روزنامه زنجیرهای شرق ذیل تیتر «روز خوب FATF» بر ضرورت پذیرش بندهای باقیمانده دستورالعمل دیکتهگونه «کارگروه ویژه اقدام مالی» تأکید کرد. نذیر کرمان، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: شرق نوشت: «اف.ای.تی.اف بار دیگر در مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی خواهد شد؛ خبری که با پست عبدالناصر همتی در شبکه ایکس شکل جدی […]
روزنامه زنجیرهای شرق ذیل تیتر «روز خوب FATF» بر ضرورت پذیرش بندهای باقیمانده دستورالعمل دیکتهگونه «کارگروه ویژه اقدام مالی» تأکید کرد.
نذیر کرمان، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: شرق نوشت: «اف.ای.تی.اف بار دیگر در مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی خواهد شد؛ خبری که با پست عبدالناصر همتی در شبکه ایکس شکل جدی به خود گرفت و ظهر هم رئیسجمهور در جمع اعضای اتاق بازرگانی آن را تأیید کرد و در نهایت دهنوی، رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی نظام هم در بیان جزئیات نامه رئیسجمهور به رهبر انقلاب درباره اف.ای.تی.اف گفت: رهبر انقلاب صرفاً با بررسی مجدد افایتیاف موافقت کردند».
FATF یا «کارگروه ویژه اقدام مالی»، یک نهاد بین دولتی است که در سال ۱۹۸۹ توسط گروه G۷ تأسیس شد. وظیفه اصلی این گروه، مقابله با پولشویی و بررسی منابع مالی تروریسم است. با وجود ادعای حامیان FATF مبنی بر جهانی بودن عضویت در این نهاد، تنها ۳۵ کشور جهان عضو رسمی آن هستند.
منتقدان معتقدند که FATF، استانداردهای مالی کشورهای مختلف را تحت نظر دارد و اهداف سیاسی را نیز دنبال میکند. مقر آن در پاریس است؛ شهری که به پناه دادن به گروههای تروریستی شناختهشده از جمله منافقین مشهور است. همچنین، برخی کشورهای اروپایی که میزبان این نهاد هستند، خود سابقه حمایت از تروریسم را دارند. باید پرسید؛ در ماجرای دیدار اخیر جولانی، سرکرده تروریستهای تحریرالشام با مقام آمریکایی، FATF کجاست؟ FATF این گروهک را تروریست نمیداند؟
۷۶ درصد پولشوییهای بزرگ دنیا در آمریکا و اروپا انجام میشود و غرب بزرگترین تأمینکننده مالی تروریسم و جرائم سازمانیافته در دنیاست، اما هرگز به عنوان متهم در لیست سیاه قرار نمیگیرد و اغلب بندهای برنامه اقدام را هم اجرا نمیکند، چرا که متهمان اول پولشویی و حمایت از تروریسم، خودشان کلانترهای FATF هستند؟!
در ایران، حامیان FATF مدعیاند که این نهاد میتواند به رفع مشکلات مالی کمک کند، اما با وجود اینکه در دولت روحانی ۳۹ مورد از ۴۱ دیکته FATF را اجرا کردند، حاصل آن لو رفتن مجاری دور زدن تحریمها، خودتحریمی، فشار دقیقتر آمریکا بر برخی بانکها و صرافیها و مشکلات بیشتر در حوزه مبادلات بانکی و دو برابر شدن تحریمها شد و مدعیان اصلاحات باید پاسخگوی این فجایع باشند نه مطالبهگر.
از سوی دیگر، دولتهای حامی FATF، از جمله آمریکا و اسرائیل، برای اعمال فشار سیاسی بر ایران از ابزارهای این نهاد بهره میبرند.
در زمان دولت روحانی، وقتی از ظریف سؤال شد آیا با اجرای دو بند باقی مانده از FATF تحریمها برداشته میشود، جواب داد: هیچ تضمینی وجود ندارد!
مارشال بیلینگزلی، رئیس وقت FATF در جلسه استماع کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا صراحتاً اعتراف کرد که برای مقابله با ایران همکاری نزدیکی با اسرائیل و عربستان داریم.
