شورای اداری رفسنجان؛ از انتقادهای نماینده از شرکت مس تا نگرانی‌ها از روند افزایشی کرونا

نماینده مردم شهرستان‌های رفسنجان و انار در مجلس نسبت به انجام مسؤولیت‌های اجتماعی مس در خصوص رفسنجان انتقاد کرد. به گزارش فت فتو از رفسنجان، احمد جمالی‌زاده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان امروز در جلسه شورای اداری شهرستان با تبریک هفته وحدت با نگاهی به وضعیت بیماری کرونا در کشور اظهار کرد: از پیک […]


نماینده مردم شهرستان‌های رفسنجان و انار در مجلس نسبت به انجام مسؤولیت‌های اجتماعی مس در خصوص رفسنجان انتقاد کرد.

به گزارش فت فتو از رفسنجان، احمد جمالی‌زاده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان امروز در جلسه شورای اداری شهرستان با تبریک هفته وحدت با نگاهی به وضعیت بیماری کرونا در کشور اظهار کرد: از پیک پنجم در حال عبور هستیم، اما قبل از خروج از پیک پنجم متأسفانه پالس‌هایی از بعضی استان‌ها می‌رسد که مجددا با پیک جدید روبه‌رو شده‌اند و شاهد افزایش موارد ابتلا هستیم.

۳۲ درصد جمعیت رفسنجان به‌طور کامل واکسینه‌ شدند

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان بیان داشت: متأسفانه در شهرستان رفسنجان سیر نزولی، از یکی‌، دو هفته اخیر متوقف شده و گاهی بعضی روزها موارد مثبت به‌صورت افزایشی شده است؛ به‌ویژه در موارد سرپایی در چند روز گذشته افزایش داشتیم که می‌تواند افزایش موارد بستری را هم داشته باشد که نگران‌کننده است.

وی با بیان اینکه پیش‌بینی شده در آبان پیک ششم هم داشته باشیم که ممکن است در رفسنجان هم این اتفاق بیفتد، تصریح کرد: اما با توجه به شرایط واکسیناسیون به احتمال زیاد در پیک ششم تلفات و عوارض کمتری خواهیم داشت، اینکه پیک ششم چرا محتمل است، مهمترین آن به‌دلیل کم شدن درصد رعایت پروتکل‌های بهداشتی است.در پیک پنجم و پیک‌های قبلی تا ۷۰ ،۸۰ درصد رعایت پروتکل‌ها را داشتیم، الان تقریبا به ۴۰ درصد رسیدیم که برای کنترل بیماری کافی نیست.

جمالی‌زاده ادامه داد: بیشترین مشکل از ناحیه تجمع‌ها در فضاهای با تهویه نامناسب و بدون زدن ماسک ایجاد شده است و احتمال اینکه موارد روزبه‌روز افزایش پیدا کند و منجربه مرگ‌ومیر شود، هست؛ اما خوشبختانه از دو ماه گذشته به‌ویژه از زمان روی کار آمدن دولت جدید وضعیت تهیه و توزیع واکسن سیر خیلی خوبی گرفته که هم واردات واکسن کافی‌ست هم موجودی واکسن هم تولید واکسن‌های داخلی سرعت گرفته است و به اندازه کافی واکسن در کلیه دانشگاه‌ها و انبارهای وزارت بهداشت بیش از نیازمان موجود است.

جمالی‌زاده با اشاره به واکسیناسیون در رفسنجان عنوان کرد: ۵۹ درصد کل جمعیت ایرانی و افاغنه حداقل یک نوبت واکسن زدند و ۳۲ درصد هم دو نوبت واکسن کامل دریافت کردند؛ یعنی تقریبا یک سوم جمعیت ما کامل واکسینه شده‌اند، ضمن اینکه اتباع روزهای اول استقبال خوبی نداشتند، اما اخیرا استقبال بیشتر شده است.

