روزهای سخت دانشجویان در خوابگاه‌های شهرستان بافت

حدود ۳ هزار دانشجو در شهرستان بافت تحصیل می کنند که مشکلات زیادی ازجمله کمبود خوابگاه دارند، پای درددل این دانشجویان نشستیم، موضوعاتی مطرح شد که می‌تواند به مسؤولان امر در جهت بهبود اوضاع کمک کند. نذیر کرمان کرمان – یاسین اسفندیار پور: دوران دانشجویی حساس‌ترین دوران زندگی یک جوان است، از طرفی به رشد […]


حدود ۳ هزار دانشجو در شهرستان بافت تحصیل می کنند که مشکلات زیادی ازجمله کمبود خوابگاه دارند، پای درددل این دانشجویان نشستیم، موضوعاتی مطرح شد که می‌تواند به مسؤولان امر در جهت بهبود اوضاع کمک کند.

نذیر کرمان کرمان – یاسین اسفندیار پور: دوران دانشجویی حساس‌ترین دوران زندگی یک جوان است، از طرفی به رشد و پیشرفت می‌رسد و از طرفی هم جامعه را به سمت‌وسوی تحول می‌کشاند.

در این میان دولت‌ها نیز از استعدادها حمایت و راه‌ها را برای درس و پژوهش آنها هموار می‌کنند تا علاوه بر تحصیل جوانان در محیطی سالم و بدون دغدغه، این قشر مهم کشور را برای ساختن آینده کشور آماده کنند.

ساخت و تجهیز خوابگاه‌های دانشجویی نیز در همین راستا صورت می‌گیرد، در گوشه‌وکنار و در میان گفت و شنودهای دانشجویان موضوعات مختلفی مطرح می‌شود که کمبود امکانات در این خوابگاه‌ها یکی از آن موارد است، شهرستان بافت نیز در همین مسیر پیش رفته و گویا مشکلاتش اندکی از سطح استان بالاتر است.

به همین منظور پای درددل دانشجویانی نشستیم که در شهرستان بافت تحصیل می‌کنند، گفت‌وگویی که حدود ۳ ساعت طول کشید اما موضوعاتی مطرح شد که می‌تواند به مسؤولان امر در جهت بهبود اوضاع کمک کند.

یکی از دانشجویان اظهار داشت: ساعت حرکت‌ اتوبوس‌ها از خوابگاه به دانشگاه ۲ ساعت به ۲ ساعت است، ساعتی بسیار نامناسب که از ۱۱ تا ۱۵ را اصلا پوشش نمی‌دهند و ما در این ۴ ساعت سرویس نداریم، اگر کسی در دانشگاه کار داشته باشد باید آژانس بگیرد.

 دانشجوی دیگری هم با انتقاد از نبود فضایی مناسب برای تفریحات سالم، عنوان کرد: دانشگاه سالن ورزشی ندارد حداقل سانس ورزش رایگان به ما بدهند تا بتوانیم روحیه خود را بالا نگه داریم و سلامت باشیم.

نمازخانه و سالن مطالعه نداریم

دانشجوی دیگری نیز تعداد زیاد دانشجویان و شلوغی را از مشکلات دیگر خوابگاه‌های دانشجویی شهرستان بافت دانست و ابراز داشت: اتاق‌ها پرجمعیت است، اینجا سالن مطالعه نداریم، زمان درس خواندن بویژه دوران امتحانات به ما خیلی سخت می‌گذرد، مخصوصا زمانی که ساعت‌های اتوبوس منظم نیست و بعضی اوقات هم سرویسی نداریم.

یکی دیگر از دانشجویان هم از نبود نمازخانه در خوابگاه گلایه کرد و گفت: علاوه بر این، سالن مطالعه‌ای هم نداریم، ورودی رشته‌ها مناسب نیست و برای مواقع نماز و مطالعه به ما سخت می‌گذرد.

دانشجویی از خراسان جنوبی هم ادامه داد: جایی برای درس خواندن نداریم، یک کانکس به ما بدهند، راضی هستیم و توقع دیگری نداریم.

دانشجوی دیگری هم از افت فشار آب در خوابگاه‌ها گلایه کرد و گفت: با توجه به جمعیت بالا، سرویس‌های بهداشتی و حمام‌ها خیلی کم هستند، از طرفی هم آب به اندازه کافی نیست، از مسؤولان توقع داریم امکانات بهتر و فضای مجهزتری در اختیار ما قرار دهند.

