سرمایه در گردش عمده مشکل واحدهای تولیدی در بهشت معادن کشور

مدیران واحدهای تولیدی شهرک صنعتی شماره ۲ کرمان عمده مشکلات خود را نبود سرمایه در گردش عنوان می‌کنند، در حالی که استان کرمان بهشت معادن است و درآمدهای حاصل از معادن می‌توانست به چرخه تولید کمک کند. نذیر کرمان _ کرمان؛ محبوبه سعیدی: به اتفاق مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان کرمان به مناسبت روز ملی حمایت […]


مدیران واحدهای تولیدی شهرک صنعتی شماره ۲ کرمان عمده مشکلات خود را نبود سرمایه در گردش عنوان می‌کنند، در حالی که استان کرمان بهشت معادن است و درآمدهای حاصل از معادن می‌توانست به چرخه تولید کمک کند.

نذیر کرمان _ کرمان؛ محبوبه سعیدی: به اتفاق مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان کرمان به مناسبت روز ملی حمایت از صنایع کوچک به همراه تعدادی از خبرنگاران برای بازدید و افتتاح برخی از صنایع و کارگاه‌های تولیدی به سمت شهرک صنعتی شماره ۲ شهر کرمان(خضرا ) حرکت کردیم.

 در بدو ورود به شهرک صنعتی، برای افتتاح واحد صنعتی اروند به سمت این واحد صنعتی حرکت کردیم، این واحد با حضور معاون اقتصادی استاندار، مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان و مدیرکل صمت شمال استان افتتاح شد.

به گفته محمدنژاد عضو هیات مدیره واحد صنعتی اروند، این واحد در زمینی به مساحت ۵۰۰ متر مربع ساخته شده است.

وی بیان داشت: ساخت این واحد تولیدی از تیرماه سال گذشته شروع و در تیرماه امسال به پایان رسید و امروز به صورت رسمی تولیدات خود را شروع کرده‌ایم.

محمدزاده تصریح کرد: در مرحله اول ما مایع دستشویی، مایع ظرفشویی و سفید کننده تولید می‌کنیم و در ماه‌های آینده خط تولید آب رادیاتور و جرم‌گیر را راه‌اندازی خواهیم کرد.

عضو هیئت مدیره واحد صنعتی اروند افزود: برای راه‌اندازی این کارخانه تا کنون ۵ میلیارد تومان هزینه کرده‌ایم که ۴ میلیارد تومان از سرمایه شخصی و یک میلیارد تومان از بانک کارآفرینی امید وام دریافت کرده‌ایم و توانسته‌ایم برای ۵ نفر به صورت مستقیم و ۵ نفر غیر مستقیم شغل ایجاد کنیم.

 بعد از افتتاح این واحد صنعتی به سوی واحد کیان صنعت رادمهر کارمانیا حرکت کردیم. این واحد صنعتی از سال ۱۳۹۹ کار خود را در زمینه تولید قطعات معادن شروع کرده‌ است.

محمد امین نعمت‌اللهی مدیرعامل واحد صنعتی کیان صنعت رادمهر کارمانیا می‌گوید : ما قطعات مورد نیاز گل‌گهر و مس سرچشمه و دیگر معادن را تولید و در اختیار آنها قرار می‌دهیم.

 مدیرعامل کیان صنعت رادمهر کارمانیا تصریح کرد: ما در ابتدا کار خود را با پنج نفر نیرو شروع کرده‌ایم و اکنون ۵۵ نفر نیرو در این واحد مشغول به کار هستند و اگر بتوانیم فضای واحد صنعتی خود را افزایش دهیم، می‌توانیم دو الی سه برابر نیرو که اکنون در اینجا مشغول به کار هستند را استخدام کنیم.

 نعمت‌اللهی بیان کرد: در ابتدا با سرمایه اندکی توانستم این واحد تولیدی را راه‌اندازی کنیم که با گذشت زمان با فروش محصولات توانستیم سرمایه‌گذاری خود را افزایش دهیم.

 وی افزود: سرمایه در گردش و اجاره بودن واحد صنعتی از جمله مشکلاتی است که با آن دست و پنجه نرم می‌کنیم نعمت اللهی ادامه داد: با وجود داشتن میانگین حساب، بانک‌ها از پرداخت تسهیلات امتناع می‌کنند و می‌گویند ما مجوز پرداخت وام نداریم.

 بازدید بعدی ما از واحد صنعتی پارسیان تابلو جنوب‌شرق است. غلامرضا سلاجقه مدیرعامل شرکت پارسیان تابلو جنوب‌شرق در مورد زمان تاسیس این شرکت عنوان کرد: سال ۸۳ این واحد صنعتی را تاسیس کردیم و تابلوهای فشار ضعیف و متوسط برق را تولید می‌کنیم.

وی افزود: ما در اینجا تابلوهای برق صنایع و معادن استان و کشور را تولید می‌کنیم.

 سلاجقه عنوان‌کرد: در حال حاضر تابلوهای پروژه پالایشگاه نفت آفتاب را تولید می‌کنیم، همچنین تابلوهای پروژه اسکله شهید رجایی را سال گذشته و امسال در حال ساخت داریم.

مشکل اصلی ما سرمایه در گردش است

مدیرعامل شرکت پارسیان تابلو جنوب‌شرق بیان کرد: ۶۷ نفر به‌صورت مستقیم و با تیم‌های مشاوره در مجموع نزدیک به ۱۰۰ نفر در این واحد مشغول به کار هستند.