وی ادامه داد: در گروه‌های هدف بالای ۱۲ سال ۷۴.۵ درصد جمعیت حداقل یک بار واکسن زدند و در افراد بالای ۱۸ سال، ۷۸ درصد و در جمعیت دانش‌آموزی بین ۱۲ تا ۱۸ سال، ۶۹ درصد یک نوبت واکسن زدند.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان رفسنجان خاطرنشان کرد: تا یک‌ماه آینده می‌توانیم امیدوار باشیم تا حدودی اکثر جمعیت ما واکسینه شده‌اند؛ اما نگرانی که هست در روزهای اخیر میزان استقبال از پایگاه‌های واکسیناسیون کاهش پیدا کرده که طبیعی است، عمده جمعیتی که تمایل به واکسن داشتند مراجعه کردند و درصدی که تمایل ندشتند بازهم علی‌رغم پیگیری همکاران ما استقبال نکردند.

وی در ادامه از وجود تمام واکسن‌های موجود در کشور در رفسنجان خبر داد و گفت: واکسن پاستوکووک ایرانی که واکسن بسیار مؤثری است، جای تعجب دارد استقبال دانش‌آموزان از این واکسن کم است.از بهترین واکسن‌هایی است که تولید شده و مخصوص دانش‌آموزان است.

جمالی‌زاده اضافه کرد: انتظاراتی که از مدیران داریم؛ علاوه بر همکاری بیشتر از قبل، نظارت بر زیرمجموعه خود را جدی بگیرند و مهمترین بحث واکسیناسیون کارکنان است که از شنبه کارکنانی که واکسن نزده باشند حق ورود به اداره ندارند یا هر سه روز یکبار باید تست منفی بیاورند، بنابراین اگر کسی تاکنون واکسن نزده حتما مراجعه کند.

وی بیان کرد: در خصوص واکسیناسیون باید قبل از بازگشایی مدارس مراجعه کنند و در مدارس دانش‌آموز را ترغیب کنند، همچنین اصنافی که واکسن نزدند هم از شنبه اول آبان حق فعالیت ندارند که با کمک اتاق اصناف نظارت خواهیم کرد.

جمالی‌زاده در پایان از نگرانی آنفلوآنزا سخن به میان آورد که در کنار اپیدمی و رعایت نکردن پروتکل‌ها می‌تواند منجر به افزایش چندبرابری تلفات شود.

کمبود ۲۱۵  معلم در سال جاری در مدارس رفسنجان

حسین تقوی‌رشیدی مدیر آموزش و پرورش رفسنجان نیز اظهار داشت: تا روز گذشته 58 هزار نفر دانش‌آموز ثبت‌نام کردیم و پیش‌بینی می‌کنیم با توجه به اینکه پیش دبستانی‌ها و بعضی مدارس اتباع ثبت‌نام‌شان تکمیل نشده، بالای ۶۰ هزار نفر باشد، ضمن اینکه در رفسنجان به‌دلیل گستردگی دو منطقه آموزش و پرورش نوق و کشکویئه مجزا هستند.

وی با بیان اینکه حدود ۲۰ هزار نفر در مدارس غیردولتی هستند و اگر بخش خصوصی به کمک آموزش و پرورش نیامده بود مشکل حاد بود، عنوان کرد: امسال ۳۱ هزار نفر فقط در مقطع ابتدایی ثبت‌نام داشتیم، که نزدیک به دو هزار دانش‌آموز در پایه اول ابتدایی اضافه داشتیم.

تقوی عنوان کرد: آموزش و پرورش ۲۴۱۰ نیروی رسمی دارد که مجموعه معلمان و کادر اداری هستند و ۲ هزار و ۵۰۰ نفر در مدارس غیردولتی، مراکز پیش‌دبستانی، آموزشگاه‌های علمی و آموزشگاه‌های زبان مشغول به کار هستند. مشکل بزرگی که سال گذشته کمتر و امسال به اوج رسید و سال آینده هم وجود خواهد داشت؛ اوج بازنشستگی در آموزش و پرورش است. امسال ۲۸۷ نفر از همکاران فرهنگی بازنشسته می‌شوند. از این تعداد ۷۲ نفر استمرار گرفتند و یک سال دیگر خدمت می‌کنند و ۲۱۵ نفر امسال ابلاغ بازنشستگی صادر کردیم.

