فرهیختگان و نخبگان آسیب ها را به دغدغه اجتماعی تبدیل کنند/به دنبال نهادینه سازی پیشگیری در سطوح جامعه هستیم

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان گفت: همه فرهیختگان و نخبگان دغدغه مند باید به دنبال تبدیل آسیب ها به دغدغه اجتماعی باشند. به گزارش فت فتو؛ سید مهدی قویدل در دیدار با رییس و معاونان جهاد دانشگاهی استان کرمان افزود: جامعه ای پویاست و به رشد، بالندگی و توسعه همه […]

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان گفت: همه فرهیختگان و نخبگان دغدغه مند باید به دنبال تبدیل آسیب ها به دغدغه اجتماعی باشند.

به گزارش فت فتو؛ سید مهدی قویدل در دیدار با رییس و معاونان جهاد دانشگاهی استان کرمان افزود: جامعه ای پویاست و به رشد، بالندگی و توسعه همه جانبه می رسد که بتواند در راستای ارتقاء مسئولیت های اجتماعی گام بردارد.

وی با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی یکی از ابتکارات نظام اسلامی است، افزود: با توجه به اینکه علم موضوع مهمی به شمار می رود، رهبر کبیر انقلاب جهت ارتقاء سطح سواد و دانش جامعه فرمان اقدام جهادگونه را صادر کردند.

قویدل تصریح کرد: جامعه ای به رشد و بالندگی می رسد که یکی از ارکان مهم آن مقوله دانش و مبتنی بر اقدامات دانش بنیان بوده و به دنبال جلب مشارکت های مردمی باشد و از ظرفیت های مردمی در راستای ارتقاء مسئولیت های اجتماعی به نحو احسن استفاده کند.

این مقام قضایی با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی به معنی کشف و شناسایی ظرفیت ها و توانمندی ها، تکیه بر داشته های خود، تقویت جامعه، نظام و ارکان جامعه بر مبنای ظرفیت های داخلی است، بیان کرد: ما در طول عمر انقلاب اسلامی با سختی های زیادی از جمله جنگ، تحریم و … مواجه شده ایم اما با تکیه بر اقتصاد مقاومتی به جایی رسیده ایم که دشمن چاره ای جز عقب نشینی ندارد و این جز با پیشگامی و پیش قدمی اهل علم محقق نشده و نمی شود.

قویدل با اشاره به ارتباط تنگاتنگ رسالت رسانه و آسیب های اجتماعی تصریح کرد: همه فرهیختگان و نخبگان دغدغه مند باید به دنبال تبدیل آسیب ها به دغدغه اجتماعی باشند و اگر این موضوع پیاده سازی و برای آن راهکار پیدا شود، بی تفاوتی های سطوح مختلف جامعه در سطح عام و خاص تبدیل به مشارکت مردم و افزایش مسئولیت های اجتماعی می شود.

وی بیان کرد: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم در راستای یکی از ماموریت های قوه قضائیه و با برنامه های علمی و مبتنی بر نظریات کارشناسی فعالیت می کند و براساس قانون خواستار مشارکت همه دستگاه های اجرایی، نهادهای فرهنگی و علمی جهت پیشگیری از آسیب ها است تا بتوان برای کاهش وقوع جرم در جامعه گام برداشت.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: اکنون پذیرش جامعه از مجازات های سزاگرایانه به مجازات های جایگزین حبس تغییر کرده است از این رو باید به سمت عدالت ترمیمی و تعامل میان نهادی برویم تا بتوانیم از ظرفیت علمی در کاهش آسیب ها و جرایم استفاده کنیم.

وی افزود: رسانه ها رکن مهمی در زمینه کاهش آسیب ها محسوب می شوند و نقش بسیار مهمی در ارتقاء سواد رسانه ای برای استفاده از ظرفیت های فضای مجازی و ارتباطات نوین دارند.

قویدل با اشاره به اینکه با تغییر نگرش در جامعه می توان به تغییر رفتار هم امیدوار بود، تصریح کرد: جهاد دانشگاهی پشتوانه علمی خوبی برای همکاری با حوزه اجتماعی محسوب می شود.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوقع جرم دادگستری استان کرمان با اشاره به برنامه های پیشگیرانه این معاونت گفت: برخی برنامه ها در راستای توانمندسازی و بازاجتماعی کردن مجرمین و متهمین است، ضمن اینکه هیات های اندیشه ورز در معاونت اجتماعی تشکیل شده اند و می توان با تعامل و مشارکت، از ظرفیت علمی همکاران جهاد دانشگاهی در راستای رسیدن به اهداف و برنامه های پیشگیرانه استفاده کرد.

قویدل با اشاره به دستورالعمل نحوه تعامل و مشارکت های نهادهای مردمی با قوه قضاییه، تصریح کرد: با تبیین این دستورالعمل تاکنون ارتباط و تعامل خوبی با گروه های مردمی و سازمان های مردم نهاد ایجاد شده است، همچنین با کمک دفاتر تسهیل گری توانسته ایم برنامه های پیشگیرانه را در حاشیه شهر پیاده سازی کنیم.

وی با تاکید بر اینکه به دنبال نهادینه سازی پیشگیری در همه سطوح جامعه هستیم، بیان کرد: باید پیشگیری در تمام ابعاد و سطوح جامعه نهادینه شود که در این صورت تاثیرگذاری بسیار خوبی خواهد داشت و بهترین پشتوانه این کار، جامعه علمی و دانشگاهی است.




فرهیختگان و نخبگان آسیب ها را به دغدغه اجتماعی تبدیل کنند/به دنبال نهادینه سازی پیشگیری در سطوح جامعه هستیم

منبع:بــرنا
?
فرهیختگان و نخبگان آسیب ها را به دغدغه اجتماعی تبدیل کنند/به دنبال نهادینه سازی پیشگیری در سطوح جامعه هستیم