کرمان- رییس شبکه دامپزشکی شهرستان کوهبنان گفت: باتوجه به فرا رسیدن فصل گرما و افزایش جمعیت کنه در دامداری ها، بیماری های مربوط به این فصل مانند تیلریوز در کمین است. به گزارش نذیر کرمان، امیرحسین همتی دوشنبه در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: دلیل اصلی بیماری تیلریوز یا زردی در دامها، وجود کنههای خانواده هیالوما […]
کرمان- رییس شبکه دامپزشکی شهرستان کوهبنان گفت: باتوجه به فرا رسیدن فصل گرما و افزایش جمعیت کنه در دامداری ها، بیماری های مربوط به این فصل مانند تیلریوز در کمین است.
به گزارش نذیر کرمان، امیرحسین همتی دوشنبه در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: دلیل اصلی بیماری تیلریوز یا زردی در دامها، وجود کنههای خانواده هیالوما روی بدن دام است.
همتی تصریح کرد: این کنهها خود میتوانند ناقل تک یاخته ای به نام تیلریا آنولاتا بوده و در حین خونخواری از بدن دام باعث انتقال تک یاخته به بدن دام شده و علائم بیماری زردی پس از چند رو ز پدیدار خواهد شد.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کوهبنان در مورد تیلریوز (بیماری زردی) بیان کرد: نوعی از انگل تک یاخته که عامل تیلریوز است درگاو و گوساله و نوع دیگر آن در گوسفند و بز ایجاد بیماری میکنند.
وی ادامه داد: ولی گاهی نوع زردی گاو و گوساله در گوسفند و بز و به ندرت زردی نوع گوسفند و بز در گاو و گوساله هم دیده میشود.
همتی تاکید کرد: عامل بیماری زردی در انسان با عامل بیماری زردی در دام کاملاً متفاوت است.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کوهبنان بیان کرد: تیلریوز یا بیماری زردی دام جز بیماریهای مشترک بین انسان و دام نیست و از طریق گوشت به انسان منتقل نمیشود.
وی یادآور شد: اما گوشت دام مبتلا به این نوع زردی قابلیت مصرف انسانی را ندارد و در کشتارگاهها ضبط و معدوم میشود.
همتی گفت: تابستان فصل تولید مثل و افزایش جمعیت انگلهای خارجی و خصوصاً کنههاست.
وی افزود: کنهها با حمله به بدن دام و خونخواری، علاوه بر ایجاد کم خونی و کاهش سیستم ایمنی دام، میتوانند باعث انتقال بیماریهای خونی مانند تب خونریزی دهنده کریمه- کنگو و خصوصاً زردی شوند.
همتی تصریح کرد: مطمئنترین راه پیشگیری از تیلریوز، واکسیناسیون دامها در فصل زمستان است تا ایمنی آنها در تابستان را فراهم کند.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کوهبنان افزود: رعایت بهداشت دام، استفاده از جایگاه مناسب برای نگهداری دام، سمپاشی اماکن دامی و یا شعله دادن آنها به منظور مبارزه با کنهها نیز در جایگاه دوم روشهای پیشگیری در دامهای واکسینه شده قرار دارد.
وی در ادامه افزود: موارد فوق برای دامهای غیرواکسینه بهعنوان تنها راه پیشگیری از بیماری محسوب میشود.
همتی به مهمترین علائم تیلریوز در دام نیز اشاره و بیان کرد: تب بالا (۴۲ درجه)، کاهش شدید شیر و اشتها، افزایش ضربان قلب و تنفس، تورم غدد لنفی پیش کتفی و پس رانی، کم رنگی و وجود نقاط خونریزی و زردی تدریجی در مخاط چشم و واژن از جمله این علائم است.
وی در پایان از دامداران شهرستان کوهبنان خواست تا در صورت مشاهده هرگونه مورد مشکوک در اسرع وقت مراتب را به کلینیکهای بخش خصوصی یا شبکه دامپزشکی شهرستان کوهبنان اعلام کنند تا کنترل و درمان بیماری هرچه سریعتر صورت بپذیرد.
منبع: مــهر ? بیماری زردی در کمین دام های کوهبنان است
کرمان_ معاون قضائی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان گفت: طی ۷ ماهه ابتدای سال جاری جرم سرقت در شهر کرمان ۱۹ درصد کاهش یافته است. به گزارش نذیر کرمان، سید مهدی قویدل، صبح یکشنبه در پنجمین جلسه کمیته هماهنگی پیشگیری از سرقت استان کرمان گفت: نرخ قضائی سرقت مستوجب تعزیر در […]
استاندار کرمان در دیدار با معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، بر اهمیت همکاری دو دستگاه برای جذب سرمایهگذاری و توسعه گردشگری در استان تاکید کرد. محمدعلی طالبی با اشاره به ظرفیتهای بالای استان کرمان، از سازمان اوقاف خواست تا با استفاده از موقوفات، در جهت ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی استان تلاش کند.
کرمان_معاون اقتصادی استاندار کرمان گفت: آموزش و پرورش بهترین بستر برای مهارتآموزی و اشتغالزایی است. به گزارش نذیر کرمان، امیر حسنزاده، ظهر شنبه در کمیته مهارتآموزی و اشتغال استان کرمان گفت: باید یک منظومه مهارتی در استان کرمان شکل گیرد تا بتوان به بهبود وضعیت اشتغال و مهارتآموزی کمک کرد. وی با تاکید بر اهمیت […]
کرمان_ مدیرکل ثبت اسناد واملاک استان کرمان گفت: به موجب قانون جامع حدنگار، ارائه هرگونه خدمات به اسناد مالکیت دفترچهای ممنوع و منوط به تبدیل به سند تکبرگ است. به گزارش نذیر کرمان، سید مهدی هاشمی، صبح شنبه با اشاره به قانون جامع حد نگار به خبرنگاران گفت: این قانون تکمیلکننده قوانین پیشین حوزه ثبت […]
× = twenty four