آیین عزاداری و سوگواری حسینی در فاطمیه صحرای اپوروار کوهبنان با حضور عاشقان حسینی امسال نیز با شکوه خاصی تا پایان ماه محرم برگزار میشود. به گزارش نذیر کرمان از کوهبنان، مراسم عزاداری و سوگواری حضرت اباعبداللهالحسین(ع) و شهدای دشت کربلا در صحرای پایین شهر و اپوروار یکی از برنامههای ثابت و دائمی ویژه ماه […]
آیین عزاداری و سوگواری حسینی در فاطمیه صحرای اپوروار کوهبنان با حضور عاشقان حسینی امسال نیز با شکوه خاصی تا پایان ماه محرم برگزار میشود.
به گزارش نذیر کرمان از کوهبنان، مراسم عزاداری و سوگواری حضرت اباعبداللهالحسین(ع) و شهدای دشت کربلا در صحرای پایین شهر و اپوروار یکی از برنامههای ثابت و دائمی ویژه ماه محرم در شهرستان تاریخی و عارف پرور کوهبنان محسوب میشود که به همت کشاورزان و فرزندان آنان برای افزونی برکت در زندگی و کشاورزی برگزار میشود.
با توجه به منویات مقام معظم رهبری و تلاشهای گسترده دشمنان در فضای مجازی علیه قیام کربلا در سالهای اخیر روضهخوانی همراه با عزاداری و مرثیهخوانی بسیار مورد توجه قرار گرفته و با شکوه خاصی با حضور گسترده عزاداران حسینی در جایجای شهرستان کوهبنان برگزار میشود.
عزاداری در میان مزارع و باغات کشاورزی
در مراسم فاطمیه کوهبنان گروهی از عاشقان و ارادتمندان به سید و سالار شهیدان عموما به صورت خانوادگی عصرها به صحرای اپوروار در میان مزارع کشاورزی و باغات در محل فاطمیه کوهبنان تجمع میکنند و به عزاداری و سوگواری میپردازند.
این مراسم در گذشته در دهه اول محرم به شکلی دیگر وجود داشته و سالیان متمادی در زیر درخت گردو و درختان توت عبدالعظیم در دو قسمت از صحرای اپوروار و پایین شهر برگزار میشده اما در فصول سرد سال در تکایا و مساجد برگزار میشد، اما امروز، بههمت کشاورزان و فرزندان آنان این مراسم در کنار مزارع کشاورزی و باغات احیا شده است.
حضور در این مراسم به نوعی خلوت گزینی برای عزاداری است تا عزادار حسینی ساعتی را با خدا و اهلبیت(ع) خلوت کنند.
این عزاداری سنتی که قدمتی ۱۵۰ ساله دارد وعاظ، سخنرانان و مداحان فراوانی را به خود دیده است که مشهورترین آنان مرحوم حجتالاسلام شیخ قاسم شریعتی، مرحوم حجتالاسلام محمد حسن شریعتی، حجتالاسلام آیتاللهی از وعاظ مشهور یزد، حجج اسلام فلاح و فهیم از خطبای مشهور کرمان، حجتالاسلام اصغر عسکری امام جمعه رفسنجان، حجتالاسلام علی ابراهیمی امام جمعه سابق کوهبنان و زرند و…هستند.
با توجه به سابقه طولانی و از طرفی هوای لطیف و دلچسب فضای مراسم روضهخوانی بسیاری از خانوادههای کوهبنانی زیرانداز را با خود میبرند و برای ساعات طولانی آنجا حضور دارند البته این مهم در گذشته بیشتر به چشم می خورد.
این مراسم در سالهای اخیر با توجه به قرار گرفتن در فصول بهار و تابستان بسیار مورد توجه خانوادهها قرار گرفته و مردم را حتی از دیگر نقاط و روستاهای اطراف کوهبنان عصرها به صحرای اپوروار میکشاند تا در سوگواری سید و سالار شهیدان شرکت کنند.
از جمله رسوم بسیار خوب در مراسم روضهخوانی فاطمیه صحرای اپوروار کوهبنان چاووشی و پا منبری است به گونهای که قبل از حضور روحانی و منبری فردی با قرائت اشعاری در وصف اهلبیت(ع) و شهدای دشت کربلا زمینه حضور افراد و برگزاری مراسم اصلی را رقم میزند.
