ماهانه ۲۱ میلیارد تومان صرف جمع آوری، تنظیف و دفن پسماند می شود/ پزشکان معترض ترین قشر نسبت به پرداخت عوارض و پسماند هستند

امروز شورای شهر کرمان مصوب کرد؛ که عوارض پسماند اصناف تا پایان بهمن‌ماه با ۷۵ درصد تخفیف و در اسفندماه با ۶۰ درصد تخفیف محاسبه و اخذ شود. به گزارش “فت فتو” شصت و هشتمین نشست علنی شورای شهر کرمان برگزار شد . حسین چناریان رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر کرمان در خصوص […]

امروز شورای شهر کرمان مصوب کرد؛ که عوارض پسماند اصناف تا پایان بهمن‌ماه با ۷۵ درصد تخفیف و در اسفندماه با ۶۰ درصد تخفیف محاسبه و اخذ شود.

به گزارش “فت فتو” شصت و هشتمین نشست علنی شورای شهر کرمان برگزار شد .

حسین چناریان رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر کرمان در خصوص مصوبه اعمال کاهش  ۷۵ درصدی سهم پسماند، گفت: یک پیشنهادی از سوی استانداری عنوان شده است که عدد ۱۵۰۰ ریال یا ۱۵۰ تومان برای هر کیلو پسماند احتساب شود که در شهرداری مورد اعتراض قرار گرفت، زیرا هزینه جمع اوری و پسماند برای دفع یک کلیو پسماند ۶۵۰ تومان در می آید بنابر این با توجه به سایر اجزا فرمول و نظریات دوستان یک افزایش بالایی را ایجاد می کرد.

وی ادامه داد: برای اینکه به یک عدد متعادلی برسیم در سال جاری که مورد توافق اتاق اصناف هم باشند، پیشنهاد شده است که  امسال کاهش ۷۵ درصدی اعمال شود تا سال اینده محاسبات دقیق تر برای اصناف انجام شود.

چناریان خاطر نشان کرد: عناصر فرمول محاسبه عوارض جزو اختیارات شورای شهر است اما در خصوص پسماند اعمال مقررات جدید از سوی وزارت کشور است که باید ماهم بومی سازی کنیم که قرار شد کاهش به صورت تخفیف ۷۵ درصدی انجام شود و برای رعایت حال اصناف باشد و امسال انجام شود و برای سال اینده  مورد کارشناسی قرار گیرد.

اصناف از دو سال عوارض رایگان امتناع کردند زیرا تا مهر ماه صفر بوده است 

سید محمد صادق تقوی عضو دیگر شواری شهر کرمان در خصوص این مصوبه گفت: همه ما خواستار شهر تمیز و به دور از آلایندگی و زباله هستیم زیرا قرار هست در این شهر زندگی کنیم، ضمن اینکه اصناف هم بخشی از همین مردم هستند، اما چه افراد تصمیم گیرنده و چه افرادی که مشاغل صنفی  و غیر صنفی شهر را اداره می کنند و این تصمیم باید دو طرفه و تعاملی گرفته شود.

وی تاکید کرد: ما ۲۱ میلیارد تومان ماهیانه صرف جمع اوری، تنطیف و دفن پسماند انجام م یشود و عدد قابل توجهی است اگر هزینه هر کیلو پسماند برای دفن ۱۵۰ تک تومانی در نظر گرفته می شود، در بحث کرونا هم با ز به لطف شورای شهر مصوبه ای برای عوارض پسماند بوده است در سال های ۹۹ تا ۱۴۰۱ تا مهرماه که اگر  مراجعه کرده بودند، صفر محاسبه می شدف اما مراجعه نکردند. 

اگر برای مدیریت شهری اصناف و مردم همراهی تعاملی نداشته باشند بی شک شهرداری باید برای تامین مخارج شهر از منابع خودش استفاده کند که این یعنی فروش املاک و … ، که طبق میانگینی که ما گرفتیم نرخ پایه ۵۹۵ درنظر گرفته شده است که عدد با محاسبه پیمانکار ۶ درصد به مبلغ ۶ و ۷۰ تومان محاسبه شده است.

