۸ ماه است، شهر جیرفت شهردار ندارد و مستندات رسیده به دست نذیر کرمان نشان میدهد، خطر انحلال شورای این شهر در صورت معرفی نکردن شهردار جدید نیز وجود دارد. نذیر کرمان – کرمان؛ مهسا حقانیت: از شهریور ماه ۱۴۰۱ شهر جیرفت دیگر شهرداری را به خود ندیده است و بدون شهردار اداره میشود، این […]
۸ ماه است، شهر جیرفت شهردار ندارد و مستندات رسیده به دست نذیر کرمان نشان میدهد، خطر انحلال شورای این شهر در صورت معرفی نکردن شهردار جدید نیز وجود دارد.
نذیر کرمان – کرمان؛ مهسا حقانیت: از شهریور ماه ۱۴۰۱ شهر جیرفت دیگر شهرداری را به خود ندیده است و بدون شهردار اداره میشود، این در حالیست که بنا به اسناد رسیده به دست نذیر کرمان اگر شورای شهر در اسرع وقت شهردار جدید را معرفی نکند، خطر انحلال شورا نیز وجود دارد.
۱۷ اردیبهشتماه جاری سخنگوی شورای اسلامی شهر جیرفت در گفتوگو با نذیر کرمان با انتقاد از روند طولانی بررسی سوابق شهردار منتخب شهر جیرفت این موضوع را مطرح کرده بود که چرا اگر این فرد سوابق اجرایی لازم را نداشته است در فرصت ۱۰ روزه این موضوع به شورای شهر اعلام نشده است.
کوهستانی همچنین خواستار تشریح صادقانه فرآیند بررسی سوابق شهردار منتخب جیرفت توسط مجموعه استانداری کرمان شده بود.بنابراین از آنجا که شهر بزرگی چون جیرفت که با وجود همه ظرفیتها اما جای کار بسیار زیادی در حوزه شهری دارد و ۸ ماه بدون شهردار اداره میشود، با دکتر مصطفی موسوی مصاحبهای را این زمینه انجام دادیم که از نظرتان میگذرد.
بعضی از اعضای شوراها قانون را مطالعه نمیکنند
معاون عمرانی استاندار کرمان در مصاحبه با نذیر کرمان به ارائه مستندات موجود در زمینه انتخاب شهردار جدید جیرفت از سال گذشته تا سال جاری ازجمله نامههای شورای شهر جیرفت به معاونت عمرانی و نامههای دفتر امور شهری و شوراهای استانداری به شورای شهر جیرفت پرداخت.
وی اظهار داشت: قانون تشکیلات و وظایف انتخابات شوراهای اسلامی در اختیار شوراهاست و ما اصرار داریم آن را مطالعه کنند که مسائل غیرقانونی انجام نشود، اما ظاهرا بعضی از دوستان این قانون را مطالعه نمیکنند.
آیتاللهیموسوی بیان کرد: در ماده ۸۰ قانون که وظایف شوراهای شهر را تعیین میکند، اولین و مهمترین وظیفه شوراها انتخاب شهردار برای مدت ۴ سال است، بنابراین اینکه من در صحبتم گفتهام انتخاب شهردار بر عهده شوراست، عین قانون است.
معاون امور عمرانی استاندار کرمان ادامه داد: ذیل این قانون چند تبصره وجود دارد و قانون تاکید میکند، شهردار باید حایز شرایط باشد و شوراهای اسلامی شهر وظیفه دارند بلافاصله بعد از رسمیت یافتن نسبت به انتخاب شهردار واجد شرایط اقدام کنند.
فقط شهردار کرمان به حکم وزیر نیاز دارد
موسوی تصریح کرد: بر اساس قانون نصب شهرداران در شهرهای با جمعیت بیش از ۲۰۰ هزار نفر و مراکز استان که در استان فقط شهر کرمان را با این ویژگی داریم، با پیشنهاد شورای شهر و حکم وزیر کشور و در سایر شهرها نیز شهردار با پیشنهاد شورای شهر و حکم استاندار معرفی میشود، بنابراین در این شهرها «استاندار» مرجع صدور حکم است.
وی افزود: قانون همچنین تاکید میکند شورای شهر بر اساس ضوابط و شرایط احراز صلاحیت شهرداران باید عمل کند که احراز صلاحیت دو بخش شکلی و عقیدتی دارد و بخش شکلی آن شامل مدرک تحصیلی و سابقه اجرایی میشود و در آییننامه به آن اشاره شده است.
