این روزها انتخاب سکاندار دولت در استان بحث داغی است که پهناورترین استان کشور نیز از این قاعده مستثنی نیست. در گزارش زیر مروری بر حضور نمایندگان عالی دولت در استان کرمان پس از پیروزی انقلاب اسلامی داریم. به گزارش فت فتو؛ بیش از چهل روز از آغاز به کار دولت سیزدهم می گذرد و […]
این روزها انتخاب سکاندار دولت در استان بحث داغی است که پهناورترین استان کشور نیز از این قاعده مستثنی نیست. در گزارش زیر مروری بر حضور نمایندگان عالی دولت در استان کرمان پس از پیروزی انقلاب اسلامی داریم.
به گزارش فت فتو؛ بیش از چهل روز از آغاز به کار دولت سیزدهم می گذرد و انتخاب نماینده و سکاندار دولت در استان های کشور از جمله بحث های داغ این روزها است. استان کرمان به عنوان پهناورترین استان کشور پس از پیروزی انقلاب شکوهمند ایران اسلامی حضور ۱۶ استاندار را در اتاق شماره هشت ساختمان خیابان پاسداران کرمان شاهد بوده است.
محمدعلی احمدی اولین استاندار کرمان بعد از انقلاب اسلامی است که در تاریخ ۳۰ مهر ماه ۱۳۵۷ به سمت استانداری کرمان منصوب شد و احمدی پس از گذشت پنج ماه در تاریخ پنجم اسفند ماه سال ۵۷ این سمت را به حمید بهرامی دومین استاندار کرمان واگذار کرد.
حمید بهرامی که از او به عنوان دومین سکاندار دولت در استان کرمان یاد می شود از ششم اسفند ماه ۱۳۵۷ تا سی ام آذر ماه ۱۳۵۸ فعالیت کرد.
پس از بهرامی، غلامعباس زارعمیرکآباد به عنوان اولین استاندار غیر بومی کرمان به استانداری کرمان آمد و زارع تنها توانست ۹ ماه نماینده عالی دولت در کرمان باشد. وی متولد سال ۱۳۳۱ دارای مدرک کارشناسی صنایع از دانشگاه صنعتی شریف بود.
از دیگر سمت هایی که زارع داشت می توان به معاون وزارت کشور، معاون وزارت راه، معاون سازمان صنایع دفاع، معاون بنیاد مستضعفان، رئیس سازمان صنایع و معادن بنیاد مستضعفان، رئیس فدراسیون وزنهبرداری، عضو کمیسیون فرهنگی سازمان تربیتبدنی، مدیر بخش اقتصادی شهرک مهدیه قم، رئیس واحد مهندسین حزب جمهوری اسلامی، از مؤسسین و اعضای جامعه اسلامی فرهنگیان، تدریس در دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه آزاد، مرکز آموزش مدیریت دولتی، دانشکده افسری امام علی (ع)، تألیف ۵۰ جلد از اولین کتاب های تست کنکور در سال ۱۳۵۰، هیئت امنای فارغالتحصلان دانشگاه صنعتی شریف، دبیر فارغالتحصیلان دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی شریف، از اعضای مؤسسه خیریه سید الشهدا، از مدیران خیریه مرحوم دکتر جواهریان، از اعضای جمعیت طرفداران ایمنی راهها، از اعضای انجمن ولایت، از اعضای انجمن خیریه طاها، از اعضای انجمن خیریه فاطمه الزهرا (س)، مؤلف کتاب تاریخ رجال انقلاب اسلامی مجمع استانداران و … اشاره داشت.
علیاصغر سامت پس از غلامعباس زارع میرک آباد به عنوان سرپرست استانداری کرمان معرفی شد و تنها پس از گذشت هفت ماه فعالیت این فرد نیز کنار گذاشته شد.
عبدالحسین ساوه در ۲۶ آبان ۱۳۵۹ به عنوان سکاندار دولت در استان کرمان شروع به کار کرد و در تاریخ ۲۶ اسفند ماه سال ۱۳۶۰ کار خود را به عنوان استاندار در استان کرمان به پایان رساند. ساوه متولد فروردین سال ۱۳۱۹ شمسی در شهر کرمان است و پس از اتمام تحصیلات ابتدایی و متوسطه در زادگاهش، جهت ادامه تحصیل در رشته شیمی به تهران رفت و پس از اخذ مدرک لیسانس، جهت تدریس در آموزش و پرورش کرمان استخدام شد.
وی سالها به عنوان دبیر شیمی در دبیرستانهای کرمان (امیرکبیر، ابنسینا، بهمنیار، فنی خرد، علوی و شریعتی) به تدریس مشغول بود و در سال ۱۳۵۷ شمسی در همان ابتدای حرکت اعتراضی فرهنگیان و همگان با انقلاب، به صورت فعال شرکت داشت و همراه با دیگر دوستان و همکاران، به تظاهرات و اعتصابات فرهنگیان درصحن اداره کل آموزش و پرورش تداوم میبخشید. از این رو با شدت گرفتن اعتراضات، وی به همراه شهید حجتالاسلام حاج علی ایرانمنش و آقای مشارزاده دستگیر و زندانی شدند. اما با نزدیک شدن به روزهای پیروزی انقلاب اسلامی، همگی آزاد شدند. تا اینکه انقلاب اسلامی در۲۲ بهمن ۱۳۵۷ به پیروزی رسید و به عنوان اولین مدیر کل آموزش و پرورش کرمان بعد از انقلاب اسلامی معرفی شدند.