وی ادامه داد: طبق نظر امار کشور ما در وضعیت خوبی از مشارکت نداریم بنابراین نگاه همراهی با شورا هم صورت گیرد و مردم برای آنها سوال است که هزینه های پرداختی ما کجا خرج می شود زیرا شهرداری از اصناف و مردم هرچه هزینه می گیرد که برای خود شهر و پسماند انجام می شود.

عشرت کردستانی عضو دیگر شورای شهر کرمان نیز در تکمیل سخنان  تقوی،  گفت: اگر تخفیف ۷۵ درصد را اعمال کنیم توقعی که برای  سال آینده ایجاد می شود، چطور مدیریت خواهد شد، سایر افراد و توقعی که برای سایر گروه های خدماتی و صنفی که ایجاد می شود،  چطور باید این توقع را پاسخ داد، ضمن اینکه شرایط مالی شهرداری هم بر کسی پوشیده نیست، بنابر این برای ما سوال است که آیا عادلانه است، ما از مردمی که با سختی و گرفتاری هزینه و عوارض شهرداری را  در حالی که منبع درامدی خاصی هم ندارند، اخذ می کنیم اما به اصناف تخفیف می دهیم و عملا از جیب مردم برداشته شود و به جیب اصناف واریز کنیم؟ آیا این عادلانه است؟ و ما می توانیم وجدانی پاسخ گوی این امر باشیم؟ 

وی تاکید کرد: با حواشی که ایجاد شده است با تخفیف مطلق موافق نیستم، اما می تواند این تخفیف جزئی و منطقی و به صورت پلکانی و یا انگیزشی باشد که می تواند این مهم در حوزه اصناف صورت گیرد.

 مطالبه اصناف پرداخت واقعی عوارض پسماند بر اساس درجه بندی است 

فتح الله مویدی ادامه داد :  این مسئله تخفیف نیست و این تصویب اشتباه محض است پولی که نمی بایست تصویب می شد، پروانه کسب ۱۲۰۰ درصد افزایش یافته است، بنابر این تخفیف نیست زیرا مبالغ باید بر اساس واقعیت پسماند باید محاسبه شوند.

وی ادامه داد: ۳۰۰درصد هزینه اصناف را دارند، بنده خودم پیشنهاد ۱۰۰ درصدی افزایش را دادیم در سال گذشته عوارض  یک مغازه  ۳۳۵ هزار بوده، اکنون به ۴ میلیون رسیده است ، عوارض و پسماند همزمان افزایش یافته است.

مویدی ادامه داد: اصناف حرفشان پرداخت واقعی هزینه های شهرداری است و طرح  درجه بندی در اصناف  را مورد مطالبه قرار داده اند درجه بندی یک و دو و سه اما الان عوارض اصناف افزایش ۳۰۰ درصدی داشته اند در حالی که مکان مغازه و متراژ و غیره و … در محاسبات باید به واقعیت ها نزدیک شدف اصنفا تخفیف لازم ندارند بلکه باید واقعیت ها راعنوان کنند.

محمد رضا کمساری نایب رییس شورای شهر کرمان  در پاسخ به سخنان مویدی عنوان کرد: عوارض پروانه ساخت و عوارض پسماند ۲ مسئله مورد بررسی  هستند که در شواری بر سر وجود و یا حذف رادیکال، اثرش و  افزایشش  را در صنف های با زیربنای بالا نشان می دهد که عملا زیربنای  محدود نه تنها متاثر نمی شود بلکه مورد شمولیت  هم  قرار نمی گیرند.

