مدرس دانشگاه: دهه ۹۰ را در اقتصاد کشور از دست دادیم

کرمان – فت فتو – گفت: عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: دهه ۹۰ را در اقتصاد ایران از دست دادیم زیرا کشور در این دهه رشد اقتصادی صفر با رکود تورمی ۲ رقمی را تجربه کرد. به گزارش فت فتو، حجت الله میرزایی روز دوشنبه در سومین جشنواره بهره‌وری و رقابت‌پذیری استان کرمان […]

کرمان – فت فتو – گفت: عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: دهه ۹۰ را در اقتصاد ایران از دست دادیم زیرا کشور در این دهه رشد اقتصادی صفر با رکود تورمی ۲ رقمی را تجربه کرد.

به گزارش فت فتو، حجت الله میرزایی روز دوشنبه در سومین جشنواره بهره‌وری و رقابت‌پذیری استان کرمان افزود: ایران در این دهه بر سر بزنگاه فرصت های اقتصادی بین المللی بود که می توانست فرصت های خوبی برای ما فراهم کند.

وی اظهار داشت: در این دوره ریشه رقابت‌پذیری پایین و بهره‌وری به شدت نزولی اقتصاد ایران در سطح بین‌المللی را شاهد بودیم و اقتصاد دانان توسعه، ۲ مولفه سرمایه گذاری و بهره وری را از مولفه های اصلی اقتصاد کشور می دانستند و تاکید آنان روی پس انداز مالی و غیرمالی و نیروی کار است.

عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: ارتقای بهره وری اگر با جذب سرمایه گذاری اتفاق نیفتد در چرخه معیوب اقتصادی باقی خواهیم ماند.

وی ابراز داشت: اقتصاد ایران در حوزه رقابت پذیری نیز از رتبه ۸۰ به ۱۰۰ رسید و در دوره ای سقوط آزاد را در کسب و کارها و حتی فساد کسب کردیم در حالی که باید از ظرفیت های سرمایه انسانی و نوآوری در اقتصاد استفاده کنیم.

ارتقای جایگاه کرمان در شاخص های بهره وری

میرزایی افزود: استان کرمان از نظر بهره وری طی سال گذشته جزو ۱۰ استان پایانی کشور قرار می گرفت اما اکنون در شاخص ها رتبه ۱۴ تا ۱۸ کشور است.

وی یادآور شد: توان تولید کرمان به نسبت جمعیت کشور حدود چهار درصد است اما در جی دی پی سهم این استان کرمان در تولید ناخالص داخلی ۳۲ صدم درصد استان‌ها است و آمار بهره‌وری استان کرمان هشت دهم درصد است که بهره وری پایین تری نسبت به تراز ملی دارد.

این استاد دانشگاه گفت: مناطقی‌ که نتوانند در حفظ انباشت سرمایه انسانی موفق باشند قدرت رقابت پذیری را از دست داده و با خروج سرمایه مالی و انسانی روبرو می شوند.

وی ادامه داد: پمپاژ منابع مالی و بانکی به سمت مناطق بهره ور است و برخی استان‌ها نسبت پرداخت تسهیلات نسبت به سپرده های بالاتری دارند اما این آمار در استان کرمان ۷۵ صدم تا ۸۵ صدم و در برخی استان‌ها ۱.۳ است.

میرزایی افزود: وضعیت بهره وری و سرمایه مالی استان کرمان را مهاجر فرست کرده است و استان های مهاجرت فرست به مرور از سرمایه انسانی تهی می شوند.

وی عنوان کرد: اخیرا استان کرمان در بهره وری و رقابت پذیری از ۱۰ استان آخر کشور به ۱۰ استان میانی ارتقا یافته که نتیجه سرمایه گذاری های شرکت ها، دولت و بخش خصوصی است.

عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی تهران تصریح کرد: سرمایه گذاری های استان کرمان ناشی از استخراج منابع طبیعی است و اقتصاد مبتنی بر منابع برای توسعه یافتن باید در راستای نوآوری حرکت کند.




مدرس دانشگاه: دهه ۹۰ را در اقتصاد کشور از دست دادیم

منبع: ایرنـا
? مدرس دانشگاه: دهه ۹۰ را در اقتصاد کشور از دست دادیم