در اولین همایش شوراهای فرهنگ عمومی جنوب کرمان چه گذشت؟

نذیر کرمان/کرمان در اولین همایش شوراهای فرهنگ عمومی جنوب کرمان، احیای خرده فرهنگ‌های بومی به عنوان یک رسالت مورد تاکید قرار گرفت و از نامگذاری روز جنوب کرمان به مناسبت سالروز تبعید رهبر انقلاب به جیرفت سخن به میان آمد که به زودی اجرا می‌شود. به گزارش نذیر کرمان، دبیر شورای فرهنگ عمومی جنوب کرمان […]

نذیر کرمان/کرمان در اولین همایش شوراهای فرهنگ عمومی جنوب کرمان، احیای خرده فرهنگ‌های بومی به عنوان یک رسالت مورد تاکید قرار گرفت و از نامگذاری روز جنوب کرمان به مناسبت سالروز تبعید رهبر انقلاب به جیرفت سخن به میان آمد که به زودی اجرا می‌شود.

به گزارش نذیر کرمان، دبیر شورای فرهنگ عمومی جنوب کرمان ۲۰ شهریورماه در این همایش یکی از رسالت‌های شورای فرهنگ عمومی جنوب کرمان را احیای خرده فرهنگ‌های بومی دانست و افزود: جنوب کرمان دارای یک پیشینه تاریخی است و تمدن این منطقه بیش از ۵۰۰۰ سال قدمت دارد و به دنبال اجرای برنامه‌های فرهنگی در راستای معرفی این فرهنگ و تمدن کهن هستیم.

حجت الاسلام سیداحمد حسینی از اهتمام ویژ نسبت به اولویت‌هایی که شورای عالی انقلاب فرهنگی تعیین کرده، خبرداد و گفت: با توجه به اهمیت شورای فرهنگ عمومی، در بحث کلان شهرستان‌های جنوبی، مواردی در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی را در دستور کار قرار می‌دهد و جلساتی به طور فصلی پیرامون این مباحث برگزار می کند.

وی با تبیین فرهنگ کار و تولید، درباره اولویت‌های شورای فرهنگ عمومی اظهار کرد: پایداری خانواده و زیست عفیفانه، پرهیز از اسراف و تجمل گرایی، انسجام اجتماعی و اعتماد به نفس ملی، ارتقای کمی و کیفی تولید و مصرف کالاهای فرهنگی بومی از اولویت‌های کاری شوراهای فرهنگ عمومی جنوب کرمان است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب استان کرمان بیان کرد: در راستای معرفی تمدن کهن منطقه می‌طلبد در شورای فرهنگ عمومی جنوب کرمان با همفکری و همراهی اعضا، یک رویداد فرهنگی تاثیرگذار برای جنوب کرمان تعریف کنیم تا بتوانیم فرهنگ و تمدن کهن این منطقه را به جهان معرفی کنیم.

وی هدف از برگزاری همایش شوراهای فرهنگ عمومی را شناسایی آسیب‌های اجتماعی  عنوان کرد و افزود: سعی داریم با برگزاری این همایش‌ها آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی شهرستان‌ها را شناسایی و بررسی کرده و مصوبات آن را به شورای فرهنگ عمومی کشور انتقال دهیم.

حسینی از نامگذاری روز جنوب کرمان در تقویم به مناسبت سالروز تبعید مقام معظم رهبری در دوران ستمشاهی به جنوب کرمان خبرداد و اظهار کرد: به زودی یک روز در تقویم کشور به نام روز جنوب کرمان نامگذاری خواهد شد.

حال و هوای جامعه به فرهنگ بستگی دارد

حجت الاسلام احمد نجنو، امام جمعه کهنوج  نیز در این همایش فرهنگ را یکی از دغدغه‌های مقام معظم رهبری برشمرد و گفت: ایشان در این باره فرمودند فرهنگ مثل هوای تازه است که از آن تنفس می‌کنیم، اگر حال و هوای فرهنگ خوب باشد حال جامعه هم خوب می شود.

