«هفته‌خونی» رسم شریف مردم کرمان، از محرم تا محرم

یکی از محافل مخلصانه مردم روضه خانگی است که کرمانی‌ها به آن هفته‌خونی هم می‌گویند، مراسمی که دارای برکات زیادی است و از اعتقادات عمیقی می‌جوشد، جلساتی که اختصاص به محرم ندارد اما در این ماه اوج می‌گیرد. نذیر کرمان کرمان/آمنه شهریارپناه: عزاداری‌ها در محرم به روش‌های مختلفی برگزار می‌شوند و هرکسی به صورتی سعی […]


یکی از محافل مخلصانه مردم روضه خانگی است که کرمانی‌ها به آن هفته‌خونی هم می‌گویند، مراسمی که دارای برکات زیادی است و از اعتقادات عمیقی می‌جوشد، جلساتی که اختصاص به محرم ندارد اما در این ماه اوج می‌گیرد.

نذیر کرمان کرمان/آمنه شهریارپناه: عزاداری‌ها در محرم به روش‌های مختلفی برگزار می‌شوند و هرکسی به صورتی سعی دارد ارادت خود را به آقا اباعبدالله‌الحسین(ع) نشان داده و نامش را در میان عزاداران حسینی ثبت کند.

اما موضوعی که در این میان به نوعی تافته جدا بافته به حساب می‌آید، روضه‌های خانگی هستند که کرمانی‌ها به آن هفته‌خونی هم می‌گویند، جلساتی که صرفا برای محرم نیست و در طول سال برگزار می‌شوند اما در این ماه عزیز اوج می‌گیرند.

جلساتی که هنوز صفای سنتی خود را حفظ کرده و کسانی که آن را برگزار می‌کنند از تاثیرات عمیق روضه‌های خانگی در زندگی می‌گویند.

 روضه خانگی فرزندانم را رشد داد

خانم موسوی کسی که ۳۱ سال این محفل مخلصانه و عاشقانه را در خانه‌اش برگزار می‌کند، در گفت‌وگو با نذیر کرمان در کرمان تاثیرات آن را مشهود ارزیابی و اظهار داشت: کلاس سوم راهنمایی بودم ازدواج کردم، مادری کم سن و سال شدم و چیز زیادی از مادری و خانه‌داری نمی‌دانستم، همین روضه‌ها فرزندانم را رشد داد و آنها را به سرانجام خوبی رساند.

وی اضافه کرد: دست آقا را روی سر بچه‌هایم می‌بینم، هر سه آنها تا فوق‌لیسانس تحصیل کردند، در خط امام، رهبری و ولایت هستند، آبرومندانه زندگی می‌کنند و از هر سه آنها راضی هستم.

هیچ وقت در زندگی به تنگنا نرسیدیم

وی برگزاری مراسم روضه برای سرور شهیدان را دارای برکات زیادی دانست و خاطرنشان کرد: ما نه حقوق بالایی داشتیم و نه ارث و میراثی به ما رسیده بود، اما وضع مالی ما هر سال بهتر از پارسال شد که از برکات سوز روضه آقا است، نمی‌گویم خانواده پولداری هستیم، اما هیچ وقت در زندگی به تنگنا نرسیدیم و آبرومند ادامه دادیم.

وی اضافه کرد: از سال ۱۳۷۱ در منزل خودمان روضه‌های خانگی را آغاز کردیم، اوایل ایام فاطمیه برگزار می‌کردیم و کم کم به ماه محرم کشیده شد، سالهای اول دستمان خالی و مراسم هم خیلی ساده بود، کم‌کم خواست خود امام‌حسین(ع) موجب رونق بیشتر جلسات شد و توانستیم بهتر برگزار کنیم، البته قبل از این در منزل پدر شوهرم مراسم برگزار می‌شد.

وی ادامه داد: زمان کرونا وارد مسجد معلم شدیم که در محله ما در شهرک ایرانمنش قرار داشت، همسایه‌ها هم مشارکت کردند و حدود ۴۰ شب تا اربعین مراسم داشتیم.

 فقرا در مجلس روضه آقا شناسایی می‌شوند

هرسال محرم که می‌شود دم و دستگاه رسانه‌ای دشمن هم فعال شده و پای فقرا را وسط می‌کشد تا شاید دست روی احساسات مردم گذاشته و حواس آنها را به سمت دیگری پرت و مراسم روضه آقا اباعبدالله و یاران ایشان را به چالش ببرند، غافل از اینکه این سنت در میان مردم تبدیل به یک آئین شده و حتی فقرا هم بنا بر وسع خود، مراسم عزاداری برگزار می‌کنند، هیچ کس دراین ایام گرسنه سر بر بالین نمی‌گذارد.

خانم موسوی به این موضوع هم واکنش نشان داد و گفت: فقرا در همین مراسمات عزاداری حضور می یابند، علاوه بر این، در این مراسمات آنها را شناسایی می‌کنیم، همسایه‌ها هم اگر نیازمندی بشناسند معرفی می‌کنند و در طول سال با هم از آنها حمایت می‌کنیم، در دیگر مراسم‌ها هم همینطور است.

وی به برگزاری روضه‌های خانگی اشاره کرد و با تاکید بر اینکه لازمه ورود به دستگاه امام‌حسین(ع) دشمن‌شناسی است، ابراز کرد: کار دشمن، دشمنی کردن است و از راهی می‌خواهد ما را از هم جدا کند و زمین بزند، کسانی که می‌خواهند خدمت کنند، باید هوشیار باشند و حرف دشمن در آنها تاثیر نگذارد.

وی عنوان کرد: کسانی که اعتقادات کم‌تری هم دارند و پوشش آنها کمی متفاوت است هم در جلسات حضور می یابند، موارد بسیاری هم داشتیم که به تحول کشیده شده است، من به شخصه تاکنون با افراد مغرض در مراسم برخورد نکردم اما توصیه‌ام به کسانی که می‌خواهند جو را متشنج کنند، این است که به اعتقادات مسلمانان و شیعه‌ها احترام بگذارند.

به گزارش فارس: روضه‌های خانگی دارای اهمیت زیادی هستند و این از توصیه بزرگان دین است که اگر نمی‌توانید در روز عاشورا کربلا باشید، حتما روضه‌خانگی برگزار کنید، حدیثی از امام باقر(ع) پایان بخش این گزارش است؛ امام باقر علیه السلام: «بر حسین علیه‌السلام ندبه، عزاداری و گریه کنید و به اهل خانه خود دستور دهید که بر او بگریند و در خانه‌ با اظهار گریه و ناله بر حسین علیه‌السلام، مراسم عزاداری بر پا کنید و یکدیگر را با گریه، تعزیت و تسلیت‌گویی در سوگ حسین علیه‌السلام در خانه‌هایتان ملاقات کنید».

پایان پیام/ ۸۰۰۶۵/ب





«هفته‌خونی» رسم شریف مردم کرمان، از محرم تا محرم

منبع: فــارس
? «هفته‌خونی» رسم شریف مردم کرمان، از محرم تا محرم