“اسپیرولینا” نوعی جلبک سبزآبی از شاخه “سیانوباکتر” است که منبع غنی فیبر بوده و درخانه به راحتی میتوان آن را پرورش داد و از آن کسب درآمد کرد. به گزارش فت فتو؛ هادی تویسرکانی در گفتگو با” راه آرمان” از طرح پرورش جلبک اسپیرولینا در منزل نام برد و گفت: این طرح حمایتی کم هزینه اما با […]
“اسپیرولینا” نوعی جلبک سبزآبی از شاخه “سیانوباکتر” است که منبع غنی فیبر بوده و درخانه به راحتی میتوان آن را پرورش داد و از آن کسب درآمد کرد.
به گزارش فت فتو؛ هادی تویسرکانی در گفتگو با” راه آرمان” از طرح پرورش جلبک اسپیرولینا در منزل نام برد و گفت: این طرح حمایتی کم هزینه اما با سودآوری بسیار بالایی است زیرا مواد معدنی این جلبک برای جهانیان آشکار شده است و در صنایع بزرگ پزشکی، تغذیه و آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد.
مسئول پیگیری طرحهای اشتغال خانگی سازمان بسیج علمی کرمان عنوان کرد: اسپیرولینا نوعی جلبک سبز آبی از شاخه سیانوباکتر است. معمولا این جلبک در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری به دلیل قلیایی بودن آب و دارا بودن کربنات و بی کربنات رشد زیادی میکند. جلبک اسپیرولینا در قاره های آفریقا، آسیا، آمریکای جنوبی و آمریکای مرکزی پیدا می شود و از آن برای غذای انسان و دیگر جانوران استفاده می کنند.
تویسرکانی ادامه داد: امروزه با رشد تکنولوژی و اطلاعات در زمینه پزشکی از جلبک اسپیرولینا برای مکمل های غذایی در صنعت داروسازی به دو صورت قرص و پودر استفاده می کنند، البته در زمینه های مختلف نظیر آکواریوم، آبزی پروری و ماکیان نیز کاربرد دارد.
وی با اشاره به سودآوری پرورش این نوع جلبک گفت: با توجه به نوپا بودن این نوع حرفه، فرصت خوبی است تا از این شرایط استفاده کنیم و نیاز کشور را از واردات جلبک کمتر کنیم.
طرح کم هزینه اما بسیار سود آور
تویسرکانی عنوان کرد: افرادی که زود تر از همه وارد این کار که طرح توجیهی پرورش جلبک است، می شوند خیلی سریع تر می توانند به سود آوری برسند اما برای شروع نیازمند اطلاعات دقیقی از هزینه ها و پیش بینی سود است.
وی اذعان کرد: در صورتی که بخواهید کارتان را از منزل شروع کنید نیاز به فضایی حدود ۱۵ تا ۲۵ مترمربع خواهید داشت. البته می توان در فضای کمتر هم شروع کرد چون در ابتدای کار می توان تنها از گوشه اتاق استفاده کرد که بتوان در آن قسمت آکواریوم یا بطری را قرار داد.
کشاورزان عمده مشتریان اسپیرولینا
مجری طرح حمایتی پرورش جلبک تاکید کرد: برای آغاز کار به یک ظرف بزرگ مانند آکواریوم، سطل یا پلاستیک، آب مصرفی فاقد کلر، مواد غذایی یا کود، مقداری جلبک اسپیرولینا برای کشت و تکثیر، یک پارچه صافی، اطلاعات ضروری اولیه، چند ورقه لیتموس کاغذی برای اندازه گیری، یک دماسنج ساده PH آب نیاز است.
تویسرکانی با بیان این مطلب که کشت جلبک کار بسیار آسان و کم هزینه ای است، گفت: عمده مشتریان این محصول کشاورزانی هستند که خواهان بهبود کمیت و کیفیت محصول خود هستند. این نوع جلبک به دلیل دارا بودن میزان بالای فیبر نقش مهمی در نرم کردن بافت خاک و حفظ رطوبت دارند و از طرف دیگر به خاطر دارا بودن مواد معدنی و عناصر کمیاب باعث بهبود کیفیت خاک و حاصلخیزی آن می شوند به علت داشتن ازت، آهن، فسفر و پتاس از آن برای کود کشاورزی نیز استفاده می کنند.
اسپرولینا منبع غنی ویتامین و فیبر برای همه
وی با اشاره به این مطلب که در زمینه محصولات دارویی نیز، مشتریان به طور کلی عموم مردم هستند، افزود: کسانی که تمایل به بهبود وضعیت سلامت با درمان گیاهی بیماری های خود هستند از این ماده ارزشمند در تغذیه خود استفاده می کنند و حد مصرف آن ۴ میلی گرم در روز است که اگر در جیره غذایی طیور و آبزیان قرار بگیرد باعث شفافیت پرندگان و ماهی های زینتی می شود و حتی در غذای انسان ها باعث افزایش سلامتی خواهد شد.
