قیمت گذاری زغال سنگ اصلاح شده است

کرمان – رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از اصلاح و به روز رسانی قیمت گذاری زغال سنگ خبر داد. به گزارش فت فتو به نقل از روابط عمومی دفتر نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، محمد رضا پور ابراهیمی روز یکشنبه در جمع شورای کارگری معادن زغال سنگ استان کرمان اظهار کرد: در […]

کرمان – رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از اصلاح و به روز رسانی قیمت گذاری زغال سنگ خبر داد.

به گزارش فت فتو به نقل از روابط عمومی دفتر نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، محمد رضا پور ابراهیمی روز یکشنبه در جمع شورای کارگری معادن زغال سنگ استان کرمان اظهار کرد: در حالی که صنایع دیگر کشور دارای متولی مشخصی در وزارت صمت و سایر دستگاه‌های برای ترسیم راهبرد و سیاست گذاری و حمایت از مشکلات حوزه خود وجود دارد، صنعت زغال سنگ هیچ مرکز و متولی مشخصی ندارد.

وی بیان کرد: ساختار و مدیریت ترسیم شده برای حوزه زغال سنگ در سطح ملی در وزارت صمت و در سطح استانی در سازمان صنعت، معدن و تجارت استان شکل گرفته که به زودی اجرایی خواهد شد که وضعیت را پایش و رویکردها را تعیین می‌کند.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: انجمن زغال سنگ کشور نیز به عنوان بخش خصوصی پای کار آمده تا به همراه دولت و نهادهای استانی، چالش‌ها و مسائل فعالان این حوزه را پیگیری و حل کنند.

قیمت گذاری زغال سنگ اصلاح و به روز شده است

وی با اشاره به مهمترین علل ناکارآمدی حوزه زغال سنگ در کشور و استان کرمان اظهار داشت: با توجه به قیمت پایین زغال سنگ در کشور، در بحث قیمت گذاری زغال، از تعیین قیمت قدیمی به فرمول جدیدی رسیده‌ایم و هم اکنون قیمت این محصول بر مبنای میانگین نرخ شمش فولاد صادراتی و شمش داخلی اصلاح، تعیین و به روز اعلام می‌شود.

پورابراهیمی ادامه داد: بحث صادرات زغال سنگ نیز ضعیف است که باید فعال شود و برای افزایش در آمد صنعت زغال سنگ یکی از ظرفیت‌ها تقویت صادرات این محصول است.

وی همچنین واردات زغال سنگ به کشور را از عوامل تضعیف این صنعت برشمرد و گفت: واردات زغال سنگ به داخل حتماً به وضعیت زغال سنگ و فعالان حوزه خسارت وارد می‌کند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: مشکل سختی کار و تعیین ضریب برای بازنشستگی نیز به دلیل وجود نداشتن متولی مشخص برای زغال سنگ نیز از مشکلات کارگران است که حتماً در ساختار جدید مورد توجه قرار داده می‌شود.

وی با بیان اینکه یارانه صنعت زغال سنگ کشور باید مشخص شود، تصریح کرد: در دنیا هیچ کشوری را سراغ نداریم که به صنعت زغال یارانه ندهد، اما باز هم متأسفانه نبود متولی این مهم را محقق نکرده است.

پور ابراهیمی تاکید کرد: در حال حاضر فرقی در پرداخت حق بیمه بین صنایعی همچون مس و سنگ آهن با صنعت زغال سنگ که دچار مشکل است، وجود ندارد که باید تغییراتی حتماً اعمال شود.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی افزود: در دنیا برای اشتغال تخفیف‌های مالیاتی دارند، اما شرکت‌های زغال سنگ مالیاتی هم‌تراز با شرکت‌های معدنی که مشکلات حوزه زغال را ندارند، می‌پردازند که بی عدالتی است.

وی گفت: همچنین در بحث حقوق معادن دولتی نیز صنعت زغال سنگ قادر به پرداخت این حقوق مثل سایر بخش‌های معدنی نیست و اخیراً با تفویض بخش از اختیارات شورای معادن به استان، مصوبه معافیت پرداخت حقوق معدنی توسط شرکت‌های زغال سنگ را داشتیم.

