کرمان – فت فتو- راویز، دهستانی است در شهرستان رفسنجان استان کرمان که با مناطقی خوش آب و هوا، تابستانها از جمع زیاد گردشگران میزبانی میکند و برخی اهالی منطقه باوجود کمبودهای زیرساختی در اینجا ماندهاند و زندگی میگذرانند. به گزارش فت فتو وقتی پای صحبت اهالی این دهستان می نشینیم از کمبودهای زیرساختی در […]
کرمان – فت فتو- راویز، دهستانی است در شهرستان رفسنجان استان کرمان که با مناطقی خوش آب و هوا، تابستانها از جمع زیاد گردشگران میزبانی میکند و برخی اهالی منطقه باوجود کمبودهای زیرساختی در اینجا ماندهاند و زندگی میگذرانند.
به گزارش فت فتو وقتی پای صحبت اهالی این دهستان می نشینیم از کمبودهای زیرساختی در حوزه جاده مناسب در این منطقه سختگذر می گویند؛ از مشکلات آنتندهی اینترنت، گازکشی و غیره؛ همچنین از مهاجرت اهالی به مناطق دیگر از جمله شهرها صحبت میکنند و البته چرایی ماندن در این منطقه زیبا و ییلاقی.
تعطیلات هفته گذشته فرصتی شده بود تا مسئولان شهرستان رفسنجان جشنواره بازیهای بومی، محلی و نمایشگاه صنایع دستی و محصولات بومی را در این دهستان و روستای حومالدین این منطقه برگزار کنند؛ جشنوارههایی که بعد از چندسال هجوم کرونا، اینک به نظر میرسد روز به روز بیشتر ضرورت راهاندازی آنها هویداتر میشود.
از نوروز امسال که همهگیری کرونا کمرنگتر شده نمایشگاه ها در حال برپایی است؛ افرادی از سرپنجه هنر دستان خود تولیداتی را در غرفه ها به نمایش میگذارند تا با فروش آنها بخشی از معیشت خانوارها نیز تامین شود.
در آستانه هفته صنایع دستی بود که مسئولان، جشنواره بازی های بومی و محلی و نمایشگاه صنایع دستی و محصولات بومی دهستان راویز را در روستای محروم حومالدین از توابع این دهستان طی دو روز (پنجشنبه و جمعه ) برگزار کردند.
این دهستان متشکل از ۳۰ پارچه آبادی دارای ۱۱۱ خانوار یعنی حدود هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت است؛ دارای آب و هوایی خوش، محصولات کشاورزی سردرختی از جمله سیب، هلو، زردآلو، شلیل، گیلاس، بادام و گردو است که تابستان های هر سال جمعیت عظیمی از شهرها و روستاها را به خود جلب می کند.
گرچه بخش قابل توجهی از اهالی این دهستان به دلیل کمتوجهی مسئولان به مشکلات حوزه گاز، کم آبی، جاده صعب العبور، آنتن دهی ضعیف تلفن همراه به شهرها مهاجرت کرده اند امّا هنوز هستند خانواده هایی که این ۳۰ پارچه آبادی را زنده نگه داشته اند و نگذاشته اند شادابی و سرسبزی این خطه از بین برود.
این افراد با تولید محصولات بومی مانند مواد لبنی، گیاهان دارویی مانند زعفران کاری، گل گاوزبان، گل محمدی و نیز صنایع دستی از جمله پته، قالی، قلم زنی روی مس، صنایع چوب، فیروزه کاری روی مس و غیره اصالت روستاها را حفظ کرده اند و موجب جلب مشتریان حتی گردشگران به این خطه شده اند.
خبرنگار فت فتو مستقر در شهرستان رفسنجان به مناسبت برگزاری این جشنواره و نمایشگاه صنایع دستی با هدف معرفی منطقه و نیز بیان مسائل و مشکلات اهالی گزارشی تهیه کرده است که از نظر مخاطبان می گذرد.
کارآفرین راویزی و ۲۵ هکتار زعفرانکاری
منور ابراهیمی یکی از غرفه داران این نمایشگاه بود که قالی های دستبافتی که در خانه خود بافته بود و نیز محصولات تولیدی مانند گل گاوزبان، زعفران، گل محمدی و گیاهان دارویی را عرضه می کرد.
وی در گفت و گو با فت فتو اظهار کرد: با توجه به خوش آب و هوا بودن این منطقه از این روستا مهاجرت نکردم و ماندم تا با تلاش و پشتکار سرزمین مادری ام را آباد و سرزنده کنم.
ابراهیمی که کارآفرین برتر کشوری نیز بوده است افزود: در قالی بافی، زعفرانکاری و کشت گیاهان دارویی مهارت دارم و سال ها این کارها را انجام می دهم.
وی تصریح کرد: از سال ۷۹ زعفران کاری را در ۲ هزار و ۵۰۰ مترمربع از خاک روستا امتحان کردم که جواب داد و سال ۹۰ حدود ۳ و نیم کیلوگرم از این محصول برداشت کردم.
این کارآفرین که مروج جهاد کاورزی هم است افزود: تاکنون توانسته ام به اهالی روستای حوم الدین راویز که حدود ۴۰ خانوار هستند آموزش کشت زعفران را ارئه دهم که آنان در ۲۵ هکتار از زمین های این خطه زعفرانکاری کرده اند و سالانه به طور متوسط از هر هکتار ۱۲ کیلوگرم طلای سرخ برداشت می کنند و هر ساله این کار و کشت زعفران در این منطقه توسعه می یابد.