وی افزود: اگر برای طرح و برنامه‌ها پیوست فرهنگی در نظر نگیریم در همه امور با مشکل مواجه خواهیم شد.

نجنو تصریح کرد: مهمان نوازی، گذشت و ایثار از سنت‌های خوب مردمان جنوب کرمان است که باید آنرا حفظ و به نسل‌های آینده منتقل کرد.

جای تولید محتوا خالی است

حجت الاسلام کاظم صادقی، امام جمعه جازموریان هم در این همایش یکی از مسائل فرهنگ عمومی را عدم تولید محتوا برای نسل نوجوان و جوان دانست و گفت: باید با تولید محتوا فضای مجازی را مدیریت کرد.

وی یکی از اولویت‌های شورای فرهنگ عمومی جنوب کرمان را  احیاء سنت‌های اصیل بومی منطقه عنوان کرد و افزود: اجرایی شدن مصوبات شورای فرهنگ عمومی جنوب کرمان ره‌آورد خوبی در بحث کاهش آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی برای ما و نسل‌های آینده خواهد داشت.

شورای فرهنگ عمومی ظرفیت بزرگی است

فرماندار جیرفت نیز شورای فرهنگ عمومی را  ظرفیت بزرگی برای پیشبرد برنامه‌های فرهنگی دانست و گفت: با هم افزایی و همکاری می‌توانیم  معضلات فرهنگی و اجتماعی را کاهش بدهیم.

احمد بلندنظر با بیان اینکه شورای فرهنگ عمومی در جهت عمل به وظایف خود با یکسری چالش‌ها مواجه است، اظهار کرد: رفع این چالش‌ها نیازمند وفاق، همدلی، همراهی و همکاری همه اعضا است.

ضرورت حمایت از دانش آموزان و دانشجویانی که در زمینه شعار سال تولید محتوا می‌کنند

علی شعبانی، فرماندار کهنوج نیز در این همایش یکی از مصوبات شورای فرهنگ عمومی را  تبیین بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی عنوان کرد و گفت: این مهم را باید ائمه جمعه و جماعات مساجد و روسای ادارات در دستور کار قرار دهند.

 او حمایت از تولیدات بومی محلی، احیای لباس‌های محلی، حمایت از تولید کنندگان، برگزاری دوره‌های آموزش دینی و فرهنگی، اعزام مبلغین دینی به روستاها، تجلیل از بانوان محجبه، انجام کار پژوهشی در زمینه رفع بیکاری را از موارد ضروری  دانست که باید در شوراهای فرهنگ عمومی جنوب کرمان مصوب شود.

وی حمایت از دانش آموزان و دانشجویانی را که در زمینه شعار سال تولید محتوا می‌کنند، مورد تاکید قرار داد .

شعبانی با اشاره به اینکه هنر زبان گویا در بیان واقعیت‌ها است، عنوان کرد: همه هنرمندان به ویژه هنرمندان حوزه نمایش باید مورد حمایت قرار بگیرند زیرا از این هنر می‌توان در جهت کاهش آسیب‌های اجتماعی استفاده کرد.

فرماندار کهنوج با اشاره به نقش رسانه ها در اطلاع رسانی، تصریح کرد: رسانه ها می‌توانند بازویی برای انقلاب اسلامی در تبیین دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی باشند.

یکی از رسالت‌های شورای فرهنگ عمومی باید تحقق شعار سال باشد

فرماندار عنبرآباد نیز در همایش شوراهای فرهنگ عمومی جنوب کرمان گفت: این منطقه دارای حدود یک میلیون نفر جمعیت است و شورای فرهنگ عمومی باید یک نگاه راهبردی به فرهنگ منطقه داشته باشد.

