نیروی ماهر در کرمان بیکار نمیماند
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان گفت: کرمان از یک استان معدنی در حال تبدیل به یک استان صنعتیست و نیروهایی که مهارت داشته باشند در این خطه بیکار نمیمانند. به گزارش نذیر کرمان از کرمان، امیر حسنزاده صبح امروز یکشنبه ۲۱ ابانماه جاری در آیین راهاندازی نخستین کنسرسیوم اشتغال و فنی و حرفهای کشور […]
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان گفت: کرمان از یک استان معدنی در حال تبدیل به یک استان صنعتیست و نیروهایی که مهارت داشته باشند در این خطه بیکار نمیمانند.
به گزارش نذیر کرمان از کرمان، امیر حسنزاده صبح امروز یکشنبه ۲۱ ابانماه جاری در آیین راهاندازی نخستین کنسرسیوم اشتغال و فنی و حرفهای کشور در محل تالار ولایت دانشگاه شهید چمران اظهار داشت: تیم اقتصادی استان کرمان با حضور مدیران دولتی، فعالان بخش خصوصی و افراد و صنایع و شرکتهای مهم تشکیل شده است.
وی بیان کرد: مهمترین مسآله در استان کرمان بحث مهارت بود و کمیته مهارت را ذیل کارگروه اشتغال تشکیل دادیم و دانشگاه فنی و حرفهای دبیر این کمیته شد.
حسنزاده با اشاره به دستاوردهای اقتصادی یک سال گذشته در استان کرمان ابراز داشت: نرخ بیکاری در استان کرمان به ۷ و ۴ دهم رسیده و از میانگین کشوری پایینتر است و رتبه کسب و کار استان هم از ۳۱ به ۱۲ رسیده است و این مهم همدلی تیم اقتصادی در استان کرمان را نشان میدهد.
وی از اکتشاف، صنایع پاییندستی و مهارت بهعنوان سه راهبرد استان کرمان نام برد و افزود: تقویت دانشگاه فنی و حرفهای در دستور کار تیم اقتصادی استان کرمان قرار دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان خواستار اعلام نیاز شرکتها در زمینه نیروهای ماهر شد و بیان کرد: کنسرسیوم اشتغال و فنی و حرفهای کشور بهصورت پایلوت در کرمان راهاندازی شد، زیرا استان کرمان هرچند در گذشته معدنی بوده، اما امروز به استان معدنی و صنعتی تبدیل شده است.
حسنزاده عنوان کرد: نیاز به نیروهای ماهر در صنعت و معدن استان کرمان داریم و در این راستا ارتباط صنایع بزرگ و کوچک را دنبال کردیم، زیرا ارتباط بین شرکت مس با صنایع کوچک از قطعهساز تا دیگر مجموعهها کم بود.
وی از ایجاد پلتفرمی با موضوع معرفی صنایع کوچک به شرکتهای بزرگ استان کرمان خبر داد و یادآور شد: به شرکتهای کوچک استان هم اعلام کردهایم باید آر اند دی «تحقیق و توسعه» را داشته باشند تا بتوانند نیازهای روز شرکتهای بزرگ را تامین کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان اظهار داشت: آموزشها را در استان کرمان با فنی و حرفهای و جهاد کشاورزی دنبال کردهایم و با همت شرکت ملی مس آموزش مهارتها را در سازمان فنی و حرفهای شروع کردیم و آموزش حفاری با کمک ایمیدرو در جنوب استان کرمان آغاز شده است و هنوز آموزش این ۲۲ نفر تمام نشده سات، اما شرکتها برای جذب این افراد آمدهاند.
حسنزاده تصریح کرد: اگر نیرویی در استان کرمان مهارت داشته باشد، بیکار نمیماند و این گلایه را به بیکاران داریم که از دورههای آموزشی استقبال نمیکنند و باید فرهنگ کار باید در استان تقویت شود و جوانان وارد بازار کار شوند.
وی با اشاره به اینکه نیروی انسانی یکی از پیوستهای مهم است، خاطرنشان کرد: حضور در کنسرسیوم اشتغال و فنی و حرفهای برای شرکتها بُرد است و باید برای تربیت نیروهای ماهر از دورههای کوتاهمدت، بورسهای صنعتی و دانشگاهی استفاده شود.
