از ضرورت رفع نواقص کشتارگاه‌ها تا کیفیت پایین آب در کرمان

کرمان – فت فتو – نخستین نشست کارگروه سلامت و امنیت مواد غذایی کرمان در سال ۱۴۰۱ با طرح موضوعات مهمی همچون رفع نواقص کشتارگاه‌های دام و طیور و نیز کاهش کیفیت آب شرب در اغلب نقاط استان همراه بود. به گزارش خبرنگار فت فتو، همچنین در این نشست موارد دیگری همچون تشدید نظارت بر […]

کرمان – فت فتو – نخستین نشست کارگروه سلامت و امنیت مواد غذایی کرمان در سال ۱۴۰۱ با طرح موضوعات مهمی همچون رفع نواقص کشتارگاه‌های دام و طیور و نیز کاهش کیفیت آب شرب در اغلب نقاط استان همراه بود.

به گزارش خبرنگار فت فتو، همچنین در این نشست موارد دیگری همچون تشدید نظارت بر تولید و عرضه فرآوردهای خام دامی، حمایت های بیمه ای از زوج های نابارور، توجه بیشتر به واکسیناسیون کرونا، نگاه اولویت دار به آسیب های اجتماعی و تعیین هشت اولویت کارگروه سلامت و امنیت غذایی بحث شد.

نظارت بر فرآوده های دامی تا ۱۵ اردیبهشت

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان در این نشست با اشاره به اینکه نظارت بر تمامی کشتارگاه های دام و طیور استان انجام می شود گفت: همه کشتارگاه های استان کرمان اینک به سیستم پیش‌سردکننده مجهز شده اند، هرچند نواقصی وجود دارد که درخواست داریم از محل کمک های اجتماعی معادن و بودجه مربوطه به رفع این نواقص کمک شود.

حسین رشیدی با بیان اینکه هر سال در تعطیلات نوروز نظارت بر فرآورده های دامی تشدید می شود افزود: امسال به دلیل تقارن پایان تعطیلات و شروع ماه مبارک رمضان از ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ تا ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ طرح تشدید نظارت بر فرآورده های خام دامی در سراسر استان اجرایی شده است.

ضبط سه تن فرآورده دامی غیرقابل مصرف

وی بیان کرد: ۱۵۰ گروه ثابت و سیار در شهرستان های استان به صورت ۲ نوبت کاری بر کشتارگاه ها، قصابی ها، مراکز عرضه فرآورده های دام و طیور، رستوران ها و چلوکبابی ها نظارت دارند و تا پایان تعطیلات نوروز امسال نیز سه هزار و ۵۰۰ کیلو فرآورده خام معیوب و غیرقابل مصرف ضبط شد.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان بیان کرد: از ۱۴ اسفند سال گذشته تا ۱۴ فروردین ماه امسال ۲۳ هزار دام در کشتارگاه ها ذبح شدند که یک هزار و ۲۵۰ تن گوشت به بازار عرضه شد و در همین مدت سه میلیون مرغ کشتار و ۶ هزار و ۵۰۰ تن گوشت مرغ به مرحله تولید رسید.

وی تصریح کرد: ساماندهی مراکز عرضه شیر خام در استان نیز با هماهنگی صنف مربوطه در حال انجام است تا مسائل بهداشتی به طور کامل در این مراکز رعایت شود.

سقف ۱۰۰ میلیونی خدمات بیمه برای زوج های نابارور

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمان نیز با اشاره به حمایت از زوج های نابارور در اجرای طرح صیانت از خانواده اظهارداشت: از سال گذشته میزان حمایت های بیمه‌ای از این زوج ها افزایش چشمگیری پیدا کرده است و اینک ۹۰ درصد از هزینه های ناباروری توسط بیمه پوشش داده می شود.

محمد جعفری ادامه داد: همچنین سند تعهدات بیمه‌ای برای خانم ها از ۴۵ سال به ۵۰ سال افزایش پیدا کرده است که زوج های نابارور سه مرتبه در سال می توانند از خدمات بیمه تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان استفاده کنند.

