سند توسعه کشاورزی کوهبنان تدوین میشود
مدیرکل جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: سند توسعه کشاورزی شهرستان کوهبنان بهزودی تدوین میشود. به گزارش نذیر کرمان از کوهبنان، مجید توکلی فرماندار کوهبنان امروز در کارگروه کشاورزی شهرستان اظهار کرد: کوهبنان پتانسیلهای خوبی در حوزه آب، خاک و کشاورزی دارد و کشت گیاهان دارویی در راس برنامههای جهاد کشاورزی است. فرماندار کوهبنان ادامه داد: […]
مدیرکل جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: سند توسعه کشاورزی شهرستان کوهبنان بهزودی تدوین میشود.
به گزارش نذیر کرمان از کوهبنان، مجید توکلی فرماندار کوهبنان امروز در کارگروه کشاورزی شهرستان اظهار کرد: کوهبنان پتانسیلهای خوبی در حوزه آب، خاک و کشاورزی دارد و کشت گیاهان دارویی در راس برنامههای جهاد کشاورزی است.
فرماندار کوهبنان ادامه داد: بهدنبال استقرار زیرساختهای آب و برق خصوصا در بحث کشاورزی، گلخانه و شیلات هستیم تا شاهد رونق تولید و ارتقای اقتصادی شهرستان باشیم.
وی افزود: دشت وسیعی حدود ۷۰ تا ۱۰۰ هکتار ریواس در شهرستان وجود دارد و با توجه به ظرفیت خوب شهرستان جا دارد که جشنواره ریواس در کوهبنان برگزار شود.
وی ابراز داشت: در گذشته در بحث گلخانه ریسک کمتری در شهرستان صورت گرفته در حالی که بنیاد برکت و علوی در شهرستان فعالیت خوبی دارند، نهاد آبادانی در حوزه کشاورزی از پتانسیل خوبی برخوردار است و نعمت بزرگی برای شهرستان است.
توکلی افزود: مردم روستای افزاد خواستار یکپارچهسازی زمینهای کشاورزی خرده مالکی در این منطقه هستند که نیاز به مساعدت ویژه جهاد کشاورزی دارند تا الگویی برای سایر روستاهای شهرستان شود.
وی ادامه داد: ۵۰ پارچه آبادی در منطقه گیتری نیاز به توجه ویژه خصوصا در لایروبی قنوات دارند چون بهدلیل کاهش نزولات جوی طی سالیان گذشته شاهد افت سفرههای زیرزمینی، کاهش آب قنوات و بعضا خشکیدن چشمهها و قنوات هستیم.
توکلی افزود: در سیل سال ۷۶ روستای درب تیتو ویران شده و زمینهای کشاورزی روستا را به پاییندست منتقل کردند و با وجود مالکان زیادی که هست، باید مشکل اسناد زمیها حل و فصل شود.
در ادامه عفت شریعتی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: کوهبنان بهعنوان بام فرهنگی استان کرمان در عرصههای مختلف ظرفیتهای بارز و نهفتهای دارد که باید مورد توجه قرار گیرد تا به جایگاه واقعی خود خصوصا در بخش کشاورزی ارتقا پیدا کند.
وی خاطرنشان کرد: کشاورزی شهرستان کوهبنان حائز اهمیت است. بحرانها و حوادث طبیعی طی سالیان گذشته تنگناهایی برای کشاورزان و دامداران ایجاد کرده که نیاز به مساعدت دارند.
نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی افزود: در عرصه رونق تولید در بحث کشاورزی باید به گونهای حرکت کنیم که به استقلال واقعی برسیم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اضافه کرد: با توجه به آب و هوای مساعد کوهبنان ظرفیت بالایی در بحث گیاهان دارویی بهویژه زیره، زعفران و غیره دارد که باید مورد حمایت جدی قرار گیرد.
شهابی بخشدار طغرالجرد نیز گفت: قنات طغرالجرد با شروع فعالیت معادن تخریب شده در حالی که ۱۰۰ هکتار زمین را پوشش میداده و ۱۰۰۰ مالک دارد، بنابراین احیای این قنات باید در دستور کار قرار گیرد.