حسنزاده با تاکید دوباره بر اینکه هر مجموعهای امروز در نیرو سرمایهگذاری کند در آینده برنده است، بیان داشت: امروز در جنگ اقتصادی هستیم و اگر در کنسرسیوم اشتغال و فنی و حرفهای بهنتیجه برسیم توانستهایم در این جنگ به پیروزی برسیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان با اشاره به بازدید سرزده خود از خوابگاههای دانشگاه شهید چمران کرمان در شب گذشته اظهار داشت: بازسازی خوابگاهها آغاز شده و در گفتوگو با دانشجویان به آنها یادآور شدم باید منهای مشکلات به آینده و کسب مهارت فکر کنید.
فقدان نیروی ماهر دغدغه مهم فعالان اقتصادی استان
در همین حال رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان نیز در سخنانی اظهار داشت: اتاق بازرگانی بحث مهارت را بهعنوان یکی از ضرورتهای توسعه در استان کرمان مطرح کرد و پژوهشهایی در این زمینه انجام داد.
مهدی طبیبزاده ابراز داشت: اگر به سمت مهارت برویم، فرصت اشتغال هم به نحو بهتری فراهم میشود و این در شرایطیست که مجموعههای زیادی در مهارتآموزی و مهارتهای فنی و حرفهای فعال هستند.
وی در همین زمینه ادامه داد: با این وجود اما یکی از ۱۰ دغدغه مهم فعالان اقتصادی استان کرمان بحث فقدان نیروی ماهر است و این نشان میدهد این مجموعهها موفق نبودهاند و کشور از نبود نیروی ماهر رنج میبرد و در نتیجه بهرهبری هم پایین است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان عنوان کرد: بررسی میدانی اتاق بازرگانی نشان میدهد دانشجویانی که مهارت کسب کرده بودند ۲۲ درصد شانس اشتغال بیشتری نسبت به سایر دانشجویان داشتند که نشان میدهد، مهارت بسیار مهم است.
طبیبزاده با اشاره به اینکه بیکاری در فارغالتحصیلان بسیار بالاست و بیشترین بیکاری در بین فارغالتحصیلان و به ویژه خانمهاست، اضافه کرد: بر اساس آمار ارائه شده شغلی که ایجاد شده در شغلهای انفرادی و خوداشتغالی بوده که پایدار نیستند.
جامعترین مدرسه فنی و حرفه ای کشور در کرمان راه اندازی شده است
وی افزود: ۷۰ درصد افرادی که در کرمان مشغول بهکار شدهاند و دیپلم زیردیپلم بودهاند و هرچند ظرفیت اشتغال در استان فراوان است، اما ظرفیت اشتغال در ردههای پایین است و به آموزش فنی و حرفهای نیاز داریم از این رو باید نگرش به مهارتآموزی و رشتههای فنی و حرفهای عوض شود.
طبیبزاده ادامه داد: خانوادهها دوست دارند بچهها به سمت رشتههای پزشکی و مهندسی بروند و ما در کرمان مدرسهای را ایجاد کردم تا گرایش به آموزشهای فنی و حرفهای تغییر کند و امروز جامعترین و کاملترین مدرسه فنی و حرفه ای کشور در کرمان راه اندازی شده است که دانشآموزان این مدرسه از طریق آزمون استعدادهای درخشان انتخاب میشوند.
وی همچنین از راهاندازی طرح مدارس خلاقیت توسط اتاق بازرگانی کرمان سخن بهمیان آورد و گفت: ۴۰ هزار نفر از دانشآموزان مناطق مختلف را استعدادیابی کردیم و آموزش دادیم و در گروههای تیمی کار کردند، اما شیوع کرونا ادامه این طرح را متوقف کرد و باید دوباره کار را شروع کنیم تا گرایش و نگرش را به آموزش فنی و حرفهای تغییر دهیم.
این فعال بخش خصوصی اظهار داشت: سامانه فرصت را در استان کرمان طراحی کردیم که امکان عرضه و تقاضای نیرو را فراهم میکند.
طبیبزاده در پایان سخنان خود بیان داشت: طرح جامع مهارتآموزی تهیه شود و تقسیم کار در کشور صورت گیرد و امکانات کشور برای تربیت نیروهای ماهر به کار گرفته شود زیرا کشور به طور جدی از فقدان نیروی ماهر رنج میبرد.
پایان پیام/۸۰۰۱۹/ش
نیروی ماهر در کرمان بیکار نمیماند
منبع: فــارس
? نیروی ماهر در کرمان بیکار نمیماند
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