پور ابراهیمی با بیان اینکه منابع مالی نیز در حوزه زغال سنگ عادلانه تأمین نمی‌شود، ادامه داد: نباید اخذ وام در صنعت زغال سنگ مثل سایر صنایع باشد و درخواست داریم منابع مالی این صنعت با نرخ ترجیحی تامین شود.

۲ هزار میلیارد ریال نیاز مدرن سازی صنایع ذغال کرمان است

وی با اشاره به ضرورت مکانیزه کردن صنعت زغال سنگ در استان کرمان تصریح کرد: ۲ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری برای مکانیزه کردن صنعت زغال سنگ استان کرمان نیاز است، اما هیچ سرمایه گذاری با وام کارمزد ۲۰ درصد ورود نمی‌کند و تسهیلات برای این بخش باید ۱۰ درصد باشد.

پور ابراهیمی اظهار داشت: تأمین ماشین آلات و تجهیزات مهمترین نیاز شرکت‌ها و فعالان این بخش است، اما با توجه به اینکه منابع مالی مانند سایر صنایع به صنعت زغال سنگ داده می‌شود، سرمایه گذاران به این بخش ورود نمی‌کنند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: کارگران و فعالان صنعت زغال سنگ سخت کار می‌کنند، اما درآمد کمی دارند و تا زمانی که این موضوعات به ویژه منابع مالی حل نشود نباید توقع اجرای تعهدات و توقعات را داشته باشیم.

حل موانع زغال سنگ کرمان این بخش را از درون متحول می‌کند

وی افزود: اگر موانع بخش زغال سنگ مانند نداشتن صادرات، قیمت گذاری پایین، حقوق دولتی، بیمه، مالیات و سایر حل شوند، این صنعت قطعاً از درون متحول می‌شود و سرمایه گذاری در آن به سمت افزایش حقوق و رفاه کارگران و سرمایه گذاری می‌رود.

پورابراهیمی نیاز فعلی صنعت زغال سنگ کشور و کرمان را خارج شدن از شرایط موجود به وضعیت مطلوب دانست و گفت: مشکلات موجود توسط شوراهای کارگری صنعت زغال سنگ استان فهرست و با برنامه زمانبندی ارائه شود تا بتوانیم در ساختار جدیدی که به عنوان متولی زغال سنگ مشخص می‌شود، پیگیری کنیم.

وی با اشاره به برخی ابهامات در رابطه با ماده هفت قانون کار قرار دائم بیان کرد: شوراهای کارگری موارد مورد نظر خود را بنویسند تا به مراجع عالی مرتبط جهت تفسیر یکسان برای رفع اختلاف بین کارگران و اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارائه شود.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات مسکن کارگران زغال سنگ افزود: کارگران در طرح مسکن ملی ثبت نام کنند و سعی می‌کنیم از طریق این طرح زمین مورد نظر در قالب شهرک و تسهیلات ارازن قیمت برای آنها فراهم کنیم.

اخبار واگذاری معادن زغال کرمان به بخش خصوصی درست نیست

وی تصریح کرد: در مورد واگذاری بخشی از فعالیت‌های معادن زغال سنگ کرمان به شرکت دالاهو اخبار نادرستی منتشر شده است، این شرکت زیر مجموعه صندوق فولاد کشور که خود زیر مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دولت است، فعالیت می‌کند.

پور ابراهیمی ادامه داد: صاحبان اصلی صندوق فولاد ۹۴ هزار بازنشسته هستند که ۱۴ هزار نفر از آنها متعلق به کرمان هستند که با احیای این صندوق و افزایش عملکرد آن نفعش به خود بازنشستگان می‌رسد.

وی تاکید کرد: نباید از تجمعات و مطالبات کارگری سواستفاده شود و درست نیست حوزه کارگری ابزار جریان‌های خاص سیاسی شود.

کد خبر ۵۳۵۷۵۰۱




قیمت گذاری زغال سنگ اصلاح شده است

منبع:مــهر
? قیمت گذاری زغال سنگ اصلاح شده است