فصل برداشت گیاه دارویی دک در ارزوئیه

گیاه داروئی«دک» یا «کبر» یکی از گیاهان داروئی ارزوئیه هست. به گزارش سرویس چندرسانه‌ای پایگاه خبری نذیر کرمان گیاه داروئی «دک یا کبر» یکی از گیاهان داروئی مناطق گرم و خشک هست که در مناطق مختلف به نام‌هایی همچون: کورک، کروز، کورزه، کور و شفلح (میوه یونانی) اثونیطس، و قبارس نیز شناخته می‌شود و در […]

گیاه داروئی«دک» یا «کبر» یکی از گیاهان داروئی ارزوئیه هست.

به گزارش سرویس چندرسانه‌ای پایگاه خبری نذیر کرمان گیاه داروئی «دک یا کبر» یکی از گیاهان داروئی مناطق گرم و خشک هست که در مناطق مختلف به نام‌هایی همچون: کورک، کروز، کورزه، کور و شفلح (میوه یونانی) اثونیطس، و قبارس نیز شناخته می‌شود و در شهرستان ارزوئیه به نام «دک» و یکی از غذاهای محلی این شهرستان است.

«دک» به صورت خودرو در شکاف‌های صخره‌ها، در بالای دیوارهای گلی، مناطق مخروبه، و در هر خاکی با حداقل مواد غذایی رشد می‌کند.

این گیاه در گویش محلی ارزوئیه به نام دک شناخته شده است از اواسط فروردین در مناطق گرمسیر ارزوئیه می‌روید و خواص درمانی مختلفی دارد از جمله اینکه برای درمان مفاصل بسیار مفید است همچنین پوست این گیاه مزه تند و گتس و اثر آرام‌کننده، معرق و نرم‌کننده دارد و در رفع سرفه و آرام‌کردن حملات آسم و دفع کردن کارساز بوده و در درمان دانه‌های پوستی سودمند است.

 ابوعلی سینا می‌گوید طحال را از ماده سودایی پاک می‌کند و بعد از آن بهبودی کامل حاصل می‌شود پرورده آن با سرکه و عسل دافع و خارج‌کننده سموم بدن است.

ریشه دک جهت بهبود فلج و برخی سیستم عصبی که ناشی از افزایش سردی یا رسوبات هست بسیار نافع است.

مردم منطقه ارزوئیه از گل این گیاه برای مصارف خوراکی، ترشیجات، و انواع سالاد استفاده می‌کنند.


گل این گیاه بسیار تلخ است و برای تهیه این خوراک گل این گیاه را شسته و داخل آب می‌گذاریم و تا مقداری جوشانده شود تا تلخی آن گرفته شود آن را آبکش نموده و خوب با گوشت کوب می‌کوبیم تا له شود پیاز را پوست کنده و خرد می‌کنیم و در ماهی تابه روغن می‌ریزیم و پیاز را سرخ می‌کنیم و در انتهای کار تخم مرغ اضافه می‌کنیم به همراه زردچوبه و نمک و در انتها غذای ما آماده است.

انتهای خبر/ جواد بختیاری‌زاده




فصل برداشت گیاه دارویی دک در ارزوئیه

منبع:آرمـان
? فصل برداشت گیاه دارویی دک در ارزوئیه