پایان جشنواره ملی نان در کرمان و ماندگاری عطر اصالتی که از تنورها برخاست

جشنواره ملی نان در کرمان در حالی پایان یافت که کرمانی‌ها از این چهار شب شیرین و معطر استقبال گسترده‌ای داشتند. نذیر کرمان کرمان _ آمنه شهریارپناه: نان و نمک از قدیم‌الایام تاکنون حرمت زیادی داشته و نام‌شان در کنار هم، راه‌ها را باز و صمیمیت‌ها را تقویت می‌کرده‌اند، هنوز هم انگار نان و نمک […]


جشنواره ملی نان در کرمان در حالی پایان یافت که کرمانی‌ها از این چهار شب شیرین و معطر استقبال گسترده‌ای داشتند.

نذیر کرمان کرمان _ آمنه شهریارپناه: نان و نمک از قدیم‌الایام تاکنون حرمت زیادی داشته و نام‌شان در کنار هم، راه‌ها را باز و صمیمیت‌ها را تقویت می‌کرده‌اند، هنوز هم انگار نان و نمک گواه صادق مردم شهر و دیار این سرزمین کهن است.

 این همه حرمت و عزت قطعا روا نیست که با نان‌های بدون سبوس نانوایی‌هایی که بعضا کم‌فروش هم هستند و یا خمیرهایی که در قالب ریخته و مثل شیرینی و کیک پخته و عرضه می‌شوند، بسوزد. 

حرمت این واژه به نان‌هایی بر می‌گردد که انگار جانی در وجودشان ریخته می‌شود، انسان را به دل تاریخ، هنر و اصالت یک شهر می‌برد و او را به تغذیه مردمان هزاره‌های دور گره می‌زند.

کرمان این روزها ابتکار به خرج داد و تاروپود فرهنگ‌های مختلف در حوزه نان را از گوشه و کنار کشور جمع کرد و برای اولین بار بوی نان تازه محلات مختلف را کنار هم گذاشت و به مردمش هدیه داد.

اتفاق بی‌بدیل و زیبایی که سالها جایش در جشنواره‌ها و رویدادهای فرهنگی کشور خالی بود، اما بالاخره این اتفاق بدیع رخ داد و با استقبال گسترده مردم روبه‌رو شد.

در این چند روز با نان‌هایی آشنا شدیم که اصالت یک شهر دیگر بود، مثلا نان بژی! نانی که معرف ذائقه کرمانشاه است، همان جایی که گاهواره‌ای از تاریخ و تمدن به شمار می‌رود، اما حالا بچه‌های کرمانی یا غرفه‌داران دیگر استان‌ها گوششان به این اسم عادت کرده و به اصالتش پی برده‌اند.

نان خوشمزه‌ای که حتما دستور پختش را بانوان کرمانی گرفته و در گوشه‌ای از ذهن خودشان مخفی کرده‌اند تا روزی به سراغ آماده کردنش بروند.

یا نان گِرده همدانی‌ها ‌که کمی چرب و شیرین است، نانی که ثبت جهانی شده و کرمانی‌ها برای چشیدن طعمش صف کشیده‌اند، خانمی هم برای گرفتن دستور پختش قلم و کاغذ بدست گرفته و وارد غرفه می‌شود، این امر در مورد نانهای دیگر استان‌های کشور هم صادق است.

هنرمندان دیگر استان‌ها هم با روغن‌جوشی ما آشنا شدند، نانی محلی که کلکسیونی از گیاهان دارویی را در خود جای داده و در دل بسیاری از نان‌شناسان سخت‌پسند نشسته است.

یا نان‌های دشتخاک، ده‌زیار، خانوک و انار، محله‌هایی که در زمینه نان شهرت استانی داشتند اما حالا پا را از این استان پهناور فراتر گذاشته و به مردم دیگر استان‌ها معرفی شده‌اند.

یکی از شهروندان کرمانی در حاشیه آیین پایانی جشنواره ملی نان در گفت‌وگو با نذیر کرمان این جشنواره را راهی برای تبادل فرهنگ‌ها و تغذیه‌ها خواند و بیان کرد: سعی می‌کنم از همه نان‌هایی که از استان‌های دیگر عرضه کرده‌اند، خرید کنم، جشنواره خوبی است، از برگزارکنندگان آن سپاسگزارم.

یکی دیگر از شهروندان کرمانی نیز به نذیر کرمان گفت: جشنواره متفاوتی است، نگاهی گذرا کردم و از نان‌های همدانی خریدم، می‌خواهم بیشتر دور بزنم و بیشتر خرید کنم.

شهروند دیگری هم تنوع نان‌های محلی و با کیفیت را در این جشنواره بسیار زیاد دانست و عنوان کرد: روزهای خوبی بود، حیف شد که تمام شد، امیدوارم ادامه‌دار باشد.

شهروند دیگری هم از حرمت بسیار زیاد نان بین مردم کرمان سخن به میان آورد و با تاکید بر اینکه کرمانی‌ها نان خوب و با کیفیت می‌خورند، گفت: جشنواره در جای خوبی برگزار شده و اتفاقات خوبی را رقم زده است.

شهروند دیگری هم به نذیر کرمان گفت: کرمان در حوزه نان محلی، استانی غنی‌ست، شاید به وجود مرغوب‌ترین گندم کشور در این منطقه و در شهرستان ارزوئیه برگردد که کرمان را ممتاز و متمایز کرده است.

ساعت‌های پایانی جشنواره پر شور بود، مثل روزهای دیگر! خاصیت نان همین است، عطرش که می‌پیچد، زندگی هدیه می‌دهد و جریان‌سازی از شادی و نشاط است، حالا اگر این نان محلی باشد که دیگر گلستان است!

چهار شب شیرین و معطر در کرمان پایان یافت به امید تکرار این لحظاتی که طعم زندگی دارند و دلخواه مردم‌اند.

پایان پیام/۸۰۰۶۵/ب





پایان جشنواره ملی نان در کرمان و ماندگاری عطر اصالتی که از تنورها برخاست

منبع: فــارس
? پایان جشنواره ملی نان در کرمان و ماندگاری عطر اصالتی که از تنورها برخاست