سرنوشت بنیاد ابراهیم‌آباد ارزوئیه پس از ادغام چه می‌شود؟/ لزوم توجه بیشتر به مناطق محروم

مجتمع کشاورزی ابراهیم‌آباد ارزوئیه یکی از هلدینگ‌های بزرگ اقتصادی بنیاد مستضعفان است که به تصمیم بنیاد با بنیاد سیرجان ادغام شده و حساب‌های این هلدینگ به سیرجان منتقل شده است، اکنون این اقدام موجب نگرانی مردم شده است که سرنوشت مشاغل ایجاد شده یا مسؤولیت‌های اجتماعی این بنیاد چه می‌شود. فت فتو/شهرستان بافت: مجتمع کشاورزی […]


مجتمع کشاورزی ابراهیم‌آباد ارزوئیه یکی از هلدینگ‌های بزرگ اقتصادی بنیاد مستضعفان است که به تصمیم بنیاد با بنیاد سیرجان ادغام شده و حساب‌های این هلدینگ به سیرجان منتقل شده است، اکنون این اقدام موجب نگرانی مردم شده است که سرنوشت مشاغل ایجاد شده یا مسؤولیت‌های اجتماعی این بنیاد چه می‌شود.

فت فتو/شهرستان بافت: مجتمع کشاورزی ابراهیم‌آباد ۱۷۵۰ هکتار سطح اراضی هست که شامل ۳۰۰ هکتار باغات بوده و بخش اعظم این باغات مرکبات و ۲۰ هکتار گلخانه سیفی‌جات و سبزیجات دارد.

 این مجتمع سالیانه بالغ‌ بر دو هزار و ۶۰۰ تن مرکبات و بالغ ‌بر چهار هزار و پانصد تن محصولات گلخانه‌ای و محصولات زراعی هم تقریباً دو هزار تن تولید می‌شود و یکی از بزرگ‌ترین هلدینگ‌های اقتصادی شهرستان ارزوئیه است.

اخیراً این هلدینگ اقتصادی با تصمیم بنیاد مستضعفان در بنیاد سیرجان ادغام‌ شده و این موضوع موجب نگرانی مردم شهرستان ارزوئیه شده است که آیا با ادغام بزرگ‌ترین هلدینگ کشاورزی ارزوئیه مردم ارزوئیه سهمی از این هلدینگ خواهند داشت و سرنوشت مشاغل ایجادشده گذشته هلدینگ و مسؤولیت‌های اجتماعی آن چه می‌شود؟

 صمدالله محمدی نماینده شهرستان‌های بافت، رابر و ارزوئیه در گفت‌وگو با فت فتو اظهار داشت: در سفر اخیر رئیس بنیاد مستضعفان به این منطقه مطالبه ما این بود که مردم شهرستان ارزوئیه از قِبل باغ بنیاد مستضعفان بهره‌مند شوند و مستضعفین منطقه هم انتظاراتی از بنیاد مستضعفان دارند.

 وی با بیان اینکه آقای فتاح سابقه خدمت‌رسانی به مردم محروم را دارد و در کمیته امداد فعالیت مناسبی و رویکرد حمایتی داشته است، گفت: در سفر اخیر کارهای خوبی را قول داده است، ازجمله اختصاص ماشین آتش‌نشانی، آمبولانس و با توجه به اینکه اشتغال در ارزوئیه نامناسب است و مردم جویای کار زیادی داریم، قول دادند که ۲۰ میلیارد به صندوق امداد ولایت ارزوئیه واریز کنند که از قِبل این تسهیلات کسانی که جویای کار هستند شغلی را راه‌اندازی کنند و مدیران محلی از این فضا نهایت استفاده را داشته باشند.

 نماینده شهرستان‌های بافت، رابر و ارزوئیه با بیان اینکه بنیاد مستضعفان در سال گذشته ۲۱ چمن مصنوعی برای سه شهرستان تخصیص داده است، خاطرنشان کرد: روستای وکیل‌آباد یکی از بزرگ‌ترین روستاهای ارزوئیه است که زیرساخت مناسبی ندارد و بنیاد مستضعفان قول داده در حوزه ساماندهی کوچه‌ها و خیابان‌ها کاری را انجام دهند و یک گروه از بنیاد مستضعفان حدوداً دو هفته قبل با شورا و دهیار جلسه برگزار کرده است و به جمع‌بندی رسیدند که چه‌ کارهایی را انجام دهند، که احداث چند چمن مصنوعی وعده داده شد.