معاون امور عمرانی استاندار کرمان بیان داشت: صلاحیت فردی شهردار باید توسط نهادهای نظارتی و اطلاعاتی، گزینش استانداری و سایر دوستان تایید شود، بنابراین شورای شهر موظف است همه این استعلامها را انجام دهد و بعد شهردار را به ما معرفی کند.
فرصت ۱۰ روزه برای تایید شهردار از چه زمانی آغاز میشود؟
موسوی ادامه داد: شورای شهر بر اساس ضوابط و شرایط احراز سمت شهرداران مندرج در آییننامه مصوب موظف است شهردار مورد نظر خود را انتخاب کند و وزیر کشور و استانداران موظفند حکم شهردار معرفیشده را در ۱۰ روز صادر کنند.
وی ابراز داشت: بنابراین این فرصت ۱۰ روزه از زمانیست که پرونده به صورت کامل تکمیل شده است و نه اینکه فقط یک نفر را انتخاب کنند و استعلامات و مدارکشان کامل نباشد و بعد بیایند و بگویند ۱۰ روز برای صدور حکم شهردار فرصت دارید.
موسوی با اشاره به اینکه مرجع استعلامکننده بر اساس قانون و قوانین حداقل یک ماه زمان برای بررسی فرد معرفیشده میخواهند، اضافه کرد: وقتی قانونگذار وظیفه صدور حکم را بر عهده استاندار گذاشته است، رسیدگی به آن هم در استان باید انجام شود و نمیتوان پرونده را به وزارت کشور بفرستیم تا رسیدگی شود و بعد استاندار حکم را صادر کند.
وی عنوان کرد: اختیار قانونی این است در صورتی که وزیر کشور و یا استاندار، شهردار معرفیشده را واجد شرایط نداند، مراتب را با ذکر دلیل به شورای شهر منعکس کند و در صورت اصرار شورای شهر بر نظر قبلی خود و عدم صدور حکم شهردار توسط مرجع صادر کننده حکم که استاندار است، موضوع توسط شورای شهر به هیئت حلاختلاف ارجاع میشود و هیئت در ۱۵ روز تصمیمگیری میکند و نظر هیئت برای هر دو طرف لازمالاتباع «اجباری» است.
برای انتخاب شهردار جیرفت قانونی عمل کردهایم
معاون امور استانداری کرمان با تاکید بر اینکه در بحث انتخاب شهردار جیرفت بهصورت قانونی عمل کردهایم، با اشاره به آییننامه اجرایی شرایط احراز تصدی سمت شهردار گفت: شهرداران جزو مدیران میانی محسوب میشوند و در قانون گفته شده است، مدیران میانی باید ۵ سال سابقه اجرایی مناسب برای شهری مانند جیرفت داشته باشند که حدود ۱۲۰ هزار نفر جمعیت دارد.
موسوی یادآور شد: برای شهردار جیرفت باید مدرک تحصیلی و سابقه اجرایی وی بررسی شود، بنابراین ما نیز بررسی شهردار منتخب شورای شهر جیرفت را انجام دادیم و این فرد از نظر مدرک تحصیلی مشکلی ندارد، اما سابقه اجرایی مورد نظر آییننامه را ندارد.
وی با اشاره به اینکه شهردار معرفی شده توسط شورای اسلامی شهر جیرفت فاقد سابقه دولتیاست، از ماده ۴ آییننامه اجرایی شرایط احراز تصدی سمت شهردار سخن بهمیان آورد و افزود: برای محاسبه سوابق مدیریتی در بخش خصوصی حکم کارگزینی و یا قرارداد مربوط ملاک عمل است و ارائه ابلاغ، گواهی و حکم انشایی کفایت نمیکند.
معاون امور عمرانی استاندار کرمان با بیان اینکه در همین آییننامه گفته شده است که تطبیق سوابق را وزارت کشور انجام میدهد، اضافه کرد: ۵ سال مدیریت میانی برای شهرداریهای شهرهای با جمعیت ۵۰ هزار تا ۲۰۰ هزار نفر باید باشد که شهردار جیرفت هم بر اساس قانون باید ۵ سال مدیریت میانی داشته باشد و مدیر میانی یعنی دارای حکم مدیرکل و یا معاون مدیرکل و غیره باشد.
