توصیه‌هایی ناب برای مسافران «اربعین»

روحانی کاروان زیارتی گفت: زائرانی که برای اولین بار به سفر کربلا مشرف می‌شوند، بهتر است با کاروان‌های مطمئن بروند، چرا که در این صورت معطلی و دغدغه کمتری در کشور عراق خواهند داشت و سفر راحت تری را تجربه خواهند کرد. نذیر کرمان – کرمان؛ مهدیه طاهری‌مقدر: تقویم آرام آرام ورق می‌خورد و به ماه […]


روحانی کاروان زیارتی گفت: زائرانی که برای اولین بار به سفر کربلا مشرف می‌شوند، بهتر است با کاروان‌های مطمئن بروند، چرا که در این صورت معطلی و دغدغه کمتری در کشور عراق خواهند داشت و سفر راحت تری را تجربه خواهند کرد.

نذیر کرمان – کرمان؛ مهدیه طاهری‌مقدر: تقویم آرام آرام ورق می‌خورد و به ماه صفر می‌رسد و صدای پای کاروان خسته کربلا و با زنان و کودکان و حضرت زینب(س) که ۴۰ که روز است برادر را ندیده، می‌رسد.

 باز هم نوحه‌های عربی گوشم را نوازش می‌دهد. آری دوباره خاطرات پیاده‌روی اربعین برایم زنده می‌شود و من آن سختی راه را می‌خواهم.

جاده مشایه، نجف تا کربلا و چه زیباست این شور عظیم پیاده‌روی، روزهایی که تمام فکر و ذهنت عمود و موکب و کربلا و بین‌الحرمین می‌شود، چقدر این روزها دلم هوای حرم کرده، هوای نفس کشیدن در خاک کربلا و نوحه‌هایی که یکی یکی در ذهنم ورق می‌خورند و با خود زمزمه می‌کنم

 در خصوص این همایش عظیم با حجت‌الاسلام فخرالدین مهدوی خانوکی، روحانی کاروان‌های زیارتی هم کلام شدم.

 وی اظهار داشت: طبق پیش‌بینی‌های امسال جمعیت بیشتری به این سفر معنوی خواهند رفت اما باید به یک سری نکات توجه لازم را داشته باشیم که با رعایت این نکات سختی سفر را کمتر تجربه کنیم.

 وی ادامه داد: کفش مناسب در این سفر بسیار اهمیت دارد. همانطور که می‌دانید پا قلب دوم ماست، پس باید در این سفر معنوی کفش راحت و سبک و معمولی انتخاب کنیم که با توجه ازدحام جمعیت در صورت مفقودی کفش مشکل خاصی ایجاد نشود. کفش‌هایی مثل صندل و دمپایی‌های نرم و سبک برای این سفر گزینه مناسبی هستند.

 وی با تاکید بر عدم استفاده از چمدان و ساک‌های بزرگ، افزود: کوله پشتی سبک شامل یک دست لباس خنک ترجیحا نخی، لوازم شخصی و بهداشتی ضروری مانند مسواک و خمیردندان، لیوان و قاشق شخصی، لوازم بهداشتی مانند شامپو کوچک و صابون، مدارک شناسایی فقط در حد پاسپورت و شارژر و نخ وسوزن و چفیه در کوله پشتی باشد.

مهدوی خانوکی با تاکید و سبک کردن وزن کوله پشتی ادامه داد: تا حد امکان از خرید سوغاتی در نجف امتناع کنید چرا که بار اضافه سبب خستگی زود هنگام در هنگام پیاده‌روی و مشکلات جسمی زیادی می‌شود.

وی اذعان کرد: کسانی که دچار بیماری‌های خاصی از قبیل فشار خون و دیابت و بیماری‌های قلبی و… هستند حتماً قبل از سفر با پزشک خود مشورت کنند و داروهای مورد استفاده را برای مصرف یک هفته تا ۱۰ روز همراه خود داشته باشند، چرا که تهیه دارو در مرکز پزشکی و داروخانه‌ها در عراق با توجه به متفاوت بودن زبان کار دشواری است و مشکلات زیادی به همراه دارد. هموطنان می توانند برای تهیه دارو به درمانگاه‌های ایرانی هلال‌احمر که در طول مسیر نجف تا کربلا مستقر هستند مراجعه کنند.