 محمدی عنوان کرد: ۱۵ هکتار گلخانه هیدروپونیک و ۵ هکتار خاکی راه‌اندازی شده که اشتغال خوبی را ایجاد کرده است و ارزش ‌افزوده مناسبی را دارد و در برنامه بنیاد است که این ۲۰ هکتار به ۵۰ هکتار افزایش پیدا کند که می‌تواند درآمد مناسبی را برای بنیاد و اشتغال مناسبی را برای شهرستان ارزوئیه داشته باشد.

 وی ابراز داشت: با توجه به ظرفیتی که بنیاد مستضعفان دارد و شرایطی که این سه شهرستان‌ دارند، انتظار ما این است که با نگاه متفاوتی این سه شهرستان دیده شوند و کارهای خوبی که در ارزوئیه شروع‌ شده است، ان‌شاءالله در بافت و رابر هم خدمات بنیاد مستضعفان را ببینیم.

 نماینده شهرستان‌های بافت، رابر و ارزوئیه متذکر شد: انتظار ما این است با توجه به ظرفیتی که کشاورزی در ارزوئیه دارد و سال‌ها مجموعه کشاورزی فعال است، بنیاد مستضعفان در حوزه فرآوری محصولات کشاورزی در وکیل‌آباد کار جدیدی را شروع کند و در حوزه دامداری پیشنهاد شد که منطقه مطالعه شود و یک دامداری صنعتی راه‌اندازی کنند و بنیاد مستضعفان معین اقتصادی شهرستان شود.

 رضا اسماعیل‌کاخ فرماندار شهرستان ارزوئیه نیز در گفت‌وگو با فت فتو اظهار داشت: دلیل ادغام این هلدینگ این بود که می‌خواستند بنیاد ابراهیم‌آباد را وارد بورس کنند و اگر بنیاد ابراهیم‌آباد به تنهایی وارد بورس می‌شد ارزش چندانی پیدا نمی‌کرد و مجبور شدند دو بنیاد را باهم ادغام کنند که وقتی در بورس وارد می‌شوند ارزش پیدا کنند و مردم برای خرید سهام آن استقبال کنند.

 وی با بیان اینکه مسؤولان شرکت گفته‌اند شرکت به سود اصلی خود نرسیده است، گفت: امسال قول دادند در مسؤولیت اجتماعی کمک می‌کنیم و برنامه ویژه‌ای داریم و از آن‌ها خواسته شد که‌ گردش کار کنند و مجوز از بنیاد علوی گرفته شود و یک سری مسؤولیت‌های اجتماعی تعریف شود.

 فرماندار ارزوئیه متذکر شد: انتظار داریم از بنیاد مستضعفان کشور که بنیاد علوی آن در حوزه مسؤولیت‌های اجتماعی کار می‌کند در ارزوئیه هم‌ کارهای اجتماعی انجام دهد و متأسفانه هنوز در بعضی از روستاهای ارزوئیه امکانات اولیه وجود ندارد. بنیاد مستضعفان کشور حداقل در شهرستان‌هایی که هلدینگ اقتصادی دارند مثل بنیاد ابراهیم‌آباد، خود بنیاد معین اقتصادی شود و کارهای مسؤولیت های اجتماعی را انجام دهد.

 اولویت بنیاد مستضعفان اشتغال در شهرستان ارزوئیه است

مسعود پورخسروانی مدیرعامل شرکت کشاورزی سیرجان بنیاد در گفت‌وگو با فت فتو اظهار داشت: با توجه به سیاست‌های کلی بنیاد مستضعفان در خصوص شرکت‌های تابع که در مجموعه کشاورزی و دامپروری برای ورود به بازار سرمایه و بورس دارد، شرکت ابراهیم‌آباد هم باید وارد بازار سرمایه و بورس می‌شد و به دلیل اینکه سرمایه این شرکت پایین بود و نمی‌توان با سرمایه پایین وارد بورس شد، تصمیم ریاست و هیئت‌امنا بنیاد مستضعفان بر این شد که شرکت ابراهیم‌آباد در شرکت سیرجان بنیاد در سال ۱۳۹۹ ادغام شود تا امکان ورود به بورس در شرکت ابراهیم‌آباد امکان‌پذیر شود.

