نباید برخی موضوعات اجتماعی را قضائی و انتظامی کرد/ ضرورت توجه بیشتر به عدالت ترمیمی

نذیر کرمان/کرمان معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان گفت: بسیاری از موضوعات و آسیب‌های سطح جامعه، مباحثی هستند که  معتقدیم ماهیت اجتماعی دارند و نباید قضائی و انتظامی شوند و باید اقدامات اجتماعی و فرهنگی نسبت به آنها نیز انجام شود. سیدمهدی قویدل امروز ۲۹ مردادماه در جلسه شورای پیشگیری […]

نذیر کرمان/کرمان معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان گفت: بسیاری از موضوعات و آسیب‌های سطح جامعه، مباحثی هستند که  معتقدیم ماهیت اجتماعی دارند و نباید قضائی و انتظامی شوند و باید اقدامات اجتماعی و فرهنگی نسبت به آنها نیز انجام شود.

سیدمهدی قویدل امروز ۲۹ مردادماه در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم حوزه قضائی کشکوئیه رفسنجان با اشاره به اقدامات فرهنگی که از سوی نهادهای فرهنگی و … انجام شده، اظهار کرد: با وجود همه اقدامات اما این فعالیت‌ها متناسب با حجم تهاجم و سرعت پیشرفت تکنولوژی‌ها نیست و خیلی بیشتر باید کار کنیم.

وی به مقوله عدالت ترمیمی اشاره کرد و گفت: عامه مردم، افراد توانا، معتمدین و متنفذین محله ها و … برای جلوگیری از ورود بسیاری از آسیب‌ها بایستی مشارکت فعال داشته باشند چراکه برای هر فرد نمی‌توانیم یک پلیس بگذاریم و برای هر اقدام و آسیبی نمی‌توانیم جرم انگاری داشته و برای هر جرم یک بازداشتگاه و زندان در نظر بگیریم.

قویدل با تاکید بر اینکه سرمایه اجتماعی و نیروی جوان مهمترین سرمایه هر جامعه است، افزود: در این باره باید برنامه ریزی داشته باشیم و خوشبختانه در سال‌های اخیر در این خصوص اتفاقات خوبی رقم خورده است.

معاون قضایئ رییس کل دادگستری استان کرمان با بیان اینکه باید تقسیم کار، تعامل میان نهادی و مطالبه گری را اولویت کار و مردم را هم در پیشگیری از وقوع جرم مشارکت دهیم، تصریح کرد: جرم شناسان و حقوقدانان تاکید دارند که مجازات سنگین تنها عامل بازدارنده نیست؛ قطعا یکسری شرایط و اقدامات در کنار هم باید قرار گیرند تا روند کاهشی در بحث آسیب‌ها و جرائم داشته باشیم.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به قانون پیشگیری از وقوع جرم مصوب سال ۱۳۹۴ گفت: این قانون تکلیف کرده که پیشگیری از وقوع جرم وظیفه دستگاه قضا و در برخی مواد آن آمده که سایر دستگاه ها وظیفه دارند در بحث پیشگیری با قوه قضائیه همکاری کنند، کما اینکه دادستان، دبیر شورای پیشگیری از وقوع جرم است و این مهم بیانگر این است که این شورا ضمانت اجرا دارد.

قویدل در ادامه با اشاره به اینکه همزمان با فناوری اطلاعات و پیشرفت تکنولوژی یکسری آسیب ها و مشکلاتی نیز بوجود می‌آید، تصریح کرد: ضرورت دارد تا همراه با پیشرفت و ظهور فناوری‌های جدید، سواد و فرهنگ استفاده از تکنولوژی‌ها نیز ایجاد و تقویت شود. 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان در پایان با بیان اینکه ایجاد امنیت بدون مشارکت، همگرایی و هم افزایی محقق نمی‌شود، گفت: متاسفانه در سطح جامعه نگاهی که به مقوله امنیت است، تک بعدی است و عده ای  بر این باورند که باید اقدامات کیفری و سلبی انجام شود و فقط مجموعه قضائی و انتظامی در خیلی از موضوعات ورود کنند که باید این نگاه و باور نیز تغییر کند.

انتهای پیام




نباید برخی موضوعات اجتماعی را قضائی و انتظامی کرد/ ضرورت توجه بیشتر به عدالت ترمیمی

منبع: ایـسنا
? نباید برخی موضوعات اجتماعی را قضائی و انتظامی کرد/ ضرورت توجه بیشتر به عدالت ترمیمی