حساسیتی نسبت به شورای شهر جیرفت نداریم
اما موسویدر پاسخ به نذیر کرمان که پرسید آیا حساسیتی از سوی مجموعه استانداری کرمان برای انتخاب شهردار جیرفت وجود دارد، تصریح کرد: این شورا پیش از این نیز دو شهردار را معرفی کرده است؛ آقای معناصری به عنوان شهردار معرفی شد و حکمش را هم گرفت و شهردار شد.
وی ادامه داد: همچنین آقای حسینزاده که قبلا هم شهردار جیرفت بوده است، دوباره معرفی شد، مراحل طی شد و شرایط احراز را بررسی کردیم و استعلام را برای مرجع استعلامکننده فرستادیم که آنها پاسخ منفی دادند و به شورا اعلام کردیم و سپس شهردار سوم را اعلام کردند.
معاون امور عمرانی استاندار کرمان افزود: اگر حساسیتی وجود داشت و اگر ما جبهه و نظری نسبت به شورای شهر جیرفت داشتیم، برای دو شهردار معرفی شده قبلی هم باید می بود، پس این حرف اصلا منطقی نیست که ما حساسیتی نسبت به این شورا داریم.
جزئیاتی از روند معرفی شهردار جدید جیرفت
موسوی با یادآوری این موضوع که اگر شهری در استان شهردار نداشته باشد، معاون عمرانی استانداری از سوی وزارت کشور زیرسوال است و نه شورای شهر، بیان کرد: ما میخواهیم شهرداران هرچه زودتر انتخاب شوند.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به نامه شورای شهر جیرفت در ۱۶ بهمنماه ۱۴۰۱ به فرمانداری جیرفت اظهار داشت: شورا در این تاریخ آقای حجت دلفاردی را بهعنوان شهردار به فرمانداری معرفی میکند و فرمانداری نیز در ۲۳ بهمنماه ۱۴۰۱ طی نامهای برای استانداری ارسال میکند.
موسوی تصریح کرد: در سوم اسفندماه ۱۴۰۱ مدیرکل امور شهری و شوراهای معاونت عمرانی استانداری کرمان پس از بررسی مدارک طی نامهای به فرماندار جیرفت اعلام کرده است، با توجه به بررسی بهعمل آمده و ناقص بودن مدارک ارائه شده برای آقای دلفاردی بهعنوان شهردار جیرفت، در اسرعوقت مدارک مربوط بهسابقه اجرایی و مدیریت نامبرده را بهصورت کامل به این دفتر ارسال کنند، اما هیچ مدرکی به ما ارائه نشد. در حالی که خودم هم گفته بودم مدارک را بدهید تا ما بررسی کنیم.
در زمان قانونی نقص مدارک شهردار معرفیشده را اعلام کردیم
وی اظهار داشت: این مطلب صحیح نیست که گفته شده ۶۰ روز برای اعلام نظر درباره شهردار معرفی شده از سوی شورای شهر جیرفت زمان صرف شده است و ما در زمان قانونی اعلام کردیم مدارک ناقص است و باید تکمیل شود.
معاون امور عمرانی استاندار کرمان ادامه داد: در ۱۴ فروردینماه ۱۴۰۲ نیز دوباره نامهای به رئیس شورای شهر جیرفت اعلام کردیم شهردار منتخب این شورا از نظر سابقه اجرایی واجد شرایط لازم نیست و شورا باید نسبت به انتخاب فرد دیگری اقدام کند.
آیتاللهیموسوی افزود: در ۲۲ فروردینماه سال جاری شورای شهر جیرفت نامهای را خطاب به من بهعنوان دبیر هیئت حل اختلاف شوراهای اسلامی استان کرمان نوشتند و در آن از ما خواستند با توجه به اصرار اکثریت اعضای شورا موضوع انتخاب شهردار جیرفت به شورای حل اختلاف برود.
وی عنوان کرد: در حالی یکی از اعضای شورای شهر جیرفت این موضوع را مطرح کرده است که هیئت حل اختلاف شوراهای اسلامی کرمان مرجع رسیدگی به بحث انتخاب شهردار نیست که خودشان خواستار طرح این موضوع در هیئت مذکور شدهاند و اصرار شورا طبق قانون تنها در هیات حل اختلاف قابل طرح است.