وی ادامه داد: آنچه امروز مورد بحث است مساله پسماند است که  وزارت کشور یک فرمول و ریتمی در نظر گرفته است که  نا عادلانه است، و ما هم در جلسه کمیسیون که با این ۷۵ درصد کاهش در جهت کمک به بحث کسب و کار موافقت کردیم ، مشروط بر اینکه شهرداری سال اینده وضعیت صنف و زباله های آن مورد بررسی قرار گیرد، که این هم برای ما قابل  پذیرش نیست که یک مغازه میوه فروشی با عمده فروشی و یا غیره در تولید پسماند متفاوت هستند، که باید مورد توجه قرار گیرد.

کمساری اذغان کرد: ما در کمیسیون موافقت کردیم تا این طرح اجرایی شود برای سال جاری که هم اصناف بتوانند هزینه های خود را بپردازند هم شهرداری مطالباتش را اتخاذ کنند تا این امر عادلانه شود و به صورت بومی ارائه گردد.

وی  به برداشتن یا وجود رادیکال اشاره کرد و گفت: نمی دانیم ایا این مسئله  تاثیری براین امر خواهد داشت یا خیر، بنابر این پیشنهاد ما این است که ۱۰ مورد را در این فرمول از نقاط مختلف شهر محاسبه کنیم و نتایج بدست آمده را تطبیق بدهیم که آیا برداشتن رادیکال رقمی را اضافه می کند یا نزدیک می کند به واقعیت، این فرمول وزارت کشور است که باید بومی سازی شود.

۷۵ درصد کاهش امسال در راستای کسب وکار موافقت کردیم اما  شهرداری بر اساس صنوفی که پسماند متفاوتی دارند بر همین اساس، عادلانه تصمیم سازی شود و سازمان پسماند باید در خصوص این پیشنهاد عوارض و پسماند پیشنهاداتی بر مبنای توزیع عادلانه ارائه و تصمیمات اتخاذ شود.

عوارض پسماند شهر کرمان کاهش ۶ برابری نسبت به استان های همجوارخود دارد

محمد امینی زاده رئیس کمیسیون حقوقی شورای شهر عنوان کرد: وضعیت پرداختی که اصناف دارند دو مقوله مجزا هستند که نباید باه م خلط شوند اما باید بررسی کرد عوارض پسماند و عارض محلی چطور محاسبه می شدند به سال ۱۴۰۰ بر می گردیم، در سال های گذشته در اخذ عوارض استان کرمان عوارض صنفی نسبت به همه استان های همجوار بسیار کم بوده است به ان صورت که یک خوارو بار فروشی در استان شیراز  ۴۰۰ هزار تومان عوارض پرداخت می کرده در کرمان همان صنف ۱۰۰ هزار تومان پرداخت می کرده است و یا در محله پررونق کرمان  ۲۲۵ و شیراز ۱۵۰۰ تومان ، عوارض صنفی ما نسبت به دیگر شهرها  ۶ برابر پایین تر بوده است.

عوارض پسماند چطور پرداخت می شده ؟ درصدی از عوارض صنفی ما که خودش کم بوده برای پسماند صرف می شده سال گذشته ۳۰ درصد عوارض را به پسماند تعلق می گرفته است، خوب این کاملا مشخص است ما سال گذشته وضعیت نابسامانی نسبت به دگر شهر ها داشته ایم اتفاقا این طرح کاملا جامع و عادلانه است، قطعا شهرداری پاسخ گوی هزینه های شهرداری نبوده است. سال گذشته ۳۰ هزار تومان برای پسماند خودش در ماه می داده است این خیلی زیاده بوده ؟؟؟ از کم به حد منطقی رسیده معلومه به نظر همه هزار برابر است در حالی که هیچ وقت واقعی و عادلانه نبوده است.

وی ادامه داد: کارشناسان وقت گذاشتند برای مدیریت این مسئله که هم عوارض صنفی به شکل معقولی جلو برود و هم هزینه پسماند ها کاملا منطقی رعایت شوند، در این فرمول زیر بنای محل کسب، منطقه مورد کسب، و عادلانه شدن جلو رفته است که در عوارض صنفی کاملا رعایت شده است همان  رادیکال هم به نظر  غیر معقول بود،  الان با حذف به سمت عادلانه شدن رفته است خود اصناف هم پدیرفته اند.