 سلاجقه با بیان اینکه مواد اولیه مورد نیاز خود را از داخل کشور و استان تهیه می‌کنیم و در این زمینه مشکل نداریم، تأکید کرد: مشکل اصلی ما در زمینه سرمایه گردش است.

 مدیرعامل شرکت پویا صنعت قهوه و شکلات ایرانیان با اشاره به اینکه از سال۱۳۹۹ ما قهوه را به‌صورت خام وارد و آن را فرآوری می‌کنیم، افزود: در حال حاضر ۱۵ نفر به‌طور مستقیم در خط تولید مشغول به کار هستند و ۱۰۰ نفر به‌صورت غیر مستقیم با ما همکاری دارند.

 محسن پیش‌بهاربا اشاره به اینکه سه تن در هر شیفت کاری تولید داریم، بیان داشت: ۵۰ درصد بازار قهوه استان کرمان و ۱۵ الی ۲۰ درصد قهوه کشور را تامین می‌کنیم.

مدیرعامل شرکت پویا صنعت قهوه و شکلات ایرانیان بیان داشت: ما به صورت واسطه ای به کشورهای عمان، امارات، روسیه صادرات داریم.

 وی عنوان کرد: مشکل عمده نه‌تنها ما بلکه همه تولیدکنندگان سرمایه در گردش است و بانک‌ها در زمینه پرداخت وام به واحد‌های تولیدی و صنعتی همکاری لازم را انجام نمی‌دهند.

 واگذاری زمین به صورت رایگان در شهرک‌های صنعتی به واجدین شرایط

میجانی مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان کرمان با اشاره به اینکه ما منعی در زمینه واگذاری زمین نداریم، اظهار داشت: این شهرک یک شهرک تقاضا محور است و ما در این شهرک‌ هم پست برق و هم تصفیه‌خانه داریم.

 وی گفت: در شهرک‌ها و نواحی صنعتی زمین به‌صورت رایگان در اختیار واجدین شرایط قرار می‌گیرد و تنها سهم زیرساخت‌ها دریافت می‌شود.

 وی در زمینه واگذاری زمین به واحد کیان صنعت رادمهر کارمانیا گفت: ما زمین به‌صورت رایگان در اختیار آنها قرار می‌دهیم، اما باید ۲۰ درصد به‌صورت نقد هزینه زیرساخت‌ها را در ابتدا پرداختند کنند و تا آنجا که قوانین به ما اجازه دهد در تقسیط پرداخت مابقی هزینه زیرساخت‌ها با این واحد صنعتی همکاری لازم را انجام خواهیم داد.

میجانی بیان داشت: شهرک صنعتی شماره دو کرمان نزدیک به ۵۵۰ هکتار است که تا کنون نزدیک به ۴۰۰ هکتار آن به متقاضیان واجد شرایط واگذار شده است.

 وی با اشاره به اینکه سال گذشته ۱۵۰ هکتار فاز عملیاتی در شهرک صنعتی شماره دو (خضراء)کرمان ایجاد کرده‌ایم و به سرعت این زمین‌ها در حال واگذاری‌ است، افزود: نزدیک به ۷۰ هکتار زمین قابل واگذاری در این شهرک در حال حاضر وجود دارد.

 باز گرداندن ۴۳واحد صنعتی و تولیدی استان به چرخه تولید

  مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان کرمان عنوان کرد: در شهرک‌های صنعتی سراسر استان بیش از ۲۱۰۰ واحد به بهره‌برداری رسیده و حدود ۲۱۰ واحد صنعتی و تولیدی در شهرک‌های صنعتی استان تعطیل و غیر فعال شده‌اند.

 میجانی افزود: سال گذشته با همتی که در سطح استان صورت گرفت، توانستیم از ۲۱۰ واحد صنعتی و تولیدی سطح استان که تعطیل شده بودند، ۴۳ واحد صنعتی و تولیدی را به چرخه تولید بازگردانیم و از این نظر بهترین رتبه را در کشور کسب کرده‌ایم.

 وی تصریح کرد: در شهرک صنعتی شماره دو کرمان ۴۵ واحد غیر فعال داشتیم که سال گذشته توانستیم از این تعداد،۱۳ واحد را به چرخه تولید و صنعت بازگردانیم.

بیشترین واحد‌های غیر فعال صنعتی و تولیدی در تملک بانک‌ها قرار دارند

 میجانی ابراز داشت: متاسفانه بیشتر واحد‌هایی که غیر فعال هستند در تملک بانک‌ها قرار دارند، بانک واحد تولیدی را از تولیدکننده به‌دلیل مشکلات مالی در تملک خود قرار داده‌ و در مزایده به فروش رسانده است و افردی هم که این واحدها را خریداری کرده‌‌اند، این واحدها را به چرخه تولید باز نمی‌گردانند و تعطیل هستند و این یکی از مشکلات اساسی ما در زمینه تعطیلی واحد‌های صنعتی و تولیدی است.

 وی با اشاره به اینکه یکی از اهداف سازمان صنایع کوچک حفظ محیط زیست است، گفت: در شهرک‌های و نواحی صنعتی استان ۴۴۸ هکتار فضای سبز ایجاد کرده‌ایم و ۳۹۶ هزار اصله درختچه دائمی داریم.

پایان پیام/۸۰۰۱۸/ب





سرمایه در گردش عمده مشکل واحدهای تولیدی در بهشت معادن کشور

منبع: فــارس
? سرمایه در گردش عمده مشکل واحدهای تولیدی در بهشت معادن کشور