ابراهیمی ادامه داد: در سال ۹۶ مجوز اقامتگاه بومگردی را دریافت و آن را راه اندازی کردم؛ تابستان ها، ایام نوروز و تعطیلی ها این خانه بومگردی در اختیار میهمانان است و گردشگران در این خانه اقامت می کنند و از طبیعت بکر و آب و هوای خوب راویز لذت می برند.
این کارآفرین تصریح کرد که حتی گردشگر از خارج از کشور هم در این اقامتگاه می آیند و استفاده می کنند.
وی گفت: امّا با وجود کرونا دو سال درهای این خانه بسته بود و خوشبختانه با کمرنگ شدن کرونا از نوروز میزبان گردشگران هستیم.
۴۰ غرفه و حدود یک میلیارد ریال درآمد
یاسر شمسی دهیار روستای حوم الدین راویز هم در گفت و گو با خبرنگار فت فتو بیان کرد: دهستان راویز در فاصله ۷۵ کیلومتری شهر رفسنجان قرار دارد اما جاده ما مناسب نیست و گردنه موجود در بین راه تردد را سخت کرده است.
وی افزود: از دیگر محرومیت های دهستان در بخش های آب، گاز، راه، اینترنت و مخابرات است که وقتی ظرفیت های بالقوه منطقه را مشاهده کردیم برای اینکه حمایت مسئولان را برای رفع مشکلات منطقه جلب کنیم در سال ۹۸ جشنواره بازی های بومی و محلی و نمایشگاه محصولات بومی را برگزار کردیم که با همکاری مسئولان شکل اجرایی به خود گرفت.
شمسی ادامه داد: اهالی روستاهای راویز توانمندی های زیادی در بخش های مختلف دارند که اگر از نظر زیرساختی در این منطقه حمایت های لازم صورت گیرد به توسعه اشتغال و درآمدهای مردم می انجامد.
وی خاطرنشان کرد: بعد از گذر از مرحله سخت کرونا، تصمیم گرفتیم دومین دوره از جشنواره بازی های بومی و محلی و نمایشگاه محصولات بومی این منطقه را در روزهای پنجشنبه و جمعه هفته گذشته دایر کنیم.
شمسی گفت: حدود ۴۰ غرفه از تولیدات متنوع در این نمایشگاه راه اندازی شد که در مجموع فروش آنها بیش از یک میلیارد ریال برآورد شده است.
وی ادامه داد: البته مسئولان قول داده اند تا پایان امسال مشکلات حوزه راه، آب و مخابرات رفع و جاده نیز آسفالت شود.
۸ رشته بازی های بومی و محلی در راویز برگزار شد
علی ملاشفیعی بخشدار کشکوئیه هم در این آیین به خبرنگار فت فتو گفت: دومین دوره از جشنواره بازی های بومی و محلی و تولیدات صنایع دستی بومی در راویز با هشت رشته بازی های محلی از جمله دوبازی، طناب کشی و غیره برگزار و به برندگان جوایزی اهدا شد.
این مسئول ادامه داد: راویز جاذبه های گردشگری زیادی از جمله حمام صخره ای با قدمت ۸۰۰ ساله دارد که می تواند گردشگران داخلی و خارجی را به خود جذب کند.
وی تصریح کرد: محصولات کشاورزی و لنبی، صنایع چوب، پته دوزی و قلم کاری روی مس، قالی بافی و غیره از توانمندی های اهالی راویز است.
به گفته این مسئول، یکی از دغدغه های این اهالی نیاز به بازار فروش است که اگر مسئولان در رفسنجان آن را فراهم کنند اقتصاد راویز بیش از پیش رونق می گیرد و مردم دیگر مناطق هم از محصولات با کیفیت این منطقه برخوردار می شوند.
رفسنجان در ۱۰۰ کیلومتری شمال غرب مرکز استان کرمان قرار دارد.
منبع: ایرنـا ? راویزیها هنوز چراغ حیات را زنده نگه داشتهاند
کرمان – نذیر کرمان – استاندار کرمان گفت: مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی به وحدت و همگرایی ملی بین جریانها و احزاب سیاسی برای پیشرفت کشور معتقد بود و از نگاه ایشان تفاوتی بین اقشار مختلف حامعه وجود نداشت. به گزارش نذیر کرمان، محمدعلی طالبی شامگاه سه شنبه در آیین گرامیداشت هشتمین سالگرد درگذشت آیتالله […]
کرمان – نذیر کرمان – رییس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی گفت: وفاق و اعتدال ۲ عنصر فکری آیت الله هاشمی رفسنجانی است که راه حل مشکلات فعلی کشور نیز محسوب میشود. به گزارش نذیر کرمان، محسن هاشمی عصر سه شنبه در همایش “وفاق و اعتدال” همزمان با هشتمین سالگرد رحلت آیت الله هاشمی رفسنجانی […]
کرمان – نذیر کرمان – معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی کشور گفت: گفتمان مقاومت نهتنها در منطقه، بلکه در سراسر جهان، یک تهدید جدی برای استراتژیهای مستکبران و دشمنان اسلام است. به گزارش نذیر کرمان، علیرضا کلانتر مهرجردی عصر سه شنبه در آیین رونمایی از سامانه مدرسه مقاومت در جهاد دانشگاهی کرمان افزود: دشمنان فکر میکنند […]
کرمان – نذیر کرمان – سامانه “مدرسه مقاومت” جهاد دانشگاهی با هدف آشنایی نسل جوان با الگوهای برتر، عصر امروز(سهشنبه) با حضور مسئولان ملی و استانی در کرمان رونمایی شد. به گزارش نذیر کرمان، این سامانه با حضور معاون فرهنگی جهاددانشگاهی کشور، معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار کرمان و جمعی از مسئولان و خانواده […]
8 + =