ارتقای ۱۹ پله‌ای فضای کسب و کار در کرمان

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان گفت: فضای کسب و کار استان کرمان در سال جاری ۱۹ پله ارتقا پیدا کرده است. به گزارش نذیر کرمان از کرمان، سید مهدی طبیب‌زاده صبح امروز ۱۲ بهمن‌ماه در نشست مشترک شوراهای اداری، برنامه‌ریزی و گفت‌و‌گوی دولت و بخش خصوصی با حضور داوود منظور معاون […]


رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان گفت: فضای کسب و کار استان کرمان در سال جاری ۱۹ پله ارتقا پیدا کرده است.

به گزارش نذیر کرمان از کرمان، سید مهدی طبیب‌زاده صبح امروز ۱۲ بهمن‌ماه در نشست مشترک شوراهای اداری، برنامه‌ریزی و گفت‌و‌گوی دولت و بخش خصوصی با حضور داوود منظور معاون رئیس جمهوری اظهار داشت: ۸۸.۲ درصد اشتغال استان در بخش خصوصی است از این رو به همین نسبت باید به این بخش توجه شود.

وی با اشاره به اینکه شورای گفت‌و‌گوی دولت و بخش خصوصی به ظرفیت بی‌بدیلی در استان تبدیل شده است، ادامه داد: اصلاح اصول حکمرانی استان و بهبود فضای کسب و کار را در دستور کار داریم که رتبه فضای کسب و کار استان در سال جاری از ۳۱ به ۱۲ رسیده است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان بیان داشت: اتاق بازرگانی مسؤول پایش فضای کسب و کار است و فضای کسب و کار کرمان در یک سال گذشته ۱۹ رتبه ارتقا پیدا کرده است.

طبیب‌زاده با طرح این سؤوال که آیا سیاست‌های ارزی به نفع کشور بوده یا خیر، تصریح کرد: این سیاست اشتباه بوده و آثار آن را هم می‌توان لمس کرد و سیاست‌گذاری‌های اشتباه ارزی بانک مرکزی موجب شده صادرکنندگان مطرح استان کرمان از رده صادرات خارج شده‌اند.

وی با اشاره به نامگذاری سال جاری از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی با عنوان « رشد تولید، مهار تورم» تصریح کرد: تولید با توجه به کمبود نقدینگی دچار رکود عمیق می‌شود و این در شرایطی‌ست که باید برای تحقق شعار سال تلاش جدی‌تری صورت گیرد.

طبیب‌زاده ابراز داشت: استان کرمان تکیه کامل بر منابع معدنی دارد و اقتصاد کرمان مبتنی بر معادن است و بر دانش‌بنیان‌ها تکیه ندارد و اگر زنجیره ارزش کامل نشود، بنابراین سرانجام استان با پایان منابع آبی، کشاورزی و معادن مشخص نیست.

وی اضافه کرد: هشدار جدی می‌دهم اگر سیاست‌های فعلی تامین انرژی کشور و عدم ایفای تعهدات به بخش خصوصی ادامه یابد در پیک مصرف تابستان دچار مشکل اساسی می‌شویم.

در همین حال رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان هم در سخنانی اظهار کرد: استان کرمان ۱۱ درصد از مساحت و ۴ درصد جمعیت کشور را دارد و ۵۱ درصد جمعیت مرد هستند.

محمدرضا وحیدی ادامه داد: ۴ و سه دهم درصد جمعیت بیکار کشور در کرمان هستند و ۸۸ درصد شاغلان استان در بخش خصوصی فعالیت می‌کنند و ۷۲ درصد آنها هم دیپلم و زیردیپلم هستند.

وی اضافه کرد: رتبه اول اراضی باغی و رتبه دوم محصولات جالیزی و بزرگترین معدن سنگ‌آهن خاورمیانه از آن کرمان است و ۴ کارخانه خودروسازی و ۵ فرودگاه داریم.

وحیدی از تنگناها و چالش‌ها در استان کرمان سخن به‌میان آورد و از مخاطرات طبیعی، سهم بالای کشاورزی سنتی به عنوان برخی از این چالش‌ها نام برد و افزود: بازار آب در استان باید باشد تا تعادل بین مصرف آب بین کشاورزی و صنعت داشته باشیم.

وی بیان داشت: تمرکز صنایع استان کرمان در چند شهرستان و نبود صنایع کوچک، کمبود نیروی ماهر، حضور ۳۰۰ هزار اتباع بیگانه از دیگر چالش‌های استان کرمان به‌شمار می‌رود و سرانه تولید استان پایین تر از کشور است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان از تدوین ۱۰ برنامه برای رفع مشکلات و چالش‌ها خبر داد و گفت: اقتصاد دانش‌بنیان، مولدسازی و ایجاد اشتغال، اقتصاد دیجیتال، ارتقای بهره‌وری به ویژه در آب و انرژی ازجمله برنامه‌هاست.

وحیدی ابراز داشت: ۲۰۲ پروژه پیشران در استان کرمان داریم که به یک هزار و ۴۸۱ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارند.

وی یادآور شد: طی دو سال گذشته سهم تولید استان افزایش یافته و روند نرخ بیکاری کاهش پیدا کرده است و فضای کسب و کار کرمان به رتبه ۱۲ رسیده است و کرمان همچنین در امنیت سرمایه‌گذاری رتبه چهارم را دارد.

وحیدی ابراز داشت: نرخ تورم استان کرمان از متوسط کشوری کمتر بوده است و در بخش‌های کشاورزی رشد داشته‌ایم و تعداد تخت بیمارستانی ۸ درصد افزایش یافته است.

پایان پیام/۸۰۰۱۹/ب





ارتقای ۱۹ پله‌ای فضای کسب و کار در کرمان

منبع: فــارس
? ارتقای ۱۹ پله‌ای فضای کسب و کار در کرمان