گزارش فارس از قطعی و افت فشار آب در کرمان
گرمای هوا و افت شدید فشار آب در کرمان موجب نگرانی و گلایه مردم شده و آنها خواستار تعیین تکلیف وضعیت آب هستند. نذیر کرمان کرمان/ آمنه شهریارپناه: این روزها تحریریه نذیر کرمان شاهد بیشترین حجم از گزارشهای مردمی است، گزارشهایی از قطعی و کاهش شدید فشار آب که موجب گلایهها و نارضایتیهای فراوانی شده […]
گرمای هوا و افت شدید فشار آب در کرمان موجب نگرانی و گلایه مردم شده و آنها خواستار تعیین تکلیف وضعیت آب هستند.
نذیر کرمان کرمان/ آمنه شهریارپناه: این روزها تحریریه نذیر کرمان شاهد بیشترین حجم از گزارشهای مردمی است، گزارشهایی از قطعی و کاهش شدید فشار آب که موجب گلایهها و نارضایتیهای فراوانی شده است.
مردم از نقاط مختلف استان بهویژه شهر کرمان خواستار تعیین تکلیف وضعیت آب هستند و ما خبرنگاران را واسطه قرار داده تا صدایشان را به گوش مسوولان امر برسانیم.
با مدیریت فشار آب، کمبود در این حوزه جبران میشود
در همین حال مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب استان کرمان در گفتوگو با نذیر کرمان از استفاده بدون مشکل مردم از آب خبر داد و با تاکید بر اینکه تابستان امسال جیرهبندی نخواهیم داشت، اظهار کرد: تصمیماتی اتخاذ کردهایم تا مصرف مدیریت شود، در ساعاتی از شبانهروز، مدیریت فشار جهت ذخیره آب مخازن انجام میشود تا مردم بتوانند در طول روز بدون مشکل از آب استفاده کنند، در واقع با مدیریت فشار آب، کمبود در این حوزه جبران میشود.
توزیع ناعادلانه آب دیگر مطالبه مردم بود که علیرضا عبدیان به آن واکنش نشان داد و گفت: برخی از مشترکان پمپ را مستقیم روی شبکه گذاشتهاند و این موجب تضییع حق همسایگان میشود.
پایش خانه به خانه برای جلوگیری از سوءاستفاده شبکههای خانگی
وی ادامه داد: این اتفاق سبب میشود سایر همسایهها در تامین آب دچار مشکل شوند، در همین راستا مجموعه آب و فاضلاب پایش خانه به خانه انجام میدهد و منازلی که پمپ را مستقیم به شبکه وصل کردهاند را مجبور به اصلاح میکند.
عبدیان از آغاز به کار پلیس آب در شهرستانها سخن به میان آورد و با تاکید بر اینکه این اقدام با هدف تقسیم عادلانه آب صورت میگیرد، ابراز داشت: شناسایی و کشف انشعابات غیرمجاز و معرفی افراد خاطی به مراجع قضایی از اهداف این مجموعه است که کارهای خوبی انجام شده است.
وی صرفهجویی در مصرف آب را تنها راهکار گذر از این بحران خواند و با تاکید بر اینکه دستگاههای اجرایی و شبکههای خانگی همه و همه باید در مصرف آب حساس باشند، گفت: برای صرفهجویی در مصرف راهکارهای وزارت نیرو به دستگاههای اجرایی ابلاغ میشود و همه مکلف به رعایت آن هستند، توصیه ما به دستگاههای اجرایی نیز مانند مردم رعایت الگوی مصرف است.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب استان کرمان تعمیر شیرآلات معیوب و استفاده از وسایل کاهنده آب را موثر دانست و تصریح کرد: در تابستان استفاده از سایهبان برای کولرها نیز فراموش نشود.
برنامه جامع تامین آب شرب تدوین شده است
علی رشیدی مدیرعامل شرکت آب منطقهای کرمان نیز در گفتوگو با نذیر کرمان از تدوین برنامه جامع تامین آب شرب در کرمان و قسمتهای مختلف استان خبر داد و گفت: شرکت آب منطقهای کرمان برای تامین آب شرب شهرهای کرمان و رفسنجان در کوتاه مدت، طرح اضطراری تامین آب کوتاه مدت شهرهای کرمان و رفسنجان از سامانه انتقال آب از خلیج فارس به صنایع جنوب شرق کشور (در قالب طرح آبرسانی به شهرهای شمالی استان کرمان) را در برنامه دارد.