کشاورزان معتقدند برگزاری مراسم روضهخوانی موجب برکت در کشاورزی و کسب و کار خود شده و روزی پاک و حلال نصیب آنان میشود.
کشاورزان پای کاری امام حسین(ع)
غلامرضا آبشناس بعنوان یکی از بانیان، عزاداران و شرکتکنندگان مراسم روضهخوانی فاطمیه در صحرای اپوروار کوهبنان اظهار کرد: روضهخوانی صحرای اپوروار از مدتها پیش توسط کشاورزان در ماه محرم بهمدت ۱۰ روز انجام میشد ومن از بچگی همراه مرحوم پدرم در مراسم شرکت میکردم و گاهی اوقات، در پذیرایی از عزاداران فعال بودم.
وی ابراز داشت: در اوایل طبق سنت گذشتگان کشاورزان مبالغی را جمعآوری میکردند و در دهه اول محرم مراسم عزاداری را برگزار میکردند.
آبشناس ابراز داشت: در گذشته این مراسم در دو نقطه از صحرای اپوروار و پایین شهر برگزار میشد که برخی از اوقات زیر درخت گردو و بیشتر زمانها زیر درختان توت مرحوم عبدالعظیم، مشهور به صحرای اپوروار مراسم روضهخوانی برگزار میشد..
وی خاطرنشان کرد: طی چندین سال گذشته بیشتر اوقات در زیر درختان توت عبدالعظیم مراسم روضهخوانی برگزار میشد که فاطمیه صحرای اپوروار حدود ۳ سال پیش بههمت کشاورزان و خانواده آنان در نزدیکی این محل احداث شده است.
آبشناس افزود: در حال حاضر انجام امورات فاطمیه صحرای اپوروار و کار پذیرایی از عزاداران حسینی، بر عهده حجت، حسین و هادی صفرپور، مجتبی احمدی، سجاد شریفی، محمد مجیدی، حمیدقاسمخانی، قاسم امیری، حسین، رضا و محمدرضا آبشناس و… هست که این مهم بر اساس رسوم خانوادگی انجام میشود.
به گزارش فارس کوهبنان بهعنوان بام فرهنگی استان کرمان در مراسمهای مختلف پیشگام بوده و با توجه به قدمت مراسمهای این شهرستان، نشان میدهد که مردمان این دیار عشق به اباعبدالله را از قرنها پیش در سینه دارند و این عشق نسل به نسل چرخیده و در حال رشد است.
گزارش از: علی اصغر نامجور کوهبنانی
پایان پیام/۸۰۰۱۲/ب
منبع: فــارس ? سنت عزاداری با قدمت ۱۵۰ ساله در فاطمیه کوهبنان
موجی از گزارشها و اعتراضات شهروندان در شهرستانهای بافت، رابر و ارزوئیه در استان کرمان، نشان از نارضایتی گسترده نسبت به نحوه برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی دارد.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان زرند گفت: در پی درگیری میان مهمانان مراسم عروسی در یکی از تالارهای زرند، متاسفانه یک نفر به قتل رسیده و تعدادی دیگر نیز مجروح شدند. به گزارش نذیر کرمان از کرمان، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان زرند اظهار کرد: در پی درگیری میان مهمانان مراسم عروسی در یکی از […]
همایش ملی مبارزه با آفت سوسک سر خرطومی حنایی در بم برگزار شد. به گزارش نذیر کرمان از بم، سید مهدی طبیبزاده پیش از ظهر امروز در همایش ملی مبارزه با آفت سوسک سر خرطومی حنایی که در تالار پرستو ارگ جدید بم برگزار شد، اظهار کرد: خرمای مضافتی بم در معروف است و حاصل […]
سید حسین مرعشی گفت: وای به حال شما اگر بعد از انتخابات به مردم پشت کنید. من تا جایی با شما هستم که شما در مسیر خدمت به این مملکت و مردم باشید. به گزارش نذیر کرمان از کرمان، سید حسین مرعشی عصر امروز در نشست انتخاباتی اصلاحطلبان در تالار فرهنگ و هنر ارشاد گفت: […]
× = 27