میگرن: بیماریی که ۳۰ درصد افراد با آن متولد می‌شوند!

میگرن: بیماریی که ۳۰ درصد افراد با آن متولد می‌شوند! به گزارش نذیر کرمان، خیلی از مردم فکر می‌کنند هر سردرد شدید و کلافه‌کننده‌ای میگرن نام دارد، یا تصور می‌کنند میگرن هرگز درمان نمی‌شود. خیلی‌ها هم فکر می‌کنند اگر خوددرمانی کنند و داروهای مربوط به میگرن را مصرف کنند، کفایت می‌کند و به همین دلیل به […]

میگرن: بیماریی که ۳۰ درصد افراد با آن متولد می‌شوند!

به گزارش نذیر کرمان، خیلی از مردم فکر می‌کنند هر سردرد شدید و کلافه‌کننده‌ای میگرن نام دارد، یا تصور می‌کنند میگرن هرگز درمان نمی‌شود. خیلی‌ها هم فکر می‌کنند اگر خوددرمانی کنند و داروهای مربوط به میگرن را مصرف کنند، کفایت می‌کند و به همین دلیل به پزشک مراجعه نمی‌کنند. خیلی‌ها هم همیشه دست به خوددرمانی می‌زنند. در حالی که خوددرمانی می‌تواند فقط بیماری را تشدید و آزارهای آن را بیشتر کند. اما میگرن و خصوصیات سردردهای میگرنی چیست؟

میگرن، بیماری عصر مدرن است یا ژنتیکی؟ آیا کُشنده است؟

میگرن، یک بیماری نورولوژیک است؛ یعنی به دلیل اختلال عملکردی در بخشی از مغز یا سیستم عصبی ایجاد می‌شود. این بیماری در هر یک از افراد مبتلا علائم متنوعی دارد اما عمدتا به صورت سردردهای نبض‌دارِ طاقت‌فرسا تشخیص داده می‌شود. این درد معمولا فقط در یک طرف سر حس می‌شود و فرد حس می‌کند چیزی مدام به سرش کوبیده می‌شود. سطح درد میگرن، متوسط تا شدید است و در صورت عدم کنترل معمولا از ۴ تا ۷۲ ساعت طول می‌کشد.

میگرن ممکن است در کودکی شروع شود و یا ممکن است حتی تا اواخر میانسالی هم فرد را درگیر نکند. بنابراین بروز آن به عوامل مختلفی ازجمله ژنتیک، جنسیت، سن، عوامل محیطی و … بستگی دارد. البته به گفته متخصصان، ژنتیک بیش از هر عامل دیگری در ابتلا به این عارضه مؤثر است. به‌طوری‌که از هر ۵ بیمار دچار میگرن، ۴ نفر این بیماری را به ارث برده‌اند.

دکتر بابک زمانی، متخصص مغز و اعصاب می‌گوید: چیزی به نام ابتلا به میگرن وجود ندارد. واقعیت این است که میگرن، یک عارضه ارثی است که ۳۰ درصد افراد با آن متولد می‌شوند. یعنی این ۳۰ درصد استعداد ابتلا به میگرن را در طول زندگی دارند و احساس سردرد در آنها همیشه بیش از بقیه افراد است. درضمن عوامل مختلفی در طول زندگی ممکن است این استعداد را در آنها بیشتر کند که مهم‌ترین آنها مصرف بی‌رویه مسکن‌ها است.

در ادامه به برخی از سوالات رایج در مورد میگرن پاسخ داده می‌شود:

  • میگرن کُشنده است؟ میگرن تاکنون موجب مرگ کسی نشده و اتفاقا ۸۰ تا ۹۰ درصد بیمارانی که به پزشک مراجعه و داروهای تجویزشده پزشک را مصرف می‌کنند، بعد از دوره‌ای کاملا درمان می‌شوند.

  • آیا میگرن باعث سکته مغزی می‌شود؟ از بین میلیون‌ها نفری که میگرن دارند، تعداد انگشت‌شماری سکته مغزی می‌کنند اما چون خیلی نادر است، اصلا در آمار محاسبه نمی‌شود و از نظر علمی و آماری ارتباطی بین‌شان وجود ندارد.

  • درمان‌های خانگی میگرن برای درمان میگرن، گاهی می‌توان در کنار درمان‌های دارویی، از روش‌های مختلفی نیز در خانه استفاده کرد. روش‌هایی مثل:

    • دراز کشیدن در یک اتاق تاریک و ساکت
    • ماساژ دادن آرام شقیقه‌ها و پیشانی
    • گذاشتن یک دستمال مرطوب روی چشم‌ها
    • گذاشتن کمپرس سرد یا گرم روی پیشانی یا پشت گردن
    • پرهیز از بستن محکم سر با دستمال
    • استفاده نکردن از موبایل، تلویزیون، کامپیوتر و تمام وسایل الکترونیکی موقع بروز درد
    • انجام مدیتیشن و یوگا
    • نوشیدن آب بیشتر در طول روز

در نهایت باید گفت که میگرن بیماریی است که با مراجعه به پزشک و تشخیص درست و درمان‌های مناسب، می‌توان آن را کنترل کرد و از زندگی عادی و بدون درد لذت برد.

کلمات کلیدی: میگرن، سردرد، ژنتیک، درمان، پیشگیری، متخصص مغز و اعصاب، نذیر کرمان

Migraine: A Disease That 30% of People Are Born With!

آیا مسکن‌ها خود مهم‌ترین علت بروز سردرد های میگرنی هستند؟!

منبع: بــرنا
? آیا مسکن‌ها خود مهم‌ترین علت بروز سردرد های میگرنی هستند؟!