بهینه‌سازی نظام اقتصاد سلامت با مدیریت هوشمند

علی فتاحی بافقی در گفت‌وگو با خبرنگارگروه اقتصاد نذیر کرمان، درباره وضعیت شرکت‌های دانش‌بنیان در بخش اقتصاد سلامت گفت: در برخی از قطعات و تجهیزات پزشکی شرکت‌های دانش‌بنیان پیشرفت‌های قابل توجهی به دست آورده‌اند و به طور مثال در نورومانیتورینگ‌ها شرکت‌های ایرانی بهترین تجهیزات را تولید کرده‌اند که از نظر کیفیت و کارایی هیچ تفاوتی […]

علی فتاحی بافقی در گفت‌وگو با خبرنگارگروه اقتصاد نذیر کرمان، درباره وضعیت شرکت‌های دانش‌بنیان در بخش اقتصاد سلامت گفت: در برخی از قطعات و تجهیزات پزشکی شرکت‌های دانش‌بنیان پیشرفت‌های قابل توجهی به دست آورده‌اند و به طور مثال در نورومانیتورینگ‌ها شرکت‌های ایرانی بهترین تجهیزات را تولید کرده‌اند که از نظر کیفیت و کارایی هیچ تفاوتی با نمونه‌های خارجی ندارند، اما برای صادرات آن‌ها به دلیل همان مشکلاتی که در واردات وجود دارد در صادرات هم معضلاتی هست.

شرکـ‌ت‌های دانش‌بنیان در شروع کار نیازمند حمایت دولت هستند

استاد دانشگاه شهید بهشتی درباره ضرورت حمایت دولت از بحث دانش‌بنیان‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیانی، تصریح کرد: در شروع کار این شرکت‌ها نیاز به حمایت دولت دارند و به تولید انبوه‌رساندن و حتی مباحث صادرات آن‌ها نیازمند حمایت‌های دولتی است. به نظر نمی‌رسد دانش‌بنیان‌ها از نظر بنیه مالی آنقدر قوی باشند که نیاز به حمایت‌های دولتی نداشته باشند.

ضرورت تدوام حمایت دولت از دانش‌بنیان‌ها

وی خاطرنشان کرد: تجربه بهینه‌سازی نظام اقتصاد سلامت با مدیریت هوشمند و علم نوین در کشور‌های مختلف بسیار خوش درخشیده است. دولت تاکنون حمایت‌هایی را در مقاطعی از زمان از این شرکت‌ها داشته است، اما این حمایت‌ها باید تدوام داشته باشد.چراکه برای رسیدن به ایده‌آل ها نیاز به حمایت بیشتر از شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه اقتصاد سلامت است.  

تحریم مهمترین مانع پیش روی شرکت‌های دانش بنیان برای کسب سهم در بازار صادراتی

استاد دانشگاه شهید بهشتی درباره مشکلاتی که پیش‌روی صادرکنندگان محصولات دانش‌بنیانی در حوزه سلامت وجود دارد، عنوان کرد: تحریم و محدودیت‌های ناشی از آن مهمترین مشکل برای کسب سهم از بازار صادراتی محصولات دانش‌بنیانی بخش پزشکی و سلامت است.

ضعف در معرفی خدمات سلامت و سهم اندک ما از صادرات محصولات صادرات‌محور

فتاحی بافقی گفت:‌ در زمینه لوازم مصرفی کشور به درجه‌ای از خودکفایی رسیده و حتی مازاد بر نیاز تولید می‌کند، اما به دلیل محدودیت‌های ناشی از مراودات بانکی و عدم بازاریابی صحیح برای تجهیزات پزشکی تولید داخل و حتی در بخش معرفی خدمات پزشکی و بیمارستانی مناسبی که در کشور وجود دارد، سهم ما از صادرات محصولات و خدمات سلامت‌محور اندک است.

فعال حوزه سلامت به کشوری مانند عمان اشاره کردو افزود: عمان کشوری است که از نظر خدمات پرشکی بسیار ضعیف است و بیماران برای درمان به خارج از کشور ارجاع داده می‌شوند، اما سهم ما از کسب این بیماران باوجود رابطه سیاسی مناسب اندک است. در زمینه لوازم مصرفی، خدمات درمانی و تجهیزات پزشکی تاکنون نتوانسته‌ایم معرفی و بازاریابی مناسب را داشته باشیم و علیرغم پتانسیل مناسب از آن استفاده کنیم.

