کاهش نرخ بیکاری در کرمان/ ۳۹ درصد اشتغال استان در بخش کشاورزی است

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان با اشاره به اینکه نرخ بیکاری استان کاهش پیدا کرده است، گفت: نرخ بیکاری استان کرمان در زمستان سال گذشته ۱۱.۲ درصد بود که در بهار سال جاری به ۸.۷ درصد رسیده، در حالی که متوسط کشور ۹.۲ دهم درصد است. به گزارش فت فتو از کرمان، جعفر […]


رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان با اشاره به اینکه نرخ بیکاری استان کاهش پیدا کرده است، گفت: نرخ بیکاری استان کرمان در زمستان سال گذشته ۱۱.۲ درصد بود که در بهار سال جاری به ۸.۷ درصد رسیده، در حالی که متوسط کشور ۹.۲ دهم درصد است.

به گزارش فت فتو از کرمان، جعفر رودری امروز  در جلسه کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه‌گذاری استان در سالن شهید مرتضوی استانداری اظهار داشت: براساس گزارش مرکز آمار، نرخ مشارکت بازار کار استان کرمان ۲ واحد درصد در بهار امسال نسبت به فصل زمستان کاهش یافته است، به گونه‌ای که از ۴۱.۱ درصد در زمستان سال گذشته به ۳۹.۲ درصد در بهار ۱۴۰۱ رسیده است.

وی عنوان کرد:  نرخ فعالیت مردان از ۶۷.۷ درصد به ۶۶.۳  درصد و نرخ مشارکت زنان از ۱۵.۳ درصد به ۱۲.۳ درصد رسیده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان با اشاره به اینکه نرخ بیکاری استان کاهش پیدا کرده است، ابراز داشت: نرخ بیکاری استان کرمان در زمستان سال گذشته ۱۱.۲ درصد و متوسط نرخ بیکاری کشور ۹.۴ درصد بوده است، که در بهار سال جاری نرخ بیکاری استان نسبت به کشور کاهش پیدا کرده و به  ۸.۷ درصد رسیده و متوسط  کشور ۹.۲ دهم درصد است.

رودری تصریح کرد: عمده بار بیکاری استان مربوط به حوزه زنان استان است و در بهار امسال نرخ بیکاری مردان ۵.۴ درصد و این نرخ در زنان ۲۶ درصد بوده است.

وی تاکید کرد: استان کرمان به لحاظ نرخ مشارکت در کشور جایگاه  بیست‌ودوم را به خود اختصاص داده است و در زمینه نرخ بیکاری، در کشور رتبه هفدهم داریم؛ هرچند از متوسط کشوری بهترهستیم.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان گفت: به لحاظ اشتغال، سهم بخش کشاورزی استان بیش از ۳۹ درصد است که در کشور این رقم ۱۶ درصد است، در صنعت سهم پایین‌تری داریم و در خدمات از صنعت هم پایین‌تر هستیم.

رودری بیان کرد: نرخ بیکاری جوانان در رده سنی ۱۸ تا ۳۵ سال در سطح کشور ۱۶.۶ درصد و این نرخ در استان کرمان ۲۰.۳ درصد است و  نرخ بیکاری مردان استان کرمان در این رده سنی ۱۴.۷ درصد است، اما تقریبا نیمی از زنان جوان(جمعیت فعال) استان بیکار هستند و فاصله زیادی با کشور داریم و نرخ بیکاری خانم‌های استان کرمان نسبت به متوسط کشوری حادتر است.

  وی با اشاره به اینکه تعهد اشتغال استان کرمان در سال جاری ۶۰ هزار و ۳۷۴ فرصت شغلی است، اظهار داشت: از این تعداد ۳۱ هزار و ۴۴۰ فرصت آن در بخش صنعت، ۱۰ هزار و ۵۸۵ فرصت در بخش کشاورزی و ۱۸ هزار و ۳۴۹ فرصت شغلی در بخش خدمات است که باید ایجاد شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان خاطرنشان کرد: اکنون ۷۸ درصد هدف و تعهد شش‌ماهه استان در زمینه اشتغال محقق شده است.

رودری با اشاره به اینکه تقریبا ۶ درصد شاغلان استان بیسواد و ۷۲ درصد نیز دیپلم و پایین‌تر از دیپلم هستند، عنوان کرد: بیکاران دیپلم و زیر دیپلم استان کرمان ۳۳ درصد هستند که متوسط کشوری ۵۵ درصد است و تقریبا بیکار بیسواد در استان کرمان نداریم و حدود ۰.۳ درصد است.

رودری اضافه کرد:  ۴۵ درصد اشتغال استان رسمی و ۵۵ درصد غیررسمی است و باید در نظر داشت که اشتغال غیر رسمی به معنی غیرقانونی بودن نیست.

وی با اشاره به اینکه ۴۴۸ هزار جوانان در رده سنی ۱۵ تا ۲۴ سال در استان داریم، تاکید کرد: ۵۱ درصد جمعیت استان را آقایان و ۴۹ درصد خانم‌ها تشکیل داده‌اند.

لزوم تقویت صنعت قطعه‌سازی در استان

شهباز حسن‌پور  نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس با اشاره ظرفیت و پتانسیل بالای استان کرمان اظهار کرد: ما باید از آب، هوا و زمین برای مردم خلق ثروت کنیم و این مسأله شدنی است و در این اتاق و جلسه باید تصمیم‌گیری شود وگرنه در تهران کسی دلش برای ما نسوخته است.