آیتاللهیموسوی افزود: هیئت حل اختلاف شوراهای اسلامی در ششم اردیبهشتماه جاری برگزار شد و اعضای این هیئت شامل استاندار به عنوان رئیس، رئیس کل دادگستری به عنوان نائبرئیس، دو نفر نماینده مجلس و نماینده شورای اسلامی استان حضور دارند.
وی با اشاره به اینکه آقایان شکراللهی و غضنفرآبادی دو نماینده مجلس حاضر در هیئت حل اختلاف شوراهای اسلامی استان کرمان حقوقدان و حتی حجتالاسلام غضنفرآبادی رئیس کمیسیون قضایی مجلس است، خاطرنشان کرد: در جلسه مذکور حتی آقای اعظمی نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد هم حضور داشت.
معاون امور عمرانی استاندار کرمان تصریح کرد: پرونده شهردار جیرفت در جلسه هیئت حل اختلاف شوراهای اسلامی استان کرمان ارائه شد و گفتیم مدرکی دال بر مدیریتی این فرد وجود ندارد و به شورای شهر جیرفت هم نوشتهایم مدرک را ارائه دهید اما مدرکی به ما ندادند و از نظر ما حائز شرایط نیست.
آیتاللهیموسوی ابراز داشت: پرونده شهردار منتخب شورای شهر جیرفت مورد بررسی قرار گرفت و هیات در نهایت نظریه مرجع صدور را تایید کردند و ما هم در ۱۰ اردیبهشتماه جاری نظر هیات را به شورا ابلاغ کردیم که با توجه به صدور رای هیئت حل اختلاف شوراها، موضوع بررسی مصوبه اصراری، شورای شهر جیرفت باید در اسرع وقت با تشکیل جلسه نسبت به انتخاب فرد دیگری به عنوان شهردار اقدام کند.
پاسخ معاون استاندار کرمان به اظهارات اعضای شورای شهر جیرفت
وی با تاکید بر اینکه رای هیئت حل اختلاف برای هر دو طرف لازمالاتباع است، بیان داشت: شورای شهر جیرفت باید در کوتاهترین زمان نسبت به معرفی شهردار جدید اقدام کنند.
معاون امور استانداری کرمان در بخش دیگری از سخنان خود به برخی از صحبتهای مطرحشده از سوی عضو شورای شهر جیرفت نسبت به خودش پاسخ داد و بیان داشت: این را گفتهاند که دو بار از من سؤال کردهاند و من پاسخی ندادهام، اینطور نیست، وی از بنده سوؤالی نپرسیده است و همیشه پاسخگوی اعضای شوراهای سراسر استان کرمان هستم و اعضای این شورا هم میتوانند وقت بگیرند و تشریف بیاورند سؤالهایشان را مطرح کنند.
آیتاللهیموسوی ادامه داد: در اظهارنظر دیگری مطرح شده که ما باید در ۱۰ روز نسبت به فرد معرفی شده بهعنوان شهردار جیرفت اظهارنظر میکردیم و این حرف درست نیست زیرا بر اساس قانون زمانی که پرونده کامل باشد این مهلت حاکم می شود، نه اینکه فقط اسم یک آدم را بدهند و قرار باشد ما استعلام و بررسی کنیم و ۱۰ روزه حکم بزنیم، زیرا برای پاسخ استعلام حداقل یک یا دو ماه زمان لازم است در حالی که در قانون و آییننامه آن تکمیل پرونده و معرفی فرد دارای شرایط از وظایف شورا است.
وی تصریح کرد: هیچ پروندهای را در استان کرمان نمیتوانید پیدا کنید که جواب استعلام شهردار معرفیشده آمده باشد و ما حکم وی را بیش از ۱۰ روز آماده کرده باشیم.
معاون امور عمرانی استاندار کرمان خطاب به یکی از اعضای شورای شهر جیرفت که گفته است، هیئت حل اختلاف شوراهای استان حق ورود به صلاحیت فرد معرفیشده بهعنوان شهردار را نداشته است، بیان داشت: این اصرار شما بوده و بر اساس اصرار خودتان هم قانون میگوید هیئت حل اختلاف ورود میکند و شما این پرونده را به هیئت حل اختلاف ارجاع دادید نه ما.
