بزرگترین خانه خشتی جهان پایگاه هنرمندان صنایع دستی رفسنجان

جشن روز جهانی صنایع دستی در بزرگترین خانه خشتی جهان در رفسنجان برگزار شد. به گزارش نذیر کرمان از رفسنجان، بزرگترین خانه خشتی جهان در روستای قاسم آباد حاجی رفسنجان از روز بازگشایی درب آن، همواره به‌مناسبت‌های مختلف محل برگزاری برنامه‌های فرهنگی هنری‌ست و مورد استقبال جمع زیادی از مردم از نقاط مختلف شهرستان، استان […]


جشن روز جهانی صنایع دستی در بزرگترین خانه خشتی جهان در رفسنجان برگزار شد.

به گزارش نذیر کرمان از رفسنجان، بزرگترین خانه خشتی جهان در روستای قاسم آباد حاجی رفسنجان از روز بازگشایی درب آن، همواره به‌مناسبت‌های مختلف محل برگزاری برنامه‌های فرهنگی هنری‌ست و مورد استقبال جمع زیادی از مردم از نقاط مختلف شهرستان، استان و کشور قرار می‌گیرد.

به‌مناسبت روز جهانی صنایع دستی مراسمی در این خانه برگزار شد و شبی به یاد ماندنی رقم زد.

از درب ورودی که وارد می‌شویم تا بخش‌های مختلف اعم از اتاق‌ها، شربت‌خانه، خلوت تاج‌خانم و…شاهد نمایش هنرهایی هستیم که با سرپنجه هنرمندان ایجاد شده و چشم هر بیننده‌ای را به خودش خیره می‌کند.

هنرمندان از خردسال گرفته تا میانسال و حتی پیشکسوتانی که توسط مدیرکل میراث فرهنگی استان از آنان تجلیل شد، حضور داشتند.

هنرمند خردسالی که عروسک‌هایی از پارچه ساخته بود نظرمان را به خود جلب کرد، او بیتا درکی‌نسب بود و ۱۳ سال داشت علی‌رغم سن کمی که داشت اما هنرمند قابلی بود و مادرش هم کمی آن‌طرف‌تر در حال کار روی یک ورق مس بود.

در گوشه و کنار خانه حاج‌آقاعلی رفسنجان بزرگترین خانه خشتی جهان تا چشم کار می‌کرد هنر بود و هنرمند و هرکس به‌نوعی ظرفیت هنری شهرستان را به نمایش گذاشته بود.

بازار صنایع دستی باید ایجاد شود

حسین رضایی فرماندار رفسنجان در حاشیه این مراسم، خانه حاج‌آقاعلی را یک ظرفیت بسیار بزرگ برای شهرستان دانست که باید به‌خوبی از آن استفاده شود.

وی ادامه داد: زمانی در کشور نزدیک به دو میلیون متر مربع فرش بافته می‌شد که تمام این صنایع دستی را از دست دادیم و خیلی دیر متوجه شدیم که باید این هنرها را دوباره احیا کنیم‌.

فرماندار رفسنجان افزود: کارگاه‌ها باید مدیریت و برنامه‌ریزی شوند و کارهایی که در حوزه صنایع دستی انجام می‌شود اقتصادی شود. هنرهای دستی ساماندهی شوند و بازار صنایع دستی هم ایجاد شود‌.

در  مناطق کویری دیگر اقتصاد مبتنی بر  آب‌های زیرزمینی نمی‌توان تعریف کرد

 رضایی ابراز کرد: در مناطق کویری دیگر اقتصادی مبتنی بر آب‌های زیرزمینی نمی‌توان تعریف کرد و میراث فرهنگی و هنرهای دستی می‌تواند در حوزه اقتصادی اثرگذار باشد.

وی خاطرنشان کرد: هنرمندان سالیان سال با دستان هنرمند خود آثاری خلق کردند که باید دیده شوند و از آنان حمایت شود.

بیمه، مشکل عمده هنرمندان صنایع دستی

 یکی از هنرمندان شهرستان به نمایندگی از دیگر هنرمندان بازار فروش و بیمه هنرمندان صنایع دستی را عمده مشکلات این قشر برشمرد و عنوان داشت: پس از ۱۸ سال کار هنری هنور بیمه نیستم و بیمه‌ها نبود بودجه و سهمیه را دلیل عدم حمایت از ما می‌دانند.

پرونده ثبت جهانی خانه حاج آقاعلی آماده شده است

اما مدیرکل میراث فرهنگی،‌ گردشگری و صنایع دستی استان کرمان نیز در این مراسم با تبریک هفته صنایع دستی اظهار کرد: برگزاری برنامه‌های فرهنگی هنری در بزرگترین خانه خشتی جهان کاری ارزشمند است و در حالی که ما در استان این مجموعه زیبا را داریم باید به‌خوبی از آن بهره ببریم و هم فرصت برای گردشگران فراهم باشد که ار این مجموعه زیبا دیدن کنند.

وی تصریح کرد: این خانه تاریخی مدت زمان ماندگاری مسافر در استان کرمان را نصف روز بیشتر کرده است.

فریدون فعالی با ذکر این مطلب که پرونده ثبت جهانی خانه حاج آقاعلی آماده شده و پیگیر هستیم ثبت جهانی شود، اضافه کرد: در حال حاضر هفت اثر ثبت جهانی در استان کرمان داریم و دو کاروانسرای دیگر اضافه می‌شود و این یک مزیت است.

 وی بیان داشت: در حوزه صنایع دستی ۱۰۱ رشته صنایع دستی در استان داریم و بالغ بر ۷۰ هزار هنرمند در استان فعالند و درآمد حاصل از تولید محصولات صنایع دستی سالانه  ۵۰۰ میلیارد تومان بوده و ۲۲۶ هزار دلار صادرات صنایع دستی در استان کرمان است که آمار و ارقام بدی نیست.

  فعالی، کرمان را دارای یک شهر جهانی و ۵ شهر ملی در حوزه صنایع دستی دانست و گفت: خاستگاه مس در شهر رفسنجان است اما هنرمندان مس را از اصفهان می‌آورند و این برای ما خوب نیست.

وی در همین رابطه اضافه کرد: این آمادگی وجود دارد در قالب تعامل مواد اولیه با توجه به نیاز صنعتگران تولید شود در اختیار هنرمندان قرار داده شود و این حمایت در حوزه سازمانی ما وجود خواهد داشت که هنرمندان ما بتوانند محصول خود را تولید کنند.

فعالی خاطرنشان کرد: ‌در بحث بازار فروش تولید محصولات باید بستری فراهم شود و خانه خلاق صنایع دستی فعال شود.

 وی با بیان اینکه نگاه ما در حوزه هنرمندان صنایع دستی صرفا حمایتی است، متذکر شد: ما بستر را فراهم می‌کنیم هنرمند را حمایت کنیم و این مهم جزو سیاست‌ها و برنامه‌های ماست.

این مراسم با تجلیل از پیشکسوتان هنرهای صنایع دستی به پایان رسید.

پایان پیام/۸۰۰۱۶/ب





بزرگترین خانه خشتی جهان پایگاه هنرمندان صنایع دستی رفسنجان

منبع: فــارس
? بزرگترین خانه خشتی جهان پایگاه هنرمندان صنایع دستی رفسنجان