نگرانیم خوابگاه تعطیل شود

یکی دیگر از دانشجویان هم از احتمال تعطیلی خوابگاه دانشجویی در شهرستان بافت سخن به میان آورد و عنوان داشت: گفته می‌شود سال آینده به دانشجویان خوابگاه نمی‌دهند، اگر این اتفاق بیفتد ما دانشجویانی که از شهرها و استان‌های دیگر اینجا هستیم، چه کنیم؟

دانشجویی از استان فارس نیز به این موضوع اشاره و خاطرنشان کرد: چطور می‌توانم بدون خوابگاه درس بخوانم؟ بعد از خواندن دو ترم به شهر خودم برگردم یا ترک تحصیل کنم؟

سلف دانشگاه مختلط و کیفیت غذا پایین است

دانشجوی دیگری هم با انتقاد از کیفیت پایین غذا، ابراز داشت: ما هم مثل دانشجویان دیگر دانشگاه‌ها تعرفه وزارت علوم را می‌پردازیم، اما کیفیت غذایی که می‌گیریم قابل مقایسه نیست.

وی اضافه کرد: سلف دانشگاه را مختلط کرده‌اند و یک تن ماهی را به دو نفر می‌دهند، باید دو نفر بشویم و برویم غذایمان را تحویل بگیریم، بعضا هم غذایی رزرو می‌کنیم اما نمی‌دهند.

دانشجوی دیگری هم گفت: از ظهر چهارشنبه دیگر سرویس نداریم و دو وعده غذایی خودمان را باید از دانشگاه بگیریم، هزینه آژانس بیشتر می‌شود.

برای تجهیز خوابگاه نزدیک به ۲ میلیارد تومان هزینه کردیم

در همین حال رئیس مجتمع آموزش عالی شهرستان بافت در گفت‌وگو با نذیر کرمان اظهار داشت: با وجود محدودیت‌هایی که در شهرستان بافت از لحاظ امکانات وجود دارد، در جهت رفاه دانشجویان تلاش کردیم و در سال گذشته برنامه‌ریزی کردیم با وجود مشکلاتی که هست به کلیه دانشجویان حتی شبانه خوابگاه بدهیم.

حسینعلی ساسان با بیان اینکه برای تجهیز خوابگاه نزدیک به ۲ میلیارد تومان وسیله خریداری شده است، گفت: برای ایاب‌وذهاب تنها اتوبوسی که در شهرداری بود را اجاره کردیم که هر ۲ ساعت یک بار و ۴ روز اول هفته دانشجویان را به صورت رایگان به محل مجتمع آموزشی منتقل کند و برگرداند، اگر امکانات بیشتری بود می‌توانستم خدمات بهتری انجام دهیم.

وی عنوان داشت: دانشکده نو پا است، سال ورزشی نداریم و برای کلاس‌های تربیت بدنی از سالن‌های شهر استفاده می‌کنیم و پیگیر مجوز ساخت یک سال ورزشی هستیم.

رئیس مجتمع آموزش عالی شهرستان بافت عنوان کرد: در داخل مجتمع آموزشی مشکل سالن مطالعه را نداریم و برای خوابگاه استیجاری که در سطح شهر وجود دارد، امکاناتی نداریم، مسؤولان شهر کمک کنند که برای دانشجو ها مکانی را اجاره کنیم.

اتاق کامپیوتر در حال ساخت است

وی با بیان اینکه اتاق کامپیوتر در حال ساخت است، عنوان کرد: این قول را به دانشجویان پسر و دختر می دهیم که نگران خوابگاه نباشند، خوابگاه طبق روال قبل پابرجا است.

خوابگاه طبق روال قبل پابرجا است

ساسان خاطر نشان کرد: مشکلی که در بافت وجود دارد، شرکت‌های متقاضی خدمات تهیه غذا برای سلف اندک هستند، برای کیفیت غذا و صبحانه بر اساس بخشنامه‌های وزارت علوم عمل می‌کنیم و نظارت بیشتری می‌شود که حقی از دانشجو ضایع نشود، پیگیری می‌کنیم که یک دستگاه کارت تغذیه دیگر به مجموع سلف اضافه شود.

به گزارش فارس: در شهرستان بافت، ۲ هزار و ۴۰۰ نفر در دانشگاه آزاد، ۴۵۰ نفر در مجتمع آموزش عالی، ۱۵۰ نفر در دانشکده فنی و ۴۰ نفر در دانشگاه پیام نور تحصیل می‌کنند.

پایان پیام / ۳۷۶۳ / ش





روزهای سخت دانشجویان در خوابگاه‌های شهرستان بافت

منبع: فــارس
? روزهای سخت دانشجویان در خوابگاه‌های شهرستان بافت