 وی گفت: توسعه گلخانه‌های مجتمع ابراهیم‌آباد مدنظر بنیاد بوده و هست و در حال حاضر ۲۰ هکتار گلخانه هیدروپونیک داریم و زمانی ادغام شد ۱۵ هکتار بود و بخشی از این هزینه‌های ۱۵ هکتار گلخانه پرداخت‌ نشده بود و از این ۲۰ هکتار ۵ هکتارش در دستور کار بود و نیاز به سرمایه‌گذاری داشت و باید از آورده خود شرکت باشد و با توجه به اینکه سرمایه‌گذاری و نقدینگی را مجتمع ابراهیم‌آباد نداشت پس شرکت سیرجان با توجه به پتانسیل و نقدینگی بالایی که داشت ادغام صورت گرفت تا از محل نقدینگی شرکت سیرجان بنیاد طرح‌های سرمایه‌گذاری و گلخانه را انجام دهد و به اتمام برساند و طرح‌های آتی گلخانه‌ای مدنظر انجام و عملیاتی شود.

 مدیرعامل سیرجان بنیاد با بیان اینکه دستورالعمل ادغام مجتمع ابراهیم‌آباد با سیرجان بنیاد از بالا اجرا شد و تصمیم‌گیری شرکت سیرجان بنیاد نبود، خاطرنشان کرد: بنیاد بر اساس سیاست‌گذاری‌ها و حمایت‌هایی که از کارمندها برای دریافت تسهیلات کم‌بهره و بلندمدت دارد، دستورالعمل بنیاد بود که کلیه نیروها در بانک سینا که متعلق به بنیاد است حساب داشته باشند و متمرکز باشد و در نتیجه ۵۰ نفر نیروهای مجتمع ابراهیم‌آباد هم در نزدیک‌ترین شعبه که سیرجان بوده حقوق دریافت می‌کنند.

 وی بیان کرد: نیروهایی که به‌صورت برون‌سپاری و حجمی کار می‌کنند در بانک وکیل‌آباد حساب دارند و کلیه پرداخت‌ها و دریافت‌ها، هزینه‌های نقدینگی مربوط به خود مجتمع در بانک کشاورزی چرخش مالی دارد و تغییر و تحول فقط برای ۵۰ نفر کارکنان مجتمع ابراهیم‌آباد انجام‌ شده است.

 پورخسروانی با اشاره به اینکه اولویت بنیاد مستضعفان اشتغال در شهرستان ارزوئیه است، خاطرنشان کرد: بر اساس سیاست‌های بنیاد ۲۰ هکتار گلخانه احداث‌ شده است و ۲۰ هکتار به‌طور متوسط ۱۱ ماه حجم کاری در گلخانه است که ۹ ماه با ظرفیت کامل بوده و ۳ ماه برداشت مرکبات است و به‌طور مستقیم تقریباً ۶۰۰ نفر در مجتمع ابراهیم‌آباد مشغول به‌کار هستند و متأسفانه در فصولی از سال با کمبود نیرو مواجه هستیم که کمبود نیرو بر روی کار ما تأثیر می‌گذارد و سیاستی که بنیاد در توسعه گلخانه در منطقه دیده است برای فاز دوم در احداث گلخانه‌ها و تکمیل ۵۰ هکتار گلخانه بوده است که لازم است تأمین نیرو در منطقه دیده شود تا طرح‌ها پیش برود و با مشکل نیرو مواجه نشویم.

 وی با بیان اینکه رسالت اجتماعی کل مجموعه بنیاد مستضعفان مربوط به بنیاد علوی می‌شود، عنوان کرد: رسالت اجتماعی که در اختیار شرکت است، انجام‌ شده است برای مثال؛ تعمیر و بهسازی روستای وکیل‌آباد، کمک به تیم‌های ورزشی منطقه، کمک به خانواده‌های بی‌بضاعت و کمک به مدارس انجام‌ شده است و رسالت اجتماعی مجتمع ابراهیم‌آباد بیشتر از حد سهمیه و تخصیص هزینه رسالت اجتماعی مجتمع ابراهیم‌آباد بوده است.

اولویت کارهای برون‌سپاری مجتمع ابراهیم‌آباد با مردم شهرستان ارزوئیه است

خیام سمیعی کرانی رئیس مجتمع ابراهیم‌آباد نیز اظهار داشت: حقوق کارگران طبق قانون و بخشنامه وزارت کار پرداخت می‌شود و بخشی از کار مجتمع وکیل‌آباد به‌صورت حجمی انجام و به پیمانکار داده می‌شود و پیمانکار موظف است حداقل حقوق و بیمه را به کارگر بدهد و حقوق‌ها بعد و قبل از ادغام تغییری نداشته است و بر اساس بخشنامه اداره کار بوده است.

