علی بهرامی، فعال حوزه شهری، در گفتگو با نذیر کرمان، به موضوع بازآفرینی شهری و اهمیت حفظ خاطرات جمعی پرداخت. بهرامی با تأکید بر نقش خاطرات جمعی در هویتبخشی به شهر گفت: «شهر با خاطره جمعی مردمش هویت مییابد. بازآفرینی شهری که بحث روز فعالین شهری است، برای تحققیافتن، بیش از هر چیز میبایست به حفظ خاطرات جمعی تکیه کند.»
وی شهروندان را اصلیترین بازیگران پویایی شهری و محیطی دانست و در عین حال، از اشتباه رایج در درک مفهوم بازآفرینی شهری انتقاد کرد: «شهروندان یک شهر یا محله اصلیترین بازیگران آن برای پویایی شهری و محیطی هستند؛ اما متأسفانه اشتباهگرفتن مفهوم کلیدی بازآفرینی شهری با نوسازی و ساختوسازهای بدون خلاقیت، منجر به ایجاد محیطهای خالی از تحرک اجتماعی شده است.»
بهرامی با اشاره به محیطهای نوظهوری که هیچ پیوندی با خاطرات مردم ندارند، بر اهمیت زندهسازی خاطرات گروهی تأکید کرد: «محیطهایی نوظهور که هیچ اشتراک و پیوندی با خاطرات مطلوب محلات این شهر ندارد. باز زندهسازی خاطرات گروهی مردم، یعنی ایجاد حس تعلق به شهر و زندگی اجتماعی مشترک است.» او معتقد است که خاطرات جمعی با ایجاد پیوند میان اعضای جامعه، موجب انسجام اجتماعی و تقویت روحیه جمعی و مشارکتپذیری میشود.
این فعال حوزه شهری، بیتفاوتی شهروندان نسبت به زندگی شهری را یکی از عوامل اصلی هویتزدایی دانست و از غفلت در حفظ و احیای خاطرات مشترک انسانی در بازسازیهای صورت گرفته انتقاد کرد: «بیتفاوتی شهروندان نسبت به زندگی شهری یکی از اصلیترین عوامل هویتزدایی است. متأسفانه در بازسازیهای صورت گرفته از حفظ و احیای خاطرات مشترک انسانی غفلت شده است.»
بهرامی در ادامه به پیامدهای فقدان خاطرات مشترک در میان شهروندان اشاره کرد و گفت: «وقتی مردم شهری، خاطرات مشترک نداشته باشند، احساس مشترک نداشته و دچار بیهویتی و بیتفاوتی میشوند.» وی این وضعیت را بدترین اتفاق برای یک اجتماع شهری دانست: «این مساله، بدترین اتفاق برای یک اجتماع شهری است که مردم هیچ احساس مشترکی نسبت به هم ندارند. این بی تفاوتی سبب میشود کوچکترین تنشها، میان افراد به نزاع و درگیری بیانجامد.»
بهرامی در پایان سخنان خود، با تشبیه «خاطرهشویی» به یک جنایت، بر اهمیت حفظ این میراث ناملموس تأکید کرد: «از این رو خاطرهشویی میتواند در درازمدت باعث دوری، تفرقه و در نهایت جنگهای داخلی شود. شاید بتوان گفت، اگر پولشویی را یک جرم بدانیم، خاطرهشویی یک جنایت است.»
کلمات کلیدی: بازآفرینی شهری، خاطرات جمعی، هویت شهری، بیتفاوتی شهروندان، انسجام اجتماعی، مشارکتپذیری، نوسازی، ساختوساز، تعلق به شهر، زندگی اجتماعی، خاطرهشویی، پولشویی، علی بهرامی، نذیر کرمان.
کرمان_رییس دادگستری رفسنجان با اشاره به ورود عدلیه به موضوع ساختمان های ناایمن این شهرستان گفت:در این رابطه با ترک فعل های صورت گرفته از سوی مسئولان متولی بدون اغماص برخورد می شود. به گزارش نذیر کرمان، عصر امروز پنجشنبه ٢٩ آذرماه و در پی انتشار گزارشهایی مبنی لرزشهای نامتعارف در ساختمان اداره امور مالیاتی […]
نذیر کرمان/کرمان رئیس هیات فوتبال استان کرمان گفت: مانند بازی گذشته، بازی تیمهای مس کرمان و آریو اسلامشهر با حضور بانوان علاقمند به فوتبال برگزار میشود. مهدی جهانشاهی شامگاه ۲۹ آذرماه ضمن اعلام رفع ممنوعیت حضور بانوان در دیدار تیمهای مس کرمان و آریو اسلامشهر، اظهار کرد: ورزشگاه خانگی مس کرمان در روز شنبه اول […]
کرمان_نشست جمع بندی برگزاری برنامههای کمیته مساجد و روحانیون ستاد گرامیداشت پنجمین سالگرد شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی در اداره کل تبلیغات اسلامی کرمان برگزار شد. به گزارش نذیر کرمان، در این نشست که ظهر پنجشنبه با حضور حجتالاسلام شهابی دبیر کمیته مساجد و روحانیون ستاد گرامیداشت پنجمین سالگرد حاج قاسم سلیمانی، حجت الاسلام […]
کرمان_ مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمان گفت:عدم تخصیص اعتبار مشخص به اقامه نماز در ادارات و مدارس از مهمترین مشکلات این حوزه است. به گزارش نذیر کرمان، حجتالاسلام سعید شهابی امروز در نشست هماندیشی با محوریت اقامه نماز و ترویج فرهنگ آن که با حضور حجت الاسلام عربپور رئیس ستاد اقامه نماز استان کرمان در […]
+ دو =