته و با حمایت استانداری کرمان و از محل اعتبارات شرکت ملی مس احداث یک سیل بند بزرگ به طول ۲ هزار و ۵۰۰ متر و ۲ بند خاکی دیگر در دستور کار قرار گرفت.

استاندار کرمان: طرح‌های آبخیزداری و کنترل سیل را به‌صورت اضطراری انجام می‌دهیم

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کرمان همچنین گفت: تاکنون ۴۰ میلیارد تومان برای سیل بندی که نقش مهمی در کنترل سیل و محفوظ داشتن اراضی کشاورزی حد فاصل  جاده قدیم ماهان و اتوبان هفت باغ  خواهد داشت هزینه شده است.

رجبی زاده با بیان اینکه برای تکمیل این سیل بندها که مطالعات آنها انجام شده حداقل به ۱۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر نیاز است تاکید کرد: با توجه به اهمیت موضوع  استاندار و نمایندگان کرمان در تامین اعتبار درخواستی قول مساعد را دادند.

وی افزود: در بازدید امروز برای پروژه هایی که مورد بازدید یا افتتاح قرار گرفت حدود ۱۰۰ میلیارد ریال هزینه درنظر گرفته شده است.

به گزارش فت فتو، در پایان برنامه بازدید از این طرح های آبخیزداری،  استاندار کرمان و هیات همراه در جمع اعضای سمن کنگره ۶۰  حضور یافتند و به مناسبت هفته منابع طبیعی  نهالی در محل حوضچه  بندهای احداثی غرس کردند.




استاندار کرمان: طرح‌های آبخیزداری و کنترل سیل را به‌صورت اضطراری انجام می‌دهیم

منبع: ایرنـا
? استاندار کرمان: طرح‌های آبخیزداری و کنترل سیل را به‌صورت اضطراری انجام می‌دهیم