باید به سمت فرآوری پسته رفت/امسال، ۱۰ درصد میانگین سالانه پسته تولید شده است

فت فتو/کرمان مقام عالی دولت در استان کرمان بر لزوم فرآوری پسته تاکید کرد و گفت: باید با فناوری‌های روز محصولات کشاورزی را فرآوری و بسته‌بندی کرد. دکتر محمدمهدی فداکار پیش از ظهر امروز هشتم مهرماه در ششمین جشنواره ملی پسته رفسنجان با حضور رییس سازمان انرژی اتمی گفت: متاسفانه به دلایل مختلف، امسال پسته […]

فت فتو/کرمان مقام عالی دولت در استان کرمان بر لزوم فرآوری پسته تاکید کرد و گفت: باید با فناوری‌های روز محصولات کشاورزی را فرآوری و بسته‌بندی کرد.

دکتر محمدمهدی فداکار پیش از ظهر امروز هشتم مهرماه در ششمین جشنواره ملی پسته رفسنجان با حضور رییس سازمان انرژی اتمی گفت: متاسفانه به دلایل مختلف، امسال پسته زیادی وجود ندارد و فقط ۱۰ درصد میانگین سالانه، پسته تولید شده است لذا ۱۲ هزار میلیارد تومان در زندگی مردم نیست و همه گرفتار هستند.

طبق گفته او، زندگی مردم رفسنجان وابسته به پسته است و سرمازدگی‌های پیاپی در سال گذشته و امسال و همچنین وقوع سیلاب، خسارات زیادی به باغات پسته رفسنجان وارد کرد، می افزاید: از سوی دیگر نیز متاسفانه شاهد هستیم که سررسید وام‌های کشاورزی آنها بزودی فرا می‌رسد و در همین راستا نیز مسئولان پیگیری لازم برای دریافت مصوبه جبران خسارات و بحث اصلی استمهال وام‌ها  از هیات دولت را دنبال می کنند

استاندار کرمان با تاکید برآنکه باید با واقعیت تطبیق پیدا کنیم، در ادامه از عدم پذیرش تغییرات در حوزه پسته انتقاد کرد.

مقام عالی دولت در استان کرمان به موضوع آفات وارده بر باغات پسته نیز اشاره و بیان کرد: برای رفع آفات، سمپاشی می‌کنیم و سمپاشی خود نیز یک آفت می شود.

فداکار بر لزوم فرآوری پسته تاکید کرد و افزود: باید با فناوری‌های روز محصولات کشاورزی را فرآوری و بسته‌بندی کرد.

استاندار کرمان با اشاره به اینکه آب شرب یکی از مشکلات اصلی رفسنجان، عنوان کرد: حدود ۶۷ درصد طرح نهضت آبرسانی قرارگاه امام مجتبی علیه السلام به رفسنجان اختصاص یافته است و هم اکنون نیز با سرعت خوبی درحال انجام است و بزودی مشکل منطقه حل خواهد شد.

به گزارش فت فتو، روز گذشته نیز رییس سازمان انرژی اتمی در حاشیه سفر به استان کرمان با اعلام خبر نتایج موفقیت‌آمیز استفاده از فناوری هسته‌ای در باغ‌های پسته رفسنجان گفته بود: در استان کرمان می‌توانیم سهم بزرگی در توسعه و کاربرد فناوری هسته‌ای در حوزه معادن و در بخش کشاورزی داشته باشیم و استفاده از فناوری هسته‌ای با توسعه کاربرد پرتوها بر روی محصولات کشاورزی را در این استان هدف‌گذاری کرده‌ایم. 

وی بیان کرد: در این سفر تمرکز خود را روی  کاربرد پرتوها بر روی محصول استراتژیک پسته گذاشته‌ایم و نتایج تحقیقات ما در زمینه استفاده از پلاسما در این حوزه وارد مرحله صنعتی شده است و به منظور سم‌زدایی باغ‌های پسته اقداماتی انجام شده و نتایج نشان می‌دهد استفاده از پلاسما بر روی آب و خاک باغ‌های پسته تاثیرات موثری داشته و این طرح قابلیت اجرا در باغ‌های پسته با مشارکت مردم و بخش خصوصی را دارد. 

اسلامی که در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان کرمان این سخنان را عنوان می کرد، تاکید کرد: همچنین شاهد اثرات بسیار مهم پلاسما بر روی محصول پسته هستیم به طوری‌که موفقیت‌هایی در زمینه مبارزه با سم آفلاتوکسین کسب کرده‌ایم. 

رییس سازمان انرژی اتمی توضیح داد: این آفت موجب بروز ضایعاتی بر روی محصول شده و همچنین تاثیرات منفی در صادرات پسته داشته است، بر اساس این طرح سامانه‌هایی طراحی شده که در خطوط تولید و فرآوری پسته مستقر می‌شود و با استقرار آنها می‌توان سم‌زدایی محصول را انجام داد. این سامانه می‌تواند آفت‌پذیری پسته را از بین برده و همچنین بر ماندگاری و ظرفیت نگهداری این محصول بیافزاید. 

وی بیان کرد: این سامانه می‌تواند بر روی اقتصاد محصول پسته‌ و کسانی‌که در عرصه تجارت این محصول فعالیت دارند، تاثیرگذار باشد و نقش موثری ایفا کند. 

انتهای پیام




باید به سمت فرآوری پسته رفت/امسال، ۱۰ درصد میانگین سالانه پسته تولید شده است

منبع: ایـسنا
? باید به سمت فرآوری پسته رفت/امسال، ۱۰ درصد میانگین سالانه پسته تولید شده است