مردم کرمان پای کارِ غدیر

اگر سری به خیابان‌ها زده باشید حتما متوجه شده‌اید که امسال مردم با چه شور و اشتیاقی پای کار غدیر آمده و برای بیعت با علی(ع) در و دیوار شهر را آذین بسته و آن را به نقل و نبات آراسته‌اند، در این گزارش به گوشه‌ای از آن می‌پردازیم. به نذیر کرمان از کرمان، عید […]


اگر سری به خیابان‌ها زده باشید حتما متوجه شده‌اید که امسال مردم با چه شور و اشتیاقی پای کار غدیر آمده و برای بیعت با علی(ع) در و دیوار شهر را آذین بسته و آن را به نقل و نبات آراسته‌اند، در این گزارش به گوشه‌ای از آن می‌پردازیم.

به نذیر کرمان از کرمان، عید است و شهر چه لباس قشنگی از مهر و عشق پوشیده، رنگارنگ است با رایحه گل‌های محمدی و بازتاب زیبای رقص نور!صدای جشن و سرور می‌آید و موجی از ذوق و شادی خیابان‌ها را پر کرده است.

هرجا که می‌روی صحبت از غدیر است، هرکسی به شیوه خودش با مولای متقیان بیعت می‌کند، یکی شربت و شیرینی تعارف می‌کند و یکی هم مشتت را پر از شکلات می‌کند و می‌رود، وجه اشتراک‌شان هم لبخند است.

به عشق علی، رایگان

فریادی از ایستگاه اتوبوس توجهم را جلب می‌کند و صدایش در گوش شهر می‌پیچد، رایگان است، کارت نزنید!

اولین عیدی و اولین استارت شب عید را سازمان اتوبوسرانی می‌زند و از همان ساعات اولیه صبح اعلام می‌کند: عبور و مرور با اتوبوس در سطح شهر رایگان است.

جشن‌ها کم‌کم اوج می‌گیرند و شب عید به بالاترین میزان می‌رسند، جای‌جای شهر صدای حیدر حیدر می‌آید، آسمان را می‌شکافد و به معراج می‌رسد.

 باید کودکان را با غدیر آشنا کنیم

می‌خواهم از خیابان عبور کنم، لحظه‌ای نگاهم به کنار خیابان کشیده می‌شود، پرچم منور آقا اباعبدالله میخ کوبم می‌کند و ثانیه‌هایی به آن خیره می‌شوم، از بین مردم عبور می‌کنم و خودم را به این منبع نور می‌رسانم.

کنار پرچم، استندی برای عکاسی است و آنطرف هم کودکان مشغول رنگ آمیزی هستند، جلوتر می‌رم و با مسوولش به گفت‌وگو می‌نشینم، نامش راحله بود از آن دخترانی که گلوله‌ای از انرژی‌اند، با من حرف می‌زند، دخترکان و پسرکان را راهنمایی می‌کند، همکارانش را راه می‌اندازد و کارهای خودش را هم انجام می‌دهد.

می‌گفت به بچه‌ها جایزه می‌دهیم، نقاشی‌هایشان هم در رقابت قرار می‌گیرند و باز برنده‌ها، جایزه می‌برند، به خانم‌ها هم هدیه می‌دهیم، شال، ساق دست، سنجاق سینه و … البته بانوان محجبه جایزه‌های بهتری می‌برند، آنها واقعا در این گرما جهاد می‌کنند.

خانم شیخ‌شعاعی که از دو سال پیش وارد کارهای فرهنگی شد و پای کار غدیر نشست، استقبال امسال را فوق‌العاده می‌داند و می‌گوید: اینجا با هر تفکری هستند، برخی که به قول ما شل حجاب‌اند در کنار دیگران می‌آیند و می‌گویند ما می‌خواهیم همکار شما بشویم.

وی ادامه می‌دهد: عکاس حرفه‌ای داریم، هرکس بخواهد با پرچم گنبد آقا اباعبدالله و هرکس هم خواست کنار استند می‌ایستد و عکس می‌گیرد، اوایل قصد داشتیم همان زمان، عکس فرد را تحویلش دهیم اما استقبال آنقدر زیاد بود که مجبور شدیم به آنها کد بدهیم و بعداً عکسشان را ارسال کنیم.

شیخ‌شعاعی از اهمیت غدیر و معرفی آن برای کودکان سخن به میان می‌آورد و عنوان می‌کند: باید نام غدیر را بزرگ کنیم، به همین دلیل است که ما بیشتر با کودکان کار می کنیم.

این دختر بسیجی کرمانی کار فرهنگی را لازم بر می‌شمرد و خاطرنشان می‌کند: اوایل سه نفر بودیم که کار را آغاز کردیم، در زمینه‌های مختلف فعالیت داریم، مثلا شب شهادت امام باقر(ع) میز مشاوره داشتیم و مردم می‌آمدند و دیدگاه‌های خود را درباره حجاب می‌نوشتند، ان شاءالله کارها را ادامه می‌دهیم.

 طبخ ۶ هزار غذا به عشق مولا

با این گروه خداحافظی می‌کنم و وارد موکب کناری‌شان می‌شوم، موکب مردمی اولاد الامیر!

حسن احمدپور به همراه همسرش مدیریت آن را برعهده داشتند، گروهی ۴۰ نفره که در مراسم‌های مختلف فعالانه کار می‌کنند، با حسن آقا گفت‌وگو می‌کنم، کسی که ۱۳ سال کار فرهنگی کرده و سه سال است با موکب اولاد الامیر همراه شده است.

موکبی که غذای عروسی ۱۸ عروس و داماد را بر عهده گرفت

می‌گفت: مردم امسال پای کار غدیر بودند، با کمک‌های مردمی ۶ هزار پرس غذا طبخ می‌کنیم که فردا عصر بین مردم توزیع می‌شوند، غذای جشن‌های بهزیستی و مقابل بیمارستان افضلی‌پور را پوشش می‌دهیم و غذای عروسی ۱۸ عروس و داماد ازدواج آسان را هم تامین می‌کنیم.

این فعال فرهنگی استان کرمان بزرگداشت غدیر را در درجه اول اهمیت می‌داند و خاطرنشان می‌کند: این عید بزرگ باید به اندازه محرم و شاید بالاتر، بزرگ داشته شود ولی متاسفانه برخی مسوولان کوتاهی می‌کنند ولی مردم جورشان را می‌کشند.

به نظر می‌رسد مردم کرمان امسال بیش از گذشته به موضوع گرامیداشت واقعه غدیر وارد شده، اتفاقات خوبی در این روزها و شب‌ها در گوشه گوشه شهر رقم زدند و شادی را میهمان خانه‌های مردم کردند.





مردم کرمان پای کارِ غدیر

منبع: فــارس
? مردم کرمان پای کارِ غدیر