تویسرکانی تاکید کرد: تهیه مکمل های غذایی برای دام، طیور، آبزیان و زالو، محصولات آرایشی و بهداشتی مانند شامپو و ماسک صورت، کرم دست و صورت، تهیه رنگ های طبیعی برای مواد غذایی و آرایشی، استخراج فیکوبیلی پروتئین اسپیرولینا برای آزمایشات پزشکی، کاربسیار درآمدر زایی است زیرا این گیاه منبع غنی از بتاکارون و ویتامین های ب۱، ب۲، ب۳، ب۶ و ب ۱۲ و تمام اسیدآمینه های ضروری بدن است.
وی با بیان اینکه اسپیرولینا حاوی آهن، کلسیم، فسفر، پتاسیم، منیزیم و منبع غنی از اسیدهای چرب ضروری به ویژه اسید گامالینولئیک است، گفت : پودر خشک اسپیرولینا حاوی ۶۰ تا ۷۰ درصد پروتئین، ۱۵ تا ۲۰ درصد کربوهیدرات، ۳ تا ۷ درصد مواد معدنی، ۶ تا ۸ درصد چربی و ۴ تا ۸ درصد رطوبت است به همین دلیل کاملترین غذای گیاهی برای مصارف انسانی محسوب می شود.
ایران پتانسیل خوبی برای پرورش اسپیرولینا دارد
تویسرکانی تاکید کرد: کشور ایران این پتانسیل را دارد که بتواند در بین مدعیان دیگر، پرورش جلبک را آغاز کند، طبق تحقیقات انجام شده سواحل هرمزگان یکی از بهترین و مناسب ترین مکانها برای پرورش جلبک است و در صورتی که در این زمینه سرمایه گذاری شود می تواند همراه با درآمدزایی، اشتغالزایی و البته ارز آوری نیز داشته باشد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: متاسفانه افراد خیلی کمی از این گیاه ارزشمند اطلاع دارند و البته افراد خیلی کمی هستند که تصمیم بر آغاز این کسب و کار پر سود کرده اند، با این که کشور ما سالانه ده ها تن جلبک از کشورهای چین و یا هند برای مصرف وارد می کند، و این فرصت بزرگی است تا با پیش قدم شدن کارآفرینان در این عرصه بتوانیم نیازهای کشورمان را تولید و در صورت افزایش حجم تولید، مابقی آن را به کشورهای دیگر صادرات کنیم.
انتهای پیام /
منبع:دانــا ? پرورش جلبک "اسپیرولینا" در آکواریوم ماهیهای زینتی؛ منبع ثروتآفرینی در خانه
این مطلب بدون برچسب می باشد.
مسئول واحد مردمشناسی اداره میراث فرهنگی کرمان گفت: کرمانیها دو روز قبل از عید را «علفه مرده ها» میگویند که به شب علفه معروف است؛ در این ایام برای اموات خود خیرات میکردند و بر این باور بودند که اموات در این روز به پشت بام میآیند و منتظر هستند تا برای آنها خیرات فرستاده […]
روح الله خواجویی گفت: افرادی که در سالهای قبل قبری را پیش خرید کردند حق خرید و فروش آن را ندارند. به گزارش فت فتو؛ روح الله خواجویی مدیر عامل سازمان مدیریت آرامستان های شهرداری کرمان در گفتگو با راه آرمان در رابطه با فروش قبر گفت: قیمت قبرها براساس مصوبه شورای اسلامی شهر است […]
غلامرضا نخعی پور از آغاز فعالیت مدارس در ستاد اسکان نوروزی از ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ تا ۱۰ فروردین ۱۴۰۱ و آمادگی ۲۵۵ مدرسه در استان کرمان برای پذیرش مهمانان نوروزی خبر داد. به گزارش فت فتو؛ به نقل از “راه آرمان” غلامرضا نخعی پور سرپرست معاونت پژوهش، برنامه ریزی و توسعه منابع آموزش و پرورش […]
غلامعباس نکونام گفت: در پنج بازه زمانی اعزام زائران مردمی و محلات انجام می شود که در هر بازه ظرفیت اسکان ۹۰۰ نفر را داریم؛ اما با توجه به شیوع بیماری کرونا پیش بینی می شود که بتوانیم در خدمت بیش از سه هزار نفر زائر باشیم. به گزارش فت فتو؛ غلامعباس نکونام در گفتگو […]
+ شش = هشت