جولان این روزهای آنفلوآنزا و شلوغی مراکز درمانی کرمان

در این روزهای منتهی به سرما و بسته شدن در و پنجره‌ها، باز هم آرام‌آرام بیمارستان‌ها و مراکز درمانی شلوغ شده و مملو از بیمارانی با علائم سرفه و بدن درد و گلو درد می‌شوند. نذیر کرمان- کرمان؛ مهدیه طاهری‌مقدر: با درد و رنج بیماری که نمی‌دانم سرماخوردگی است یا آنفلوآنزا راهی بیمارستان باهنر کرمان […]


در این روزهای منتهی به سرما و بسته شدن در و پنجره‌ها، باز هم آرام‌آرام بیمارستان‌ها و مراکز درمانی شلوغ شده و مملو از بیمارانی با علائم سرفه و بدن درد و گلو درد می‌شوند.

نذیر کرمان- کرمان؛ مهدیه طاهری‌مقدر: با درد و رنج بیماری که نمی‌دانم سرماخوردگی است یا آنفلوآنزا راهی بیمارستان باهنر کرمان می‌شوم، وقتی که به بیمارستان می‌رسم با انبوهی از بیمارانی که تقریبا مثل من گیر این ویروس افتاده‌اند مواجه می‌شوم، گویی آنان هم از این علائم شبه سرماخوردگی طاقت‌‌شان طاق شده و به مراکز درمانی پناه آورده‌اند.

با برخی بیماران که هم صحبت می‌شوم اکثرا علائمی مثل تب، سرفه و گلودرد دارند و همین علائم کافی‌ست تا انسانی را به مدت ۱ هفته از کار و زندگی باز کند. برخی از بیماران انگار آگاهی کامل از تفاوت بیماری‌های ویروسی ندارند و با کوچکترین علائم به بیمارستان مراجعه کردند که نکند دوباره در دام کرونا و آنفلوآنزا گرفتار شوند.

 در گوشه‌ای دیگر از اتاق انتظار برای ویزیت پزشک، مادر و فرزندی را مشاهده می‌کنم که با وجود سرفه و علائم سرماخوردگی بدون ماسک به بیمارستان آمده‌اند. غافل از اینکه همین سرفه‌های کوچک بدون ماسک برای انتقال ویروس کافی است تا جمعی را گرفتار ویروس کند و چند روزی خانه‌نشین شوند.

همین شلوغی بیمارستان و مراکز درمانی بهانه‌ای شد که به سراغ سعید صحبتی مدیر‌گروه مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی کرمان بروم و با او در ارتباط با شیوع موج جدید ویروس آنفلوآنزا در استان گفت‌وگویی را داشته باشم.

صحبتی در گفت‌وگو با نذیر کرمان اظهار کرد: پاییز فصل شیوع بیماری‌های ویروسی و تنفسی مانند آنفلوآنزا، سرماخوردگی، کرونا و حساسیت‌های تنفسی است که به دلایلی چون باز شدن مدارس، دانشگاه‌ها و تجمع در مکان‌های بسته و بدون تهویه در ساعات طولانی سبب انتقال ویروس‌ها می‌شود و همچنین از طرفی ویروس‌ها اساسأ سرمادوست هستند و در محیط های سرد امکان رشد و تکثیر بیشتری دارند، پس در نتیجه با سردی هوا و بسته شدن پنجره‌ها و عدم تهویه مناسب امکان گردش و امکان انتقال ویروس افرایش می‌یابد.

وی  با اشاره به اینکه آنفلوآنزا در گذشته نیز وجود داشته است، ابراز کرد: این ویروس سابقه‌ای دیرینه دارد و در گذشته نیز با موج‌های همه‌گیری و با تلفات گسترده‌ای ناشی از آنفلوآنزا مواجه بوده‌ایم.

سعید صحبتی تعریفی از این بیماری ارائه کرد و افزود: آنفلوآنزا نوعی بیماری ویروس حاد تب‌دار بوده و دارای ۳ سویه است. اما هر سال تغییراتی در این ویروس ایجاد می‌شود که بدن انسان ایمنی لازم را با آن ندارد که همین عامل سبب ابتلاء گسترده به این بیماری می‌شود.

وی به شیوه‌های پیشگیری از آنفلوآنزا اشاره کرد و گفت: تزریق واکسن و عمل به شیوه نامه‌های بهداشتی اعم از رعایت فاصله فیزیکی ۱ونیم تا ۲ متر، شستشوی مکرر دست‌ها با آب و صابون و استفاده از ماسک در فضاهای مسقف و پر ازحام در جلوگیری از ابتلا به آنفلوآنزا بسیار تاثیرگذار است.

کاهش ۷۰ درصدی ابتلا با تزریق واکسن آنفلوآنزا 

وی یادآور شد: تزریق واکسن آنفلوآنزا اثربخشی بسیار بالایی برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری دارد، به‌طوری که تزریق واکسن تا ۷۰ درصد خطر ابتلا به بیماری را کاهش می‌دهد و همچنین تا ۸۰ درصد از احتمال بستری شدن فرد در اثر این بیماری موثر خواهد بود.