بیلینگزلی در پاسخ به سؤال نماینده کنگره آمریکا با این عنوان که «ما چگونه باید فشارها بر حکومت و نهادهای مالی ایران را حفظ کنیم و اطمینان حاصل کنیم که آنها نتوانند شکافهایی برای دور زدن تحریم ایجاد کنند؟» نیز گفته بود: «باید مصرانه از آنها بخواهیم قوانین مقابله با تأمین مالی تروریسم و پولشویی لوایح مرتبط با FATF را در ایران تصویب کنند!»
FATF: اجرای مؤثر تحریمهای مالی هدفمند و شناسایی مسیرهای ایران برای دور زدن تحریم را با جدیت تمام پیگیری میکنیم.
کارگروه ویژه اقدام مالی (FATF) اسفند ۹۷ با انتشار گزارشی صراحتاً اعلام کرد که اجرای مؤثر تحریمهای مالی هدفمند و شناسایی مسیرهای ایران برای دور زدن تحریم را ذیل رسالت مقابله با اشاعه تسلیحات کشتارجمعی خود تعریف کرده و با جدیت تمام در پی اجرای آن است.
ماتیو لویت: یکی از روشهای تضعیف محور مقاومت و قدرتافزائی جنگهای نیابتی، گسترش نظارت بر فعالیتهای بانکی ایران است.
همچنین، «ماتیو لویت» مدیر برنامه مقابله با تروریسم و جاسوسی در «مؤسسه واشنگتن در امور خاور نزدیک» گفته بود: «نظارتهای FATF بر فعالیتهای بینالمللی ایران باید افزایش یابد. یکی از روشهای تضعیف محور مقاومت و قدرتافزائی جنگهای نیابتی، گسترش نظارت بر فعالیتهای بانکی ایران است.»
علیرغم ادعای مدعیان اصلاحات و اعتدال مبنی بر اینکه بدون برجام و FATF اقتصاد قفل میشود و نمیتوان کاری از پیش برد، دولت انقلابی شهید رئیسی با واردات واکسن، افزایش فروش نفت، پیمانهای اقتصادی منطقهای، گسترش تجارت خارجی و… دروغ بودن آن ادعا را عملاً آشکار کرد.
منبع: مشرق ? دروغ بزرگ مدعیان اصلاحات با تیتر «روز خوب FATF»
سفرای ۱۰ کشور استوارنامه خود را به رئیس جمهور تقدیم کردند. نذیر کرمان، سفرای کشورهای ایرلند، بریتانیا، هلند، کنیا، موریتانی، ترکمنستان، ارمنستان، کوبا، کویت و سیرالئون پیش از ظهر امروز (سه شنبه) با حضور در نهاد ریاست جمهوری بطور جداگانه استوارنامه های خود را تسلیم مسعود پزشکیان رئیسجمهوری اسلامی ایران کردند. تسلیم استوارنامه سفرای ۱۰ […]
برخی رسانه ها با انتشار تصویر یک نقشه مدعی شده اند که این نقشه توسط طالبان طراحی شده و آنها با هماهنگی آمریکا بدنبال ایجاد ناامنی در شرق کشور هستند! سرویس سیاست مشرق- اخیرا تصویری از نقشه جدید افغانستان در فضای مجازی منتشر شده که در آن استان های شرقی کشور جز خاک افغانستان می […]
روزنامه کیهان نوشت: رابطه ایران با کشور چین را باید فراتر از رابطه مرسوم با دیگر کشورها دید. شراکت راهبردی ایران و چین به این دلیل که زیربنای آن پیوندهای فرهنگی و تمدنی است و ریشه در ارزشها و منافع مشترک دارد، آهنین است. و هر دو کشور نمیتوانند در حوادث منطقهای و بینالمللی یکدیگر […]
عراقچی گفت: اداره روابط اقتصادی خارجی کشور در شرایط تحریم و فشار خارجی، یک فن ویژه است که در آن در طول سالهای گذشته استاد شدیم، اما اقتضا میکند که جلسات مستمر و ابتکارات جدید وجود داشته باشد. وزیر امور خارجه افزود: بحث پولهای بلوکه شده همیشه در دستور کار وزارت خارجه بوده است، مقداری […]
پنج + = هشت