وی بیان کرد: در بحث تجهیزات و داروهای خدمات به زوج های نابارور نیز شاهد افزایش کمی و کیفی هستیم.

مشاور رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در این نشست گفت: بحث رسیدگی به سلامت و امنیت مواد غذایی در تمامی استان یکپارچه است و مسائل مرتبط با این مقوله مهم باید مشخص شود.

حسین صافی زاده افزود: کارگروه سلامت و امنیت غذایی ۲ سال است که فعالیت دارد و همه دستگاه های ذیربط باید به وظایف خود توجه کنند، در غیر این صورت دچار مشکل می شویم.

وی وضعیت واکسیناسیون در کشور را رو به افزایش خواند و اظهارداشت که باید به تزریق واکسن در گروه سنی پنج تا ۱۲ سال توجه کنیم.

مشاور رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به لزوم توجه جدی به طرح صیانت از جمعیت تصریح کرد: همه دستگاه ها باید بر اساس رسالتی که به آنها واگذار شده این بحث بسیار مهم را پیگیری کنند.

۸ اولویت کارگروه سلامت مواد غذایی

به گزارش فت فتو احمد دهقانی سرپرست دفتر امور اجتماعی استانداری کرمان نیز گفت: فعالیت های کارگروه سلامت و امنیت مواد غذایی استان باید با اولویت های اصلی پیگیری شود تا شاهد تغییرات در آمارهای مربوطه باشیم.

وی افزود: هشت اولویت اعتیاد، طلاق، خودکشی، حاشیه نشینی، اختلالات روانی، افزایش جمعیت، ارتقای فرهنگ گفت و گو و تعاملات اجتماعی و نیز حقوق کودک از اولویت های اصلی هستند که باید مسائل آنها پیگیری شود.

دهقانی تاکید کرد: مسائل دیگری هم در استان کرمان نظیر خشکسالی داریم که باید مورد توجه اعضا و دستگاه های عضو کارگروه قرار گیرد.

کاهش کیفیت آب شرب در استان

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان نیز گفت: حدود ۱۰ سال استان با خشکسالی روبه روست و در بحث آب شرب به جز مشکلات کمی، شاهد کاهش کیفیت آب نیز هستیم.

وضع آرسنیک آب خوب نیست

محمد طاهری افزود: وضعیت آرسنیک در آب شرب سراسر استان کرمان خوب نیست، اما سعی داریم با تصفیه و به کارگیری دستگاه ها و تجیزات جدید این مقدار را به کمترین میزان ممکن برسانیم.

وی اظهارداشت: ۹۵ درصد تامین آب شرب استان از طریق چاه و منابع زیرزمینی است که در مناطق کوهستانی منابع آب زیرزمینی تقریبا نابود شده است و به طور کلی در کشور بیشترین وابستگی را به چاه و منبع زیر زمینی داریم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان با اشاره به کیفیت نامناسب آب در برخی مناطق جنوبی استان بیان کرد: با ساخت تصفیه خانه و بهبود تجهیزات در جیرفت سعی می کنیم مشکل کیفیت آب در این منطقه حل شود.

وی با اشاره به آسیب و خسارت فراوان به شبکه آبرسانی در شهرستان رودبارجنوب در جریان سیل سال گذشته افزود: عملیات ترمیم و بازسازی شبکه آبرسانی به ۱۳۱ روستا در قالب قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) (سپاه) آغاز شده است که در آینده به ۱۵۰ روستا افزایش پیدا می کند.

به گزارش خبرگار فت فتو در این نشست برخی اعضای کارگروه سلامت و امنیت مواد غذایی به بیان گزارش اقدامات و نظرات حوزه تحت مسئولیت خود پرداختند.




از ضرورت رفع نواقص کشتارگاه‌ها تا کیفیت پایین آب در کرمان

منبع: ایرنـا
? از ضرورت رفع نواقص کشتارگاه‌ها تا کیفیت پایین آب در کرمان