وی به پسماند اشاره کرد و گفت: این هزینه ۳۰ درصد از کل هزینه عوارض بوده است که اکنون جدا شده است و البته کیلوگرم در روز ها بر اساس قیمت واقعی تهران محاسبه شده است که باید بومی شود زیرا پسماند هم فرمول خاصی نداشته است، تخفیف ها برای ایجاد انگیزه بیشتر اصناف صورت گیرد. 

محمد امینی زاده اذعان کرد: این قانون تا کنون فرمول نداشته است و در راستای تشویق پلکانی شدن است تخفیف ۵۰ درصدی و ۷۵ درصد عوارض پسماند واحد های صنفی اذر و دی ۷۵ در بهمن و اسفند هم ۵۰ درصد تخفیف صرت گیرد.

حسین چناریان  با بیان اینکه عوارضی که تصویب شد را  افزایش نمی توان داد اما  لغو و کاهش را می توان اعمال کرد، گفت با توجه به اینکه این مصوبه متعلق به اصناف است ، لازم است برای مشاغل غیر صنفی مانند خدماتی ها و دفاتر کار مهندسین وکلا و پزشکان هم اعمال شود زیرا  این مصوبه در یک لایحه بسته شده اند.

وی ادامه داد: اگر مشاغل غیر صنفی متوجه بشوند که ما برای مشاغل صنفی این مصوبه تخفیفی را اعمال کرده ایم، بی شک اینها هم متقاضی خواهند شد، بحرحال این تخفیف را برای همه پیش بینی کنیم واحد های صنفی خدماتی هم اعمال شود.

از ۱۲ پرونده به کمیسیون های شهرداری ۸ مورد به پزشکان تعلق دارد

علیرضا نادری رئیس شورای شهر کرمان در پاسخ به پیشنهاد حسین چناریان  گفت : برای واحد های غیر صنفی  مانند پزشکان  ماهی یک میلیون هزینه پرداخت عوارض پسماند رقمی نیست برای آنها، که بخواهند معترض شوند، زیرا در شان این جامعه با درامدی که دارند نیست هزینه های شهر را نپردازند.

چناریان در پاسخ به نادری اذعان کرد: در کمیسیون ۱۲ پرونده داشتیم که ۸ عدد آنان متعلق به پزشکان بوده است زیرا پزشکان معترض ترین قشر نسبت به پرداخت عوارض و پسماند در شهرداری هستند.

شایان ذکر است که  این پیشنهاد حسین چناریان  برای واحد های غیر صنفی رد شد و تخفیف عوارض پسماند شامل مشاغل خدماتی نشد.

 فتح‌الله مویدی رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر کرمان  اما همواره منتقد افزایش زیاد نرخ عوارض به ویژه در بخش صنفی بوده چرا که معتقد است اغلب شهروندان توانایی اقتصادی کافی برای پرداخت این نرخ‌های افزایشی عوارض را ندارند.

در نهایت و پس از بیش از یک ساعت بحث و گفت‌وگو، شورای شهر مصوب کرد که عوارض پسماند اصناف تا پایان بهمن‌ماه با ۷۵ درصد تخفیف و در اسفندماه با ۶۰ درصد تخفیف محاسبه و اخذ شود. این پیشنهاد، هشت رای موافق داشت.

انتهای پیام / طهماسبی

 




ماهانه ۲۱ میلیارد تومان صرف جمع آوری، تنظیف و دفن پسماند می شود/ پزشکان معترض ترین قشر نسبت به پرداخت عوارض و پسماند هستند

منبع:آرمـان
? ماهانه ۲۱ میلیارد تومان صرف جمع آوری، تنظیف و دفن پسماند می شود/ پزشکان معترض ترین قشر نسبت به پرداخت عوارض و پسماند هستند