حسن‌پور با بیان اینکه آمار اشتغال استان پایین‌تر از کشور است، افزود: باید در همه مسائل از جمله ایجاد اشتغال در کشور جزء پنج استان برتر باشیم.

وی با اشاره به اینکه درخواست داریم کارگروهی مشخص و به‌مدت سه ماه به‌صورت پایلوت در زمینه اشتغال تشکیل و نقاط ضعف کامل مشخص شود، تصریح کرد: یکی از نقاط ضعفی که الان وجود دارد، این است که شهرداری‌ها بیشترین منابع را در اختیار دارند اما در بحث اشتغال هیچ‌جا دیده نشده‌اند و در هیچ جلسه‌ای از آنها سوال و جواب در این زمینه نمی‌شود.

حسن‌پور با بیان اینکه ۸۵ درصد پول استان کرمان در خارج از استان هزینه می‌شود، خاطرنشان کرد: آنچه که تا امروز در استان در زمینه صنعت خودرو انجام شده فقط در بحث مونتاژ بوده است، اگر می‌خواهیم مشکل اشتغال استان حل شود باید به سمت  قطعه‌سازی و صنعتی‌شدن حرکت کنیم.

صادق سلطانی‌نژاد مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمان اظهار داشت: سال گذشته درآمدهای مصوب استان یک‌هزار و ۹۵۰ میلیارد تومان بود که بیشترین وصولی ما در بخش مالیاتی استان بود و عملکرد ۱۲ماه استان در این زمینه ۱۵ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان بود که ۵۱۰۰ میلیارد تومان مازاد نسبت به مصوبه سال گذشته است و همین موجب شد بر اساس لایحه سال ۱۴۰۱ و تصویب مجلس شورای اسلامی سهمیه ما از سایر استان‌های کشور بیشتر باشد.

 وی گفت: درخواست داریم با کمک استاندار و نمایندگان مجلس، در لایحه ۱۴۰۱ حداقل رقم واقعی مالیات استان و یا رقم درآمدهای استان را تعدیل کنیم.

سلطانی‌نژاد بیان کرد: استان کرمان به لحاظ درصد وصولی نسبت به مصوبه سال ۱۴۰۰ رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داده و در سال ۱۴۰۱ هم متاسفانه همین اتفاق افتاد و رقم درآمدهای استان ۲۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد شامل مالیاتی و غیر مالیاتی بود که نسبت به سال گذشته ۱۳۶ درصد افزایش یافته و از این رقم ۱۲۸ درصد آن مربوط به ارقام مالیاتی است.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمان عنوان کرد: وضعیت پنج ماه استان به لحاظ  درآمدی، در بخش مالیاتی  نسبت به مصوبه محقق نشده است.

تحقق ۳۵۶۲ طرح اشتغالزایی توسط کمیته امداد استان کرمان

در ادامه این جلسه ناصر عسکری‌نژاد مدیرکل کمیته امداد استان کرمان اظهار داشت: از مجموع یک‌میلیون فرصت شغلی که در سطح کشور توسط دولت محرومان در نظر گرفته شده، ۵۰۰ هزار شغل به کمیته امداد کشور واگذار شد که سهم استان کرمان در ایجاد فرصت‌های شغلی ۲۵ هزار با اعتباری بالغ بر ۱۲۵۰میلیارد تومان از محل تبصره ماده ۱۶ است.

وی گفت: کل اعتبار کمیته امداد استان در زمینه ایجاد فرصت‌های شغلی یک‌هزار و ۳۱۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان بوده که مبلغ ابلاغی آن یک‌هزار و ۲۱۵ میلیارد تومان است.

عسکری‌نژاد عنوان کرد: تعداد ۳۵۶۲ طرح اشتغالزایی در سطح استان با اعتباری بالغ بر ۲۹۹ میلیارد تومان محقق شده است.

وی ابراز داشت: در بحث سامانه رصد سال گذشته ۱۳۰ درصد جذب داشته‌ایم و امسال هم به بیش از تعهد خود بر اساس رسالت مان عمل خواهیم کرد.

مدیرکل کمیته امداد استان کرمان با اشاره به اینکه عملکرد ما وابسته به ارائه تسهیلاتی‌ست که از طریق بانک‌های عامل پرداخت می‌شود، تاکید کرد: ما اکنون ۲۷ هزار پرونده آماده داریم که ۹۴۰۹ پرونده به بانک های عامل معرفی شده‌اند که آنها ۳۵۶۲ پرونده پرداخت شده است.

وی بیان داشت: حدود ۶۰ درصد اعتبارات کمیته امداد در بحث تسهیلات در  بانک کشاورزی و ملی است اما متاسفانه  تا این لحظه تنها ۱۰ درصد تسهیلات توسط بانک ملی،  ۲۲ درصد بانک  کشاورزی شمال و ۱۴ درصد بانک کشاورزی جنوب پرداخت شده است.

عسکری‌نژاد خاطرنشان کرد: با کمک بانک رسالت توانستیم ۱۰۵ درصد جذب اعتبارات را در سطح استان داشته باشیم و رتبه اول کشوری را در این زمینه به خود اختصاص دهیم و بیش از ۱۵ هزار و ۹۰۰ فرصت شغلی توسط کمیته امداد استان ایجاد شد.

انتهای پیام/۸۰۰۱۸/ب





کاهش نرخ بیکاری در کرمان/ ۳۹ درصد اشتغال استان در بخش کشاورزی است

منبع: فــارس
? کاهش نرخ بیکاری در کرمان/ ۳۹ درصد اشتغال استان در بخش کشاورزی است