ساکنان اصیل روستا در گرمای طاقت فرسا و در روزهایی که افت شدید فشار آب طاقتشان را بریده، آبشان تقسیم میشود و سهمیه آردشان هر دفعه کم و کمتر شده تا جایی که امروز به نصف رسیده است، چه کسی پاسخگو است! به گزارش نذیر کرمان از کرمان، صبح روستا و خورشیدی که از پشت […]
ساکنان اصیل روستا در گرمای طاقت فرسا و در روزهایی که افت شدید فشار آب طاقتشان را بریده، آبشان تقسیم میشود و سهمیه آردشان هر دفعه کم و کمتر شده تا جایی که امروز به نصف رسیده است، چه کسی پاسخگو است!
به گزارش نذیر کرمان از کرمان، صبح روستا و خورشیدی که از پشت زمینهای کشاورزی و در میان خوشههای طلایی گندم طلوع میکرد یا صدای خروس و بوی نان خانگی تازه در اول صبح، رویای همیشگی زندگی شهرنشینی بود.
صحنههای زیبا و خارقالعادهای که برای سالها سوژه شعرها و متنهای پر از احساس شاعران و نویسندگان شده بود، حالا مدتی است که با بیتدبیری مسوولان امر این رویا تبدیل به حسرت شده است.
سالها پیش دولت وقت تصمیم گرفت برای تشویق جوانان به ماندن در روستا یا بازگشت مهاجرین روستایی به خانه و کاشانهی آباء و اجدادی، خانهسازی کند، اتفاقی که از ابتدا اشتباه بود چراکه مشخص بود این ساز و کار ساختن، به کجا ختم میشود!
چند سالی گذشت و زیر سایه بیتوجهی یا بیاطلاعی مسوولان امر خانهها را به کسانی دیگر فروختند و موج جمعیت با فرهنگهای متفاوت داخل برخی از روستاها شد.
جمعیت بالا و بالاتر رفت، اما امکانات در همان سطح باقی ماند، تا جایی که ساکنان اصیل در مضیقه ابتداییترین امکانات قرار گرفتند، حالا در گرمای طاقت فرسا و در روزهایی که افت شدید فشار آب طاقتشان را بریده، آبشان تقسیم میشود و سهمیه آردشان هر دفعه کم و کمتر شده تا جایی که امروز به نصف رسیده است.
مردمانی که سالها عطر نان در خانهشان پیچیده و طعم بهشت را مزه کردهاند، چطور میتوانند در صف نانوایی بایستند و مجبور باشند نانی را بخرند که مطابق سلیقه و باب میلشان نیست!
اتفاق تلخی که برخی از روستانشینان را به فرمانداری کرمان کشاند و برخی نیز اعتراضشان را به نذیر کرمان آوردند.
موضوعی که بیتدبیری در بخشهای مختلف را هویدا میکند، روستاییانی که بیش از ده سال گذشته مزارع بزرگ گندم داشتند و حداقل میتوانستند خودکفا باشند، اما نبود برنامه در کشت سرزمینی آنها را به سمت کاشت سبزیجات و صیفیجات کشانده و برخی روستاها را از این کالای استراتژیک خالی کرده است.
گلایه روستاییان از نان بیکیفیت نانواییها
یکی از اهالی روستای باقرآباد در گفتوگو با نذیر کرمان میگوید: کاری ندارم جمعیت غریبی وارد روستا شده یا نشده، ما آرد خودمان را میخواهیم و دوست داریم خودمان نان بپزیم، بوی نان برکت زندگی من است، ما نمیتوانیم نان بیکیفیت نانوایی را بخوریم.
یکی دیگر از معترضان به این اقدام نیز عنوان میکند: من حدود ۵۰ سال نان پختم، حالا چطور میتوانم نان سفره خودم و خانوادهام را تغییر دهم؟ تا سه ماه پیش ۱۲۰ کیسه آرد وارد روستای پر جمعیت ما میشد، دو ماه قبل به ۸۰ عدد کاهش یافت و این ماه هم ۶۰ کیسه آرد در اختیار دهیاری قرار گرفته که نمیداند با آن چه کند، درباره ماههای آینده هم هنوز مشخص نیست که چقدر آب میرود.