صحبتی با تاکید بر اینکه گروه‌های پرخطر در اولویت تزریق واکسن هستند، ابراز کرد: کسانی که دارای بیماری زمینه‌ای مثل بیماران خاص، مزمن تنفسی و دارای نقص ایمنی، قلبی، ریوی، سالمندان بالای ۶۰ سال و کادر درمان در اولویت تزریق این واکسن هستند.

شهریور تا آبان زمان مناسب تزریق واکسن آنفلوآنزا

وی در خصوص زمان‌بندی و تعداد دُز مصرفی واکسن بیان کرد: بهترین زمان تزریق این واکسن از شهریور تا آبان ماه است و برای کودکان زیر ۶ ماه نیازی به تزریق واکسن نیست اما کودکان ۶ ماه تا ۱ سال در صورت تزریق واکسن آنفلوآنزا نیازمند تزریق دو دز به فاصله ۱ ماه از یگدیگر هستند. و برای سنین بالای ۹ سال نیز سالانه تزریق یک دز واکسن کافی است، چراکه هر واکسن تا یک سال ایمنی را در فرد ایجاد می‌کند.

صحبتی در ادامه به تشریح علائم آنفلوآنزا پرداخت و افزود: آنفلوآنزا دارای ۴ علامت اصلی است که شامل تب شدید و ناگهانی خصوصا اگر همراه با تب باشد. سرفه خشک و فاقد خلط که حتی هفته‌ها بعد از بهبودی نیز باقی است. درد عضلات و استخوان‌ها که بیماران از آن به کوفتگی و خستگی شدید یاد می‌کنند. آخرین علامت هم گلودرد است. البته برخی از این علائم در عفونت‌های ویووسی یا سرماخوردگی نیز دیده می‌شود.

وی در خصوص تفاوت‌های سرماخوردگی و آنفلوآنزا یادآور شد: معمولا علائم سرماخوردگی به‌صورت تدریجی ظاهر می‌شوند و در برخی موارد با آبریزش بینی و عطسه همراه است و نیز تب در سرماخوردگی به شکل ملایم و خفیف است، در حالی که در آنفلوآنزا تب بسیار شدید و تا ۴۰ درجه نیز می‌رسد. البته تشخص بیماری‌های ویروسی با پزشک است و همشهریان درصورت مواجه شدن به علائم شبه سرماخوردگی حتما به مراکز درمانی مراجعه کنند.

درمان اصلی سرماخوردگی و آنفلوآنزا استراحت است

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان افزود: استفاده از دمنوش‌های گیاهی و مایعات گرم و استراحت از راه‌های درمان بیماری‌های این فصل به‌شمار می‌روند. البته که مراجعه به پزشک و معالجه پزشکی در روند بهبود بیماری هم تاثیر بسیار خوبی دارد. کسانی که در این فصل دچار دوره بیماری طولانی و مزمن سرماخوردگی می‌شوند حتما به مراکز درمانی مراجعه کنند.

وی در خصوص طول مدت آنفلوآنزا عنوان کرد: معمولا این بیماری یک دوره نهفتگی دارد؛ یعنی از زمان ورود ویروس به بدن تا بروز علائم ۱ تا ۴ روز طول می‌کشد و دوره اوج بیماری ۵ تا ۷ روز ادامه دارد و در نهایت دوره نقاهت نیز ممکن است تا هفته‌ها طول بکشد.

سعید صحبتی توصیه‌هایی به افراد مشکوک به ویروس و با علائم خفیف داشت و اذعان کرد: اگر همشهریان دچار علائم بیماری‌هایی مثل سرماخوردگی شدند حتما در خانه استراحت کنند و از حضور در بین مردم خودداری کنند تا چرخه ابتلا به ویروس قطع شود چراکه قدرت سرایت آنفلوآنزا بالاست و به مراکز درمانی نیز بروند.

صحبتی در پایان به والدین دانش‌آموزان نیز توصیه‌هایی داشت و خاطرنشان کرد: اگر کودکی دچار علائمی مشکوک به آنفلوآنزا شد حتما به مراکز درمانی مراجعه کند تا علاوه بر معالجه و درمان، گواهی پزشکی را نیز برای استراحت در منزل دریافت کند و والدین از فرستادن فرزندان خود به مدرسه در چنین شرایطی حتما خودداری کنند، زیرا احتمال ابتلا به بیماری در محیط های مسقف و به مدت طولانی و خصوصا از طریق تنفس بسیار بالاست.

به گزارش فارس،  رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی از جمله رعایت فاصله اجتماعی و زدن ماسک راحت‌ترین راه برای پیشگیری از شیوع و اوج‌گیری بیماری‌ آنفلوآنزاست که امیدواریم مردم رعایت کنند.

پایان پیام/۸۰۰۶۶/ب





جولان این روزهای آنفلوآنزا و شلوغی مراکز درمانی کرمان

منبع: فــارس
? جولان این روزهای آنفلوآنزا و شلوغی مراکز درمانی کرمان