برای انتقال آب خلیج فارس به بیش از ۲۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است
وی با بیان اینکه هدف از این طرح، انتقال آب شرب به شهرهای کرمان و رفسنجان از سامانه انتقال آب به صنایع جنوب شرق کشور به میزان ۳۰ میلیون متر مکعب در سال است، گفت: برای اجرای این طرح به بیش از ۲۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که امیدواریم تامین اعتبار این طرح به سرعت انجام شود و این کار بزرگ یعنی تامین آب شرب شهرهای کرمان و رفسنجان از دریا تحقق پیدا کند.
افتتاح فاز اضطراری انتقال آب به بم و بروات در آینده نزدیک
وی از طرح مهم آبرسانی در شرق استان سخن گفت و تصریح کرد: این طرح با هدف تأمین، تصفیه و انتقال آب به شهرهای بم و بروات از سد نساء به میزان ۲۰ میلیون مترمکعب در سال در حال اجرا است و فاز اضطراری آن به زودی با حضور مسوولان ملی افتتاح میشود.
رشیدی اضافه کرد: مطالعات لازم به منظور انتقال آب شرب به شهرستانهای نرماشیر، فهرج، گنبکی و ریگان نیز از طریق سد نسا انجام شده و انشاءالله کلنگزنی این طرح نیز به زودی انجام میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کرمان طرح آبرسانی به شهرهای جیرفت و عنبرآباد از سد جیرفت را یکی دیگر از طرحهای مهم شرکت آب منطقهای خواند و ابراز داشت: با توجه به بحرانی بودن شرایط کمی و کیفی منابع آب شرب شهرستانهای جیرفت و عنبرآباد، جهت حل این معضل و جلوگیری از تنشهای اجتماعی پیش رو و مهاجرت اهالی منطقه، به میزان ۱/۲۹ میلیون مترمکعب در سال در دستور کار قرار گرفته است.
رشیدی اضافه کرد: این طرح در انتهای سال ۱۴۰۱ با حضور وزیر نیرو کلنگزنی شده است و در صورت تامین اعتبار لازم طی مدت ۴ سال انجام میشود.
وی عنوان کرد: برای شهرستانهای جنوبی استان نیز طرح شیرینسازی و انتقال آب دریای عمان در دستور کار قرار گرفته است که فراخوان سرمایهگذاری این طرح بزرگ و مهم انجام شده است.
رشیدی از الزام وزارت نیرو و به منظور حفاظت از منابع آب زیرزمینی و نظارت بر برداشت از این منابع سخن به میان آورد و با تاکید بر اینکه شرکت آب منطقهای اقدام به الزامی شدن نصب کنتور بر روی چاههای کشاورزی به منظور ارائه خدمات کرده است، گفت: در کنار این موضوع پر و مسلوبالمنفعه کردن چاههای غیر مجاز و اصلاح و تعدیل پروانه چاههای کشاورزی طبق برنامه و دستورالعملهای وزارت نیرو پیگیری میشود.
وی خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که صاحبان اصلی منابع آب کشاورزان و مردم هستند و وزارت نیرو مصرفکننده آب نیست، اگر بحث کاهش مصرف و مدیریت برداشت از منابع آب زیرزمینی مطرح میشود به دلیل پایدار ماندن اقتصاد و اشتغال بخشهای مختلف است که در آینده دچار مشکل نشوند.
رشیدی عنوان کرد: همکاری مصرفکنندگان و بهرهبرداران بخشهای مختلف کشاورزی، شرب و صنعت در مدیریت و تلاش برای کاهش مصرف، مهمترین راهکار برای اجرای این موضوع هستند.
وی از کاهش ۲۵ درصدی بارندگیها یاد کرد و بیان داشت: بر اساس دادههای مربوط به ایستگاههای شرکت آب منطقهای، میزان بارندگی استان ۹۳.۶ میلیمتر است که نسبت به میانگین مشابه بلندت مدت که ۱۲۴.۷ میلیمتر تا این تاریخ است، ۲۵ درصد کاهش را نشان میدهد.