وی افزود: جا دارد ضمن رایزنی با شرکت زغالسنگ آب محدوده تونل چهار در اختیار کشاورزان پاییندست در منطقه طغرالجرد قرار گیرد تا کشاورزی منطقه رونق بگیرد.
وی بیان داشت: ۲۷۰ هکتار زمین کشاورزی و ۱۸۰ هکتار باغ در منطقه داریم حدود ۶ هزار دام دائم ثابت و ۶ هزار دام سیار در منطقه قرار دارد.
بخشدار طغرالجرد افزود: منطقه ظرفیت خوبی برای پرورش طیور دارد که باید حمایت شود البته راهاندازی مرکز خدمات کشاورزی در بخش ضروری است.
وی افزود: تلمبه کشاورزان مهر جاوید بهرهبرداری شده که تامین برق این تلمبه باید در راس برنامهها باشد همچنین صدور اسناد مالکیت کشاورزان هم ضروری است.
در ادامه عباس ابراهیمی نماینده کشاورزان کوهبنان گفت: ۳۰ سال خشکسالی کشاورزی کوهبنان را در آستانه ورشکستگی قرار داده که نیاز به تسهیلات ویژه برای احیا کشاورزی و خرید تجهیزات است.
وی ابراز داشت: ۲۱ لیتر آب چاه را به ۱۵۰ هکتار زمین کشاورزی اختصاص دادند در حالی که صرفهجویی هم داریم و گیاهان دارویی کم آب کشت میکنیم اما باز هم با کمبود آب مواجه هستیم که نیاز به افزایش دبی آب داریم.
ابراهیمی ادامه داد: سرما سردرختیها را در کوهبنان و طغرالجرد نابود کرده البته کوهبنان ظرفیت خوبی در راستای پرورش گل محمدی دارد که نیاز به حمایت مسوولان جهاد کشاورزی استان کرمان دارد.
وی ابراز داشت: احداث جاده ارتباطی به زمینهای کشاورزی روستاهای اطراف ضروری است تا شاهد رونق کشاورزی شهرستان باشیم.
در ادامه صدیقه کاظمینیا سرپرست اداره کل دامپزشکی استان کرمان گفت: جا دارد سرمایهگذاران در بحث دام و طیور قبل از اجرای طرح با نظام مهندسی و دامپزشکی هماهنگی داشته باشند.
وی بر تشویق بخش خصوصی برای احداث داروخانه و کلینیک دامپزشکی در شهرستان ، نظارت بر حمل طیور غیر مجاز از استان های همجوار از طریق شهرستان کوهبنان و… تاکید کرد.
در پایان مدیرکل جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: باید به سمت شرایط مطلوب حرکت کنیم بهدلیل محدودیت منابع آب در کوهبنان تغییر کشت با کاشت گیاهان دارویی باید در دستور کار قرار گیرد.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط آب و هوایی کوهبنان ظرفیت خوبی در پرورش کبک، بلدرچین و شترمرغ دارد. همه باید مساعدت کنند تا مراکز تولید در شهرستان کوهبنان افزایش پیدا کند.
بیگلری ادامه داد: سند رویکرد و توسعه تحول کشاورزی کوهبنان بهزودی تدوین خواهد شد تا با همکاری کمیته برنامهریزی شهرستان، کمیته امداد، بنیاد علوی و برکت در راستای ارتقای کشاورزی و دامداری شهرستان گام برداریم.
وی ابراز داشت: کوهبنان در بحث گیاهان دارویی خصوصا تولید زیره و زعفران میتواند بهعنوان پایلوت در استان قرار گیرد که باید کشاورزان به این سمت و سو سوق داده شوند.
پایان پیام/ ۸۰۰۱۲/ب
سند توسعه کشاورزی کوهبنان تدوین میشود
منبع: فــارس
? سند توسعه کشاورزی کوهبنان تدوین میشود
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