یزدان افشاری پور با بیان اینکه مقام معظم رهبری در سفر به جنوب کرمان امنیت، اشتغال و فرهنگ را مطرح کردند، اظهار کرد: به برکت خون شهید حاج قاسم سلیمانی امنیت تامین شده و فرهنگ زیربنای توسعه جامعه در همه ابعاد است و برای هر طرح و برنامه‌ای باید یک پیوست فرهنگی در نظر گرفته شود.

وی تاکید کرد: یکی از رسالت‌های شورای فرهنگ عمومی جنوب کرمان باید تحقق شعار سال باشد و این مهم باید در جلسات شوراهای فرهنگ عمومی شهرستان‌ها پیگیری شود.

فرماندار عنبرآباد بومی سازی مصوبات شورای فرهنگ عمومی را ضروری خواند و ابراز کرد: برنامه‌های ابلاغی کشوری باید براساس بوم و فرهنگ این منطقه تغییر پیدا کند.

وی با اشاره به این که نگاه ما اعتلای فرهنگ شهرستان عنبرآباد است، اظهار کرد: از بودجه شهرستان ۹ میلیارد تومان به فرهنگ اختصاص دادیم که خوشبختانه شاهد رشد فرهنگی هستیم.

افشاری پور عنوان کرد: قانون گذار دو درصد از بودجه ادارات را به مقوله فرهنگ اختصاص داده است و باید این دو درصد با نظر شورای فرهنگ عمومی هر شهرستان هزینه شود.

فرماندار عنبرآباد گفت: در شورای فرهنگ عمومی مسائل و مشکلات فرهنگی و اجتماعی مشترک جنوب کرمان را باید احصا و براساس زمان بندی به آن بپردازیم.

کارکردهای مساجد جنوب کرمان باید احیا شود

فرماندار منوجان نیز در این همایش با اشاره به تامین زیرساخت‌های آموزشی گفت: مردم ما همواره پای نظام اسلامی و ارزش‌های انقلاب ایستاده‌اند و بیشترین میزان مشارکت در انتخابات در سطح استان کرمان همواره مربوط به جنوب بوده و این نشان از پایبندی این مردم به نظام و انقلاب اسلامی دارد.

وی نقش فرهنگ عمومی در تحقق اهداف انقلاب اسلامی را مهم برشمرد و تصریح کرد: یک درصد از اعتبارات دستگاه‌های اجرایی باید به فرهنگ اختصاص داده شود.

سراجی با بیان اینکه مسجد تراز اسلامی دارای کارکردهای مختلفی است، ابراز کرد: مساجد از صدر اسلام همواره محل اجتماع مردم بوده و هستند و امروز باید کارکردهای مساجد در جنوب کرمان احیا شود.

فرماندار منوجان تاکید کرد: وظیفه اصلی آموزش و پرورش در کنار تحصیل دانش آموزان، پرورش آنها است که به این مهم باید توجه ویژه شود.

لزوم شناسایی نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدات فرهنگی جنوب کرمان

فرماندار قلعه گنج هم در این همایش گفت: فرهنگ عمومی حاکم بر جامعه جنوب کرمان باید با حفظ فرهنگ مستقل منطقه مشوق پیشرفت و توسعه باشد بنابراین نیاز به اصلاح دارد.

محمد فلاح کهن آموزش و پرورش و دانشگاه ها را بستر فرهنگ‌سازی دانست و اظهار کرد: باید یک جدولی مطابق با نقاط ضعف و قوت فرهنگی، فرصت‌ها و تهدیدات فرهنگی تدوین و در شورای فرهنگ عمومی برای این مباحث راهکارهای موثر ارائه شوند.

وی  استفاده از ظرفیت افراد تاثیرگذار در صلح و سازش و امنیت را مورد تاکید قرار داد.

انتهای پیام




در اولین همایش شوراهای فرهنگ عمومی جنوب کرمان چه گذشت؟

منبع: ایـسنا
? در اولین همایش شوراهای فرهنگ عمومی جنوب کرمان چه گذشت؟