علت کاهش سهمیه آرد روستاها چیست؟
در همین راستا معاون برنامهریزی فرمانداری کرمان در گفتوگو با نذیر کرمان هرگونه کاهش سهمیه آرد روستایی را رد کرد و گفت: تعاون روستایی سالها با کد ملی به روستاییان آرد میداده و آنها را ثبت کرده است، اگر روستایی سهمیهاش کم شده به این دلیل است که آن روستا تاکنون بیش از نیاز خودش آرد دریافت میکرده است.
میرحسینی به قاچاق آرد از روستا به شهر پرداخت و با تاکید بر اینکه آرد وارد روستاها میشد اما بخش بزرگی از آن دوباره به شهر بر میگشت، عنوان کرد: روستاییان واقعی ملاکهایی دارند و طبق لیستی که در اختیار تعاون روستایی است، مثل گذشته آرد دریافت میکنند.
وی از کاهش سهمیه آرد شهر کرمان سخن به میان آورد و تصریح کرد: این امر اما برای روستاییان درست نیست و آنها بیکم و کاست آرد خود را دریافت میکنند.
امیدواریم اگر تعاون روستایی در این زمینه تخلفی کشف کرده، متخلفان را به قانون معرفی کند تا مجازات و جریمه شوند، اگر راههای قاچاق بسته نشده باشد همین سهمیه اندک هم قاچاق میشود و باز این مردم هستند که زیر سایه سنگین مشکلات کمر خم میکنند.
به نظر نمیرسد دستان چروکیده، رنج کشیده و صورتهای آفتاب سوخته همراه با طبع بلندی که اصالت روستا را روی دوش خودشان دارند بخواهند به خاطر چند کیلو آرد در ماه خودشان را سر زبانها بیندازند.
ورود فرهنگهای مختلف، ظاهر روستا را تغییر داده و روی دختران و پسران سادهدل روستایی تاثیر منفی گذاشته است، شاید آیندگانِ آنها بیشتر با این قضایا کنار بیایند چراکه نسل آینده روستاها در حال تغییر و تحول است، حداقل در این برهه از زمان، آب و نانشان را به آنها برگردانید!
پایان پیام/۸۰۰۶۵/ب
منبع: فــارس ? رویای نان تازه روستا چگونه به حسرت تبدیل شد
موجی از گزارشها و اعتراضات شهروندان در شهرستانهای بافت، رابر و ارزوئیه در استان کرمان، نشان از نارضایتی گسترده نسبت به نحوه برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی دارد.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان زرند گفت: در پی درگیری میان مهمانان مراسم عروسی در یکی از تالارهای زرند، متاسفانه یک نفر به قتل رسیده و تعدادی دیگر نیز مجروح شدند. به گزارش نذیر کرمان از کرمان، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان زرند اظهار کرد: در پی درگیری میان مهمانان مراسم عروسی در یکی از […]
همایش ملی مبارزه با آفت سوسک سر خرطومی حنایی در بم برگزار شد. به گزارش نذیر کرمان از بم، سید مهدی طبیبزاده پیش از ظهر امروز در همایش ملی مبارزه با آفت سوسک سر خرطومی حنایی که در تالار پرستو ارگ جدید بم برگزار شد، اظهار کرد: خرمای مضافتی بم در معروف است و حاصل […]
سید حسین مرعشی گفت: وای به حال شما اگر بعد از انتخابات به مردم پشت کنید. من تا جایی با شما هستم که شما در مسیر خدمت به این مملکت و مردم باشید. به گزارش نذیر کرمان از کرمان، سید حسین مرعشی عصر امروز در نشست انتخاباتی اصلاحطلبان در تالار فرهنگ و هنر ارشاد گفت: […]
× یک = 9