سردرگمی صادرکنندگان خشکبار در ورود ارز

فردای کرمان – گروه اقتصاد: رئیس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار با اشاره به مشکلات صادرات پسته،گفت:«صادرکنندگان کالا را براساس دلار آزاد از باغدار تهیه می‌کنند و سپس آن را صادر می‌کنند. چندین ماه طول می‌کشد تا ارز آن‌ها را وارد کشور کنند. این ارز باید وارد سامانۀ نیما شود. سال‌هاست که با بانک مرکزی مذاکراتی کردیم […]

فردای کرمان – گروه اقتصاد: رئیس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار با اشاره به مشکلات صادرات پسته،گفت:«صادرکنندگان کالا را براساس دلار آزاد از باغدار تهیه می‌کنند و سپس آن را صادر می‌کنند. چندین ماه طول می‌کشد تا ارز آن‌ها را وارد کشور کنند. این ارز باید وارد سامانۀ نیما شود. سال‌هاست که با بانک مرکزی مذاکراتی کردیم که این تفاوت ارز باعث ضرر تولیدکننده‌ها است».

محمدحسن شمس‌ فرد افزود:«سال گذشته صادرات پسته را به واردات موبایل پیوند دادند. ‌اعلام کردند کسانی که می‌خواهند موبایل وارد کنند باید ارز صادرکنندگان خشکبار را داشته باشند. تغییراتی هم در این باره حاصل شد. اما امسال نمی‌دانیم دقیقا چه کار کنیم. صادرکنندگان نمی‌توانند در ضرر باشند. کاهش صادرات مربوط به همین مسائل دست و پاگیر است».

به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا،وی ۲۸ شهریورماه در همایش ملی سلامت پسته که با حضور وزیر جهادکشاورزی و رئیس سازمان انرژی اتمی برگزار شد با اشاره به اینکه همایش امروز مربوط به آفلاتوکسین و باقی‌ماندۀ سموم است،بیان کرد:«تقریبا ۲۵ سال است که گرفتار آفلاتوکسین هستیم. البته آفلاتوکسینی که با آن درگیریم با نوعی که قبلا با آن مواجه بودیم،متفاوت است».

رئیس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ادامه داد:«یک پسته آلوده در کانتینر ۲۵ تنی ممکن است محموله را مرجوع کند و تشخیص این موضوع نیز برای صادرکننده بسیار دشوار است. به همین دلیل صادرکنندگان دستگاه‌های مختلفی را برای بررسی پسته‌هایی که قرار است صادر شوند استفاده می‌کنند تا حتی پسته‌هایی که لکه‌دار هستند نیز جدا شوند».

وی اضافه کرد:«اما بحث باقی‌ماندۀ سموم فقط چندین سال است که مطرح شده است. تقاضا داریم وزارت جهاد کشاورزی در کنار باغداران باشد و در خصوص سمومی که باغداران مصرف می‌کنند نظارت‌های لازم را داشته باشند و باغداران را راهنمایی کند».

شمس‌فرد دربارۀ صادرات نیز گفت:«در مورد صادرات در قانون به صراحت عنوان شده که هر نوع عوارضی بر صادرات ممنوع است. امسال نیم درصد به صادرات خشکبار اضافه شده است که برای صادرکننده آن هم در شرایطی که در واردات ارز مشکل دارند،بسیار مشکل است. از وزیر درخواست داریم که این نیم درصد در شش ماهۀ دوم سال برداشته شود و همچنین تکلیف ارز صادرکنندگان هم مشخص شود». /پ




سردرگمی صادرکنندگان خشکبار در ورود ارز

منبع:خبر کرمان
?

سردرگمی صادرکنندگان خشکبار در ورود ارز

:اخبار استان کرمان – اقتصادی