بایدها و نبایدهای پیشگیرانه برای گذر از پیک آنفلوآنزا در جنوب کرمان

نذیر کرمان/کرمان معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت از تامین واکسن موردنیاز در جنوب کرمان خبر داد و به دانش‌آموزان و مردم نسبت به رعایت اصول بهداشتی در مقابله با شیوع احتمالی آنفلوآنزا و سرماخوردگی هشدار داد. طاهره بیگ زاده در گفت و گو با نذیر کرمان از مردم عادی خواست برای دریافت واکسن آنفلوآنزا […]

نذیر کرمان/کرمان معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت از تامین واکسن موردنیاز در جنوب کرمان خبر داد و به دانش‌آموزان و مردم نسبت به رعایت اصول بهداشتی در مقابله با شیوع احتمالی آنفلوآنزا و سرماخوردگی هشدار داد.

طاهره بیگ زاده در گفت و گو با نذیر کرمان از مردم عادی خواست برای دریافت واکسن آنفلوآنزا به داروخانه‌ها مراجعه کنند و افزود: برای گروه‌های پرخطر شامل بیماران خاص، نادر و صعب‌العلاج واکسن در اختیار مجامع ذیربط قرار گرفته و اگر اعلام نیاز شود، حتماً تامین خواهد شد.

وی به مردم و متقاضیان واکسن آنفلوآنزا اطمینان داد واکسن به میزان کافی موجود است و اظهار کرد: در حال حاضر واکسن بر اساس دستورالعمل کشوری در اختیار همه گروه‌های تعریف شده قرار گرفته و تاکنون هیچ کمبودی گزارش نشده و واکسن توزیعی امسال “فلوگارد” ایرانی است و فقط برای افراد بالای ۱۸ سال و زنان غیرباردار مجوز مصرف دارد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با تشریح  ضرورت رعایت نکات بهداشتی در پاییز، گفت: با توجه به شروع سال تحصیلی و فصل پاییز احتمال می‌رود امسال هم مانند سال‌های قبل با شیوع و افزایش موارد سرماخوردگی و آنفلوآنزا مواجه شویم، لذا انجام اقدامات پیشگیرانه به منظور حفظ سلامتی دانش آموزان به صورت خاص و عموم جامعه امری لازم و اجتناب‌ناپذیر است.

وی افزود: به همین منظور توصیه می‌شود خانواده‌ها و مدیران مدارس به منظور حفظ سلامتی دانش آموزان که درمحیط متراکم کلاس درس به سر می‌برند اقدامات و توصیه‌های بهداشتی را به صورت جدی رعایت کنند.

بیگ زاده با برشمردن رعایت اولویت‌های بهداشتی توسط جامعه دانش آموزی، اولیا و مربیان، گفت: انتظار است دانش آموزان، اولیا و مربیان و کارمندان در زمینه چگونگی محافظت در مقابل آنفلوآنزا به ایمن سازی سالیانه با واکسن آنفلوانزآ با توجه به موارد مصرف، موارد منع مصرف و گروه‌های اولویت‌دار توجه داشته باشند.

 وی برنامه‌ریزی و هماهنگی اقامت در منزل افراد بیمار در هنگام بروز علائم بیماری حداقل به مدت ۲۴ ساعت را تا بعد از قطع تب یا قطع علائم تب (لرز، احساس گرم بودن، ظاهر ملتهب و قرمز، تعریق) بدون استفاده از داروهای تب بر مورد تاکید قرار داد و افزود: باید برای جایگزینی کارمندان، معلمان و  اساتید بیمار با افراد سالم برنامه‌ریزی جدی انجام شود تا از شیوع بیشتر ویروس جلوگیری به عمل آید.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت تشویق دانش آموزان و کارمندان به رعایت آداب تنفسی را از دیگر نکات بهداشتی عنوان کرد و گفت: پوشاندن دهان و بینی در هنگام عطسه و سرفه با استفاده از دستمال کاغذی و دفع بهداشتی آن، استفاده از چین آرنج به منظور پوشاندن دهان و بینی، و … توصیه می‌شود.

بیگ زاده تامین وسایل و تجهیزات بهداشتی و نظافتی به میزان کافی از جمله دستمال کاغذی، حوله کاغذی، مواد ضد عفونی کننده و … را خواستار شد و بر لزوم تشویق دانش آموزان و کارمندان به شستشوی مداوم دستها با آب و صابون حداقل به مدت ۲۰-۳۰ ثانیه تاکید کرد و افزود: عدم دست زدن به چشم‌ها، بینی و دهان در هنگام بیماری و در زمانی که دستها آلوده هستند، از نکات حائز اهمیت است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت همچنین ضدعفونی و گندزدایی مداوم محل‌های تردد و توقف در اماکن آموزشی را از دیگر اقدامات پیشگیرانه دانست و افزود: باید با هماهنگی و نظارت کارشناس بهداشت موارد مذکور انجام شوند زیرا ویروس آنفلوآنزا به مدت دو تا هشت ساعت در سطوح زنده می‌ماند لذا تواتر اجرای برنامه‌های ضدعفونی و گندزدایی معمول در فصول سرد سال و در هنگام شیوع بیماری باید مورد توجه باشد.

وی آموزش فراگیران آموزشی و دانش آموزان، کارمندان و اولیا در زمینه اقدامات لازم در زمان شیوع ویروس آنفلوآنزا را مورد تاکید قرار داد و اظهار کرد: افزایش آگاهی در زمینه علائم بیماری و علائم هشداردهنده وخامت بیماری نیز در نحوه عبور از پیک بیماری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

بیگ زاده همچنین بازدید از مدارس و کلاس‌های درس توسط کارشناسان بهداشتی را از دیگر مواردی برشمرد که انجام می‌شود و در صورت مشاهده هرگونه کوتاهی، تذکرات لازم داده خواهد شد.

انتهای پیام




بایدها و نبایدهای پیشگیرانه برای گذر از پیک آنفلوآنزا در جنوب کرمان

منبع: ایـسنا
? بایدها و نبایدهای پیشگیرانه برای گذر از پیک آنفلوآنزا در جنوب کرمان