۱۰ خصلت مومن خردمند از منظر رسول اکرم (ص)

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان گفت: رسول‌ اکرم صلی‌الله‌ و علیه‌ و آله‌ و سلم فرمودند که مومن خردمند نشود تا آنگاه که ۱۰ خصلت در او گرد آید. گروه استان‌های فت فتو؛ رحلت رسول اکرم صلی‌الله و علیه و آله و سلم و شهادت سبط اکبر ایشان امام حسن مجتبی علیه‌السلام را تسلیت […]

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان گفت: رسول‌ اکرم صلی‌الله‌ و علیه‌ و آله‌ و سلم فرمودند که مومن خردمند نشود تا آنگاه که ۱۰ خصلت در او گرد آید.

گروه استان‌های فت فتو؛ رحلت رسول اکرم صلی‌الله و علیه و آله و سلم و شهادت سبط اکبر ایشان امام حسن مجتبی علیه‌السلام را تسلیت عرض می‌کنم.

رسول‌ اکرم صلی‌الله‌ و علیه‌ و آله‌ و سلم در حدیثی فرمودند: «لَمْ یُعْبَدِ اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ بِشَیْ ءٍ أَفْضَلَ مِنَ اَلْعَقْلِ وَ لاَ یَکُونُ اَلْمُؤْمِنُ عَاقِلاً حَتَّی یَجْتَمِعَ فِیهِ عَشْرُ خِصَالٍ، اَلْخَیْرُ مِنْهُ مَأْمُولٌ وَ اَلشَّرُّ مِنْهُ مَأْمُونٌ یَسْتَکْثِرُ قَلِیلَ اَلْخَیْرِ مِنْ غَیْرِهِ وَ یَسْتَقِلُّ کَثِیرَ اَلْخَیْرِ مِنْ نَفْسِهِ وَ لاَ یَسْأَمُ مِنْ طَلَبِ اَلْعِلْمِ طُولَ عُمُرِهِ وَ لاَ یَتَبَرَّمُ بِطُلاَّبِ اَلْحَوَائِجِ قِبَلَهُ اَلذُّلُّ أَحَبُّ إِلَیْهِ مِنَ اَلْعِزِّ وَ اَلْفَقْرُ أَحَبُّ إِلَیْهِ مِنَ اَلْغِنَی نَصِیبُهُ مِنَ اَلدُّنْیَا اَلْقُوتُ وَ اَلْعَاشِرَةُ وَ مَا اَلْعَاشِرَةُ لاَ یَرَی أَحَداً إِلاَّ قَالَ هُوَ خَیْرٌ مِنِّی وَ أَتْقَی إِنَّمَا اَلنَّاسُ رَجُلاَنِ فَرَجُلٌ هُوَ خَیْرٌ مِنْهُ وَ أَتْقَی وَ آخَرُ هُوَ شَرٌّ مِنْهُ وَ أَدْنَی فَإِذَا رَأَی مَنْ هُوَ خَیْرٌ مِنْهُ وَ أَتْقَی تَوَاضَعَ لَهُ لِیَلْحَقَ بِهِ وَ إِذَا لَقِیَ اَلَّذِی هُوَ شَرٌّ مِنْهُ وَ أَدْنَی قَالَ عَسَی خَیْرُ هَذَا بَاطِنٌ وَ شَرُّهُ ظَاهِرٌ وَ عَسَی أَنْ یُخْتَمَ لَهُ بِخَیْرٍ فَإِذَا فَعَلَ ذَلِکَ فَقَدْ عَلاَ مَجْدُهُ وَ سَادَ أَهْلَ زَمَانِهِ».

خدای عز و جل به چیزی که نیکوتر از عقل باشد پرستش نشده است و مومن خردمند نگردد تا آنگاه که ۱۰ خصلت در او گرد آید: به نیکی او امیدواری باشد و از شرّ او ایمنی، کمترین خوبی دیگران را بسیار شمارد و خوبی فراوان خود را اندک بیند، در همه عمر خود از دانش جویی خسته نگردد و از مراجعه نیازمندان به نزد او سنگین دل نشود.

خواری (در راه حق) را از سربلندی و و تنگدستی را ( با حفظ دین) از ثروتمندی دوست‌تر دارد و بهره‌اش از دنیا همان خوراک روزانه باشد و دهم چه دهمی؟ کسی را نبیند مگر آنکه با خود گوید: که از من بهتر و پرهیزکارتر است.

مردم دو قسم بیشتر نیستند مردمی که واقعاً از او بهتر و پرهیزکارتر است و قسم دیگری که از او بدتر و پست‌تر است، بنابراین چون کسی را بیند که از او بهتر است و پرهیزکارتر برای او فروتنی کند تا مگر به مقام او برسد و چون کسی را که بدتر و پست‌تر از او است ملاقات کند گوید: نیکی این شخص در نهان است و بدی‌اش در عیان و شاید فرجام کارش خیر باشد، بنابراین چون چنین کرد بزرگواری‌اش والاتر شود و بر اهل زمان خود سرور گردد.

حجت‌الاسلام امان‌الله علیمرادی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان

انتهای پیام/۴۰۷۸/




۱۰ خصلت مومن خردمند از منظر رسول اکرم (ص)

منبع:آنـــا
? ۱۰ خصلت مومن خردمند از منظر رسول اکرم (ص)