 مهدوی خانوکی یادآور شد: با توجه به اینکه سیم کارت‌های ایرانی در عراق سبب هزینه‌های گزاف رومینگ می‌شوند بهتر است زائران به محض ورود به کشور عراق سیم کارت‌های عراقی همراه با بسته اینترنت تهیه کنند، تا در عراق مشکل ارتباطی نداشته باشند.

دینار یا ریال؟

 حجت‌الاسلام مهدوی خانوکی در خصوص تهیه ارز برای سفر اربعین گفت: معمولاً پول ایران به‌دلیل ارزش پایینی که دارد به ندرت در عراق مورد قبول واقع می‌شود، پس توصیه می‌کنم که هموطنان حداقل ۲ تا ۳ میلیون تومان پول عراقی یا همان دینار را از صرافی‌های مجاز کشور تهیه کنند تا در پرداخت هزینه‌های حمل و نقل مشکلی نداشته باشند. البته به مسائل ریالی و ارزی هم آگاهی داشته باشند، لذا کسانی که از جریانات ارزی و پولی بی‌اطلاع هستند همان پول ایران را به همراه خود داشته باشد.

 وی با تاکید بر تشرف زائران به صورت کاروانی گفت: زائرانی که برای اولین بار به این سفر مشرف می‌شوند، بهتر است با کاروان‌های مطمئن بروند، چرا که در این صورت معطلی و دغدغه کمتری در کشور عراق خواهند داشت و سفر راحت تری را تجربه خواهند کرد.

 این روحانی کاروان‌های زیارتی در خصوص تهیه مواد غذایی در کشور عراق اذعان کرد: طبیعتأ غذاهای با مزاج ایرانی‌ها ما سازگار نیست، که در این مدت می‌توانند از موکب‌های ایرانی غذا تهیه کنند یا حداکثر یک یا دو کنسرو به همراه خود داشته باشند، چرا که حمل زیاد کنسرو سبب سنگینی کوله خواهد شد. همچنین از خشکبارهایی مانند پسته بادام و گردو که انرژی بخشی مناسبی دارند هم می‌توان در طول سفر همراه خود داشته باشند.

 وی با تاکید بر مسئله گرمازدگی در سفر اربعین گفت: امسال شدت گرما بیشتر از سال گذشته خواهد بود چنانچه زائران با علائمی مانند سرگیجه، دوبینی و حالت تهوع مواجه شدند حتماً خود را به نزدیک‌ترین مرکز درمانی برسانند چرا که گرما زدگی در مواقع شدید ممکن است منجر به فوت شود.

 بهترین زمان پیاده روی کی است؟

 وی اظهار داشت: با توجه به آفتاب سوزان و شرجی بودن هوا زائران پیاده‌روی خود را به شب‌ها موکول کنند و در طول روز در مواکب مطمئن استراحت کنند، چنانچه در روز پیاده‌روی می‌کنند از کلاه لبه‌دار، عینک آفتابی و کرم ضد آفتاب استفاده کنند تا پوست آسیب کمتری ببینند.

 مهدوی خانوکی با تاکید بر مسئله شلوغی و ازدحام جمعیت یادآور شد:  تمامی زائران مشخصات کامل خود و کودک خود را اعم از اسم و فامیل، شماره تماس عراقی، و شماره تماسی یکی از نزدیکان در ایران را بر روی یک کاغذ نوشته و همیشه همراه خود و کودک داشته باشد تا در صورت مفقودی در کمترین زمان با آغوش خانواده بازگردند.

وی یادآور شد: درست است که کرونا تمام شده اما با توجه به وجود زائرانی از دیگر کشورها احتمال انتقال سایر ویروس‌ها وجود دارد. از طرف دیگر کشور عراق همیشه منشأ گرد و غبار است لذا برای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های تنفسی و ویروسی حتماً از ماسک استفاده کنند، همچنین مرتب دست‌های خود را با صابون شستشو دهند تا از ورود بیماری‌ها به دهان و دستگاه گوارشی جلوگیری کنند.

 وی به خانواده‌ای که با کودک عازم سفر اربعین هستند توصیه‌های داشت و ادامه داد: در طول سفر یک ویلچر، کالسکه و یا چرخ برای حمل کودک تهیه کنند تا اطفال سختی کمتری را در این سفر متحمل شوند. همچنین از کالسکه به‌عنوان حمل کوله پشتی نیز می‌توان استفاده کرد.

