اعطای نشان "دانش نماد" به محصولات دانش‌بنیان/ راه‌اندازی طرح پایش کمیت در بازار

فت فتو/کرمان معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران درباره نحوه دادن نشان استاندارد به محصولات دانش بنیان گفت: کیفیت ایمنی و سلامت محصولات دانش بنیان براساس استانداردهای ملی یا بین المللی یا آزمون پذیری تعیین و به آنها نشان “دانش نماد” داده می شود. احسان ساده صبح امروز چهارم اسفندماه در نشست خبری با […]

فت فتو/کرمان معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران درباره نحوه دادن نشان استاندارد به محصولات دانش بنیان گفت: کیفیت ایمنی و سلامت محصولات دانش بنیان براساس استانداردهای ملی یا بین المللی یا آزمون پذیری تعیین و به آنها نشان “دانش نماد” داده می شود.

احسان ساده صبح امروز چهارم اسفندماه در نشست خبری با اصحاب رسانه در کرمان اظهار کرد: تدوین استانداردها، ارزیابی و انطباق، تایید صلاحیت و اندازه شناسی چهار رکن در استاندارد دارد.

او از اهمیت ایمنی و سلامت جامعه سخن گفت و عنوان کرد: انجام ظرفیت های مغفول مانده قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد از رسالت های این سازمان است.

معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران، استاندارد مردمی را رویکرد اصلی این سازمان دانست و بیان کرد: مباحثی که بیشترین تاثیر در زندگی مردم را دارد، اولویت کاری ماست.

او با بیان این مطلب که حوزه خدمات مغفول مانده است، اظهار کرد: با توجه به اینکه در جامعه، خدمات بر رضایت و عدم رضایت مردم نقش دارد و تقریبا کارنامه ای در مقوله خدمات نداشتیم و بیشتر تمرکز ما روی کالا بوده است.

ساده افزود: با توجه به اینکه خدمات در اقتصاد دنیا و جامعه بسیار نقش دارد، در یک سال اخیر با استناد به ماده ۱۷ قانون استاندارد در پنج حوزه خدمات شامل؛ حوزه توانبخشی با اولویت خانه سالمندان، حوزه مدارس ابتدایی، حوزه اماکن ورزشی، حوزه خدمات گردشگری و حوزه خدمات پستی کارهای بازرسی در حال انجام است و به دنبال آن هستیم در دوره بعد آن را به ۲۰ حوزه برسانیم.

او بیان کرد: یک قوه به تنهایی نمی تواند مصوبات استاندارد را لغو کند و باید در شورای استاندارد که سه قوه و بخش خصوصی اتاق بازرگانی در آن عضو هستند در این خصوص تصمیم گیری می شود.

معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران در ادامه از اعطای نشان حلال سخن به میان آورد و اظهار کرد: در جهان بازار ۱.۵ میلیارد دلاری در بیزینس حلال وجود دارد و کسب و کار در این حوزه در کشورهای ترکیه و مالزی توسعه یافته است. متاسفانه محصولات کشور ایران سهم پایینی در بازار جهانی در این زمینه دارد. سازمان ملی استاندارد در چند ماه اخیر ۴۰۰ نشان حلال برای کالاها صادر کرده و به دنبال آن است که تا پایان سال آن را به دو برابر برساند.

او با اشاره به تولیدات دانش بنیان اظهار کرد: محصولات دانش بنیان محصول نوظهوری است که آنالیزهای ریسک ایمنی و سلامت آن شناخته شده نیست لذا بازار تجاری در خرید این محصولات مقداری احتیاط می کند.

ساده ادامه داد: سازمان استاندارد سه نوع گواهی تحت عنوان نشان دانش نماد به محصولات دانش بنیان می دهد لذا کیفیت ایمنی و سلامت محصولات دانش بنیان اینگونه بررسی می شود یا محصول دانش بنیانی با استاندارد ملی تطابق دارد یا ممکن است برای آن محصول دانش بنیان استاندارد بین المللی و قابل قبولی وجود داشته باشد یا برای محصول دانش بنیان استاندارد ملی و بین المللی وجود نداشته باشد اما محصول آزمون پذیر است.

او درباره نظام اندازه شناسی اظهار کرد: طرح پایش کمیت در بازار راه اندازی کردیم که در این طرح به مقوله کم فروشی از مبداء ورود پیدا کردیم و در استان ها نیز ستاد پایش کمیت تشکیل شده که رویه اخطار، ابطال پروانه و معرفی به دستگاه قضا برای تولیدکنندگان خاطی در نظر گرفته شده است.

معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران بیان کرد: کلیه کالاهای مشمول برچسب گذاری مکلف شدند میزان دقیق کالای خود را روی برچسب درج کند و رواداری حداکثر سه درصد کمتر یا بیشتر نوشته شود و در برخی از محصولات باید میزان دقیق نوشته شود.

او در ادامه عنوان کرد: برای مهدکودک ها استاندارد لازم داریم و مشمول استاندارد اجباری هستند و سالانه استانداردهای آن به روزرسانی می شود. همچنین طرح استاندارد سازی شهربازی ها تشدید خواهد شد و تجهیزات آنها مورد بررسی قرار می گیرد.

ساده بیان کرد: ۳۵ هزار استاندارد ملی داریم و حدود ۲۰۰۰ استاندارد اجباری داریم و لبنیات مشمول استاندارد اجباری هستند.

او از سیستم پایش مردمی سخن به میان آورد و تصریح کرد: هر کالایی که مشمول استاندارد باشد، زیر علامت استاندارد یک شماره وجود دارد اگر این شماره را به این سامانه  ۱۰۰۰۱۵۱۷پیامک کنید وضعیت استاندارد آن در زمانی کوتاهی برای شما ارسال می شود.

به گزارش فت فتو، اسماعیل عاقلی مدیرکل استاندارد استان کرمان نیز در این نشست گفت: در طرح  کنترل پایش ۱۴۹ فرارده در استان مورد بررسی قرار گرفتند که ۱۲۱ مورد از تولیدات استان بود و در مجموع ۹۵۹۵ نمونه مورد آزمایش قرار گرفته و ۹۵ فراورده قبول و ۵۴ فراورده مردود شده اند. در مرحله اول به تولیدکنندگان خاطی تذکر و اخطار داده شده و تخلف تولیدکنندگان سایر استان ها به مرکز گزارش داده شده است.

او ادامه داد: ۳۸۶ مورد بازدید از شهربازی ها داشتیم و برخی از تجهیزات جمع آوری و توصیه های لازم برای استانداردسازی به آنها داده شده است.

انتهای پیام




اعطای نشان "دانش نماد" به محصولات دانش‌بنیان/ راه‌اندازی طرح پایش کمیت در بازار

منبع: ایـسنا
? اعطای نشان "دانش نماد" به محصولات دانش‌بنیان/ راه‌اندازی طرح پایش کمیت در بازار