بخش خصوصی برای معرفی پتانسیل‌های بخش سلامت در صادرات نیازمند کمک دولت است

فتاحی بافقی عنوان کرد: این ضعف، کم‌کاری است نه محدودیت. درباه نقش بخش خصوصی در این کم‌کاری نیز باید گفت دولت باید زیر پر و بالش را بگیرد و امکاناتی برای آن‌ها قرار دهد تا بتوانند در معرفی بخش فنی و خدماتی بخش سلامت نقش موثرتری داشته باشند.

فعال حوزه اقتصاد سلامت با بیان اینکه بخش سلامت وابستگی شدیدی به ابزار و تجهیزات پیدا کرده است، تصریح کرد: در زمان‌هایی خیلی دور، پزشکان با استفاده از علائم اولیه تشخیص می‌دادند که بیماری فرد چیست، اما اکنون پزشکی کاملا به پاراکلینیک وابسته شده است.

فتاحی بافقی با بیان اینکه اکنون بسیاری از خدمات درمانی از راه دور در حال انجام است، خاطرنشان کرد: وضعیت تجهیزات پزشکی در کشور اکنون در شرایط مناسبی است، اما اگر تلاش و توجه لازم انجام نشود تجهیزات تشخیص پزشکی از وضعیت روز جهان عقب خواهد ماند. این تجهیزات بسیار پرهزینه هستند و در عین حال که به پزشک برای ایمنی و سلامت بیمار کمک می‌کنند تجهیزاتی پرهزینه هم هستند و باید هزینه آن‌ها را فراهم کنیم.

فتاحی بافقی به پیشرفت‌ها و تلاش‌های دانشمندان ایرانی برای تامین تجهیزات پزشکی اشاره کرد و افزود: تحول در اقتصادسلامت با سیگنال محصولات و خدمات فناورانه در حال ایجاد است. این تلاش‌ها ستودنی است، اما نمی‌توانیم ارتباط خود را با جهان قطع کنیم و نمی‌توان در همه زمینه‌ها تجهیزات را ساخت به طور مثال اکنون در زمینه دستگاه‌های سی‌تی اسکن یک کشور سرآمد است و به طور قطع نمی‌توان در همه زمینه‌ها خودکفا شویم.

استاد دانشگاه شهید بهشتی تاکید کرد: علم پزشکی بدون تجهیزات فنی از نظر کیفی نزول خواهد کرد و این امیدواری وجود دارد که با توجه و دقت بیشتر بحث سلامت و به روزرسانی تجهیزات پزشکی را مد نظر قرار داد و بودجه بخش سلامت باید در ردیف‌های اول و دوم باشد.

فتاحی بافقی عنوان کرد: اگرچه گفته می‌شود که تحریم بر مسائل دارو و پزشکی تاثیرات کمتری داشته، اما اینگونه نیست و بسیاری از تجهیزات بیمارستانی حتی برای تعمیر و قطعات یدکی به واردات وابسته است. برخی از قطعات یدکی در میکروسکوپ کاربرد دارد که به دلیل کاربردی که در قطعات نظامی هم دارد تامین آن‌ها به سادگی امکان‌پذیر نیست.

تاثیرات نرخ دلار بر تامین تجهیزات بیمارستانی

استاد دانشگاه شهید بهشتی خاطرنشان کرد: افزایش نرخ رشد دلار موجب شده تا واردات تجهیزات بیمارستانی با هزینه‌های سرسام‌آوری مواجه شود و نحوه ارسال آن‌ها نیز درگیر در مشکلاتی باشد. کار‌های مناسبی انجام شده، اما نمی‌توان در همه زمینه‌ها این انتظار را داشت که شرکت‌های دانش‌بنیان آن‌ها را تجهیز کنند.

انتهای پیام/




بهینه‌سازی نظام اقتصاد سلامت با مدیریت هوشمند

منبع:آنـــا
? بهینه‌سازی نظام اقتصاد سلامت با مدیریت هوشمند