رشیدی ابراز داشت: سدهای استان وضعیت مناسبی ندارند، در حال حاضر سدهای استان فقط ۳۴ درصد (۱۹۶.۱ میلیون مترمکعب) آب دارند که نسبت به سال گذشته ۱۷ درصد کم شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کرمان از وضعیت سدهای استان سخن به میان آورد و با بیان اینکه سد سیرجان کمترین میزان آب را دارد، گفت: این سد فقط ۱۶ درصد (۶.۵ میلیون مترمکعب) آب دارد، سدهای جیرفت، شهید سلیمانی بافت و نسا هم به ترتیب ۳۳ درصد (۱۰۴.۷ میلیون مترمکعب)، ۴۵ درصد (۱۷.۹ میلیون مترمکعب) و ۴۰ درصد (۶۷ میلیون مترمکعب) آب دارند.
باید قبول کنیم که منابع آب نامحدودی در اختیار نداریم
وی با تاکید بر اینکه باید قبول کنیم که منابع آب نامحدودی در اختیار نداریم و برنامهها و سیاستهای استان را بر اساس این منابع تعریف کنیم تا در آینده دچار مشکل نشویم، گفت: در حال حاضر با توجه به وضعیت منابع آب زیرزمینی و ممنوعه و بحرانی بودن دشتهای استان امکان حفر چاه جدید به منظور توسعه کشاورزی وجود ندارد.
وی با تاکید بر اینکه وزارت نیرو مصرفکننده آب نیست، سیاستگذار آب است، به تصویب برنامه سازگاری با کم آبی با کمک و همکاری تمام دستگاهها اشاره کرد و بیان داشت: دستگاههای مختلف برنامههای خود را در حوزههای متفاوت ارائه دادند و این برنامه در سطح ملی تصویب شد.
رشیدی اضافه کرد: در بخش کشاورزی، مصوب شده است که سازمانهای جهاد کشاورزی از طریق اجرای سیستمهای نوین آبیاری، اصلاح الگوی کشت محصولات زراعی و باغی و توسعه کشت گلخانهای به جای کشاورزی در پایان فاز اول برنامه سالانه بیش از ۷۲۲ میلیون مترمکعب صرفهجویی کنند، شرکت آب منطقهای نیز در کنار این اقدامات نسبت به نصب کنتور و اصلاح و تعدیل پروانه بهرهبرداری چاههای کشاورزی اقدام میکند.
صرفهجویی ۳۰.۳ میلیون متر مکعبی در بخش صنعت
رشیدی ادامه داد: در بخش صنعت نیز اقداماتی مثل بازچرخانی آب در صنایع، استفاده از برج خنککننده هیبریدی به جای برج خنککننده تر برای خنک کاری آب برگشتی، سردکردن کک به روش خشک، جلوگیری از ورود آب به داخل سد رسوبگیر و کاهش چشمگیر میزان تبخیر و مهار و استفاده از حدود ۱۶ میلیون مترمکعب، اجرای طرح آبگیری باطله خط تولید کنسانتره آهن به روش فیلتر پرس و اصلاح الگوی کشت فضای سبز توسط سازمان صمت پیشبینی شده که از این طریق در پایان فاز اول برنامه، ۳۰.۳ میلیون مترمکعب صرفه جویی رخ دهد.
وی در پایان مدیریت آب را یک مدیریت فرابخشی دانست و گفت: ضروری است تمامی دستگاهها، بهرهبرداران و مردم در راستای مدیریت مصرف با شرکت آب منطقهای همکاری کنند.
به گزارش فارس، امیدواریم مجموعه استان در حوزه تامین آب برای شهروندان همت بیشتری داشته باشد و بتواند با یک کار جهادی از برنامهریزی خود جهت انتقال آب خلیج فارس به کرمان جلو بیفتد.
گرمای هوا و کمبود آب در استان رنج مردم را بیشتر کرده و به نظر میرسد بهبود شرایط نگاه ویژه مسوولان کشوری را میطلبد.
پایان پیام/۸۰۰۶۵/ب
گزارش فارس از قطعی و افت فشار آب در کرمان
منبع: فــارس
? گزارش فارس از قطعی و افت فشار آب در کرمان
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