آیتاللهیموسوی بیان داشت: عضو شورای شهر جیرفت در صحبتهای خود اعلام کرده است، استانداری کرمان حق بررسی سوابق اجرایی شهردارمعرفیشده را ندارد و کمیسیون مربوطه در وزارت کشور باید این کار را انجام دهد و برای این صحبت دو جواب وجود دارد، اول اینکه وقتی استاندار به عنوان مرجع صدور حکم تعیین شده است و در قانون هم اعلام کرده اگر مرجع صدور حکم فرد معرفی شده را واجد شرایط نداند موضوع را به شورا منعکس می کند، بنابراین رسیدگی به پرونده باید در استان انجام شود.
وی در همین زمینه ادامه داد: با فرض پذیرش حرف عضو مزبور، باید مدرکی ارائه شده باشد تا قابل رسیدگی باشد، وقتی مدارکی برای ما نفرستادهاید، چیزی برای تطبیق هم وجود ندارد.
شورا بدون هیاهو شهردار جیرفت را معرفی کند
آیتاللهیموسوی با اشاره به اینکه تاکنون حکم شهرداران بسیاری در استان کرمان صادر شده است و هیچ تفاوتی بین شهرها برای ما وجود ندارد، با اشاره به سوابق ارائه شده برای شهردار معرفیشده از سوی شورای شهر جیرفت گفت: سوابقی مانند ناظر طرحهای روستایی بنیاد مسکن، حضور در شورای شهر جیرفت و رئیس کمیسیونهای شورا برای وی مطرح شده است.
معاون امور عمرانی استاندار کرمان بیان کرد: هیچکدام از این سوابق ذکر شده بهعنوان سابقه مدیریت میانی محسوب نمیشود ضمن اینکه سابقه مدیریت باید ۵ ساله باشد که در مورد وی چنین نبود.
آیتاللهیموسوی از شورای شهر جیرفت خواست تا به دور از هیاهو، بر اساس وظیفه قانونی خود هرچهسریعتر نسبت به معرفی شهردار حائز شرایط اقدام کرده و مدارک کامل وی را ارسال کنند.
تشکیل پرونده برای شوراییها در صورت عدم معرفی شهردار جیرفت
با توجه به اینکه یک هفته از اعلام رای هیئت حل اختلاف به شورای شهر جیرفت گذشته است، اما هنوز شهردار جدید را معرفی نکردهاند و مردم جیرفت بیش از همه از نبود شهردار متضرر میشوند.
بهعنوان آخرین سؤوال از آقای موسوی پرسیدم، اگر شورای شهر جیرفت همچنان شهردار جدید را معرفی نکند، چه اتفاقی میافتد؟ وی تصریح کرد: اگر شورای شهر جیرفت در اسرع وقت شهردار جدید را معرفی نکند بر اساس قانون بهعنوان ترک وظیفه شناخته میشود و پرونده برای شورای شهر جیرفت تشکیل میشود و به هیئت حل اختلاف شوراها میرود.
پایان پیام/۸۰۰۱۹/ب
منبع: فــارس ? خطر انحلال بیخ گوش شورای شهر جیرفت
موجی از گزارشها و اعتراضات شهروندان در شهرستانهای بافت، رابر و ارزوئیه در استان کرمان، نشان از نارضایتی گسترده نسبت به نحوه برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی دارد.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان زرند گفت: در پی درگیری میان مهمانان مراسم عروسی در یکی از تالارهای زرند، متاسفانه یک نفر به قتل رسیده و تعدادی دیگر نیز مجروح شدند. به گزارش نذیر کرمان از کرمان، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان زرند اظهار کرد: در پی درگیری میان مهمانان مراسم عروسی در یکی از […]
همایش ملی مبارزه با آفت سوسک سر خرطومی حنایی در بم برگزار شد. به گزارش نذیر کرمان از بم، سید مهدی طبیبزاده پیش از ظهر امروز در همایش ملی مبارزه با آفت سوسک سر خرطومی حنایی که در تالار پرستو ارگ جدید بم برگزار شد، اظهار کرد: خرمای مضافتی بم در معروف است و حاصل […]
سید حسین مرعشی گفت: وای به حال شما اگر بعد از انتخابات به مردم پشت کنید. من تا جایی با شما هستم که شما در مسیر خدمت به این مملکت و مردم باشید. به گزارش نذیر کرمان از کرمان، سید حسین مرعشی عصر امروز در نشست انتخاباتی اصلاحطلبان در تالار فرهنگ و هنر ارشاد گفت: […]
+ =