مدیر کل منابع طبیعی و آبخیز داری جنوب استان کرمان گفت: بیش از ۳۹۰ هزار هکتار از عرصههای بیابانی جنوب کرمان را کانونهای بحرانی فرسایش بادی تشکیل میدهند که با اقدامات انجام شده توانستیم بخش مهمی از بحران فرسایش بادی را در سطح منطقه مدیریت کنیم. قاسم رحیمینیا در گفتوگو با نذیر کرمان در جیرفت، […]
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیز داری جنوب استان کرمان گفت: بیش از ۳۹۰ هزار هکتار از عرصههای بیابانی جنوب کرمان را کانونهای بحرانی فرسایش بادی تشکیل میدهند که با اقدامات انجام شده توانستیم بخش مهمی از بحران فرسایش بادی را در سطح منطقه مدیریت کنیم.
قاسم رحیمینیا در گفتوگو با نذیر کرمان در جیرفت، ضمن ابراز رضایت از اقدامات صورت گرفته در مقابله با بیابانزایی در جنوب کرمان اظهار کرد: بیش از ۳۹۰ هزار هکتار از عرصههای بیابانی جنوب کرمان را کانونهای بحرانی فرسایش بادی تشکیل میدهند که این کانونها تقریباً در شهرستانهای تحت پوشش این اداره کل بهویژه مناطق بیابانی جازموریان ( قلعهگنج، رودبارجنوب و جازموریان )پراکنده است.
وی عرصههای بدون پوشش گیاهی، بستر خشک رودها، زمینهای کشاورزی بایر و رها شده را از اصلیترین منابع برداشت ماسه عنوان و بر اهمیت طرح محوری بادشکن اطراف مزارع به منظور کنترل و کاهش فرسایش بادی از سطح مزارع تاکید کرد.
رحیمینیا اظهار داشت: خوشبختانه در سالهای اخیر با انجام اقدامات شاخصی نظیر ایجاد ۴ هزار و ۱٠٠ کیلومتر بادشکن زنده، ۹ هزار و ۳۵۰ هزار هکتار ذخیره نزولات آسمانی و مدیریت هرزآب از طریق احداث هلالی آبگیر و گوراب، ۶ هزار و ۱۰۰ هکتار احیای بیابان با استفاده از روش نهالکاری، ۲ هزار و ۵٠٠ هکتار تثبیت و احیای تپههای ماسهای با استفاده از روش مالچپاشی توأم با نهالکاری، تولید بیش از ۳ میلیون ۳۹۸ هزار اصله نهال گلدانی و ایجاد ۲٠٠ کیلومتر تله رسوب گیر و ساماندهی و مدیریت سیستمهای چرایی و قرق به میزان ۱۶۷ هزارو ۹۷۸ هکتار توانستهایم، بخش مهمی از بحران فرسایش بادی را در سطح منطقه مدیریت کنیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان تشکیل ۱۶ صندوق توسعه پایدار روستایی و نهادینهسازی ۱۰۷ گروه توسعه روستایی با ۱۱۸۵ عضو و همچنین آموزش مردم و جوامع محلی جهت اخذ مهارت شغلی در پروژه ترسیب کربن به تعداد ۲۹۵ نفر شغل و طرح مطالعاتی انجام شده در سطح ۲۷۴ هزارو ۱۸۲ هکتار را از دیگر اقدامات انجام شده اداره امور بیابان این اداره کل عنوان کرد.
وی در ادامه بر آبیاری و مراقبت از عرصههای احیا شده با استفاده از روش نهالکاری بیابان اشاره و تصریح کرد: اداره امور بیابان با حمایت از پروژه های اجرا شده به ویژه ایجاد بادشکن زنده اطراف مزارع با مشارکت مردم و اجرای پروژه مدیریت روان آبها بر اقتصادی کردن طرحهای اجرایی برای جوامع محلی تاکید دارد.
رحیمینیا در پایان ضمن اشاره به شعار امسال نقش و حقوق زنان در مدیریت پایدار سرزمین، بیان داشت: این شعار مبین این نکته است که در جامعه زنان جایگاه ویژهای در مدیریت سرزمین داشته و در فرایند مقابله با بیابانزایی در روستاها و مناطق شهری و عشایری میتوانند نقش بسزا و تعیین کنندهای ایفا کنند.
پایان پیام/۳۷۶۳/ب
منبع: فــارس ? اجرای طرحهای بیابانزدایی در ۳۹۰ هزار هکتار از عرصههای بیابانی جنوب کرمان
موجی از گزارشها و اعتراضات شهروندان در شهرستانهای بافت، رابر و ارزوئیه در استان کرمان، نشان از نارضایتی گسترده نسبت به نحوه برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی دارد.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان زرند گفت: در پی درگیری میان مهمانان مراسم عروسی در یکی از تالارهای زرند، متاسفانه یک نفر به قتل رسیده و تعدادی دیگر نیز مجروح شدند. به گزارش نذیر کرمان از کرمان، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان زرند اظهار کرد: در پی درگیری میان مهمانان مراسم عروسی در یکی از […]
همایش ملی مبارزه با آفت سوسک سر خرطومی حنایی در بم برگزار شد. به گزارش نذیر کرمان از بم، سید مهدی طبیبزاده پیش از ظهر امروز در همایش ملی مبارزه با آفت سوسک سر خرطومی حنایی که در تالار پرستو ارگ جدید بم برگزار شد، اظهار کرد: خرمای مضافتی بم در معروف است و حاصل […]
سید حسین مرعشی گفت: وای به حال شما اگر بعد از انتخابات به مردم پشت کنید. من تا جایی با شما هستم که شما در مسیر خدمت به این مملکت و مردم باشید. به گزارش نذیر کرمان از کرمان، سید حسین مرعشی عصر امروز در نشست انتخاباتی اصلاحطلبان در تالار فرهنگ و هنر ارشاد گفت: […]
− شش =