حمید میرزاده ششمین فردی است که از او به عنوان نماینده عالی دولت در استان کرمان از او یاد می شود. میرزاده از تاریخ ۲۷ اسفند ۱۳۶۰ تا آبان ماه ۱۳۶۴ در این سمت فعالیت کرد و پس از آن براساس پیشنهاد وی که معاونت اجرایی نخستوزیر وقت را بر عهده داشت، در خصوص لزوم رشد صنایع وابسته به نفت، کمیسیون هماهنگی علوم و تکنولوژی مواد پتروشیمیایی و صنایع پلیمری تشکیل و مسئولیت ایجاد هماهنگی برای پیشبرد این امر را بر عهده گرفت.
هفتمین استاندار استان کرمان پس از پیروزی انقلاب اسلامی سید حسین مرعشی است که از تاریخ ۱۲ آبان ماه ۱۳۶۴ تا تیر ماه ۱۳۷۳ در کسوت نماینده عالی دولت در استان کرمان مشغول به فعالیت بوده است. مرتضی بانک پس از سید حسین مرعشی به عنوان دومین استاندار غیر بومی استان کرمان مشغول به فعالیت شد از ۱۹ تیر ماه ۱۳۷۳ تا شهریور ماه ۱۳۷۶ مدیریت استان را به عهده داشت.
مرحوم مسعود محمودی دیگر نماینده عالی دولت در استان کرمان بود که در سال ۱۳۷۶ پس از مرتضی بانک در این سمت مشغول به فعالیت شد و تا سال ۱۳۸۰ در اتاق شماره هشت ساختمان استانداری کرمان حضور داشت و پس از محمودی محمد علی کریمی دهمین استاندار کرمان بود که در تاریخ هفتم آبان ماه سال ۱۳۸۰ در کسوت سکاندار دولت در استان کرمان شروع به کار کرد و تا شهریور ماه سال ۱۳۸۴ در این سمت فعالیت داشت.
محمد رئوفی نژاد زاده دزفول، یازدهمین نماینده عالی دولت در استان کرمان بود که وی در ۲۳ تیر ماه سال ۱۳۸۴ تا تیر ۱۳۸۷ در اتاق شماره هشت ساختمان استانداری کرمان فعالیت کرد و او سومین استاندار غیر بومی استان به شمار می رود و پس از او حیبب الله دهمرده از استان سیستان و بلوچستان، دوازدهمین استاندار کرمان است که تا سال ۱۳۸۹ در استان مشغول به فعالیت بوده است.
پس از دهمرده، اسماعیل نجار اهل سمنان به عنوان استاندار کرمان در استانداری شروع به کار کرد و تا سال ۱۳۹۲ در این سمت فعال بود و پس از او علیرضا رزم حسینی به عنوان چهاردهمین استاندار پهناورترین استان کشور در دهم آذر ماه سال ۱۳۹۲ فعالیت خود را آغاز و تا دهم خرداد ماه ۱۳۹۷ ادامه داد.
محمد جواد فدایی از دیگر استانداران بومی استان کرمان به شمار می رود که از ۲۳ آبان ماه سال ۱۳۹۷ تا ۲۱ آبان ۱۳۹۹ به عنوان نماینده عالی دولت در استان کرمان فعالیت کرد و پس از محمد جواد فدایی تا به امروز کلید اتاق شماره هشت ساختمان خیابان پاسداران شهر کرمان در دستان علی زینی وند زاده ایلام است که از او به عنوان شانزدهمین استاندار پهناورترین استان کشور یاد می شود وی از ۲۱ آبان ماه سال گذشته تاکنون در این سمت فعال است و حال باید گزینه جدید سکانداری دولت در استان کرمان معرفی شود.
آنچه که مسلم است؛ استاندار جدید استان کرمان باید توجه در خوری نسبت به اشتغالزایی و استفاده از ظرفیت های خدادادی صنایع معدنی، کشاورزی، صنعت، گردشگری و همچنین رفع محرومیت در برخی از نقاط استان داشته باشد. انتهای پیام/
منبع:دانــا ? استانداران کرمان؛ از دیروز تا امروز
این مطلب بدون برچسب می باشد.
مسئول واحد مردمشناسی اداره میراث فرهنگی کرمان گفت: کرمانیها دو روز قبل از عید را «علفه مرده ها» میگویند که به شب علفه معروف است؛ در این ایام برای اموات خود خیرات میکردند و بر این باور بودند که اموات در این روز به پشت بام میآیند و منتظر هستند تا برای آنها خیرات فرستاده […]
روح الله خواجویی گفت: افرادی که در سالهای قبل قبری را پیش خرید کردند حق خرید و فروش آن را ندارند. به گزارش فت فتو؛ روح الله خواجویی مدیر عامل سازمان مدیریت آرامستان های شهرداری کرمان در گفتگو با راه آرمان در رابطه با فروش قبر گفت: قیمت قبرها براساس مصوبه شورای اسلامی شهر است […]
غلامرضا نخعی پور از آغاز فعالیت مدارس در ستاد اسکان نوروزی از ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ تا ۱۰ فروردین ۱۴۰۱ و آمادگی ۲۵۵ مدرسه در استان کرمان برای پذیرش مهمانان نوروزی خبر داد. به گزارش فت فتو؛ به نقل از “راه آرمان” غلامرضا نخعی پور سرپرست معاونت پژوهش، برنامه ریزی و توسعه منابع آموزش و پرورش […]
غلامعباس نکونام گفت: در پنج بازه زمانی اعزام زائران مردمی و محلات انجام می شود که در هر بازه ظرفیت اسکان ۹۰۰ نفر را داریم؛ اما با توجه به شیوع بیماری کرونا پیش بینی می شود که بتوانیم در خدمت بیش از سه هزار نفر زائر باشیم. به گزارش فت فتو؛ غلامعباس نکونام در گفتگو […]
− یک = صفر