 مهدوی خانوکی به افراد سالمند نیز توصیه‌هایی داشت و افزود: افراد بالای ۶۰ سال حتماً همراه به یکی از وابستگان راهی این سفر معنوی شوند تا در صورت بروز مشکل آنان را یاری کند، همچنین لازم نیست زائران تمام مسیر را پیاده طی کنند و می‌توانند از ماشین‌هایی که در طول مسیر نجف تا کربلا هستند نیز استفاده کنند.

 توصیه‌های مخصوص خانم‌ها

 وی گفت: خانم‌ها قبل از مسافرت به پزشک مراجعه کنند تا درطول سفر مشکل سلامتی آنان را تهدید نکند. همچنین بهتر است خانم‌ها با یکی از محارم خود عازم این سفر شوند. نکته بعدی این که اعراب نگاه ویژه به بانوان ایرانی به عنوان یک زن مسلمان شیعه دارند و بانوان باید شأن یک مسلمان را باید حفظ کنند و از چادرهای جلو بسته یا دکمه دار استفاده کنند که در سفر راحتی بیشتری را داشته باشند و چادر ایرانی سنتی در سفر مسئله‌ساز خواهد بود و قطعاً بانوان محجبه اجر اخرو بیشتری از این سفر معنوی خواهند برد.

 وی زائران را به صبوری و بردباری توصیه کرد و افزود: با توجه به ازدحام جمعیت از ۵ تا ۸ شهریور۱۴۰۲ در مرزها، باید حوصله و صبر و بردباری و آرامش بیشتری را داشته باشند تا از مرزها خارج شوند..

 با خودروی شخصی، قطار یا اتوبوس به مرزها برویم؟

 وی در خصوص نحوه عزیمت به مرزها ابراز داشت: استفاده از هر وسیله نقلیه مزایا و معایب خاص خودش را دارد، به‌طور مثال استفاده از خودروی شخصی برای رفتن به مرزها از مزایایی مانند راحتی در طول مسیر، هزینه کم، عدم دغدغه حمل و نقل در رفت و برگشت برخودار است. اما از طرفی معایبی نیز از جمله خستگی راننده، خطرات جاده مانند تصادف، هزینه بالای پارکینگ و عدم برنامه‌ریزی مناسب در کشور عراق را به همراه دارد.

 وی به مزایا و معایب استفاده از اتوبوس‌ها و کاروان‌ها اشاره کرد و یادآور شد: استفاده از اتوبوس‌ها نیز معایبی مانند خستگی در طول مسیر و عدم توقف مکرر دارد. اما در مقابل مزایایی مانند برنامه‌ریزی درست و مناسب، عدم دغدغه ذهنی وسیله نقلیه در عراق و ایران حمل و نقل راحت را دارد.

 وی اذعان کرد: به برادران نیز توصیه می‌کنم فعالیت‌هایی که در شأن یک زائر است را انجام دهند و در صورت لزوم به دیگر زائران خصوصاً افراد سالمند جهت جابجایی وسایل کمک کنند.

 چفیه فراموش نشود

 وی اظهار کرد: زائران حتما یک چفیه همراه خود داشته باشند تا به عنوان زیرانداز، عرقگیر، جانماز و سفره از آن استفاده کنند.

اربعین بهانه است

 فخرالدین مهدوی خانوکی در پایان گفت: اولین کاروان پیاده‌روی اربعین را من در سال ۱۳۸۷ با ۱۰ نفر که همگی اکنون از موکب‌داران اربعین هستند، راه‌اندازی کردم و اکنون نزدیک به ۱۵ سال است که مشرف می‌شویم.

 گویی که این دل مشغولی‌های روزگار، اربعین بهانه‌ای شده است که شیفتگان عاشورا و دلباختگان امام حسین(ع) از هر نقطه جهان و با هر رنگ و مذهب و نژادی، هرسال چون صحرای محشر در کربلا جمع شوند و ضریح او را چون مرواریدی در بغل گیرند و اینجاست که به معنای حسینی حقیقی حب‌الحسین یجمعنا پی خواهی برد.

پایان پیام/۳۷۶۳/ب





توصیه‌هایی ناب برای مسافران «اربعین»

منبع: فــارس
? توصیه‌هایی ناب برای مسافران «اربعین»