وی توضیح داد: ۹۸ پیش‌دبستانی مستقل داریم که سال گذشته بدون استثناء همه متضرر شدند. پیش‌دبستانی هم، مقطعی‌ست که توصیه می‌شود فرزندان خود را ثبت‌نام کنند، اما اجباری نیست و ۶۰ پیش‌دبستانی ضمیمیه داریم یعنی خود مدارس کلاس پیش‌دبستانی دارند. همه پیش دبستانی‌ها متأسفانه غیردولتی هستند.

بازگشایی دانشگاه ولیعصر (عج) به‌صورت پلکانی و با اولویت دانشجویان تحصیلات تکمیلی است/شریط حضور؛ تزریق دو دُز واکسن

رضا رنجبرکریمی سرپرست دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان نیز در شورای اداری شهرستان بیان داشت: معمار کبیر انقلاب دانشگاه را منشأ تحول معرفی کردند که با تربیت نیروهای متعهد، متخصص و متدین و سرازیر شدن به سمت جامعه در جایگاه‌های مختلف سبب تحول در محیط پیرامونی خود باشند و با هدفمندکردن تحقیقات علمی و پژوهشی خود گرهی از مشکلاتی که جامعه و ادارات با آن سروکار دارند، باز کنند که اگر چنین شود دانشگاه مکان مقدس و علم، نافع خواهد بود.

وی تصریح کرد: دانشگاه این آمادگی را دارد و دست نیازمان را به‌سوی شما دراز می‌کنیم برای گرفتن مشکلات و با تمام قدرت اعلام می‌کنیم در کنار شما هستیم تا بتوانیم برای حل مشکلات جامعه راهکار ارائه دهیم.

رنجبرکریمی با اشاره به زمان بازگشایی دانشگاه در ۱۵ آبان تصریح کرد: مسلما این بازگشایی با محوریت سلامت دانشجویان و دانشگاهیان است و حساسیت بالایی داریم جلسات را از هفته‌های گذشته شروع کردیم تصمیم گرفتیم به‌صورت پلکانی و با اولویت دانشجویان تحصیلات تکمیلی ابتدا دکتری که بالای ۱۰۰ نفرهستند و سپس کارشناسی ارشد که بالغ بر یک‌هزار نفرند و اگر شرایط مساعد و ستاد ملی کرونا اجازه دهد با حضور بقیه دانشجوبان  بازگشایی صورت گیرد.

وی تأکید کرد: حضور با شرایط پلکانی برای دانشجویانی که دو دز کامل واکسن زده باشند، خواهد بود؛ همچنین در بعد رفاهی خوابگاه‌های ما در اتاق‌ها حداکثر دو نفره خواهد بود و سلف سرویس مدیریت خواهد شد تراکم جمعیت در ساعت توزیع غذا نداشته باشیم.

شرکت مس باید به وظیف اجتماعی خود در قبال مردم رفسنجان عمل کند

حجت‌الاسلام حسین جلالی نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس با تبریک هفته وحدت اظهار داشت: مردم با ادارات سروکار دارند حتی اگر نتوانیم خواسته مردم را برآورده کنیم، می‌توان کاری کرد فرد رضایتمند از اداره بیرون برود؛ البته راه انداختن کار مردم تخصص و درایت می‌خواهد که می‌شود با استفاده از قوانین نگذاریم فرد دست خالی از اداره بیرون برود. متأسفانه در ادارات «نه گفتن» را یاد گرفتیم در صورتی که می‌توانیم مدیریت، خلاقیت و تدبیر به‌خرج داد که در ادارات صف تشکیل نشود و پرونده‌ها و نامه‌ها روی هم انباشته نشود.

نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس با اشاره به دیدار با مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران مبنی بر کشف سرچشمه بزرگتر از سرچشمه فعلی با ذخیره و عیار بیشتر که جانب رفسنجان است، ادامه داد: سعدمحمدی قول داد سال آینده یک نفر هم بیکار در رفسنجان وجود نداشته باشد! بنده هم به‌عنوان اعتماد به یک مدیر صنایع مس ایران این جمله را به‌عنوان یک سند می‌پذیرم که چنین قولی داده شده و چنین آینده درخشانی در کنار ما وجود دارد؛ اما چرا ما هیچ‌وقت نمی‌توانیم درست از این سرمایه استفاده کنیم.

وی با اشاره به این آلایندگی ناشی از مجتمع مس سرچشمه رفسنجان گفت: اگر بنا باشد معدن دیگری فعال شود و فقط دود و آلایندگی‌اش برای مردم رفسنجان باشد و سودش جای دیگر برود عدالت نیست.

حجت‌الاسلام جلالی عنوان داشت: یک مجموعه‌ای به نام جهان فولاد که با بیش از ۲۳ هزار میلیارد تومان از پول مس در سیرجان احداث شده، پنج کارخانه بزرگ در سیرجان و بردسیر زده است، در حالی که ۴۹ درصد آن سهم صندوق بازنشستگی مس است و بیشترین بازنشسته‌ها در رفسنجان هستند که ضرورت دارد کارخانه‌هایی هم در رفسنجان ایجاد کنند.

وی در همین رابطه ادامه داد: اینکه جاده رابر در کرمان با هزینه ۶۰۰ میلیارد تومان توسط سرچشمه ایجاد شود ما بخیل نیستیم، اما دلیل نمی‌شود راه‌های ما را هم درست نکنید.ما بخیل نیستیم کارخانه در نقاط دیگر بزنید ما دنبال نگاه همه‌جانبه و توسعه متوازن هستیم که باید مد نظر مدیران مس باشد.

نماینده رفسنجان و انار در مجلس همچنین به عدم تکمیل کارخانه تولید مواد شیمیایی و نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی هم اشاره کرد و گفت: این خبرهای خوشحال‌کننده و وعده‌ها فقط در حد حرف است، در صورتی می‌توان خوشحال شد که تأثیر آن در سفره‌های مردم دیده شود. مس باید به وظیف اجتماعی خود در قبال مردم رفسنجان عمل کند.

دبیر کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وجود مشکلات متعدد در  آموزش و پرورش ابراز کرد: زمانی که روستاهای ما بدون امکانات آموزشی، رفاهی، درمانی و راه‌هاست، خودمان روستاییان را به مهاجرت به شهر ترغیب می‌کنیم.در دورترین نقطه کشور معلم برای یک دانش‌آموز می‌رود اما در رفسنجان ده، تا ۱۵ دانش‌آموز در یک روستا هست اما می‌گویند به صرفه نیست. بچه‌های مردم در سرویس از این روستا به روستای دیگر می‌روند که خطر جانی دارد.

وی با تأکید بر اینکه این جلسات باید به حل مسائل اداری منجر شود و چشم‌انداز و مسیری برای خدمت بیشتر به مردم ترسیم شود، متذکر شد: خانواده شهدا چشم و چراغ ما هستند. ضرورت دارد این خانواده تکریم شوند و اگر فرزند شهیدی دنبال کار بود او را تکریم داشت و در یک بخش خوب از یک اداره مشغول به کار کرد آبدارخانه در شأن فرزند یک شهید نیست.

انتهای پیام/۸۰۰۱۶/ب





شورای اداری رفسنجان؛ از انتقادهای نماینده از شرکت مس تا نگرانی‌ها از روند افزایشی کرونا

منبع:فــارس
? شورای اداری رفسنجان؛ از انتقادهای نماینده از شرکت مس تا نگرانی‌ها از روند افزایشی کرونا