 وی با بیان اینکه کمک‌های معیشتی به کارگران داده‌ شده است، گفت: در خصوص رسالت اجتماعی بر اساس مصوبه و آیین‌نامه‌ای که از بنیاد مستضعفان ابلاغ‌ شده است طبق بخشنامه درصدی از سود حاصل از شرکت می‌توانیم در روستاهای تحت پوشش بنیاد هزینه کنیم.

مهین فولادی رئیس شورای روستای وکیل‌آباد نیز درباره ادغام بنیاد ابراهیم‌آباد با بنیاد سیرجان اظهار داشت: متأسفانه با ادغام این دو شرکت مشکلاتی ایجاد شده است و چون مجتمع محصولاتش مرکبات و سیفی‌جات است نیاز به مدیرت مستقل دارد که در آن‌ واحد تصمیم‌گیری شود.

 وی با بیان اینکه با توجه به ادغام بنیاد ابراهیم‌آباد با بنیاد سیرجان و انتقال حساب‌های بانکی به سیرجان بانک کشاورزی در آستانه انحلال است و اعتبارات مالی بانک کم شده است، گفت: کشاورزان، کارگران و کارمندهای بنیاد باید حقوق‌شان را از بانک‌هایی که با بنیاد سیرجان کار می‌کنند بگیرند که در ارزوئیه شعبه‌ای ندارند و برای کارهای مالی ازجمله وام باید به سیرجان مراجعه کنند. متأسفانه برای کشاورزان به خاطر بعد مسافت مشکلاتی ایجاد کرده است.

رئیس شورای روستای وکیل‌آباد با اشاره به پایین آمدن درصد قرارداد کشاورزان نسبت به سنوات گذشته عنوان کرد: متأسفانه کمک‌های شایان توجهی از طرف بنیاد مستضعفان با توجه به وسعت و جمعیت روستا و در کنار هلدینگ کشاورزی بنیاد مستضعفان است به این روستا نشده است و نداشتن زیرساخت‌های مناسب روستا ازجمله فرسوده بودن لوله‌کشی‌های آب‌ آشامیدنی و خیابان‌ها که نبود زیرساخت‌ها موجب شده مردم روستا مهاجرت کنند.

 احداث مجموعه تحقیقات کشاورزی بنیاد مستضعفان

محمدحسن میرزاده دبیر مجمع مطالبه‌گری شهرستان ارزوئیه با اشاره به رسالت بنیاد مستضعفان در کمک به محرومان  اظهار داشت: انتظاری که مردم ارزوئیه از بنیاد مستضعفان دارند گام‌های مهم و اساسی در جهت محرومیت‌زدایی از منطقه محروم ارزوئیه با وجود داشتن هلدینگ اقتصادی در این منطقه است و نگاه ویژه‌ای به این شهرستان داشته باشند.

 وی خاطرنشان کرد: نزدیک به سه سال است که باغ بنیاد ابراهیم‌آباد با مجموعه بنیاد سیرجان ادغام و مدیریت آن از شهرستان خارج‌ شده است و زیر نظر سیرجان است و حساب‌های مالی آن از شهرستان خارج‌ شده است. با توجه به اتفاقات رخ‌داده انتظار ما از بنیاد مستضعفان این است یک شعبه از بانک سینا در شهرستان افتتاح شود و که مردم ارزوئیه از عواید این بانک بهره‌مند شوند.

 میرزاده ابراز داشت: بنیاد قابلیت احداث یک مجموعه تحقیقاتی برای توسعه کشاورزی شهرستان را دارد و به ارزوئیه که یکی از شهرستان‌های بزرگ و فعال در حوزه کشاورزی در استان کرمان است کمک زیادی خواهد کرد.

وی با اشاره به سفر فتاح رئیس بنیاد مستضعفان به شهرستان ارزوئیه و قول‌هایی که برای کمک به این شهرستان داده‌ شده، عنوان کرد: نگاه بنیاد مستضعفان باید به شهرستان محروم‌تر باشد.

با توجه به این تغییر و تحولات در بنیاد ابراهیم‌آباد امیدواریم روند رشد و توسعه ارزوئیه تحت‌الشعاع قرار نگیرد و این منطقه محروم اما دارای پتانسیل پیشرفت، به فراموشی سپرده نشود.

گزارش از: یاسین اسفندیارپور

پایان پیام/۳۷۶۳/ب





سرنوشت بنیاد ابراهیم‌آباد ارزوئیه پس از ادغام چه می‌شود؟/ لزوم توجه بیشتر به مناطق محروم

منبع: فــارس
? سرنوشت بنیاد ابراهیم‌آباد ارزوئیه پس از ادغام چه می‌شود؟/ لزوم توجه بیشتر به مناطق محروم